בימים אלו אני מנסה לקדם את רכישת SW2011 העומדת למבצע כפי שציינת
מתגובתך אני מסיק שהמחשב הנייח לא עמד בדרישות ונאלצת להחליפו
אופי עבודתי מתרכז בעיקר במכניקה קלאסית ומסתכם בהרכבות עד 100 חלקים
האם מניסיונך המחשב הנ"ל מסוגל לשמש כתחנת עבודה ראויה ?
Printable View
האם למישהו יש ניסיון עם מחשב נייד שמריץ סוליד 2010 עבור אותן הדרישות שנמרוד פירט בתחילת השירשור ?
אשמח לקבל חוות דעת של משתמשים בעלי ניסיון
תודה דני
אני עובד עם גרסת 2010 על מחשב יקר של DELL דגם M70. עובד נפלא גם עם הרכבות של 400 חלקים +. אני תמיד עובד עם הרכבות Lightweight כי אני מפחד שיפול.
לעומת זאת עד לפני שנה עבדתי עם גרסת 2009 על HP dual core מיושן עם 2 ג'יגה זכרון וזה גם עבד יפה עם הרכבות של עד 100 חלקים בערך. כמובן שמחשב שולחני עדכני תציד ינצח.
הגיע הרגע, וגם אני צריך מחשב. אני חייב לומר שאת רוב הדיון לא הבנתי, ואין לי שום כוונה להתחיל ללמוד. בשביל זה אתם פה - לתת עצה ממוקדת אבל בלי לחפור (כי אני לא אבין את החפירות שלכם, כאמור).
אני לא מרכיב בסוליד מכוניות שלמות, אז הדרישות מעט צנועות יותר. הוגדר תקציב - 3000 שקלים. חדשים.
מצאתי משהו כזה:
Intel® Core™ i7 2600 3.4GHz
2X2GB(4GB) DDR3 1333MHz
כמובן עם מארז ודיסק סביר והכל, ב2600 שקל בערך.
שעל פניו עונה על הדרישות חוץ מכרטיס מסך שיהיה צריך להוסיף ואז מגיעים בערך לתקציב או פורצים אותו במעט. באייבורי למשל מציעים כרטיסים עם ביצועים טובים מכל מיני סוגים, אבל לא את השתי משפחות שסולידוורקס ממליצים עליהן. כמה זה קריטי?
הציעו לי גם ב3000 שקל מחשב Packard bell iMedia i6543IL עם מעבד3.2GHz i5-560, זכרון 6GB כרטיס מסך GeForce G315 ועוד כל מיני דברים שאני לא מבין.
(משקל 10 ק"ג, מקלדת ועכבר במתנה דווקא כן הבנתי, אבל זה פחות רלוונטי כרגע)
זה יהיה טוב כמו שהוא בלי להחליף כרטיס מסך? שוב, בלי הרכבות גדולות לנהל בסוליד.
יש למישהו הצעה אחרת ב3000 שקל שאני אוכל לחזור הביתה עם מחשב שיריץ מה שאני צריך?
אסף.
אסף,
הכי פשוט... 4050...
מנסיון של כמה מחשבים שקניתי מאייבורי כשהקמתי רשת בעבודה הקודמת שלי (עד שהבנתי...) ממליץ בחום על פנדה מחשבים.
אצלי רץ חלק כל עוד אני לא משתולל עם כמות החלקים בהרכבה עם מחשב הרבה יותר חלש ממה שכתבת.
מה שכן, כרטיס מסך NVIDIA, אם אני זוכר נכון של 512MB, שיפר פלאים.
לא הייתי משקיע במדבקה עם לוגו של יצרן כזה או אחר...
איל
עריכה: OOPS... http://www.google.co.il/search?hl=iw...52l452l4-1l1l0
zigzag2000
טובים.
בתור התחלה אל תקנה באייבורי.סתם חברה ושמעתי שיש להם מלא לקוחות לא מרוצים.
אם לקנות ממישהו ביהוד זו אופציה אז צור קשר בפרטי. בחור מאוד נחמד שאני קונה רק ממנו את כל המחשבים שלי (קניתי קרוב ל5 בשנה החולפת לכל המשפחה). מחירים טובים ומבין עניין.
בין השנים - לך על הראשון, מעבד חזק יותר.
על תתקרב למערכת הפעלה 64BIT מה שאומר, שאין משמעות לזיכרון מעל 4GB.
לא יודע מה זה דיסק סביר, אבל דווקא בסעיף הזה היתי שוקל להשקיע - זה יחסוך לך הרבה זמן המתנה.
