-
תגובה להודעה: דיון מרוכז - מערכות מים אפורים בבתים פרטיים.
המים בעצים הם ללא טיפול וההבדלים בזרימה נובעים לדעתי לא רק בגלל ה T יים אלה גם בגלל חתיכות מזון שנתקעות ונדבקות ומשנות את הזרימה בצנרת.
טפטפות, אני מניח, מועדות עוד יותר לסתימות.
בנוגע למתזים, למרות שיש משאבה, ויש לחץ, הריח, הו הריח, כל השכונה תיסבול.
Nash
-
אייל , הזכרת את ארץ כרמל : "אתה מוזמן לגלוש לכאן: http://www.eretzcarmel.org/ אצלו יש מערכת פשוטה ביותר ועובדת ואין לי ספק שהמחקרים שלו בתחום האקולוגיה הם מהמעמיקים שאפשר למצוא"
מכיוון שעבדתי איתם איזה תקופה עם הדיפנדר שלי להובלת עגלת הקומפוסט (אנחנו גרים באותו ישוב), ואני מכיר את הנפשות הפועלות - המערכת שלהם באמת עובדת יפה, יש מצב שאם יש התעניינות , אני אולי יכול לארגן סיור קצר במקום לראות איך המערכת פועלת ...
אמיר.
-
הנושא מעניין מאוד ואין ספק שהשרשור יהיה לי לעזר ביום שהתחיל לבנות את ביתי
עד אז אני מקווה שאתם תצברו מספיק נסיון.
הנה כתבה ששודרה בערוץ 2 "תוכנית חיסכון" בנושא מים אפורים ועמדת המדינה בנושא
http://www.mako.co.il/news-channel2/...62bc121004.htm
-
דף שמפרט שיטות וחומרים לניקיון ידידותי לסביבה היתרון ברור למערכת מיחזור מים אפורים
ניקיון ידידותי לסביבה
מתוך אוקו ויקי, מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה.
ניקיון ידידותי לסביבה הוא השימוש בשיטות ובחומרים שאינם גורמים לנזק בריאותי וסביבתי. הכוונה לחומרים שאינם תוקפים את העור ואת מערכת הנשימה, ושמערכות אקולוגיות יכולות לפרק אותם בקלות כחלק ממחזור אקולוגי קיים. הנושא כולל שיטות להקטנת שימוש בחומרי ניקיון, שיטות לניקוי קל וטבעי, חומרי נקיון טבעיים וכן מוצרים מסחריים.
שימוש בחומרים ובשיטות אלה מאפשר להקטין בעיות של זיהום מים, ומקל על טיהור ושימוש במים אפורים ועל ידי כך לחסוך כמויות גדולות של מים.
-
-
הפחדתם אותי עם הנושא של זיהום הקרקע ובכל מקרה העברת המים מהמקלחת לדשא לא חוסכת כלום בחורף, וההשקייה לדשא היא לא אופטימלית עקב הלחץ הנמוך, אז ביצעתי שינוי:
עשיתי מערכת שלוקחת את מי המקלחת ומעבירה אותם אל הניאגרות בחדרי השירותים.
חבית שאליה נאספים המים לאחר סינון ברשת גסה ללכידת שערות שעלולות אולי לגרום לבעיות במשאבה.
משאבה בחבית שמרימה את המים לפח קטן שממוקם גבוה, מפוקדת ע"י מצוף שנמצא בפח הנ"ל.
מהפח המים יורדים בגרביטציה אל הניאגרות.
במידה והחבית כמעט מתרוקנת יש בתחתית שלה מצוף של ניאגרה שמזרים אליה מים מקו המים השפירים.
סה"כ עלות של כ1000 ש"ח.
המערכת עובדת כבר יומיים. מעניין אותי לראות מהי צריכת מי הניאגרות ביחס לכמות מי המקלחות ואני עוקב אחרי המפלס בחבית. אם אני אראה שיש עודף או חוסר יכול להיות שאני אשנה משהו.
