תגובה: דיון על נסיעת אופניים בשולי הכביש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מבחינתם כל מי שנוסע בשעה אחת בלילה ביום חמישי חשוד כשיכור. כבר התרגלתי, האמת? אני אפילו לא מתעצבן מזה. חלק כבר מכירים אותי, שואלים מה שלומי, ובכל זאת יעצרו אותי בשבוע הבא שוב...
אחת בלילה? הצחקת אותם... גם מי שחי במדינה הזו הוא רוצח פוטנציאלי מבחינתם!
ובלי קשר ישיר לנושא השרשור, היום המשטרע שברה שיא מבחינתי.
השעה- 10:00 בבוקר, צומת גדרה, אני במזדה 3 חנונית.
לובש חולצה לבנה של יום הזכרון, שומע שירי שכול בגלי צהל. ביקורת...
בסדר, מקובל. נותן את הרשיון, הכל תקין.
ואז מגיע הליצן השני: אני עושה לך בדיקת ינשוף...
מה?!?! אני בדרך לאזכרה, אתם נורמלים??? תעשה מה שאתה רוצה אבל דחיל רבקום, אתם יורדים מהפסים...
המשך הנסיעה לגוש עציון לאזכרה של חבר מהצבא עברה עלי בדיכאון טוטלי, ולצערי בלי קשר ישיר לסיבת הנסיעה שלי.
אין למדינה שלנו צ'אנס... אם זה מה שיש למשטרע לעשות ביום הזכרון שעה לפני הצפירה!
**הנה דרור, גם אני הוספתי את הוצאת הקיטור היומית שלי!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ברוב המקרים, לפחות בכביש נס הרים (עוד כביש שהם ניכסו לעצמם), הם יעשו לך דווקא, בפרינציפ, כדי לאלץ אותך לבלום. מסוכן. מסוכן ביותר. התגרות מיותרת.
ועל אלה שרוכבים עם אוזניות של אייפוד שתקועות להם באזניים ואפילו לא שומעים אותך צופר או מגיע, אני כבר לא מדבר.
הוא שאמרתי ,בבונים ,אלה ואנחנו .!
כל אחד בתוך עצמו,אין התחשבות בזולת ,גם הרוכבים הסוציופטים,וגם הנהגים האנטיפטים.
תרבות רבותי ,תרבות.
[המטיף].
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אחת בלילה? הצחקת אותם... גם מי שחי במדינה הזו הוא רוצח פוטנציאלי מבחינתם!
ובלי קשר ישיר לנושא השרשור, היום המשטרע שברה שיא מבחינתי.
השעה- 10:00 בבוקר, צומת גדרה, אני במזדה 3 חנונית.
לובש חולצה לבנה של יום הזכרון, שומע שירי שכול בגלי צהל. ביקורת...
בסדר, מקובל. נותן את הרשיון, הכל תקין.
ואז מגיע הליצן השני: אני עושה לך בדיקת ינשוף...
מה?!?! אני בדרך לאזכרה, אתם נורמלים??? תעשה מה שאתה רוצה אבל דחיל רבקום, אתם יורדים מהפסים...
המשך הנסיעה לגוש עציון לאזכרה של חבר מהצבא עברה עלי בדיכאון טוטלי, ולצערי בלי קשר ישיר לסיבת הנסיעה שלי.
אין למדינה שלנו צ'אנס... אם זה מה שיש למשטרע לעשות ביום הזכרון שעה לפני הצפירה!
**הנה דרור, גם אני הוספתי את הוצאת הקיטור היומית שלי!
הרי זה ידוע שיש לשוטרים X בדיקות שעליהם לעשות ביום ...
ויש בינהם גם כאלה שטרם פגשו בטאקט...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RONI
הוא שאמרתי ,בבונים ,אלה ואנחנו .!
כל אחד בתוך עצמו,אין התחשבות בזולת ,גם הרוכבים הסוציופטים,וגם הנהגים האנטיפטים.
תרבות רבותי ,תרבות.
[המטיף].
אם אתה מעוניין להכניס את עצמך לקטגוריית הבבונים - תהנה. לא נעמוד בדרכך.
אני לא מעוניין ולא חושב שמקומי שם ורבים חושבים כמוני.
נכון שיש בעיה של "תרבות" בארץ ולא רק על הכביש, אבל דווקא אוכלוסיית ספורטאי האופניים בכלל, ורוכבי הכביש בפרט, אינה מהסוג שקוראים לו "חסר תרבות" - נהפוך הוא. זה בדיוק ההפך הגמור והמוחלט מכדורגל - בישראל, בתחום אופניים אין ערסים ובבונים. פשוט אין. ואם אני טועה בבקשה תתקנו אותי (ובעניין הזה אני משוכנע שאני לא טועה).
ובכל זאת חלקם מתנהג כפי שמתנהג, בפרינציפ, שזה כבר עניין של אופי ישראלי. וזה מדאיג. כי הם משלמים מחיר יקר בדם.
