איציק- בראש המנוע וכל מיכלוליו לא אני נגעתי.
הכל בעל המלאכה ששיפץ אותו עשה לי.
לגבי ההשחזה של הנדנדים- זה עדיין בר ביצוע
הראש עדיין פתוח
אני צריך להשחיז אותם? מתחשק לך להסביר לי איך? למה?
תודה.
-ארז-
Printable View
איציק- בראש המנוע וכל מיכלוליו לא אני נגעתי.
הכל בעל המלאכה ששיפץ אותו עשה לי.
לגבי ההשחזה של הנדנדים- זה עדיין בר ביצוע
הראש עדיין פתוח
אני צריך להשחיז אותם? מתחשק לך להסביר לי איך? למה?
תודה.
-ארז-
רק למען הסר ספק, שממש אין לי מושג בחישובים האלו, פשוט יש לי פתק שקיבלתי עם הידית מומנט שיש בו טבלת המרה :lol: .
עירא
כל נדנד בנקודת הלחץ שלו על השסתום נוצר שקע ההולך וגדל עם הזמן . השקע הזה מקשה על כיוון השתומים . במנועים שיש מרימים הדראולים אתה יכול להגיע לקצה תחום העבודה של המרים . התוצאה רעש שסתומים \ עבודת סרק לא יציבה .
את הנדנד ניתן להשחיז בקלות על אבן משחזת כך שהוא מקבל חזרה את פני השטח החלקים .
פשוט לישר את השקע ביחס לכל הנדנד .
איציק
רק כדי לך את השאלה בפעם הבאה שתיתקל במידת מומנט שלא מתאימה לידית שלך מחשבוני המרה:
http://www.srtorque.com/torqueconv.html
ועוד אחד
http://www.calculator.org/properties/torque.prop
(אגב ב calculator.org אפשר למצוא המרות לכמעט כל מידה וגם קל לזכור את הלינק שלהם)
תודה לכולם
העבודה מתקדמת. לא בריצה, אבל מתקדמת.
בקרוב תמונות וסיכומים.
-ארז 8) -
יופי, ארז. אני שמח שלקחת את הפרוייקט הזה ואתה מתקדם. כולי תקווה שבפעם הבאה יהיו פחות היסוסים..
אסף.
בשעה טובה ומוצלחת- תם הפרוייקט :D
טוב בעיקרון זהו.
נגמר.
סיימתי.
יש :lol: !!!!
אתמול- חיזקתי את ברגי הראש למומנט הדרוש אחרי העזרה שלכם לגביי איך להשתמש בידית מומנט שלי.
דבר שני שעשיתי אתמול- הדבקתי את האטם למכסה השסתומים עם RTV אדום:
http://imgsrv.pic4u.co.il/7acb2af2f7...330020000.aspx
דבר שלישי-פירקתי את הנדנדות של השסתומים- והשחזתי אותם כפי שאיציק אמר.
הרכבתי את כל הנדנדות של השסתומים אתמול בערב, ובורג אחד נגזר.
הוצאתי אותו, היום הבאתי 5 כאלו. שיהיה:).
היום הרכבתי את הנדנדות סופית, ושימנתי את הקפיצים של השסתומים וכו' עם מזרק בלי מחט- מלא בשמן מנוע :)
ניקיתי טוב טוב את משטח האטימה שעל ראש המנוע- שעליו ישב המכסה שסתומים, ומרחתי עליו שכבה דקה של RTV אדום:
http://imgsrv.pic4u.co.il/7acb2a7b84...f70020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/7acb2a1aa1...730020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/7acb2a0e36...480020000.aspx
חיכיתי איזה 10 דקות, ולאחר מכן הנחתי את מכסה השסתומים והאטם על הראש מנוע. סגרתי בעדינות. כל בורג קיבל מקסימום רגש.
לאלו מכם שדוגלים בשיטה של לא לשים שום חומר בין האטם לראש המנוע-
אני לא רואה בזה שום פסול, אבל אצלי זה לא עובד. והחלפתי כמה וכמה אטמי מכסה שסתומים בשלוש שנים שהג'יפ אצלי.
אחרי ההרכבה של המכסה חזרו אל הג'יפ-
-קרבורטור
-פלאגים חדשים
-צינורות מים ו PCV
-מצבר
-פילטרי דלק חדשים
סיכום- זהו. הכל מוכן להנעה.