בינתיים אנחנו מרוצים מאוד. יש לזה חסרון שמילוי מלא של מיכל של ניאגרה לוקח כ15 דקות, אז אי אפשר לעשות שטיפות תכופות, אבל בינתיים זה לא יצר שום הפרעה לאף אחד, וממילא הפח אמור בהמשך להגיע למקום גבוה יותר, שייצור לחץ גבוה יותר ויוכל לספק מים גם לניאגרה בקומה העליונה. בינתיים שמתי את הפח במקום נמוך יחסית לצרכי דיבוג של המערכת במקום נגיש יותר.
-
חנן,
אם כבר יש לך משאבה,למה אתה לא יכול להשתמש בה ע"מ ליצור את הלחץ וכך לא תצטרך לחכות 15 דקות?
אין איזה פקד תת לחץ שיכול לתת פקודה למשאבה כשיש דרישה?
אם לא, אז אולי כדאי להשתמש במשאבה כמו ש\יש לי במיכל המים בטנדר, שעובד ע"י תת לחץ
יוני
-
אני מניח שזה אפשרי. אתה מוזמן לנסות.
חוץ מהעלות של פרסוסטט נוסף, לא יהיה הבדל גדול כי מדובר במשאבה של 0.6 באר, ואת הפח אני מתכוון לשים מעל התקרה של הקומה השנייה. זה יתן לקומה התחתונה, שהיא השימושית יותר, לחץ של 0.45 באר ולקומה העליונה לחץ של 0.2 באר. כרגע הלחץ הכבידתי הוא רק 0.1 באר, אז בוודאי שהמצב ישתפר מאוד (לא שכרגע יש טענות, כפי שכתבתי) .
-
במחשבה שנייה, זה לא יועיל בכלל. אם המשאבה נותנת 0.6 באר אז עד שהיא תגיע לניאגרה בקומה השנייה, הלחץ כבר ירד ל0.2 באר. בקומה התחתונה יהיה 0.5 באר, אז לא הרווחנו כלום.
למעשה, אפילו הפסדנו. עכשיו המשאבה תצטרך לספק לחץ בכל זמן שהמים נכנסים לניאגרה, וזה כאמור זמן ממושך. אם היא תהיה ללא אל-חוזר, אז היא לא תוכל להפסיק בכלל כל זמן שיש כניסה של מים לניאגרה, כי מייד המים יחזרו דרכה לחבית והלחץ ייפול. אם כן נקנה ונרכיב אל-חוזר, אז המשאבה כל הזמן תיכנס ותצא מפעולה.
-
תגובה לeran4X4(באחור של כמה חודשים,סליחה-מעבר בין יבשות)
ערן לשאלתך-יש היום מערכות השקייה,בעיקר טפטוף שיודעות לעבוד בלחץ של פחות ממטר אחד.ולמעשה ניתנות להפעלה גרווטציונית ומיועדות לאזורים בהם לא ניתן לספק לחץ למערכת-ליד המנחט במגידו יש מערכת יפה של חברת פלאסטרו שמשקה שטח של כ 400 דונם במערכת עם מיכל שגובהו פחות משלושה מטר.
בנוגע למערכת של NASH הוא ציין שהוא משתמש במשאבה,כך שלחץ לא חסר לו כנראה.
NASH בנוגע לחשש מריח,אתה יכול להשתמש בטפטוף מווסת טמון-כזה שאתה למעשה קובר באדמה,בצורה זו המים מגיעים ישר לשורשים,אתה צורך כמות קטנה יותר מאחר ואחוז ההתאדות נמוך יותר-אין ריח,אין צנרת על פני הקרקע.קצת חפירה ויש מערכת מעולה שאם תרכיב נכון ותקפיד על מסנן בכניסה,לא תצטרך להשקיע בה כמעט זמן,למעט אחת לכמה שבועות,פתיחת פתח ריקון ולתת למערכת להישתף. מאחר ואת כל הציוד יש לך,כל מה שחסר לך,זה צינור טפטוף מתאים להכין ממנו לולאות מסביב לעצים,שוחות כפר חפרתה(כך שאני מניח שטוריה יש לך בבית)אז הרבה עבודה אין.