בפעם השנייה - דיון שהולך לשום מקום. עד שהחוק יחליט רשמית בעניין הזה, תיזהרו. פשוט תיזהרו. ובמיוחד בלילה (חלק מהמתאבדים התחילו לרכב בשעות החשיכה. יותר קריר להם או משהו כזה)
דרור, בבון הוא בבון, גם אם הוא עובד בהייטק, גם אם הוא עורך דין, עדיין כשהוא חוזר לג'ונגל הוא בבון.
דרור, הטענה שלך שמתבססת על הפרשי מהירויות בין כלים בעייתית ,אתה טוען גם נגד רוכבי אופניים שנמצאים עמוק בשוליים ולא בכביש עצמו, במקרה הזה אין להפרשי המהירויות חשיבות כל עוד ההפרדה נשמרת, אם כך צריך לאסור רכיבה על אופנועים המסוגלים לזגזג בתוך הכביש עצמו במעל 250 קמ"ש (חברים אופנוענים מספרים לי על רכיבות אוטוסטרדות גם ב 280 ואף 300 קמ"ש) ומכוניות מהירות הנההגות בהפרשי מהירויות הרבה יותר גדולים מהפער בין המהירות הממוצעת למהירות אופניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
דרור, הטענה שלך שמתבססת על הפרשי מהירויות בין כלים בעייתית ,אתה טוען גם נגד רוכבי אופניים שנמצאים עמוק בשוליים ולא בכביש עצמו, במקרה הזה אין להפרשי המהירויות חשיבות כל עוד ההפרדה נשמרת, אם כך צריך לאסור רכיבה על אופנועים המסוגלים לזגזג בתוך הכביש עצמו במעל 250 קמ"ש (חברים אופנוענים מספרים לי על רכיבות אוטוסטרדות גם ב 280 ואף 300 קמ"ש) ומכוניות מהירות הנההגות בהפרשי מהירויות הרבה יותר גדולים מהפער בין המהירות הממוצעת למהירות אופניים.
שימי, ההבדל הוא שהחבר'ה האלה עוברים על החוק. לא בטעות, אלא במודע. מבחירה. בן אדם מבוגר צריך לקחת אחריות על מעשיו במקרים כאלה. אם הוא לא אחראי למעשיו, צריך לקחת לו את הרשיון, או שלא יסתובב חופשי בכלל.
יש הבדל "קטן" בין מה שכלי מסוים "מסוגל" לבין מה שהחוק מרשה. כל קורולה יכולה לנסוע 170 קמ"ש, אז מה? זה שסוזוקי היאבוסה למשל, טס 300 קמ"ש ויותר בלי בעיה, לא אומר שמותר לו לעשות את זה. אם החלטת לעשות את זה ולצפצף על החוק? בעיה שלך. במקרה הטוב תיתפס ויזמברו אותך, במקרה הרע הראשון חס וחלילה תאבד את האופנוע במהירות כזו ותהרוג את עצמך, במקרה הרע השני מכונית ש"זוחלת" ב-100 קמ"ש תיכנס לך לנתיב.... ואז הפרש המהירויות של 200 קמ"ש יהרוג אותך. זה יהיה בדיוק כמו לרכב במהירות של "רק" 200 קמ"ש לתוך קיר.
לאופניים אין את הפריביליגיה הזו, להאיץ למהירות גבוהה גם אם הם נורא רוצים. הם לא מסוגלים בשום מצב, כי המנוע שלהם מעפן. הם מהווים מכשול ומפגע כמעט סטטי ביחס למהירות התנועה שמסביבם, גם אם היא חוקית ולא חורגת מהמותר. מה שאבסורד עם האופניים זה שהחוק נכון לרגע זה מתיר ומאפשר לרוכבים לסכן את עצמם בצורה שהיא לא פחות ממופקרת.
אז למה לאופניים מותר ולקורקינט חשמלי אסור? ולמה לא תוקעים מעבר חצייה באמצע כביש מהיר? הרי יש אנשים שרוצים לחצות! פשוט מאוד, כי זה מסוכן. אבל לרוכבי אופניים דווקא מותר לטייל בין גלגלי המכוניות, והחוק כן פוטר אותם מכל אחריות. לא אבסורד?...
גם המונח "עמוק בשוליים" בעייתי. אם זה לא היה כל כך עצוב, זה היה מצחיק. וזה פשוט מאוד, כי גם שוליים ברוחב שלושה מטרים צריכים להיות שטח סטרילי. נקודה. אני חושב שגם מי שיש לו פנצ'ר באוטו, מסתכן בטירוף כשהוא עוצר בשוליים כדי להחליף גלגל.
כי אם בכביש שלצד השוליים נעות משאיות של 30-40 טון במהירות 80-90 קמ"ש, לאף אחד אין מה לחפש בשוליים האלה, שלא לדבר על שוליים צרים הרבה יותר, או כאלה שלא קיימים בכלל.
מוזר לי שדווקא אתה, שפעם תיארת לי איך אתה נכנס בסיטרואן האדומה שלך לעיקול ימינה ליד בי"הח וולפסון בכביש איילון צפון במהירות שלא נציין כאן מחמת עינא-בישא, מתעלם מעניין "פעוט" כמו מהירות סגירה/הפרשי מהירויות. בזמן שאתה משכיב את האוטו בעיקול הזה, היית רוצה לפגוש שם רוכב אופניים ולמרוח אותו על קיר הבטון?....