מחר אני מתכנן להניע אותו פעם ראשונה.
העדפתי לתת לחומר אטימה לנוח לילה ולהתייבש טוב לפני שאני מניע. מה גם שהעובדה שהמצבר לא מתפקד לא ממש תרמה :lol:
מחר אני שם מים, מניע עם כבלים, נותן לו לעבוד דקה-שתיים, שהשמן הישן ינקה את המנוע מכל מיני ג'יפות קטנות , מכבה נותן לו להתקרר, מחליף שמנים ופילטר שמן, מניע ליותר מכמה דקות..ונראה מה מצפה לי:)
מחר אני יביא תמונות של המנוע מורכב בשלמותו.
תודה רבה לכל מי שעזר , תרם, או סתם הגיב.
-ארז 8) -
מזל טוב!
ישר כח!!
אביגדור, עכשיו תורך...
קבל ח"ח רציני.
זוכר?ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
זה לא היה מזמן.
יש כבוד, ארז. יש כבוד.
רק דבר אחד- אני לא יודע מה מקובל בסיקס, אבל בדרך כלל, לפי מה שאני מכיר, לא מדביקים אטם מכסה שסתומים עם RTV, כי הוא מתעוות (המכסה) כשמנסים להוריד אותו בגלל ההדבקה. מי מכיר את העניין באופן ספציפי בסיקס ויכול להרחיב?
אסף.
ארז. כל הכבוד!!!!
את השמן מנוע הישן תרוקן אחרי שהמנוע יהיה חם (אל תתן לו להתקרר). זה נכון לכל המכוניות. כך הוא יותר דליל.
שוב. כל הכבוד :!:
אורי טל.
טוב כמה תמונות של הסוף- המנוע מורכב:
http://imgsrv.pic4u.co.il/7acb2a4cea...fb0020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/7acb2a72bb...2f0020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/7acb2afdae...850020000.aspx
טוב בעיקרון נכון לעכשיו (15:00), עדיין לא הנעתי אותו פעם ראשונה בגלל עניינים טכנים
פשוט אין מצבר וכרגע אין רכב שני להתחבר אליו עם כבלים. בערב יהיה.
אני מקווה מאוד שהכל ילך חלק...
אורי- סבבה. אני יחליף שמן שהמנוע עדיין חם. תודה.
אסף- אני זוכר. הקרדיט לפרוייקט הזה הוא חצי שלך. תודה.
חנן- תודה. בלעדי העזרה שלך לא הייתי מצליח.
היום התנעה ראשונה.
שיהיה בהצלחה :D
תודה לכולם!
מחר/ היום בלילה דיווחים על המנוע אחרי עבודה.
ותודה שוב לכל מי שהגיב ועזר
-ארז 8) -
סופית,
רשמית,
חגיגית,
מניע! עובד!!! :twisted: :twisted:
זהו סופו של שרשור קרציה ופרוייקט דיי בעייתי בשביל אחד שלא נגע בראש מנוע בחייו....
היה מעניין בהחלט, כיף, מתסכל לפעמים, אבל בכללי- הסיפוק שקיבלתי כששמעתי את המנוע עובד פעם ראשונה אחרי חודשיים וחצי- שווה כל שניה שהשקעתי עליו. הסיפוק שאני מקבל בכל פעם שאני מכניס מפתח לסוויץ', ואשקרה מניע את הג'יפ ושומע אותו מגרגר, הוא כיף עצום.
המנוע מניע, נשמע כמו איזה גולף חדשה מהחנות...רק עם הרבה יותר תיאבון וסוסים :D
לגביי פעולה תקינה,טיב העבודה שלי, נזילות, וצריכת שמן- הזמן יגיד.
אז שוב תודה, תודה, תודה, המון תודה לכולכם :)
שלכם,
-ארז 8) -
אטם שעם נהוג להדביק עם שיילוק ולא עם RTV (אינני יודע איזה אטם יש לסיקס במכסה השסתומים)
זה לא אטם שעם (לפחות לא שעם בלבד). מדובר באטם שמצופה בחומר פלסטי מהמפעל שאמור להחליף את חומר אטימה הנוסף.
