תגובה להודעה: סרן מתאים לצמיגי 33
מעין סיכום דיון, מבחינתי.
הדנה 44 הוחלף בדנה 60, ומאז כבר הספקתי לרוץ איתו בכביש וגם טיפה בשטח (מדבר יהודה). התרשמויות עד כה:
- משקל - אני מעריך שההבדל בין ה-44 ל-60 ה'ישראלי' עומד על כמה עשרות קילוגרמים בלבד, כ-50 ק"ג בהערכה גסה. בכל אופן זה רחוק מהשמועות על 100+ ואפילו יותר לדעת כמה מהחברים.
- נוחות - לא הורגש הבדל כלשהו, למרות תיאוריית המשקלים המוקפצים והבועטים. התיאוריה ודאי נכונה מתמטית, אבל במבחן הגב של משפחתי ההבדל אינו קיים.
- קלירנס - לא נחוותה בעיית עבירות או אפילו מגע של ביצה-מכשול למרות שלא שיניתי מהרגלי הנהיגה שלי בטיול הקצר שעשיתי עד כה, אם כי אציין שלא תיקלתי עדיין שטח טכני-סלעי למהדרין. במספרים, קוטר הקורונה של ה-44 הוא "8.5 וזו של ה-60 היא "9.75. המשמעות היא הפרש של 3.175 ס"מ, שאם נחלקם חצי-למעלה וחצי-למטה נקבל הנמכה של כ-1.6 ס"מ בביצה ואולי עוד כמה מ"מ בודדים לטובת בית דיפ' מאסיבי יותר. זה לא משמעותי עבור צמיגי 33 מצד אחד, ונותן תחושה בטוחה יותר מצד שני, בייחוד עם תוספת החיזוקים האלכסוניים.
נעילת דיפ' חדשה תגיע בקרוב, וגם זה פרמטר נוסף לבחירת ה-60 בהתחשב בעומס הנוסף שהיא מוסיפה למכלולי הסרן וגם לעניין חוסן רכיבי הנעילה עצמה.
שורה תחתונה בראיה שלי - דנה 60 עבור צמיגי 33 ומעלה, דנה 44 מספיק לחלוטין ל-31 ומטה.
גיתאי
השורה התחתונה שלך שגויה . דנה 44 מתאימה בחוזקה גם לצמיגי 35" . מנסיון אישי.
המטרה היא להגדיל קלירנס ולא "לקזז" אותו עם גודל הביצה של ה 60. זה פחות או יותר המקרה שלך.
סרן דנה 60 לצמיגי 33" טוב לנהגים שאוהבים לתת בגז ולהשאר עם מקדם בטחון.
איזה סרן מותקן אצלך מקדימה ? עדיין 30 ?
ותמשיך לעדכן ...
אופיר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
השורה התחתונה שלך שגויה . דנה 44 מתאימה בחוזקה גם לצמיגי 35" . מנסיון אישי.
המטרה היא להגדיל קלירנס ולא "לקזז" אותו עם גודל הביצה של ה 60. זה פחות או יותר המקרה שלך.
סרן דנה 60 לצמיגי 33" טוב לנהגים שאוהבים לתת בגז ולהשאר עם מקדם בטחון.
איזה סרן מותקן אצלך מקדימה ? עדיין 30 ?
ותמשיך לעדכן ...
אופיר .
אופיר, אולי הייתי צריך לדייק במילותיי וטוב שכתבת מה שכתבת.
אין ספק שדנה 44 מתאים בהחלט גם לצמיגי 33. המסקנה שלי מתייחסת למקדם הבטחון שנותן האוברקיל, ולכך שהחסרונות של הדנה 60 אינם משמעותיים לעומת התחושה הרגועה.
חשוב לי לציין שעד היום פתחתי את הסרן האחורי - ה-44 - כמה פעמים, אבל אף אחת מהן לא היתה בשל שבר במכלול הדיפרנציאל (החלפת יחסי העברה, ציריה שנגזרה ובישלה ברדק נוראי בפנים, התפתחות חופש על ציר הפיניון בשל שימס שנקרע, ואחרון 'חביב' - חבלה בנעילת הדטרויט במזיד שגרמה לשרשרת תגובות).