אפשרות אחרת , להשקיע בדיסק SSD של כמה GB , אם תדאג שהפרוייקט שעליו אתה עובד, יושב על ה SSD בכלל תחגוג.
למרות שאם אני זוכר, כולכם שריונרים - מה שאומר בעיות שמיעה :-) . תשקול לבדוק את נושא המאוורים.
מאווררי 120 מ"מ (לעומת 80 המקובל) מבטיח מחשב שקט. בלילה שעובדים שעות, זה משמעותי.
היי אסף.
ניתן להגיע למחשב סביר לסוליד הקרוב לתקציב שלך ( ללא מע' הפעלה).
אני יכול להציע לך מחשב שמבוסס על מעבד I5-2400
8GB זכרון DDR3, לוח מצוין P67 של חב' GIGABYTE
כרטיס מסך NVIDIA 550TI ( מינימום לטעמי לצרכי סוליד).
דיסק 1TB
ספק חזק ואיכותי + מארז משופר חיוני גם כן.
צורב DVD,
אם תרצה אתא מוזמן ליצור קשר 0544263347.
רמי.
עוד דבר..
אל תיגע במחשב פקרד-בל הזה שרשמת, כרטיס מסך חלשלוש, ומעבד I5 מהדור הקודם.
בכלל.... לך רק על מעבד דור 2 (סנדי-ברידג'), I5-2400 עובד כמו I7 מהדור הקודם, והוא גם קוואד-קור, כך שאין מה לפסול I5, הוא מהיר וטוב.
מפני שיש עדין תוכנות \ מקרים שלא רצים טוב בסביבת 64.
ובכל מקרה, בניגוד לשרת, משתמש יחיד, לא "מסוגל" לעבוד בו זמנית על 4 GB מידע.
אז נכון שעם 64 ביט ו 6-8 GB ניתן לפתוח יותר ישומים בו זמנית, אבל בסופו של יום, אתה כמשתמש, לא מסוגל לעבוד, יעיל, עם יותר מממספר מוגבל של חלונות.
לעומת זאת, האפליקציה האחת שלא תעבוד תשגע אותך.
ורגע לפני שכולם קופצים - WIN7 עולה אותו הדבר ב 64 או 32 (ואם דורשים ממכם מחיר שונה, זו סתם גנבה), וכל זאת, תבדוק בכל הארגונים הגדולים שמריצים אלפי מחשבים ותראה שכלם נשארים ב 32 ביט.
דרך אגב - גם ב 64 ביט, עבור רוב המשתמשים מעל 4GB זה בזבוז אחד גדול. זה בדיוק כמו כל המשתמשים הביתיים שנופלים בפח של כל ה ISP ומשלמים על חיבור אינטרנט של 10...20...100 mb/s מבלי שהם מעולם מנצלים 10% מזה.
זיו, סולידוורקס ממליצים על 64.
רמי, נדבר במהלך השבוע.
אסף.
אסף,
אם תקרא את כל ההיסטוריה של האשכול הזה תראה גם את הוויכוח על I7 לעומת I5 .....
סולידוורקס ממליצים על הכי יקר כי הם לא רוצים להכנס לדיון על הארכיטקטורה שלהם ומה הם כן מנצלים ומה לא.
כל בדיקה הכי בסיסית הראתה שהם לא מסוגלים לנצל את כל הליבות, ובכל זאת הם ממליצים.
אותו הדבר על 64 ביט -
האם הגירסה של סוליד שאתה מתקין היא גירסת 32 ביט או גירסאת 64?
אנחנו מבינים שגם אם יש לך מערכת הפעלה של 64 ביט ו6GB זיכרון, אם אתה מתקין מאותו CD שהתקנת בעבר (XP) , אתה מתקין סוליד 32 ביט שבכל מקרה לא מסוגל לנצל את הזיכרון הזה?
מביקור מהיר באתר שלהם לא ראיתי איזכור לגירסת 64 ביט.
אז נכון ש 64 ביט מאפשר לך להשאיר עוד אפליקציות פתוחות ברקע, אבל מצד שני את מאבד תאימות לחלק התוכנות שבשוק. לדעתי זה לא שווה את זה.
זיו, אם כתבתי שלא מעניינים אותי הפרטים - זה בדיוק בגלל זה. הם ממלייצים על 64. למה? מה'כפת לי?
זה עושה אותי לקוח דביל שמאמין למה שמוכרים לו? אני מוכן לחיות עם הידיעה הזו, בתחום הזה.
אגב, אם היית רואה את הדיסק התקנה בעיניים היית מבין שהוא גם ל32 וגם ל64.
אסף.
