-
חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
איזה בעיה יש לסופה בדיונות? אני נוסע על סופה ידנית. אוטו הרבה יותר עצבני ומגיב מהדיסקו. סופה זה מטוס בדיונות. מאיץ כמו משוגע על כל הסכינים ובכל הזוויות. ועדיין הייתי שמח לקבל עוד ועוד סוסים... זה פשוט ממכר.
אהה... אתה מדבר על סופה אוטומטית? נו טוב. "בעיה בדיונות" זו רק אחת הבעיות של גיר אוטומטי. מעבר לאמינות מפוקפקת, צריכת דלק מוגברת, פגיעה בביצועים, התחממויות של הגיר ותרומה נדיבה להתחממויות של המנוע, ביטול בלימת המנוע, שליטה טובה פחות ברכב בכמעט כל מצב נהיגה למעט סיטואציות טכניות נקודתיות... וגם, עם הזמן - פגיעה אנושה בקואורדינציה שלך כנהג. כן, אני יודע, זה נוח בזחילה בפקקים וגם, אהמממ... נוח בפקקים כבר אמרתי?
עכשיו להומו. הוא כבד. למה? מרכב אלומיניום וכל החרטא? לא יודע. זאת עובדה. מרגישים את זה בנסיעה וגם המשקל לא משקר. למה הוא יותר כבד מהוואז? כי מכוניות מודרניות כבדות בהרבה מהישנות. למרות עובי הפח הקטן יותר. הן עמוסות בריפודים ופינוקים ואבזרי בטיחות. כל מיני פיצ'פקעס קטנים שביחד כנראה שוקלים המון. לא שקלתי מנוע וגיר וטרנספר וסרנים ונוזלים וכו', אבל עובדה. ויודע מה? אולי אלומיניום לא קל משמעותית מפח כמו שחושבים (לא מדדתי עובי פח האלומיניום של הדיסקו מול עובי הפח בוואז), וכנראה שבאמת יש בו יותר ברזלים מאשר בוואז.
אתה אמנם מגלח ממנו משקל מיותר אבל מוסיף את רובו בחזרה בברזלים, זיווד ובמים, ומעבר לזה - הגיר האוטומטי זו רעה חולה אמיתית - לא רק בסופה, אלא גם בדיסקו. הוא האחראי העיקרי לתגובה העצלה והאיטית. על צריחת הדלק ההיסטרית והאין-אמינות אני כבר לא מדבר. דווקא אצלך, שדורש שרידות כתנאי בל-יעבור, אני לא מבין איפה בדיוק משתלב הפינוק המיותר הזה. בסדר, זה מה יש על האוטו בינתיים. אני מבין. אם הוא גם תקין אז תשאיר אותו בינתיים. אבל אני לא אתפלא אם תוך חצי שנה לכל היותר אתה תתחיל בפרויקט הסבה לגיר ידני...
חוץ מזה, עניין יחסי ההעברה הוא קריטי. יחסי ההעברה המקוריים מתוכננים לגלגלים במידה 235/70-16 שבג'יפאית = 29 אינץ'. אתה קפצת ל-32 אינץ' וזה אולי נראה מגניב וגברי ותורם לעבירות בלהבלהבלה, אבל הרכב ממש לא אוהב את זה. תאמין לי. הוא יצא לגמרי מאיזון.
מעבר לבלאי מואץ של תפוחים, מיסבים, בלמים, ציריות וכל דבר מסתובב אחר, הוא הופך לעצלן בטירוף ושתיין עוד יותר. גם אם אתה מגלח ממנו משקל, את עקומת המומנט של המנוע זה עדיין לא משנה... יחסי העברה קצרים יותר בסרנים יחזירו אותו לעצמו, לפחות מבחינת ביצועים. תגובת הדוושה תהיה נכונה יותר. אתה תשלוט בו טוב יותר ותתפלא, אולי אפילו הצריכה תשתפר במעט.