נכון, הקלירנס 'התקזז' ושווה פחות-או-יותר לביצת 44 עם צמיגי 31 (אצלי עדיין עדיף מספרית, תעשו חישוב פשוט).
לדעתי אני לא נותן בגז במושגים אמריקאיים-מופרעים, כלומר אין לי עניין בשבירת הג'יפ ואין לי הנאה מזוכיסטית בהוצאת $$ ושעות שכיבה מתחת לגחון. אבל אני כן מעביד את הג'יפ בכל תוואי דרך קיים ללא מגבלה, ולפעמים גם מעמיס אותו; משקל ריק - 2 טון, משקל מועמס ב-5 אנשים וציוד לטיול - עד כ-2.6 טון. נדמה לי שזה לא מעט בהשוואה לרנגלרים בארה"ב, תקן אותי אם אני מפספס.
מלפנים יש - לצערי - דנה 30, אם כי צלבי הציריות הן ה-30 מ"מ של הדנה 44. אם היה להשיג בארץ דנה 44 קדמי נפוץ והייתי יכול להתקזז במחיר עם הסרן הקדמי שלי, לא היתה פה שום שאלה מבחינתי. אבל למגינת ליבי זה לא המצב, וכן, לפני חצי שנה פתחתי בפעם השניה סרן קדמי ושם זה היה בעקבות שבר בשיני קורונה (אם כי לא הופתעתי בשל הנסיבות ההסטוריות של הסרן הספציפי הזה, שכללו 2 שיני קורונה לא-שלמות ואיכות כיוון לא ידועה שבוצע ע"י מוסך, כך שגם פה לא ניתן לקבוע בודאות שהסרן קרס תחת הצמיגים).
אשמח לעדכן בממצאים נוספים אם יהיו בהמשך.
גיתאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
נוחות - לא הורגש הבדל כלשהו, למרות תיאוריית המשקלים המוקפצים והבועטים. התיאוריה ודאי נכונה מתמטית, אבל במבחן הגב של משפחתי ההבדל אינו קיים.
גיתאי
כי אתה לא יושב מאחורה...
תאמין לי, כל חודש על סופה עם דנה 60 מאחור, החניכים קופצים עד לגג, אני לא מרגיש כלום.
העיקר שאתה מרוצה!
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
כי אתה לא יושב מאחורה...
תאמין לי, כל חודש על סופה עם דנה 60 מאחור, החניכים קופצים עד לגג, אני לא מרגיש כלום.
העיקר שאתה מרוצה!
אביגדור
בחייך אביגדור, גם אני מכיר את הכלים המדוברים. אתה הרי לא מאמין באמת, שאם היית מקבל את אותה סופה רק עם דנה 44 מאחור אז החניכים העדינים שלך היו מפסיקים לפגוש את הגג מבפנים, נכון? צריך להשוות תפוחים לתפוחים ולא לאגסים, גם אם שניהם נושאים את אותו לוגו.
בכל אופן, לפני שבוע הגיע אלי אחד החברים פה עם כל משפחתו על מנת לבדוק אם סופה תתאים לצרכיהם (ניסוח פוליטיקלי קורקט ל"לחץ פיזי (לא) מתון על מקבלת ההחלטות החשובות"). יודע מה? היא ישבה מאחורה והסכימה שהעסק בהחלט נוח למדי, ואני מדבר על נסיעת שטח מהירה בלחץ של זמן (עד 60 קמ"ש). על כל פנים אבדוק מחר גם עם הכנופיה שלי אם הם הרגישו שינוי כלשהו בזנבותיהם הרכים מאז ההחלפה.
שבוע טוב
גיתאי
נראה שהשרשור עוסק בסרן האחורי אבל אני נמצא בהתלבטות דומה לגבי הסרן הקדמי
אני רוצה יחס של 4.56 לקוטר "33
לגבי הסרן האחורי אני רגוע
( 60 )
הקדמי שלי 30 ואני מצטט את השמועות " שה 30 הופך לסרן עדין ביחס המדובר "
כרגע אין לי מידע אמין שגורם לי לא להאמין לשמועות
ולכן אני מנסה ללמוד על סרנים חסונים יותר 60 קדמי ? נשמע בריא !