דרור,זו ראיה צרה של נהגי מכוניות
יודע מה, שיכנעת אותי
אם בחוקים עסקינן
מהיום ניתן לייבא אך ורק מכוניות שלא עוברות את ה 30 קמ"ש בעיר ,ואת ה 90 קמ"ש במהיר ,תאוצה מ 0 ל 90 ב 50 שניות .(וזה לא משנה כמה תילחץ על הדוושה)
כל מכונית שקיימת בארץ ולא עומדת בקריטריונים תיגרס .
נוכל לחסוך זיהום אויר והמון המון קורבנות בדרכים.(הרבה יותר מרוכבי האופניים האומללים ורוכבי האופנועים המיתאבדים)
לא מתאים לך ?,סע באוטובוס או רכבת (יימח שמם).
ועד שלא תיהיה אופציה לרכיבה "ספורטיבית" ,לא ניתן לייבא אופניים "ספורטיביות" או אופנועים "ספורטיביים" (כן,כן ,בקבלה שקיבלתי מחברה גדולה בארץ ישראל, רשום שחור על גבי לבן -אופנוע ספורט)
שנתחיל לדבר עכשיו על ג'יפים או אולי נעילות אוטומטיות.... אולי גלגלים 35' עם ברקסים של 29'..........
אין לזה סוף
נימאס לי להגיד את זה כבר אבל כולנו חולים בצורה זו או אחרת,מה שאתה אומר, זה מי שחולה במחלה אחרת משלך, צריך לקבל כדור בראש במקום תרופה,זה הכי קל,אני יודע.
לשיטתך ה"חוקית" נימצא עצמינו (כן אני ואתה) כבולים בכותונת של משוגעים באיזה מרתף של בית חולים פסיכיאטרי.
מה לעשות? אנחנו חולים במחלה בלי שהמדינה תספק לנו תרופה ,ספורט לא נימצא בסל התחבורע...........
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
דרור,זו ראיה צרה של נהגי מכוניות
יודע מה, שיכנעת אותי
אם בחוקים עסקינן
מהיום ניתן לייבא אך ורק מכוניות שלא עוברות את ה 30 קמ"ש בעיר ,ואת ה 90 קמ"ש במהיר ,תאוצה מ 0 ל 90 ב 50 שניות .(וזה לא משנה כמה תילחץ על הדוושה)
כל מכונית שקיימת בארץ ולא עומדת בקריטריונים תיגרס .
נוכל לחסוך זיהום אויר והמון המון קורבנות בדרכים.(הרבה יותר מרוכבי האופניים האומללים ורוכבי האופנועים המיתאבדים)
לא מתאים לך ?,סע באוטובוס או רכבת (יימח שמם).
ועד שלא תיהיה אופציה לרכיבה "ספורטיבית" ,לא ניתן לייבא אופניים "ספורטיביות" או אופנועים "ספורטיביים" (כן,כן ,בקבלה שקיבלתי מחברה גדולה בארץ ישראל, רשום שחור על גבי לבן -אופנוע ספורט)
שנתחיל לדבר עכשיו על ג'יפים או אולי נעילות אוטומטיות.... אולי גלגלים 35' עם ברקסים של 29'..........
אין לזה סוף
נימאס לי להגיד את זה כבר אבל כולנו חולים בצורה זו או אחרת,מה שאתה אומר, זה מי שחולה במחלה אחרת משלך, צריך לקבל כדור בראש במקום תרופה,זה הכי קל,אני יודע.
לשיטתך ה"חוקית" נימצא עצמינו (כן אני ואתה) כבולים בכותונת של משוגעים באיזה מרתף של בית חולים פסיכיאטרי.
מה לעשות? אנחנו חולים במחלה בלי שהמדינה תספק לנו תרופה ,ספורט לא נימצא בסל התחבורע...........
טל
תגיד לי, אתה לוקה בהבנת הנקרא?
מה זה משנה מה הכלי מסוגל? יש חוק. תנהג לפי החוק. מותר 100 קמ"ש? סע 100. מה אכפת לי שהאופנוע שלך יכול 300?...
הבעיה היא חוקית - מכיוון שאי אפשר לאכוף עליהם שום חוק, אז "מתירים להם" רשמית לעשות מה שהם רוצים איפה שהם רוצים. אחר כך הם נפגעים ואז כולם מגלגלים עיניים למה הנהגים לא מתחשבים בהם.
אז כן - למרות שאני גם רוכב על אופניים, אני מסתכל על זה מהצד של מי שנוהג.
העובדה שאתה נוהג במכונית לא צריכה להפוך אותך לאבא ולאמא של כל המטורללים שמוכרחים לרכב דווקא בכביש. חבל שכל הסבר וכל פנייה להגיון שלהם לא עוזרים.
אני אולי לוקה בהבנת הניקרא, אבל בכלל לא בהבנת הנולד !!!
סליחה אם פגעתי