אז הרכב הזה כבד ומסורבל ובעיקר מנתק אותך מהשטח. לחיוב ולשלילה. נכון, כתוב עליו לנדרובר והוא אמור להיות מסוקס, אבל בתכל'ס זה SUV. תתרגל. נוח, ממוזג, משכך היטב. הגה כוח רך. הכל מרוכך ונעים. אין יותר פינות חדות. איזה כיף זה להיכנס בסוף היום לשק"ש כשאתה נקי ורענן, בלי אבק באוזניים ובשיער? זה פשוט משהו אחר - הומו - אתה אמרת? שיהיה הומו.
אבל תהרוג אותי ממה אתה מפחד בקפיצי סליל בשטח? שיהיה לך יותר מדי נוח? שהגלגלים יעקבו טוב יותר על פני השטח? שמהלך המתלים יהיה גדול יותר? שלא יהיו יותר קפיצות ומכות גסות בגב שהתרגלת אליהן? ותסביר לי מה זה בדיוק "מהלך טחינה"?
הנסיעה הראשונה בשטח תהיה עבורך מוזרה ומפתיעה ואחר כך לא רק שלא תרצה לשמוע יותר על הוואז ועל קפיצי העלים שלו, אלא שאולי אפילו תודה בעצמך שההומו הכחלחל הזה הוא גבר-גבר לא פחות מהוואז. אם לא יותר.
-
לעניין יחסי ההעברה - שים לב שבדיפנדר יש צמיגי 32 ויחסי ההעברה בסרנים זהים. ההבדל הוא ביחס ההעברה הגבוה בטרנספר (שפרט לכך זהה לחלוטין). כלומר- החלפת הטרנספר לשל דיפנדר תיתן לך יחס העברה מקורי כמו בדיפנדר שבנוי סביב צמיגי 32. אני לא בטוח שחייבים את זה, היות ובכביש לא תהיה לך בעיה גם עם היחס הגבוה (אתה תיסע בטורים יותר נמוכים בשיוט- לא משהו להתלונן עליו, ותאיץ פחות בנחישות באופן כללי- אבל לא נורא), ובשטח, אתה עם אותו LO כמו בדיפנדר, עם צמיגים כמו בדיפנדר, ועוד עם ממיר מומנט (בינתיים) שנותן לך לזחול.
אסף.
-
אתם בהחלט מרגיעים אותי. בלי ספק אני סקרן משהו משהו.השבועיים הקרובים יהיו ארוכים כנראה. האם למישהו יש רשימת חלקי חילוף מקצועית לדבר הזה?? אני מתחיל באיסוף חלקים והייתי רוצה ללמוד מבעלי ניסיון איזה חלקים לצרף לרכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
גג האלומיניום לא הרבה יותר כבד מברזנט על קונסטרוציה מצינורות,
.
חיים הגג של הדיסקו הוא פח ברזל לא מאלומיניום
גם מחליד וגם אפשר למקם עליו אנטנה מגנטית
-
חיים
עזוב את דרור הוא"קיצוני ימני" :mrgreen:
דיסקברי כשהיה חדש האיץ מ0-100 בפחות מ11 שניות
נכון זה לא סופה ידנית אבל...........
