ניתן להשתמש בפיצר CUT EXTRUDE אם אני זוכר נכון.
שלבים:
1. בחר את המישור אותו אתה מעוניין לחתוך באלכסון ופתח SKETCH עליו.
2. סמן קו כפי שסימנת בתמונה והשלם אותו לצורה סגורה, דמיין שצורה זו תחתוך בחומר ותעלים אותו.
זהו נראה לי תאשר וסיימת.
Printable View
ניתן להשתמש בפיצר CUT EXTRUDE אם אני זוכר נכון.
שלבים:
1. בחר את המישור אותו אתה מעוניין לחתוך באלכסון ופתח SKETCH עליו.
2. סמן קו כפי שסימנת בתמונה והשלם אותו לצורה סגורה, דמיין שצורה זו תחתוך בחומר ותעלים אותו.
זהו נראה לי תאשר וסיימת.
תודה על התשובה הזריזה!
SW בשבילי זה סתם בשביל הכיף, וגם רק כשאני ממש משועמם.
אבל אני צריך להזמין חומר לכנפיים חדשות לטרקטור, הם עבדו מספיק קשה, 30 שנה לך תזכור...
תודה רבה, זה בדיוק כמו שאמרת, לא חשבתי שזה יהיה כ"כ פשוט, את הפונק' הזאת לא ניסיתי.
צירפתי תמונות.
דבר נוסף:
בהרכבה הראשונה שלי, הגלגל הסתובב על צירו- בסימולציה.
בהרכבה הזאת הוא לא מסתובב.
אופציה ראשונה היא שנעלתי אותו במהלך ה MATE לכנף,
או שבגלל שההרכבה הראשונה נכנסה ראשונה היא לא פעילה.
אשמח לקרוא את דעתך , בכל מקרה אני אנסה שוב.
תודה
מוטי
זה נכון, החלק הראשון שנכנס ל-ASSEMBLY נמצא במצב FIX כלומר לא זז.
אם אתה רוצה להזיז אותו עליך לבחור בו עם המקש השמאלי של העכבר ואז להקליק על המקש הימני, יפתח חלון ועליך לבחור באופציה FLOAT.
זה נראה לי ייפתור את הבעיה, בלי קשר בצד שמאל למטה תראה את כל ה MATE שעשית עד עכשיו (תקיש על ה- +), ואז אתה יכול לערוך או למחוק מה שבא לך.
תודה
מקודם ביצעתי הרכבה על הרכבה על הרכבה.
ועכשיו הכנסתי את "הגוף" כPART ראשון להרכבה , ועליו ביצעתי הרכבות של החלקים המקוריים.
אני אנסה גם את השיטה שלך על מנת ללמוד.
תודה ולילה טוב.
יום עצמאות שמח.
מוטי
חלק ראשון שנכנס להרכבה מקבל מהתוכנה FIX במרחב. הFIX הזה אקראי!!! אני ממליץ מאד להתרגל לבטל את הFIX הזה מייד, ולקבל את החלק שאמור להיות החלק העומד (וזה לאו דווקא החלק הראשון כרונולוגית) לראשית הצירים בעזרת mates הגיוניים, ובמיקום חכם.
(מן הסתם אפשר לשנות את ברירת המחדל הזו של פיקס לחלק הראשון, אבל אני מעולם לא טרחתי)
לגבי הורדת המשולש מהכנף - עם סקיצה , וcut-extrude כמו שעומר כתב זו הדרך הנכונה, למרות שאפשר לעשות את זה מיידית עם הפיצ'ר שנקרא chamfer - אתה בוחר את הקו של הפינה, ואז כל מה שנשאר לך זה להגדיר זוית וכמה לחתוך.
למה הדרך הארוכה (לבנות סקיצה ולחתוך עם cut extrude) היא העדיפה? כי במקרה זה, לא ברור שהחתך צריך להיות דווקא משולש פשוט. אולי אחר כך תרצה לעשות ממנו צורה קצת שונה? שני קוים, רדיוס כלשהו... אם הייתי עושה chamfer אתה מגביל את עצמך שלא לצורך. חלק נבנה, לפעמים מאות פיצ'רים עד שאתה חוזר אחורה לשנות משהו, ועדיף לשנות סקיצה קיימת מאשר לבטל פיצ'ר ולהכניס פי'צר חדש במקום הנכון.
