תגובה להודעה: הקצאת שטחים לג'יפאים (דוגמה למה שצריך להיות פה בארץ)
השתגעתם???? אפילו היינריך הימלר לא חשב על גיטאות לג'יפאים היהודים!
הפקיד האפור ורב המרצחים הזה אומנם מזכיר מעט את חברי הכנסת שלנו...
אבל אפילו ברייך לא היו הגבלות ל4X4 שהיחידים ביינהם בשירות הוורמאכט והוואפן SS.
ההגבלות על הג'יפאים בחופים החלו שאותו בן אלף זבובות דרס תיירת מאירופה
שרצתה להנות מהשמש הישראלית. ופה אסור לנו ליסוע חצי קילומטר מקו החוף.
בן ז*** אחד הורס לכולם. ושתבינו... רוב החופים אסורים ברחצה ואפילו סוכת מציל אין שם
בנוגע לליכלוך. הכי קל להאשים את הג'יפאים! ולמה?! כי לנו יש רכב שמסוגל ליסוע בשטח.
אבל אותה ברברוסה מטומטמת שלוקחת את הילדים שלה לטבריה ומחליפה לילד
טיטול על אחד החופים ומעיפה טיטול מפוצץ מלט חום ומצחין הצידה
לדשא. היא בסדר... כי היא נוהגת על מאזדה 3
אני שונא את הירוקים הצבועים האלו!!! תקן יורו הדפוק הזה הורס את האמינות של המנועים!
הרבה אלקטרוניקה עדינה נכנסו ברכבים בגלל זה (אני לומד דיאגנוסטיקה ואני מעט נכנס לתחום)
ולדעתי...כל האג'נדה הירוקה זה מניפולציה פוליטית כלכלית של בעלי השלטון...ולכל
הצבועים בעלי הרכב ההיברידי אני מאחל הקרנות נעימות מהסוללות בגבי המושבים.
שלא תבינו אותי לא נכון! אני בעד לשמור על הטבע! אחרי הכל זה בית הנופש של הג'יפאים!
בחגים בסופ"שים ואפילו סתם ליסוע בשבילי עפר באיזור גבעת אולגה - חבצלת לכיף כדי לא
לראות כל הזמן אלספלט. ג'יפ נתפס כמזהם. אבל לוקסוס V6 ופורשה מזהמות לא פחות!
וביננו יש יותר טוב מהג'יפ האמיתי? ההוא ללא הגג והדלתות עם הגג הברזנטי ושני הסרנים
ההוא שמוטבע עליו Jeep עם הפנסים העגולים? יש יותר טוב מזה? מג'יפ אמיתי תרתי משמע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בזמנו (2002) כשהתארחתי במשך שבוע הזוי לגמרי אצל מרצדס בשטוטגרט, בין יתר הצעצועים הצנועים ששיחקתי בהם שם היה ML400CDI ולא מצאתי שום שטח כדי לנסוע בו ולצלם בו. אחרי שנואשנו מצאנו איזה פלג מים לצד כביש הררי נידח, ירדנו אליו, טבלנו את הגלגלים במים וצילמנו. הצלם עבד ואני לא הספקתי לסיים סיגריה, ופתאום עצר איזה רכב ומישהו זקן עם שלייקס יצא ממנו, נופף ידיים וצעק עלינו בגרמנית. עשיתי לו "יה, סורי, סורי, יה יה" ואמרתי בעברית בקול די רם מה אני חושב על גרמנים זקנים שבטח שירתו בגסטפו באושוויץ-בירקנאו ומה בדיוק צריך לעשות להם.
אחר כך נכנסתי לשביל באמצע יער, שגם בו, כמ ובכל שביל שם, ניצב תמרור מפורש שאוסר כניסה לכל רכב מנועי. לא עברה רבע שעה, ושתי זקנות שטייל ועל אופניים התחילו לצרוח בגרמנית - גם להם אמרתי בתערובת רצוצה של גרמנית ואנגלית שאני מצטער, ובעברית - שאני יודע שהן היו סוהרות באגף הנשים בברגן-בלזן שיעופו לי מהפרצוף לפני שאני נוקם גם בהן כאן ועכשיו את דמם של כל שמונת אחיה של סבתי.
כשהחזרנו את הרכב לקצינת העיתונות של מרצדס (אז זו היתה איזה סוזאן אחת, מגה-אישה במימדים של משאית) היא התפלאה למה לא אמרתי שאני רוצה לנסוע בשטח. "מה פתאום, פה אסור. אם היית מבקש מראש (בכתב כמובן), הייתי מסדרת לך כניסה ל"מסלול נהיגת שטח" במיתחם סגור של מרצדס, עם מדריך כמובן..." ככה זה. דברים מתנהלים שם בצורה שונה לגמרי. הם חושבים אחרת ושומרים על הטבע במיליטנטיות מופרעת לגמרי.
בגרמניה מטיילים בשטח ברגל, באופניים או על גב סוס. לא בג'יפ. תראו שם המון רכבי SUV, אבל רובם ככולם עם צמיגי כביש ספורטיביים ומקסימום גוררים סירה או קרוואן. יש כל מיני מחצבות נטושות ששם אפשר לשחק, מין מתחמים סגורי םבסגנון מה שתום מציע..