היום אני נוסע על בהמה דומה עם נתונים דומים
טרופר בנזין אוטומט
הרכב בפירוש יכול לעבוד קשה אם הוא מתוחזק נכון ואין שום מגבלה עם הגיר האוטומט
אני לא יודע איך זה בדיסקו אבל אם הרדיאטורים של הגיר והמיים הם יחידה אחת - תפצל ומהר
גם יקרר את הגיר יותר טוב וגם יבטל את אופציית חדירת המיים לשמן גיר במיקרה של תקלה
מבחינת יכולת זחילה זה הרבה יותר קל ונח - עובדים עם שני רגליים
מבחינת דיונות - הצחקת אותי
אני מוריד ל 14 psi ונוסע עם הנאה(זו לא טעות כתיב) אחורית רוב הזמן - אהה כן את זה אי אפשר בדיסקו (4x4 קבוע להזכירך)
מדרגות סלע האורך עושה את העבודה וכך גם המשקל העצמי
המקומות היחידים שבהם אני חש חסרונות הם במקומות מאד טכניים ומפותלים (אל תשכח שאני נוסע גם על סמוראי :mrgreen: )בגלל הגודל של הבהמות
מעבר לכך - ערוץ החיים הטובים 8)
-
חיים
קח בחשבון שאם אתה לא מחליף ציריות למחוזקות תחזיק באוטו מוט מתכת 3מ"מ באורך של כ100 ס"מ על מנת לחלץ את הגדמים של הציריה או מוט עם מגנט חזק מאד
-
3 מ''מ זה חוט ברזל ,אולי התכוונת ל-30 מ''מ? יש לי עכשו ציריות רזרביות אז צריך גם את המוט??
-
-
לא טעיתי
3-4 מ"מ
כך אתה יכול לפרק את הציריה התקינה ולהשחיל את המוט הדק דרך בית הסטליטים עד לגדם ולדפוק אותו החוצה
מנסיון
אני לא מכיר דרך אחרת לחלץ את הגדם הנ"לשנשבר ממש קרוב לביצה אבל מספיק רחוק כדי שלא יהיה ניתן לפרק את כל "החבר השלישי" ולחלץ את הגדם בחוץ
אנחנו עשינו את זה עם מוט של אוהל אבל אז כשהנ"ל ננעץ בין הפינים של הסטליטים הייתה בעייה לחלץ אותו
אז הגדם יצא אבל אז החלה מלחמה על המוט ..........
בקיצור זו העיצה הכי טובה שתקבל - take it or leave it :twisted:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
חיים
עזוב את דרור הוא"קיצוני ימני" :mrgreen:
דיסקברי כשהיה חדש האיץ מ0-100 בפחות מ11 שניות
נכון זה לא סופה ידנית אבל...........
8)
כן. בטח. 11 שניות...
אולי בטרופר שלך.
דיסקו? אולי עם גיר ידני וגם זה בספק. תוסיף 4-5 שניות באוטומטי. וזה כשהיה חדש, עם צמיג 29'. סוזי, כשדיסקו בנזין מאיץ הכי חזק שהוא יכול, הטרופר עדיין עושה סביבו עיגולים.
לא ש-0 ל-100 משנה משהו למישהו, גם לי אין שום צורך לוודא שהסופה עושה את זה ב-9 שניות המובטחות או חצי שנייה יותר, אבל זו אינדיקציה לביצועים.
בדיסקו בנזין אוטומטי תקין וסטנדרטי עם צמיג 32, אם נתפשר על 18 שניות זה יהיה מאוד בנדיבות... ולמי שרוצה משהו להשוות אליו, הרי שסובארו DL אוטומטית מלפני 15 שנה, (רכב שידוע כעגלה), תהיה יותר מהירה מהדבר הזה. אני נסעתי על רכב יפה ומטופל בקונפיגורציה הזו (צמיג 265/75) לפני חודש ומשהו והוא פשוט לא סחב. משהו נורא, לא מה שמצפים לקבל מ-V8 בנזין.
וכן - האפשרות להחליף לטרנספר של דיפנדר מעניינת בהחלט. יכול להיות שזה הפיתרון.
-
דרור,
אי אפשר לחשוד בי באהדה עיוורת למותג האנגלי הדפוק, אבל כשנהגתי על פראדו בנזין שאמור להיות חזק מאוד, אז התחושה, ושוב תחושה בלבד, שהוא מאוד עצל. אתה מרגיש מנוע חזק, אבל עצל, כמו במכוניות האמריקאיות הישנות (אולי גם החדשות, אבל אני לא יודע) שאתה מקבל תחושה שאתה לוחץ על הגז, אורווה שלמה מתעוררת מלפנים, אבל לוקח הרבה זמן עד שהסוסים יוצאים מהאורווה.