עוד בהמשך לכנפיים של הטרקטור (הוא זוכה כרגע ליותר יחס מאשר כל 30 שנות חייו...)
1.אני רוצה להוסיף בשרטוט חלון עם הגדלה על נק' מסוימת .(על מנת שהמכופף יראה יותר טוב את הנק') איך אני עושה זאת?
2.מה הדרך הכי נוחה להוסיף כיפוף לחלק העליון לכיוון מטה - לכיוון הדופן, על מנת שהפינה הקרובה למושב הנהג לא תהיה חדה, שלא יהיה לי ריתוך +השחזה, אלא הכיפוף של הפח?
תודה מוטי.
מקווה שאני מובן
1. יש פונקציה בשרטוט שנקראת DETAIL VIEW, איתה אתה בוחר אזור (מקיף בעיגול) והוא מציג את האזור בקנ"מ שונה, אותו אתה יכול לבחור בתיבה המתאימה תחת SCALE (ב2005 ומעלה היא מופיעה משמאל, ב2004 נדמה לי שהיא עדיין קופצת).
2. Sketched Bend, תחת Sheet Metal. אתה מצייר קו לאורכו תכופף המתכת, אז בוחר אם לכופף על הקו, לפניו או אחריו, את רדיוס הכיפוף (0 אם אתה לא יודע מה היכולת המינימלית של היצרן שלך ואתה רוצה רדיוס מינימלי) ואיזה משני החלקים נשאר במקומו (הרי יש קו אחד, צריך להגדיר באיזה צד של הקו החומר מתכופף).
2. יש עוד אפשרויות, אתה יכול להוסף TAB או EDGE (הכל תחת Sheet Metal), אבל זו הפשוטה מכולן לטעמי.
היי אמנוןציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
אני שמח לדעת שאני לא היחיד שנתקל בבעיות עם SW,
לאחרונה נחשפתי ממש במקרה לתוכנת CAD מופלאה שנקראת PRO\ENGINEER וההבדל הוא בין שמיים לארץ.......
קלה לשימוש עם הרבה אפשרויות לבצע כל דבר חוץ מ...... קפה ! כמה חבל .......
אני נממליץ בחום.
היי POP... הסיבה שבגללה אנחנו מדברים על סולידוורקס- זה מה שלרובנו יש בעבודה (ומה לעשות, עותק חוקי מלא אף אחד לא קונה על חשבון עצמו), וזה מה שמלמדים בטכניון.
לגבי הPRO-E- אני יודע שזו תכנה מקצועית וטובה, למרות שהממשק שלה נראה לי פחות נוח וידידותי.
נשמח אם תפתח כאן, בפורום דיון חדש- שרטוט ותכנון בRPO-E, שם יוכלו משתמשי PRO-E, כולל אותך להחליף ידע. הדיון הזה הוא על SW.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי nirzi3
גם אצלי אני לא מצליח לפתוח את זה הוא אפור אצלי והוא נמצא על part מישהו אולי יודע למה
structural member זה ערכת כלים נוספת לתוכנה. כנראה שבגרסא שברשותך היא לא מותקנת (לך תתלונן אצל מי שקנית אצלו את התוכנה :wink: ).
מצד שני, אני מבטיח לך שאין צורך ברכיב הזה כדי לתכנן מבנה צינורות. באחריות. אפילו עדיף בלעדיו.
התוכנה שברשותי זאת תוכנה של סטודנטים שקיבלתי מהלימודים ועם עדיף לי לא להישתמש בפונקציה הזאת אז איך אני בונה מבנה צינורות?
אמנון אני מבקש אם תוכל לישלוח לי את הקישור לתוכנה solidworks בבקשה אני אודה לך מאוד
www.solidworks.co.il
אפשר לקנות גרסת סטודנטים מוגבלת בכמה תחומים, לדעתי זו העסקה הנכונה למי שרק מתחיל ולומד.
אסף.
אביעד, שמת לב שהקפצת שרשור בן שש שנים? אבל טוב עשית, איזו נוסטלגיה :)