דרור הראל
-
חנן,בנוגע לזמן מילוי הניאגרה-לא בהכרח יש קשר ישיר בין לחץ לספיקה(כמובן שיש אבל לא ביחס ישיר,הגדלת לחץ אינה פתרון להגדלת ספיקה)-אם אתה רוצה שזמן המילוי יהיה מהיר יותר,תגדיל את קוטר הצינור שממלא את הניאגרה.
תזכור שנושא הלחץ במערכת הוא שונה כשאתה ממלה מיכל,למעשה הלחץ הנדרש הוא לחץ שיכסה את הפרשי הגובה בלבד,מאחר ועם השפיכה למיכל יש נפילת לחץ לאפס,ולא משנה כמה לחץ תכניס למערכת היא עדיין תתמלא לפי קצב יכולת הספיקה של הצינור.תשאר עם הלחץ הנוכחי,תגדיל קוטר צינור וזמן מילוי המכלים יתקצר.
דרור הראל
-
עובדה היא שכשהלחץ הוא לחץ המים הרגיל, בדיוק עם אותו קוטר צינור, הניאגרה מתמלאת בקצב נורמלי. צוואר הבקבוק כאן הוא השסתום של המצוף, לא הצינור שלי, שהוא צינור 16 מ"מ שמספק לשסתום מים ללא הגבלה מעשית. עם צוואר הבקבוק הנתון הזה ברור לי שככל שהלחץ יהיה גבוה יותר הספיקה תהיה גבוהה יותר.
אבל עזבו, זה ממש לא מעניין. כבר שלושה ימים ואין שום תלונות בעניין, וכאמור, זה גם ישתפר בהמשך.
-
קיבלתי מחבר הצעה שהוגשה למשרד הבריאות בנושא מאמ"ט (מים אפורים מטוהרים)
שווה קריאה
http://www.israelwater.org.il/2009.pdf
-
חנן, טוב שאתה מנסה את זה. לי ברור שהשבת המים האפורים לאסלות אמורה לתת את החסכון המשמעותי (צריכת מים באסלות כ30-40% מצריכת המים הביתית על פי כל המקורות), זריקת המים לגינה זה בונוס לגינה, לא יביא לחסכון משמעותי כשלוקחים בחשבון את החורף ועונות המעבר שמשקים בהם פחות.
הבעייה של ספיקה נמוכה בכניסה לניאגרות זה באג מהותי שטוב שעלית עליו וסיפרת לכולנו...
מה לגבי נקיון המים? לפי מה שאתה אומר, אתה מעביר ישירות מהאמבטיות לניאגרות עם סינון גס בלבד?אין לגברות תלונות?
האם יש לך דרך לעקוב אחרי כמות המים השפירים שמתווספים למיכל אם בכלל? *
-
1 קבצים מצורפים
מה מוזר בתמונה הבאה?
הפתרון לבעיית זמן המילוי (ולעיתים לזמינות המים האפורים) למיכל ההדחה שתי כניסות מים - אפורים ונקיים. המצוף המחובר למים האפורים מכוון לגובה המקסימלי ואילו המצוף של המים הנקיים לגובה המינימלי. הדחה רגילה (במידה ומכוונים זאת בהתאם) מרוקנת כמות מים אשר לא יורדת מתחת לקו המצוף הנמוך כך שכמעט בכל המקרים נכנסים למיכל מים אפורים בלבד. במקרים של מספר הדחות רציפות, נכנסת לפעולה גם מערכת הגיבוי והמיכל מתמלא במים נקיים בגובה נמוך.
יש להשתמש כמובן במצופים מאונכים ולא מאוזנים ע"מ שיהיה מקום לשניהם.
הוספתי את מילוי הניאגרות למערכת המים האפורים לפני מספר חודשים, לא נתקלתי בבעיות - עובד מצוין.