כנראה שלמשקל יש תפקיד,
לגיר האוטומטי יש תפקיד,
יוני5
-
בגירים האוטומטיים המודרניים והמשוכללים (ומרובי ההילוכים) זה פחות נורא אם בכלל, אבל גירים אוטומטיים ישנים עם 3-4 הילוכים? הם רוצחים את הביצועים לגמרי. אתה לא מבין עד כמה הפגיעה הזו אנושה, אלא כשאתה נוהג באותו רכב בדיוק, עם גיר ידני.
ומפתיחות ברמזור, בחזרה לחיים האמיתיים.
אחרי שאנחנו חורגים מהתכנון המקורי עם כל מיני צמיגים גדולים וכו', חשוב להחזיר את הרכב עד כמה שאפשר לאיזון המקורי שלו. בדיסקו זה אפשרי עם יחסי העברה בסרנים או בהחלפת טרנספר. סבבה.
לגבי הגיר - אם הגיר האוטומטי הקיים תקין, אין מה לגעת בו. גם אני הייתי משאיר אותו ונוסע ככה עד שיתחילו הבעיות (והן יתחילו מתישהו, לאף אחד אין שום ספק בזה, לא ככה? גם לנדרובר, גם ישן וגם אוטומטי...) מה עושים החל מהנקודה הזו זה כבר עניין של שימוש מיועד ברכב.
אני בעד הסבה לידני וזה ברור - לא רק ביצועים משופרים כמו חיסכון מצטבר בדלק, שיכול להגיע להבדל של עשרות אחוזים. 7 ק"מ/ליטר (תצרוכת בינעירונית ממוצעת של דיסקו בנזין ידני. עדות של חבר בעל רכב כזה, אחד שלא משתולל אבל גם לא מתבייש לעקוף וללחוץ בעליות לפעמים) מול 5 ק"מ/ליטר זה מספיק טוב? הבדל קטן של 40 אחוז?
אצל רכס, שבשביל להרוויח טווח נסיעה מוגדל מסוגל לבנות סביב כל הרכב מיכלי דלק צורניים בנפח מצטבר של מאות ליטרים, זה עניין שיכול אולי להיות קריטי? חשבתם על זה?
-
דרור
אני לא יודע מי זה החבר עם דיסקו בנזין ידני שאתה מדבר עליו..אבל הנתון של 7 ק"מ לליטר נראה לי ורוד מדיי גם אם מדובר בדיסקו בנזין ידני.
אני נסעתי זמן רב ולטיולים רבים עם חבר (מידד) מהפורום הצהוב שהיה לו דיסקו בנזין ידני שנת 94 עם צמיגי 31" - הצריכה הממוצעת שלו הייתה כ- 5 עד 6 ק"מ לליטר בנסיעה בין עירונית סבירה.
אצלי, בנזין אוטומטי שנת 96 עם צמיגי 31" (245/75/16 ) בנסיעה בין עירונית רגועה (90 עד 100 קמ"ש) 5 ק"מ לליטר.
אומנם הדיסקו בנזין עם נתוני פתיחה של 182 כ"ס מאכזב יחסית ב"פתיחות" בין אם בהשוואה ל SUV בנזין מקבילים מאותו שנתון (פאג'רו או טויטה פראדו או טרופר) ובוודאי בהשוואה לסופה ידנית..אבל..אם הרכב מכוייל כהלכה (תיזמון הצתה למשל), החיישנים (חמצן, למדה ומה לא..) תקינים אז הוא בהחלט לא עגלה ובוודאי שהנתון של 18 שניות מ-0 ל- 100 קמ"ש הוא דימיוני.
דרור אתה בהחלט מוזמן לסיבוב על הדיסקו שלי ואני מוכן גם לאתגר של מדידת זמנים..פרארי הוא לא אבל גם עגלה הוא לא..