אורי טל.
בקיצור, לא אמורים לשים כלום. זה לא פוגע באטימה, זה רק הורס את האטם כשמסירים אותו, ומעקם את המכסה (שעשוי פח דק או פלסטיק)- גם כן, כשמסירים אותו בכוח כי הוא דבוק.
לא נורא.
אסף.
לגביי זה שזה הורס את האטם- סבבה לגמרי
אני לא מתכנן לפתוח את המכסה שסתומים בזמן הקרוב.
ואם וכאשר אני אפתח אותו- אני לא אשתמש באטם הישן.
אז שטויות.
לגביי זה שזה מעקם את המכסה- אני אישית לא חושב ככה.
ובכל מקרה, המכסה שלי גם ככה לא הכי טוב.
אנחנו מדברים כאן על משומש. לא חדש.
עם מכסה חדש תאוריות של אטם בלי חומר אטימה וכו' עובדות
עם מכסה משומש- לפחות עם שלי- בלי חומר אטימה עם האטם, יש נזילת שמן.
-ארז 8) -
שלום,
אני מעלה את השרשור מחדש כי...
היום פרקתי ראש מנוע! כן, זה קרה אחרי 4 חודשים של השבתה מוחלטת של הג'יפ, כעת יש מעט זמן פנוי, אז התחלתי בעבודה!
להלן רשמים ובהמשך שאלות:
לחסר ניסיון כמוני, כל הפרוק לקח 4 שעות, מהרגע שלבשתי את חליפת האיומים עד לרגע הכניסה למקלחת עם השחור מתחת לציפורנים...נא להערך בהתאם.
חבל שחסרים פרטים מסוימים כמו:
לא לשכוח לפרק את הבורג העליון של תושבת האלטרנטור.
את הקרבורטור יש צורך לפרק במלואו, אחרת קשה מאוד להגיע לברגי הסעפות (לא היה לי כל כך ברור מהספר).
לא לשכוח לפרק את סעפת הפליטה מהאגזוז, אחרת היא לא תזוז ממקומה.
לא לשכוח לפרק את מדיד השמן (גם מחלקו התחתון).
לבעלי ההגה כח, גם התושבת של המשאבה מחוברת לסעפת, לפרק.
לדעתי זה הכל, כעת לשאלות:
1) כל הברגים של הראש מנוע יצאו מהבלוק ללא פרוק האום (7 הקרובים לסעיפת היניקה). האם זה תקין? האם כדאי לפרק את האומים ולהרכיב בנפרד?
2) איך כדאי לנקות את מכסה השסתומים (אלומיניום)? הוא שחור משחור בחלקו הפנימי, מה עושים?
3) הטרמוסטט המורכב, הוא בעל שעתיים עבודה (החלפתי אותו ממש לפני ההשבתה של הג'יפ). האם חובה לפרק אותו לפני שאני נותן את הראש להשחזה ולשיפוץ, או שכדאי להתייעץ עם בית במלאכה?
4) איך מחברים חזרה את מדיד השמן בחלקו התחתון? האם הוא נכנס פנימה והחיזוק מתבצע על ידי הברגים העליונים או שצריך לסתום שם עם אפוקסי או חומר אחר?
5) בזמן שפרקתי את מכסה השסתומים, התפרק לי צינור הדלק מהמשאבה. האם ניתן לחבר עם אפוקסי (כי נראה לי שזה מה שהיה שם...) או שצריך להחליף משאבה?
6) לגבי ההרכבה, לא סימנתי את מצב הבוכנות, האם יש דרך להעלות את הבוכנות למקומן לפני ההרכבה ללא כיוון הצתה דרך המפלג? הג'יפ נסע מעולה לפני כן ולא כל כך בא לי לגעת שוב במפלג...
האם מישהו יכול להמליץ על בית מלאכה לשיפוץ באזור פתח תקוה או תל אביב? אני לא מצליח למצוא את six 4 live שיתן לי את הכתובת בה הוא שיפץ.
נראה לי שזהו בינתיים,
תודה,
אביגדור
תסמן עם טיפקס את כיוון המפלג ותשאיר את הרכב על ראשון (לא הילוך)לפני שאתה מפרק את המפלג.