אשמח ללמוד מהניסיון שלכם
בתודה , ערן דרומר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
drumeran
( 60 )
אשמח ללמוד מהניסיון שלכם
בתודה , ערן דרומר
לא יודע מה הדרייב שלך לעבור ליחס כזה (סופה? כלי אחר?), אבל אני בהחלט הייתי חושש לגבי הדנה 30 מלפנים. גם ככה הוא לא מציאה גדולה לצמיגים הללו.
גיתאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
drumeran
( 60 )
אשמח ללמוד מהניסיון שלכם
בתודה , ערן דרומר
אתה תצטרך כנראה דנה 44 מקדימה. הבעיה היא שהם נדירים מאוד.
אפשר לקחת סרן של וונדורה ולקצר אותו. את הזרועות של הסרן הכוונה. אחר כך להביא ציריות מקוריות/מחוזקות באורך הנכון או לקצר א הציריות של הוונדורה. עבודה לא קלה אבל גם לא מסובכת מידי.
או שאתה נשאר עם הרוחב של הוונדורה ומשתמש בספייסרים לסרן האחורי. בעיה נוספת היא שהסרן של הוונדורה הוא עם 8 גוז'ונים ולא 5.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
drumeran
( 60 )
אשמח ללמוד מהניסיון שלכם
בתודה , ערן דרומר
בריא? כן. אפילו בריא מדי...
יש כאן בעיות שיצריכו פתרון - לא מעט עבודה והשקעת כספים.
1. קודם כל, אין דנה 60 קדמי ברוחב של סופה ותצטרך לקצר צד אחד (עם כל המשתמע, קיצור ציריה וכו') או להשתמש בסרן כפי שהוא (קדמי של אביר למשל) ואז אתה צריך ספייסרים לסרן האחורי (כדי להשוות רוחב).
2. דנה 60 קדמי מגיע בד"כ עם מעגל חלוקה של 8 ברגים (תצטרך ג'נטים אחרים)
3. סרן אביר לדוגמה (שהוא הדנה 60 היותר נפוץ כאן) הוא בעל ביצה בצד ימין. תצטרך טרנספר אחר, או לסובב את הטרנספר שלך (יש קיט לזה), או מלכתחילה למצוא דנה 60 עם ביצה בצד שמאל (ואנדורה 4X4 דיזל/סוואנה 4X4)
4. משקל הסרן (משקל לא מוקפץ גדול). צפה פגיעה משמעותית בנוחות הנסיעה.
5. בניית תושבות לקפיצים על הסרן. לכאורה לא בעיה, אבל בפועל - חשוב ביותר להקפיד על דיוק, סימטריה וזוויות נכונות. זו לא עבודה שהייתי מבצע בחצר ואפילו לא במסגריה, אלא בסדנא שמתמחה בדברים כאלה (אוברלנד למשל)
וכל זה בשביל צמיג 33"?? אויי ויי
לא עדיף להרכיב דאבל טרנספר וזהו? יהיה לך LOW קצר כמה שתרצה ועדיין תשאר עם הסרנים הנוכחיים. דנה 30 קדמי עם ציריות צלב 30 ויחסי העברה מקוריים מחזיקים יפה מאוד צמיגי 33".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
דנה 30 קדמי עם ציריות צלב 30 ויחסי העברה מקוריים מחזיקים יפה מאוד צמיגי 33".
כן אבל בקונפיגורציה הזו - ב-HIGH, הסופה הגיבורה, עם כל 180 הכ"ס והרוח המאצ'ואיסטית, הופכת לסחבה מתה על הכביש, ואפילו בולעת יותר דלק.
יחס ההעברה המקורי מתאים לצמיג 29' המקורי. כבר על צמיג 31 המקובל, יחס ההעברה הסופי הוא גבולי ולפעמים קצת קשה לסיים עליות ארוכות בהילוך חמישי.