בחולות טובעניים, לחץ אויר 18PSI משייט בכיף..ללא מאמץ..
שלמה
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי יוני5
שאתה מקבל תחושה שאתה לוחץ על הגז, אורווה שלמה מתעוררת מלפנים, אבל לוקח הרבה זמן עד שהסוסים יוצאים מהאורווה.
יוני5
הגדרה מצויינת!!!!!
לא יכולתי להגדיר את זה טוב יותר....
-
היום או מחר המנוע החדש בפנים.נקווה להתנעה ראשונה מחר כדי לדעת מה קיבלנו.
-
חיים יקירי,,
עד היום חשבתי לתומי שאני "חורני" ,,,
על פי התמונות של הפגוש האחורי,,,,
אני יכול לישון בשקט !!!!!
-
שאלות לא הקנטות ,
למה הפגוש בולט החוצה ?
למה באלכסון?
האם וו הגרירה המפלצתי הנ"ל לא פוגם בזוויות נטישה ,
כל המהלך גורע מזווית הנטישה
-
הפגוש לא בולט החוצה מקו הרכב , הוא בערך 5 ס''מ פנימה. הפגושים עשויים מצינורות ריבועיים היות והם אמורים להכיל בתוכם 4 מוטות אלומיניום 40/40 מ''מ עבור ציליה /אוהל נפרד מהרכב ולידו.אני מעדיף מוצר יפה אם הוא לא בא על חשבון הפונקציונליות ולכן אין לי בעית יופי בהקשר לפגושים. זוית הכניסה והיציאה ברכב הזה הינה המכסימלית האפשרית ולא ניתן להגדילה במעלה נוספת עקב מיקום הפגושים, הזוויות תימדדנה כשהרכב יחזור למפעל. הוו גרירה אינו מפריע לזוית הנטישה היות והוא בקו אחד עם הפגוש.כדאי להמתין שהרכב יהיה גמור בכדי להביע עמדות יופי -שלגבי חשיבותן יש לי הסתיגויות ברורות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמיר בא
חיימקה יקר , אין כאן כלל הבעת דעה בענייני יופי
הפגוש בתמונה בולטת בזווית החוצה
יש לך בקצה וו גרירה אימתני שבולט ,כמה 10 ס"מ??
אז ברור שמחרשות אלו משנות עבורך זוית נטישה
-
מאיר, זה ויכוח ללא תועלת. הזוית נטישה לא משתנה עקב הוו אך ברור שוו שבולט 15 ס''מ מינימליים לאחור מאפשר ביתר סבירות להתיישב על סלע. אך מבנה הוו יאפשר החלקה עליו בקלות כאלטרנטיבה לנסיעה ללא וו כלל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
3 מ''מ זה חוט ברזל ,אולי התכוונת ל-30 מ''מ? יש לי עכשו ציריות רזרביות אז צריך גם את המוט??
מנסיון בדיפנדר, הכי טוב מוט 6מ"מ שבו 20 - 30 הס"מ האחרונים חתוכים באמצע לאורך המוט (להלן - "חולץ ציריות). כלומר החלק של המוט שאמור להיכנס לאזור הדיפרנציאל הוא בפרופיל של חצי עיגול, החלק החיצוני יותר חזק וכך שומר על חוזק.
הטכניקה שאני מכיר (עובדת ביעילות משתנה לפי דגם הסרן) היא לפרק את שתי הציריות, את השבורה להניח בצד/להחליף ובמקום השלמה להכניס את החולץ). מכניסים בעדינות עד שהחלק הדק מגיע לחלק השבור (כמעט תמיד זה החלק עם שיני ההזחה שנשאר תקוע בדיפרנציאל) בשלב זה יש להזהר כי אם דוחפים בעדינות החלק השבור נשאר בתוך הסרן וקשה להגיע אליו. הטכניקה במועדפת היא מקת פטיש אחת החלטית שמעיפה את החלק השבור עד לנאבה בצד שני, שם אפשר להוציא אותו עם דול מגנטי או בריתוך (הדבקה של אלקטרודה).