1- אם זה לא מעניין אותך ואתה מאמין להם, אז תקנה בדיוק מה שהם כותבים וחבל פה על הזמן.
אבל בגדול - בדיוק כמו שלכל גולשי הפורום פה ברור שהחוקים של של היבואנים פה בארץ על חובת שמן מיצרן יחיד או טיפול במוסך מורשה בלבד, זה שיקולי שיווק \ כלכלי ולא שיקול טכני , אותו הדבר כאן.
2- בטלוויזיה אתה מכיר את ההבדל בין HD ל HD Ready ? שתי הטלוויזיות יודעות להציג שידור HD אבל בהבדל אחד "קטן" - HD תציג תמונת HD , לעומת HD Ready שתציג תמונה רגילה (למרות שהשידור HD). בקיצור ה ready אומר, אני לא כזה אבל אני יודע להסתדר בסביבה הזו.....
זה בדיוק הסיפור של סוליד - ראינו את הסיפור של ליבות - סוליד יודע לרוץ במחשב 8 ליבות, אבל מנצל רק רק 4....אותו הדבר הדבר ב 64 לעומת 32 ....
לפעמים באמת הכי טוב לא לדעת, זה חוסך הרבה שאלות ותיסכולים (עד רגע ההתפכחות).
אני כבר שנה בבית עם סולידוורקס 2010 עם מערכת הפעלה וינדוז 7 64 ביט. עובד מצויין, מהיר ביותר. לא נתקלתי בתוכנות שלא עובדות או בתופעות שליליות כלשהן של מערכת ההפעלה 64 ביט.
בארגון הגלובלי שאני עובד בו התבצע לאחרונה מעבר כולל לוינדוז 7. אני עובד על מחשב נייד, אבל משתמשי סוליד וFEA כבדים בחלקם כבר עברו לתחנות עבודה 64 ביט. לא ידוע לי על בעיות מיוחדות.
[QUOTE=יקיר גרין;403215]זיו, אינטל זה ארגון גדול? אצלנו רק 64 ביט ...[/QUOTE
גם בקומברס יש לכולם תא קולי.....
אני מקווה שאתה מבין שאינטל הוא ארגון שחלק גדול מהמשתמשים שלו הם מפתחים, שבאמת צריכים 64 ביט, והשאר זה מדיניות של Eating our own dog food.
(דרך אגב, לא קומברס ולא אמדוקס לא מתקינים 64 על תחנות עבודה סטנדרטיות).
מבחינה זו, דווקא התשובה של נמרוד יותר מעניינת \ חשובה, יכול להיות שאני קצת שמרן מדי וזה כבר לא בעיה עבור מערכות ביתיות.
דרך אגב, נמרוד, אתה חייב לנו תמונה של ה task manager לראות איך סוליד מנצל את כל הליבות על I7 .
דרך אגב, לא הוזכר פה לאורך הדיונים, דיסק - מהירות סיבוב וזמני גישה יותר חשוב מהגודל. זה יכול להיות משמעותי בזמני טעינה ושמירה.
הסיבה שיש עדיין מספר אירגונים עם 32 ביט היא על פי רוב בכדי להמשיך ולתמוך באיזו אפליקציה אירגונית מימי המנדט.
כל השאר בתהליכי מעבר וזה תלוי בחריצות מנהלי הרשת וגם בשיקולי ניהול המשתמשים.
כמי שיש לו השפעה על מה יהיה בשוק אני יכול להעיד שלאחרונה התחלתי להזמין לארץ רק מחשבים עם win7pro/64.
תחנות עבודה מדגמי precision כבר מזמן רק 64 ביט.
אגב, לשרתים כבר אין יותר בכלל גרסאות 32 של מיקרוסופט ואני מניח שבקרוב גם בתחנות זה ייפסק.
קחו 64 ביט כרישיון.
במידת ומצאתם תוכנה קריטית שחייבת 32 תשנמכו.
זה מותר וחוקי.
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=31.744576,34.754159
זיו אהלן, מצ"ב תמונת מסך. הרצתי בדיקת שגיאות כללית על הרכבה, אמור להיות פעולה של הרבה חישובים. זה הקפיץ את העמוד של שימוש בCPU רגעית עד ל50%. אחרי זה שמרתי את המסך. נראה כאילו נעשה שימוש ב6 ליבות, עד כמה שאני מבין. לא יודע איך לגרום לו לעבוד יותר קשה... בעקרון לצרכים שלי המחשב הוא מעל ומעבר, נדמה שהוא לא מתאמץ בכלל (על דברים שפעם היה זמן לשתות שתי כוסות קפה).