עם 33' תצטרך להוריד עוד הילוך באותן עליות (הילוך רביעי על 31', שלישי על 33'), ומנגד יהיה לך ממש קשה לזחול בפקק למשל. הרכב פשוט ירוץ לך קדימה גם בהילוך ראשון.
בכביש, ב-HIGH, מילת המפתח היא איזון. אתה רוצה להחזיר את הרכב לאיזון הסל"ד/מהירות המקורי שלו. המשמעות של נקודת האיזון הזו (סל"ד מול מהירות) על צמיגי 33 היא יחס העברה סופי 4.10.
תרצה להוסיף דאבל טרנספר (או "זחל" כפי שאחרים קוראים לו) - זה אחלה בשטח טכני, אבל סיפור מורכב ולא זול לכשעצמו.
תודה על התגובות
הסופה שלי:
סרנים: דנה 60 ודנה 30 קדמי( 3.54) צמיגי "29
הסט אפ טוב ומרגיש נכון
אבל!
רוב המסלולים שלנו הם מעלות לא קלים והפרופורציה בין מידות הסופה לצמיגי ה"29
משאירה המון גחון
אם הייתי חובב דיונות מושבע הייתי מתקין צמיגים רחבים יותר אבל באותו הקוטר
אבל אני אוהב לטפס על סלעים!
"33 נראה לי מידה שפויה("35 אולי) וציריה עם 8 תבריגים וג'אנט "16 נראה לי די מתאים
אני לא יודע איך זה יראה לבוחני תנועה אבל לי זה נראה יותר פרופורציונלי
אפשר להכניס שם דיסק גדול באינץ והנבה עמידה יותר
למה 4.56 ולא 4.10 ? כי הייתי שמח להאיט קצת את הסופה ו לגרור אותה לסלד קצת יותר גבוה
עם יותר שליטה
או שאני מתאים את הסופה למשחקים או שאני משאיר אותה כרכב טיולים וחושב על לבנות רכב יעודי
יש לי כבר רעיון ...
ערן דרומר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
drumeran
תודה על התגובות
הסופה שלי:
סרנים: דנה 60 ודנה 30 קדמי( 3.54) צמיגי "29
הסט אפ טוב ומרגיש נכון
אבל!
רוב המסלולים שלנו הם מעלות לא קלים והפרופורציה בין מידות הסופה לצמיגי ה"29
משאירה המון גחון
אם הייתי חובב דיונות מושבע הייתי מתקין צמיגים רחבים יותר אבל באותו הקוטר
אבל אני אוהב לטפס על סלעים!
"33 נראה לי מידה שפויה("35 אולי) וציריה עם 8 תבריגים וג'אנט "16 נראה לי די מתאים
אני לא יודע איך זה יראה לבוחני תנועה אבל לי זה נראה יותר פרופורציונלי
אפשר להכניס שם דיסק גדול באינץ והנבה עמידה יותר
למה 4.56 ולא 4.10 ? כי הייתי שמח להאיט קצת את הסופה ו לגרור אותה לסלד קצת יותר גבוה
עם יותר שליטה
או שאני מתאים את הסופה למשחקים או שאני משאיר אותה כרכב טיולים וחושב על לבנות רכב יעודי
יש לי כבר רעיון ...
ערן דרומר
בתור אחד שגר בהרי י-ם ומכיר את כל המעלות-קדושים פה באזור, וזה האזור המתאים ביותר לרוק-קרולינג בארץ, אני שמח לבשר לך שצמיגי 33 ויחס 1:4.1 בסרנים הם צמד-חמד מעולה, שמעניק לך זחילה איטית ומבוקרת כאוות נפשך. פשוט אין צורך ביותר מזה. אבל אם בכל זאת מדגדג לך בקצוות להוציא את ראשך מבעד לחלון ולנעוץ עיניים מצועפות מהתרגשות בגלגלים שלך, המטפסים רבע-קוביה אחרי רבע-קוביה מכח עצמם כשרגלך הימנית מתנופפת באוויר בחופשיות, אז פשוט תרכיב קיט יחסי הפחתה בטרנספר וסגור עניין. הרי לפי מה שהגדרת אין לך צורך ב-1:4.56 בכביש, אם הבנתי נכון.