(אגב בצבא זה עובד גם עם אנטנה של מ.ק.)
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי איל מ
מנסיון בדיפנדר, הכי טוב מוט 6מ"מ שבו 20 - 30 הס"מ האחרונים חתוכים באמצע לאורך המוט (להלן - "חולץ ציריות). כלומר החלק של המוט שאמור להיכנס לאזור הדיפרנציאל הוא בפרופיל של חצי עיגול, החלק החיצוני יותר חזק וכך שומר על חוזק.
הטכניקה שאני מכיר (עובדת ביעילות משתנה לפי דגם הסרן) היא לפרק את שתי הציריות, את השבורה להניח בצד/להחליף ובמקום השלמה להכניס את החולץ). מכניסים בעדינות עד שהחלק הדק מגיע לחלק השבור (כמעט תמיד זה החלק עם שיני ההזחה שנשאר תקוע בדיפרנציאל) בשלב זה יש להזהר כי אם דוחפים בעדינות החלק השבור נשאר בתוך הסרן וקשה להגיע אליו. הטכניקה במועדפת היא מקת פטיש אחת החלטית שמעיפה את החלק השבור עד לנאבה בצד שני, שם אפשר להוציא אותו עם דול מגנטי או בריתוך (הדבקה של אלקטרודה).
(אגב בצבא זה עובד גם עם אנטנה של מ.ק.)
הנה שרטוט:
-
לגבי הוצאה של ציריה שבורה - אפשר גם עם צינור השקיה בקוטר שמתלבש בלחץ על הקצה השבור של הציריה...
-
היום עשיתי ביקור חולים במוסך של אבישי כדי לראות את השתלת הלב.כמו טמבל שכחתי לצלם אבל אעשה זאת בפעם הבאה. ההומו ניראה כמו אחד שהשתילו לו את הביצה הראשונה וזה כבר עושה טוב. מחר כניראה יניעו אותו פעם ראשונה עם מצבר 100 אמפר/שעה שנכנס בלי בעיה עם הזזה מינורית של צינורות הגז. את הקויל ומשאבת ההגה נזיז מיד לטובת פינוי מקום למצבר שני. הרושם הוא של מוסך מקצועי עם אנשים אמינים שיודעים את העבודה המיוחדת על הכלים האלה.היום התחלתי בחיפושים אחרי גיר ידני בארץ לפני שאני אתחיל בחיפוש בחו''ל.אם למישהו יש מושג היכן ניתן להשיג אחד טוב שישאיר כאן את הכתובת
-
חיים, לפני חיפוש הגיר עצמו הייתי ממליץ על חיפוש כל האביזרים הנלוים.
הדושות, משאבת קלאץ עליונה וצינור לחץ שפורקו מהדיסקברי שלי ז"ל (אומנם דיזל אבל אני מאמין שהם זהות) נשארו אצל רמי החשמלאי- שווה בדיקה מולו
בנוסף לדוושות והגיר אתה צריך:
משאבת קלאץ עליונה
משאבת קלאץ תחתונה ומנופים
בל האוזינג
קונסולה פנימית (שלי היתה אצל אלי שחר יחד עם כל הרכב לפני כ3 שנים)
צמת חשמל גיר/ טרנספר
קלאץ (שבטח תקנה חדש)
בהצלחה
-
לגבי גיר מפירוק - אני חושב שראיתי אחד במוסך גבע.
-
גיר של דיסקברי שונה מגיר של דיפנדר, לכן דיפנדר לא יתאים
בעצם הגיר הוא אותו הגיר אבל מיקום הידיות שלו שונה
-
התכנית לא מיידית אבל אני מתכונן לעשות זאת. אבדוק את העינין עם האנשים שציינתם.
-
המנוע עבד היום שתי דקות והקומפרסיה מעולה. מסתמן שבשבוע הבא יוצאים לסיבוב ראשון.