לגבי המדיד שמן אצלי חיברתי אותו עם סילקון יעודי לאגן שמן ,אתה שם קצת מסביב למוט הדק ודוחף חזרה למקום וסוגר חזרה את הבורג שלו .
לגבי המשאבת דלק מאיפה בדיוק נשבר הצינור?
1. גם אצלי יצא כל מוט ההברגה, נראה לי מיותר לפרק אומים, ואז להרכיב.
2. מסיר שומנים וסקוצ'.
3. תביא עם הטרמוסטט, מקסימום יפרקו וירכיבו בסוף השיפוץ
4. אצלי במנוע זה עם סליקון.
5. עוד פרטים?
6. אם לא פרקת את המפלג אין שום בעיה.אבל אם לא סימנת את הפלג הראשון, אתה צריך למצוא את הראשון, כנ''ל לגביי פרוק המפלג. הפרוצדורה פשוטה, אם צריך הסבר אני אפרט.
UNIX כתב:
אין לי כוונה לפרק את המפלג. מהו ראשון ולא הילוך? לא הבנתי.ציטוט:
ותשאיר את הרכב על ראשון (לא הילוך)לפני שאתה מפרק את המפלג.
יואב כתב:
ז"א כאשר אני מרכיב הכל בחזרה, אין חשיבות למצב הבוכנות? לא משנה אילו בוכנות יהיו בנמ"ע?ציטוט:
אם לא פרקת את המפלג אין שום בעיה.
האם אני חייב לפרק את המפלג? לא נראה לי...
לגבי משאבת הדלק, קיים צינור מתכת היוצא מהמשאבה, עובר מעל מכסה השסתומים ומגיע לפילטר בעל כניסה אחת ושתי יציאות. הצינור המדובר נשבר צמוד למשאבה, יחד עם חלק שאמור לדעתי להתברג פנימה. יש לי הרגשה שכבר חיברו את הצינור עם אפוקסי בעבר (אני אדע ביום ראשון).
אביגדור
התכוונתי לנמ"ע .
בכל אופן אולי את הצינור של המשאבת דלק תוכל לתקן ולעשות לו ניפל חדש
אצל טכנו צינור .
אביגדור, בקצה הצינור הזה יש קונוס. אם הצינור נשבר לך תצטרך ליצור קונוס חדש. יש כלים מיוחדים לצינורות כאלה, ליצירת סופיות. גם לי יש כלים כאלה.
אל תשחק עם שטויות כמו אפוקסי. לא בכלל, ובטח ובטח לא בצינור דלק. שלא לדבר על המיקום של הצינור הספציפי הזה.
זה מה שאתה צריך? דליפת דלק צמודה לקולקטור של האלטרנטור (שמוציא ניצוצות כחלק מפעולתו הטבעית) ?
ז"א כאשר אני מרכיב הכל בחזרה, אין חשיבות למצב הבוכנות? לא משנה אילו בוכנות יהיו בנמ"ע?
האם אני חייב לפרק את המפלג? לא נראה לי...
א. אתה לא צריך לפרק מפלג כדיי להוריד ראש מנוע.
ב.אין חשיבות למצב הבוכנות.רק צריך לסמן את הכבל שיוצא מהמפלג לפלג הראשון{הפלג בחזית המנוע}. ואז להחזיר את שאר הכבלים לפי סדר ההצתה.אם לא סימנת את הראשון, אז צריך "למצוא" אותו. הפרוצדורה למציאת הראשון פשוטה, אם צריך הסבר, אז תכתוב ואני אפרט.
לגבי הרכבת הראש. הסדר הטוב אומר לוודא שבוכנה 1 בנ.מ.ע. , אבל במנוע כזה, עם גל זיזים תחתון, ואם אתה לא מפרק מפלג, אז לא יקרה כלום אם לא תעשה את זה.
לא שהבנתי מה יש לך נגד לעבוד לפי הספר.
אין חשיבות למצב הבוכנות בהרכבה, מה שחשוב זה מצב השסתומים של בוכנה 6 . ואת זה רואים רק אחרי ההרכבה.זה הסדר למציאת הראשון, בוכנה 6 {שהיא זוג של בוכנה1} מצב שסתומים ,סוף פליטה תחילת יניקה{וזה אומר ש6 בנמ''ע}. בוכנה 1 נמצאת עכשיו גם בנמ''ע, אבל מצב השסתומים שניהם סגורים, וזה אומר שהיא בתחילת עבודה{ניצוץ}. עכשיו פותחים מפלג, רואים לאן הרוטור מכוון, וזה הכבל לפלג הראשון. עכשיו לפי כוון השעון לחבר את שאר הכבלים לפי סדר ההצתה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן א.