הקטנתי את זמן המילוי, שגם אצלי היה בעייתי במקצת, ע"י הגדלת החור בשסתום.
-
תשובות לנמרוד:
עד אתמול, המע' היתה בשלב ניסויי שבו רק חדר שירותים אחד מתוך שלושה קיבל את המים הממוחזרים, וכמו שכתבתי הפח היה במקום נמוך שהקטין את הספיקה מצד אחד, אבל היה נגיש יותר לצרכי דיבאג.
מכיוון שכך, צריכת המים לניאגרה היתה נמוכה יחסית (אבל להערכתי עדיין מדובר בצריכה של לפחות 70 אחוז מהצריכה הכוללת של הניאגרות בבית, כי מדובר בשירותים המרכזיים) והחבית היתה מלאה עד גדותיה כמעט כל הזמן ולא ירדה בכלל אל מתחת לחצי. כלומר לא הוספו למע' מים שפירים בכלל.
היום חיברתי גם את חדר השירותים השני בקומה התחתונה למע' והרמתי את הפח למקומו הסופי אל מעל התקרה של הקומה השנייה, וזה יאפשר לי לחבר גם את השירותים של הקומה השנייה אל המע' הזו. אני מקווה שאספיק לעשות זאת מחר.
המים אחלה, עם טיפה ריח של שמפו\סבון וקצת קצף לבן. אין תלונות מאף אחד בבית.
לגבי עניין הספיקה, אני היחיד שיודע מזה. טלי רק שמה לב שאין רעש חזק של כניסת מים לאחר שמורידים את המים. זה בשירותים אחד. בשירותים השני שחיברתי היום הקצב הוא אפסי ממש. טפטוף. זה כבר ברמה בלתי אפשרית. אני אפתור את זה, אולי על ידי הח' מצוף (כי הרי בשירותים הראשון זה כן עובד טוב אז אין כאן עניין עקרוני שלא ניתן לסדר), אולי ע"י טיפול במצוף כפי שהוצע בתגובה שלפניי.
-
עדכון: תגובה #105 הכניסה לי רעיון לראש, אז פירקתי את השסתום במצוף בשירותים השני לראות מה קורה שם, וגיליתי שהגומיה, שהיא כבר בת 10 שנים, קשה קצת וקעורה כלפי החור שבשסתום, כך שגם כשהמצוף לא לוחץ עליה, החור כמעט סתום לגמרי.
הפכתי את הגומיה, החזרתי הכול למקום, ומדדתי זמן מילוי:
שתי דקות וחצי. זה אומר שנושא זמן המילוי הוא כבר לא עניין לדיון בכלל. גם ככה אני מתקרב לגיל שבו אפילו להשתין לוקח יותר זמן מזה.
אגב, אם הייתי רוצה לשפר את זה עוד יותר אז ניתן באמת להגדיל את החור בקלות עם מקדחה, אבל במצב הנוכחי אני לא רואה בזה שום צורך.
-
עשיתי את אותה פעולה של הפיכת הגומיה גם בניאגרה הראשונה והתוצאה היא שקצב המילוי הפך להיות רגיל לגמרי, בלי הנחות ובלי פשרות.
-
בעניין המים ממכונת הכביסה,
השבוע התחלנו start-up של כביסה עם "אגוזי כביסה"
מדובר על קליפות מיובשות של אגוז מעץ ה SAPINDUS MUKROSSI שניתן לקנותם בחנויות הטבע כגון "עדן" "ניצת הדובדבן" וגם באינטרנט במחיר נמוך יחסית (סביב ה20 ש"ח ל150 גרם, 100 ש"ח לק"ג )
הקליפות מכילות חומר ניקוי דמוי סבון טבעי לחלוטין
מכניסים קליפות של 3-4 אגוזים לתוך שקיק בד (משתמשים באותן קליפות ל2-3 הפעלות של המכונה) ומכניסים את השקיק למכונת הכביסה ביחד עם הבגדים.