אני ממש - אבל ממש - לא הייתי נכנס לקומבינות סרנים כמו שתוארו כאן בשביל הפחתה נוספת של 10%, אלא אם אתה מחפש משמעות מאד מאד צרה וספציפית בחייך, שזה כמובן לגיטימי ;).
" אני שמח לבשר לך שצמיגי 33 ויחס 1:4.1 בסרנים הם צמד-חמד מעולה"
לפי החשבון שלי אתה צודק ואפילו יש סטיה קלה לטובת כוח מהסט-אפ המקורי
אבל מה בדבר הסרן הקידמי ?
האם DANA-30 מספיק ? (1:4.1 / "33)
ומה קורה ב "35 או "37 ביחס 1:4.56
ו
האם זו מערכת אמינה?
במהלך טיפוס על סלע, רוב עומס ההנעה נופל על אחד הגלגלים הקדמיים
גם אם ליצירת התקדמות של 20-30 סנטימטרים
איפה עובר הגבול בין הגזמה חסרת תועלת ל צורך מכני ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
drumeran
" אני שמח לבשר לך שצמיגי 33 ויחס 1:4.1 בסרנים הם צמד-חמד מעולה"
לפי החשבון שלי אתה צודק ואפילו יש סטיה קלה לטובת כוח מהסט-אפ המקורי
אבל מה בדבר הסרן הקידמי ?
האם DANA-30 מספיק ? (1:4.1 / "33)
ומה קורה ב "35 או "37 ביחס 1:4.56
ו
האם זו מערכת אמינה?
במהלך טיפוס על סלע, רוב עומס ההנעה נופל על אחד הגלגלים הקדמיים
גם אם ליצירת התקדמות של 20-30 סנטימטרים
איפה עובר הגבול בין הגזמה חסרת תועלת ל צורך מכני ?
אני לא בטוח שהצלחתי להבין את השאלה. בוא נעשה אבחנה בין 2 אלמנטים:- יחסי העברה - 1:4.1 בסופה בשילוב צמיגי 33 מספיקים לחלוטין לשם זחילת סלעים מבוקרת
- "מערכת אמינה" - אני מניח שהתכוונת בשאלתך לחוסן המכני של הסרן. תראה, ראשית העומס בטיפוס נופל ברובו המכריע על הסרן האחורי, למעט מקרים שבהם אחד (או יותר :twisted:) הגלגלים הקדמיים מנתק מגע מהקרקע ונוחת במכה תוך כדי סל"ד גבוה, שאז נוצר כח גזירה על מכלולי הסרן. הדנה 30 אינו הדבר האופטימלי לצמיגי 33, אבל אפשר לחיות איתו בנהיגה נכונה (אחרי הכל אתה לא מתייחס לג'יפ שלך, מן הסתם, כאל ג'יפ מג"ב...)
בכל אופן, קיים לינקג' בין שני הסעיפים, והוא שככל שיחסי ההעברה 'קצרים' יותר כך נחלש חוזק הקורונה-פיניון ומתגבר הצורך בהחלפה לסרן גיבור יותר.
ביחס לשאלה שלך על צמיגים גדולים מ-33 לא ממש הבנתי אם זו שאלה תיאורטית או כוונה מעשית, כך או אחרת זה כבר יכניס אותך לאופרה אחרת של שיפורים והשקעות.
בקיצור - שורה תחתונה, תישאר עם הדנה 30 ועם יחס 1:4.1 ולך לטייל איפה שבא לך.
גיתאי
אני מוסיף נימוק נוסף לאלו שכבר הצגתי, ושהביאו אותי למסקנה שעבור צמיגי 33/12.5 עדיף סרן אחורי D60 על פני ה-44;
מי שמתכוון להחליף את יחסי ההעברה המקוריים אבל לא מתכנן לעשות את העבודה בעצמו, חייב לקחת בחשבון שאף אחד - אני חוזר, אף אחד מבעלי המקצוע - לא יקדיש זמן מספיק כדי לקבל תוצאת מדידת השקת גג"שים פדנטית 'לפי הספר', והמסקנה המתבקשת בעיניי היא סרן אוברקיל שיפצה על אי-דיוקים בהרכבה.