קובץ מצורף 47025
איזה מעבד? I7?
לפי התמונה, לא משנה כמה מאמץ, סוליד לא ינצל 8 ליבות, יתרה מזאת, בהנחה שזה I7 , הוא גם לא מנצל 6 :-(
להערכתי סוליד מנצל רק 4 והשתיים האחרות שעובדות זה בכלל תהליכים אחרים ולא סוליד עצמו (למשל אנטי וירוס שעובד בזמן שסוליד קורא מהדיסק).
ה 50% מתייחס לממוצע של כל הליבות ביחד, לדוגמה עם סוליד "יקרע" 4 ליבות ל 100% שלהם ו4 אחרות לא יעשו כלום, אתה תקבל 50% אבל אין לך דרך לגרום לסוליד לעבוד מהר יותר ולהעלות את ה CPU ליותר מ 50%.
אם את יכול לעשות עוד ניסוי קטן, בבקשה-
תחזור על הניסוי הזה אבל במקום הלשונית של performance תבחר processes , תמצא את סוליד ותראה כמה CPU הוא לוקח תוך כדי החישוב וכמה זיכרון הוא לוקח בסוף הריצה?
לא לנושא המחשב עצמו, אבל לגבי חנויות.... למען הגילוי הנאות אציין שעבדתי בתמיכה טכנית של DELL בשנה האחרונה....
אתה לא רוצה להתקרב לאייבורי! כל שיחה עם לקוח שהתחילה ב"קניתי מחשב באייבורי" ישר היית יודע שהולכת להיות בעייה..
חנות בשם PCBAY - לא להתקרב!!!
פנדה פשטה את הרגל למיטב ידיעתי...
והערה לגבי מחשבי DELL - אם אתה חושב שאי פעם תזדקק לתמיכה הטכנית - אז אל תתקרב לדל, אלא אם אתה מכיר את המנכ"ל... הרמה של התמיכה היא מתחת לכל ביקורת.... במקרה הכי טוב ישר יחליפו לך חלק (בד"כ הרד דיסק או לוח אם), ותשאר אם אותה בעייה וחלק משומש שיפסיק לעבוד אחרי חודש..... שלא תגידו שלא אמרתי :-)
ואתה היית לדבריך חלק מאותה הרמה הנמוכה?
באיזו תמיכה טכנית של דל והיכן עבדת?
אתה משמיץ לדעתי ללא סיבה וללא יכולת לעמוד מאחורי מה שכתבת.
אתה גם עלול להיתבע על לשון הרע.
מקווה שלקחת זאת בחשבון לפני שלחצת אינטר בכזאת קלות.
---
I am here: http://maps.google.com/maps?ll=31.744423,34.754360
בוקר טוב חברים יקרים...
אני אנסה לשפוך קצת אור על הבלאגן ולא מעט שטויות שנכתבו פה:
- מחשבי מותג (HP,DELL,LENOVO וכו') הם מחשבים הרבה יותר טובים מבכל הבחינות מכל המחשבים המורכבים ולא משנה אם תקנו בפנדה אייבורי KSP וכו'. והסיבה היא מאוד פשוטה! הרכיבים (חומרה) תואמים אחד לשני בצורה מושלמת כלומר.. החלקים ברובם גם במחשבי מותג מגיעים מיצרן צד ג' הכוונה שגם לנובו מתקינה במחשבים שלה זכרון (RAM) של SAMSUNG או PATRIOT אבל היתרון של לנובו לעומת אייבורו וכ'ו זה שבמחשבים של לנובו אתה תמצא צ'יפסט (תראו את זה כמחשב ניהול מנוע בצורת ג'וק קטן בלוח) שיודע "לדבר" עם החומרה בצורה מושלמת! תבינו לדוגמא הזכרון: העולם לא מתחיל ונגמר בDDR1,2,3 יש סוגים של צ'יפים גם על הזכרון עצמו! (DUAL CHANNEL,CL ועוד), וכנ"ל לגבי שאר רכיבי החומרה. התמונה שאני מנסה להעביר לכם היא שזה שמוכרים לכם מחשב עם מעבד I7 ו8G זכרון 1T דיסק ועוד ועוד ועוד נתונים מפציצים הכל טוב ויפה אבל רובכם בכלל לא תנצלו את הנתונים האלו משתי סיבות: 1. החומרה שלכם לא תדע לנצל את הרכיבים בצורה מלאה (מכיוון שהרכיבו את המחשב בסגנון של פרנקנשטיין וכל חלק לא מותאם לשני) 2. מה לעשות גם אני כזה... אנחנו ישראלים!!! לרובנו בכלל מספיק מעבדי E2180 וגם זה יותר מדי.. רובנו לא צריכים מערכות הפעלה 64BIT רובנו לא באמת צריכים מערכות הפעלה שהם מעבר לHOME BASIC ולכל החכמולוגים שיטענו אחרת אני אשאל את השאלה האם אתם יודעים הפיצ'רים המבדילים בין גרסת PRO ל ULTIMATE??? האם שמעתם על פיצ'ר שנקא Bit Locker שעליו תשלמו עוד מיטב לירות??? לסיכום אל תבינו לא נכון המחשבים המורכבים סטייל אייבורי וכו הם טובים אבל לצרכים מסויימים.. לרובנו הם יספיקו אבל מי שדורש מהחומרה שלו ביצועים גבוהים שיכין את מיטב כספו כי זול מתחיל באות "ז" !