בתור מרכך משתמשים בחצי כוס עד כוס של חומץ טבעי ומוסיפים לחומץ כ10 טיפות שמן אתרי (אנחנו מוסיפים לוונדר ולכביסה יש ריח משגע)
תוצאות עד כה לאחר 4 מחזורים של כביסה:
הכביסה יוצאת נקייה לחלוטין, חיתולי הבד של הילדה לבנים יותר מאשר עם אבקת כביסה (TIDE שנחשבת מעולה).
בכביסה הראשונה הבגדים יצאו ללא ריח בכלל ולכן בהפעלה הבאה הוספנו כמה טיפות נוספות של שמן הלוונדר (שוב, כ-10 טיפות לעומת 3-4 בכביסה הראשונה) ולכביסה כאמור יש ריח משגע.
טוענים שחומץ במקום מרכך "רגיל" עושה רק טוב למכונה בכך שהוא מוריד את האבנית מהתוף ומגוף החימום - לא בדקתי, מצד שני, הכביה יוצאת רכה ונעימה לא פחות מאשר עם מרכך ואולי אף יותר.
שורה תחתונה (כסף כמובן)
קופסת קליפות של 150 גרם עלתה לנו 19 שקלים ותספיק להערכתי למילוי 15 שקיקים (כ-50 כביסות), שקית 5 ק"ג של TIDE שמספיקה לטענתם ל113 כביסות עולה כ-50 ש"ח
בקבוק חומץ טבעי עולה 6 ש"ח ומספיק ל10 כביסות בערך, מיכל מרכך של 4 ליטר אמור להספיק ל40 כביסות בערך ועולה כ-20 ש"ח
בקבוקון שמן אתרי עולה כ25 ש"ח ויספיק לכמה עשרות כביסות (קשה להעריך במדויק)
מחיר ל50 כביסות - בערך 75 ש"ח (תלוי בשמן האתרי)
בקיצור, בחישוב כולל נראה שקצת יקר יותר לכבס באגוזי הכביסה אך התוצאה מעולה והמים זורמים ישירות לדשא המסכן שחי מאוד בצמצום בימים קשים כאלו (כן, גם אלינו למושב הגיע "היטל הבצורת" הידוע לשמצה... )
איתי
-
איתי,
החומץ אכן מסיר אבנית מעולה. אני משתמש בו להסיר אבנית מהקומקום.
יוני5
-
יוני,
חומץ אכן מסיר אבנית מעולה בקומקום כאשר הוא בריכוז יחסית גבוה,
אני לא יודע כמה הוא יעיל בריכוז כ"כ נמוך (100 מ"ל על נניח 15 ליטר שהמכונה משתמשת בהם בשטיפה אחת וגם זה רק באחת מכל השטיפות, נשמע לי די בטל בשישים).
ואצלנו באזור, מרוב שיש אבנית במים צריך להזהר שלא לשבור שן בזמן ששותים ...
מצד שני, טוענים שהוא עוזר, אז מה אכפת לי לחשוב ככה.
טפו טפו טפו המכונה הזאת עובדת כמו שעון.
אישית להסרת אבנית ממקומות שאינם קשורים לאוכל אני עושה עם חומצת מלח 9% או בשמה המלא "חומר ניקוי 00"
ב6 שקלים לליטר, 2 ב-11 במבצע.
איתי
-
לאחרונה התחלתי לאסוף גם את מי המזגנים לטובת העץ הקרוב או בריכת הדגים, מזגן של כח וחצי מייצר 10 ליטר מים בלילה אחד וזה באילת עם לחות של 15-20 אחוז אז תתארו לכם כמה מים תאספו במקומות לחים יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חנן, טוב שאתה מנסה את זה. לי ברור שהשבת המים האפורים לאסלות אמורה לתת את החסכון המשמעותי (צריכת מים באסלות כ30-40% מצריכת המים הביתית על פי כל המקורות
הנסיון שלי בשבועיים וחצי שהמערכת עובדת אצלי, אומר שמקלחות צורכות הרבה יותר מים מאשר הדחת אסלות, לפחות בבית שלנו. החבית כמעט מלאה כל הזמן, והדשא ממשיך לקבל כמויות גדולות של עודפים.