עכשיו יקפצו כל-מיני שיגידו ש"הם כבר X שנים עם 44 וצמיגי 33 וכלום לא קרה...וכו'". אז כדי להקדים תרופה למכה אומר עכשיו, שבניגוד לרוב העבודות ברכב, בהרכבת קורונה ופיניון ניתן לבצע את העבודה על פני כל קשת רמות הדיוק; הוה אומר, אפשר לכוון ב-30% דיוק, אפשר ב-57%, אפשר ב-81%, אפשר גם ב-98% ואפילו ב-100%. הכל שאלה של טכניקה (נכונה/שגויה, חלקית/מלאה), יסודיות, וגם משאב זמן יקר שאינו עומד לרשותם של אנשי מקצוע כאשר עוד 20 מכוניות כבר ממתינות בחוץ לתורם על הליפט. כפועל יוצא, העמידות של הסרן היא תוצאה משוקללת של סגנון נהיגה, תוואי שטח ועומס, ולא פחות - איכות המגע שבין הקורונה לפיניון. לכן, לפעמים סרן יחזיק מעמד חודשיים ולפעמים 5 שנים עד היום שבו משהו יישבר בפנים - ולאו דווקא בטיפוס במעלות קדושים.
ולמה אני מתייחס בנימוק זה רק למי שמחליף את יחסי ההעברה הסופיים? מכיוון שלמצוא סרן להחלפה קומפלט עם יחסים מקוריים זה קל למדי, אבל כאשר צריך לשקם את מכללי הסרן הקיימים, זה כבר סיפור אחר.
ובכל מקרה, עבור צמיגי 31 עדיף לדעתי לרכב על דנה 44 שיספיקו לחלוטין.
גיתאי
למי שזוכר אני עם 33 (שרציתי לעבור ל31)
אבל אחרי שהחלפתי לציריות מחוזקות מקדימה עם צלב 30 מ'מ (דנה 30 ו60 מאחורה)
וטיפה יותר מחשבה ליפני כל עליה
הכל נראה תקין בינתיים ועומד בעומסים..
לגבי משקל ותגובות אני לא יכול לענות כי לא יצא לי ליסוע עם צמיגים 31 וסרן 44
אבל אני בטוח שיש הרבה הבדל
לגבי זחילות תשימו בL ותיזחלו לאן שאתם רוצים..
לגבי מהירות השיוט אני ב1500 סל''ד בחמישי במהירות 100
והמחוג גם קצת מזייפ שאני על 80קמ'ש זה באורגינל 90
אבל אפשר לחיות עם זה
ואם אני יוצא לאיזה עקיפה קטנה אז אני מוריד לשלישי במקום רביעי... אז מה..
שלום לכולם
מאחר ואני בעל ניסיון עשיר לצערי , שני טרנספרים והשבוע גזרתי את הפיניון האחורי שלי במעלה בוקר וזהו כבר הפיניון השני
האמינו לי , וישנם עדים , לא השתוללתי , לא נתתי בגז, טיפוס איטי ובום נשבר
לי בכל אופן נמאס מהשבירות וכרגע אני מתלבט אם לרדת במידת הצמיג או לעלות לדנה 60
שמעתי שיש מי שמחפש אז אני מוכן להחליף דנה 44 תקין נעול יחסי העברה 4 :10 בדנה 60 נעול יחס העברה דומה
אגב דעתכם חשובה לי
מה עדיף לרדת במידת הצמיג או לעלות לדנה 60
תודה
שאולי
שאולי. אלא אם הרכב שלך ארוך ועמוס לעייפה, אני לא רואה סיבה לשבר. אלא אם היה לך כוון לקוי של יחסי העברה ו/או חופש במיסבים.