חנן כתב:
כמובן שאפוקסי אינו תיקון קבוע, תארתי את מה שראיתי, ונדמה לי שזה היה אפוקסי.ציטוט:
אביגדור, בקצה הצינור הזה יש קונוס. אם הצינור נשבר לך תצטרך ליצור קונוס חדש. יש כלים מיוחדים לצינורות כאלה, ליצירת סופיות. גם לי יש כלים כאלה.
אל תשחק עם שטויות כמו אפוקסי. לא בכלל, ובטח ובטח לא בצינור דלק. שלא לדבר על המיקום של הצינור הספציפי הזה.
זה מה שאתה צריך? דליפת דלק צמודה לקולקטור של האלטרנטור (שמוציא ניצוצות כחלק מפעולתו הטבעית) ?
הצינור כרגע אצלי ביד עם הקונוס עליו. האם אני פשוט מבריג אותו חזרה? האם יש שם גומיה או אטם כל שהוא?
לגבי המפלג, כמובן שלא פרקתי אותו. הבנתי שבגלל הגל זיזים התחתון אין משמעות למצב הבוכנות.
יואב כתב:
כמובן שסימנתי הכל. כל הצינורות והכבלים במנוע מסומנים ומשולטים, כי בדיוק דקה לאחר הפרוק שכחתי איפה הוא היה מחובר. במיוחד לאור העובדה שההרכבה תתבצע בשבוע הבא, ועד אז לך תזכור...ציטוט:
אין חשיבות למצב הבוכנות.רק צריך לסמן את הכבל שיוצא מהמפלג לפלג הראשון{הפלג בחזית המנוע}. ואז להחזיר את שאר הכבלים לפי סדר ההצתה.אם לא סימנת את הראשון, אז צריך "למצוא" אותו.
חנן כתב:
אין לי שום דבר נגד הספר, פשוט לדעתי פרטים קטנים היו חסרים ולמען אלו שיחליטו להשתמש במידע כאן באתר, החלטתי לכתוב את רשמיי האישיים.ציטוט:
לא שהבנתי מה יש לך נגד לעבוד לפי הספר.
לגבי בית מלאכה, אני מבין שאתם לא מכירים?
אביגדור
אביגדור אם סימנת הכל, פשוט תרכיב כמו שסימנת!!!ואם הבנת הכל אז למה אתה שואל?
לגביי בית מלאכה, אני מכיר רק באיזור הדרום. ''הבלם בנגב'' בבאר שבע.
יואב כתב:
קודם כל לא כדאי להתעצבן! עדיף לקחת כוס בירה, זה תמיד עוזר.ציטוט:
אביגדור אם סימנת הכל, פשוט תרכיב כמו שסימנת!!!ואם הבנת הכל אז למה אתה שואל?
אני אבהיר את עצמי לגבי השאלה:
לאחר שפרקתי את הראש (ללא פרוק המפלג) התלהבתי להראות לבן שלי איך הבוכנות עולות ויורדות. סובבתי את המאוורר והבוכנות עלו וירדו. ברוח ההתלהבות, שכחתי לסמן איזו בוכנה בנמ"ע. השאלה היא אם בזמן ההרכבה יש משמעות למיקום הבוכנות. הבנתי שלא, אז תודה בכל אופן.
לגבי השאלה:
האם לא כדאי להרכיב קודם את מוטות ההברגה (ללא האומים) לתוך הבלוק כדי שההתאמה תהיה מקסימלית? אם אני משאיר את הברגים כמו שהם (עם האום עליהם) התאמת החורים בזמן ההרכבה תהיה קשה יותר, לא?ציטוט:
כל הברגים של הראש מנוע יצאו מהבלוק ללא פרוק האום (7 הקרובים לסעיפת היניקה). האם זה תקין? האם כדאי לפרק את האומים ולהרכיב בנפרד?
אביגדור