- הדבר השני הוא .. החלטת לקנות מחשב מותג (בהנחה שבאמת אתה צריך מחשב חזק יותר מהרגיל) הכל טוב ויפה ברוכים הבאים לעולם מספר 2.. גם פה יש טריקים גם פה ישקרו לכם וימכרו לכם מחשבים עם מעבד I7 (אולי I17 אם נפלתם במוכר מפולפל :) ) במחירים קטנים.. מה לעשות הנציג שיושב מולכם כשהוא יפשוט בערב את חולצת העבודה שלו שרשום עליה BUG ELECTRA ושאר הדילרים שמוכרים מחשבי מותג הוא עדיין ישראלי.. כזה ישראלי שמקבל משכורת + בונוסים על מכירות! כזה שלא באמת אכפת לו אם תקנו מחשב מותג מסדרת G או T או X. הוא הרי לא באמת מתעניין בצרכים שלכם ויספר לכם את האמת לדוגמא שסדרת G (של לנובו) היא בכלל לא THINKPAD או שסדרת PAVILION (של HP) היא בכלל מיועדת לעבודה ביתית בלבד עם נתונים נמוכים יותר בהרבה משל גרסאות הPROLIANT !!! הוא לא יספר לכם שרוב המחשבים הניידים שימכרו לכם יש דיסקים קשיחים עם מהירות 5400 (פרט לSSD) ובכל המחשבים הנייחים שיצאו ב5 שנים האחרונות יש דיסקים קשיחים עם מהירות 7200 !!!!
בקיצור חברים.. תשבו תעשו שיעורי בית לפי שאתם קונים ושלא ימכרו לכם סיפורים.. תשאלו שאלות מתאימות בפורומים הנכונים... (אני לא הייתי שואל בפורום הייטק על נעילות אבל זה אני).. שאלות מענות בקשות עזרה יתקבלו ויענו בברכה..
ולכל אלו ששאלו מדוע בחברות גדולות יש מחשבים עם מערכות הפעלה 32 ביט התשובה היא שרוב המשתמשים (ואני מנהל רשת של 1100 משתמשים) לא צריכים את הנתונים האלו ! ולא לשכוח בהיבט ארגוני זה שמערכות 64 ביט יקרות בהרבה ולכן משתמשים ספציפיים מקבלים אותן!
*אני מודה שלא קראתי את כל העמודים ולכן אם חזרתי על דברים שנאמרו אני מתנצל. הכוונה הייתה טובה.
יום טוב, אלירן.
כן, אני הייתי חלק מאותה תמיכה טכנית, והייתי אחד משלושת האנשים היחידים בתמיכה שהיו באמת מוסמכים כטכנאי מחשבים.
הייתי בתמיכה טכנית של ניידים\נייחים שממומקמת ביוון,ואני יכול לעמוד מאחורי מה שאמרתי....
שים לב שלא דיברתי על איכות המוצרים עצמם!! דיברתי אך ורק על התמיכה במידה ומישהו יצטרך...
אני לא יודע כמה אנשים פה ניסו לדבר עם התמיכה - ואני לא מדבר על מנהלי רשת של 1000 משתמשים, כי להם יש טלפון של איש קשר בארץ ששולח לנו במייל את הבעייה ואז זה הולך למישהו אחד ספציפי (שהוא תותח) שיפתור לו את הבעייה, הוא לא מדבר עם לקוחות פרטיים. בכל מקרה לא חסרים מקרים שנציגים שלחו לאנשים דרייברים של ביוס וצ'יפסט למקלדת שלא עבדו בה כמה כפתורים, החלפת לוחות אם ו-Touchpads ללקוחות שנעלו את העכבר עם הכפתור הייעודי שלו ועוד כהנה וכהנה סיפורים....