(קצת אוף - טופיק. וסלחו לי מראש)
גדול הקטע עם הגרמניות....אף פעם לא אהבתי גרמנים. נשאר בהם עוד משהו
מהרייך השלישי. כמובן זה לא גלויי והם נחמדים והכל. אבל עצם האווירה שהם משרים
נשאר שם עוד קצת משרידי הרייך. שהייתי באפריקה (אתם לא מאמינים איזה רכבי שטח
ביזארים יש שם) הייתה איתי איזו גרמניה בקבוצה והיא התחילה לדבר איתי בנחמדות וחינניות
שלא היה מזיק קצת לישראליות לקבל מזה. ואפילו ישנו בייחד כמה לילות. (כן...בטח...ישנו!)
אבל היה בה משהו מעבר לחינניות. משהו בעיניים ופעם אחת כשדיברנו מלמלתי לעצמי בלב
"את כזאת חמודה שאין דברים כאלו בישראל. אבל אותי מעניין אם סבא שלך היה בSS,
בוורמאכט, או באייזנגרופן" ....לעניינינו. נהיגת שטח + מתחם סגור. לא מסתדר לי!
והייתי אומר את זה בפניה של מיס סוזאן אקטרוס. ואתה דרור. אני לא מכיר אותך אישית
אבל שמעתי עליך רבות וטובות. וקורא הרבה הודעות שלך/כתבות ועלפי מה ששמעתי.
אין מדריך שטח בעולם שיכול לחדש לך משהו בנהיגת שטח. בכלל לא ניראה לי שהגרמנים
יכולים ללמד משהו על נהיגת שטח לאנשים שמחזיקים סיקסים/סופות/רלנגים/צ'ירוקיים/היילקסים/
דיפנדרים/פורדים/סוברבנים/בלייזרים/גלאדיאטורים/סיירות/סילברדואים. וכ'ו וכ'ו. משהו.
לא יכולים ללמד אותם כלום. מהסיבה הפשוטה. ששם מורכבים על רכבי "כאילו" שטח צמיגי
חתך נמוך. ופה. זה מתחיל מצמיגי 50/50 וטוראג תישבר בשטח איפה שאיפון סטאנדרתי יסע.
מה שמזכיר לי את הרתיחת וביעבוע דם שהביאו לי לאנדרובר עם הדיסקוברי 3 ו4 והריינג'רובר
ספורט. מה לעאזזל ועוד פעם מה לעאזזל קשורים מתלים נפרדים וצמיגי חתך נמוך ברכב שטח?
ומה לכל הרוחות הגחון המצחיק הזה?! בדיסקוברי 1 ו 2 מהגובה שלו היה אפשר להעביר תיש
מתחת לרכב...היום. בקושי חתול יכול להזדחל מתחת. וגם לא פסחתי על ג'נרל מוטורס. מה זה
הסוברבנים הקטנים האלו? מה זה הטהו הזה בגודל של דיסקוברי ממוצע? יעני אם אני רוצה
לקבל רכב שטח אמיתי אני צריך ללכת לסדנאת שיפורים שתגביה לי את הרכב ותכניס בו סרנים?
רכב כמו GMC יוקון שבא עם מרווח גחון זהה לזה של הקורבט (הגזמה ברוטאלית כמובן)....
איפה שברולט של שנות ה70 וה80 עם הסרנים החיים ויכולות השטח המעולות גם כסטאנדרתי.
גם על JEEP שהשם שלה הפך לשם נרדף לכל סטיישן מתחזה עם חתך נמוך קצת גובה ו4X4
JEEP האמא והאבא של כל רכבי השטח בעולם שתל בפטריוט מתלים נפרדים. איזה בושה!!!!
אם JEEP הגיעו למצב כזה אז המצב באמת עגום/עקום... עוד עשור שנרצה להשתדרג לכלים
האלו יהיה לנו הרבה עבודה להכשיר אותם לשטח אמיתי אם ישאר כזה ויהיה מותר ליסוע בו!
אם החברות שמעולם לא התעסקו עם רכב עירוני (כמו JEEP ולאנדרובר) עד לשני העשורים
האחרונים מתחילות (או ממשיכות, מי יודע...) לייצר רכבים עם מתלים נפרדים ומרווח גחון של
סקודה אוקטביה. אז כניראה שבאמת הקללה הגשימה את עצמה והעולם אכן מתברגן...
ביננו עם עוד 20 שנה תיראו אותי מתנייד על CJ5 ממודל 67 עם קארבוראטור ונהנה בשטח
אל תתפלאו. כי כילים אמיתיים כבר לא מייצרים (פרט לבודדים ויקרים/טנדרים ורכבי צבא/
עבודה וצמ"ה) ומה שנשאר לנו זה לשדרג את עצמינו כל הזמן.
סליחה על החפירה באישון לילה. הייתי חייב לפרק את המטען הזה שיש לי על כל נושא השטח/יצרנים