עקב כך, נראה לי שבהמשך אנחנו נעשה מעבר לסבונים פריקים, נאסוף גם את מי המזגנים (שזה מאוד פשוט. בסה"כ לחבר את צינורות הניקוז של המזגנים בצינור מאסף אל החבית, הפרשי הגובה לטובתי) ונוציא את המים אל הדשא בצורה מסודרת, שישקה אותו בצורה אפקטיבית, ולא עם סתם צינור נקודתי כמו עכשיו שיוצר איזור קטן וירוק עם דשא בגובה הביצים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
חנן,
באיזו משאבה אתה משתמש לצורך העלאת המים מהחבית אל הפח?
אני בתהליכי בנייה ("תהליכי"= אני חושב על זה זמן מה והשגתי סופסוף חבית פלסטיק של 200 ליטר) של מערכת כזאת
אצלי בבית, היתרון כאן הוא שיש רק מרלחת אחת ורק אסלה אחת :)
העניין פה הוא שאין מקום למיכל גדול ליד צינור הניקוז של המקלחת כך שמיכל האיסוף יהיה מקסימום בגודל
של 20-50 ליטר וחבית האחסון של 200 הליטר היא זאת שתמוקם גבוה על/בתוך גג הבית
כך שבמקרה שלי המשאבה תעבוד כל זמן שיש מישהו במקלחת או כשהברז בכיור פתוח ותעלה מים לחבית.
חשבתי על משאבה של אקווריום שתופעל ע"י מצוף, יש כאלו של 600 ל/ש (וגם יותר) השאלה אם היא תצליח לדחוף
מים לגובה של 4 מטר בערך...?
איתי
-
זאת המשאבה שאני קניתי:
http://www.jm-pro.co.il/Product.asp?productid=223
לפי הנתונים היא מרימה מים לגובה של שישה מטרים.
משאבות של אקווריום לא אמורות להרים מים לגובה גבוה, אז אני לא יודע אם משאבה כזו תספיק לך.
אין סיבה שהמשאבה תפעל בכל זמן המקלחת אלא כדאי שתפעל עם פיקוד של מצוף. אם אתה מדבר על משאבה כמו זו שאני קניתי אז היא כבר באה עם המצוף.
-
חנן,
היכן ממוקמת המשאבה במיכל התחתון או העליון?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
12345
-
לא לשכוח במיכל העליון,להשאיר פתח ליניקת אויר.אחרת המים עלולים להינק חזרה למשאבה או ליצור קושי במילוי הניאגרות.
דרור הראל
-
זו נקודה חשובה. בפעם הראשונה שהפעלתי את המערכת, כל המים מהפח באמת חזרו בגרביטציה אל החבית לאחר כיבוי המשאבה. בהתחלה שקלתי להכניס בצינור שסתום אל-חוזר, אבל אז יישמתי פתרון אחר, פשוט יותר:
את כניסת המים אל הפח, העברתי מתחתית הפח, אל החלק העליון שלו, במקום שהוא גבוה יותר מהגובה המירבי של המים. במצב הזה, ברגע שהמשאבה מפסיקה לעבוד, רק המים שבצינור חוזרים אל החבית.
לגבי ההערה של דרור, הפח אצלי הוא פח זבל פלסטי 70 ליטר פשוט, כמו שפעם היה לכל בית, והוא לא אטום, אז אין בעייה של כניסת אוויר.
-
חנן - תמשיך לעדכן. מה שמעניין אותי וממך בפעם הראשונה אני אקבל נתונים שאני יכול לסמוך עליהם - חסכון במים. מעניין אותי פשוט סיכום של כמויות המים הדו-חודשיות לתשלום, הכי רחוק שאתה יכול לבדוק אחורה, ובמשך השנה הקרובה. אמנם חורף עוד מעט, אבל מעניין לראות גם את ההשפעה על מערכת מים אפורים מול החודשים המקבילים בחורפים שעברו.