לי נשברה שן בפיניון, ואפילו לא בטוח שבקטע של עבירות קשה. הנעילה נותנת בומים רציניים פה ושם (לוקרייט) ולדעתי השילוב של זה יחד עם מיסב גמור שהיה לי בקייס גרם לשבר. אצלך המיסבים במצב פיקס, ואין שום חופש לא בפיניון ולא בקייס (גלגלים אחוריים באויר אחרת אי אפשר להרגיש)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שאולי
שלום לכולם
מאחר ואני בעל ניסיון עשיר לצערי , שני טרנספרים והשבוע גזרתי את הפיניון האחורי שלי במעלה בוקר וזהו כבר הפיניון השני
האמינו לי , וישנם עדים , לא השתוללתי , לא נתתי בגז, טיפוס איטי ובום נשבר
לי בכל אופן נמאס מהשבירות וכרגע אני מתלבט אם לרדת במידת הצמיג או לעלות לדנה 60
שמעתי שיש מי שמחפש אז אני מוכן להחליף דנה 44 תקין נעול יחסי העברה 4 :10 בדנה 60 נעול יחס העברה דומה
אגב דעתכם חשובה לי
מה עדיף לרדת במידת הצמיג או לעלות לדנה 60
תודה
שאולי
שאולי,
לגבי כיוון הקורונה-פיניון אצלך אינני יכול לחוות דעה, רק אומר שיש אגדות ויש מקצועיות פדנטית. אתה מכיר את הסטוריית הג'יפ שלך ולכן רק אתה יכול לגזור מסקנות מתבקשות.
ועוד משהו; אם קיים אצלך סט של Genuine Gear אז ייתכן שיש לך לפחות חלק מפתרון החידה ביד, כי אם יש יצרן שממש אינני סומך על איכות הפלדה שלו זה היצרן (שאל את ג'ו ידידנו הטקסני). גם פה אתה יודע את התשובה.
אני בכל אופן, משוכנע ששבירת הגג"שים מקורה בלפחות אחת משתי השאלות שהצגתי, אם כי יכולים להיות פאקים אחרים שמוציאים מכיוון (למשל שימסים שנקרעו והתפתחו חופשים בקייס או בציר הפיניון, או מיסבים שעברו שחיקה מואצת בעקבות כיוון קדם-עומס לא מדוייק בקייס או בפיניון וכו').
לעניינך ועל מנת להתקדם, שאל את עצמך את השאלות הבאות:- מה היתרונות שנותנים לך הצמיגים הגדולים? כמה יכאב לך לאבד אותם?
- מה החסרונות שאתה מזהה בהחלפה לדנה 60?
אחרי שתענה על שתי אלה אוכל לסכם לך את מסקנות השירשור הזה, אם לא יצא לך עדיין לעבור על כולו.
גיתאי
גיתאי
למרות ששוחחנו היום ארוכות בטלפון אני אענה גם פה על מנת להמשיך את הדיון
לי ברור דבר במצב הנוכחי אני לא נשאר
האופציות האפשריות זה לרדת במידת הצמיג
יתרונות : צמיגים יש לי
עלות תיקון כ1500 ש"ח
חסרונות : הורדת מרווח גחון ב2.5 ס"מ
לעלות לדנה 60
יתרונות : חוזק הסרן
חסרונות : מחיר השידרוג
בברכה
שאולי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שאולי
חסרונות : הורדת מרווח גחון ב2.5 ס"מ
רק לצורך החידוד, צמיגי 33 + דנה 60 עדיין עדיפים לעניין הקלירנס על פני צמיגי 31 + דנה 44 בשני מובנים:- המרחק בין הביצה לקרקע עדיין קצת יותר גדול (כ-1 ס"מ הפרש)
- משמעותי יותר - השלדה תמיד גבוהה יותר עם צמיגים גדולים ללא קשר לסוגיית הסרן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שאולי
עלות תיקון כ1500 ש"ח
תוכל לסיים את השיקום בסכום כזה אך ורק אם תקנה סט קורונה-פיניון פלוס מיסבים, שימסים ומחז"ש בארה"ב, ואת כל העבודה תעשה בעצמך ללא הוצאת שקל אחד נוסף.
גיתאי