תגובה: יציאה מהרכב בזמן בדיקה של שוטר
ברור. אין מה להתווכח או לנסות לשכנע שאנחנו דווקא כן מתנהגים עם השוטרים בנימוס.
אנחנו לא ילדים קטנים, אנחנו יודעים שהצורה שבה אתה עונה לשוטר שיש לו לעתים הרבה סיבות מוצדקות להיות מריר ואכול רגשות נחיתות, יכולה לשנות את הכל מבחינתך.
גם אף אחד - לא אני ולא אתה ולא השוטר ולא כבוד השופט בבית המשפט לתעבורה, לא נוהג על פי כל הכללים "לפי הספר" מא' ועד ת'.
אבל כששוטר שמחליט להיטפל לאזרח "על קוצו של בדל קלמנטינה" כמ ושקראתי לזה פעם - הוא תמיד ימצא משהו, כמ ושאתה אומר, כולל אי-נוכחותו של פח אשפה, גם ברכב תקין ותקני לגמרי. כמו האוטו שלי, אגב. שהכל בו - מצמיגי 31 "ענקיים" דרך כננת, ברזנט, צבע וגובה, חוקי ואם צריך גם רשום ברשיון ק ולא דרך מאכער. אין חריגים ואין חריגות. אבל זה עדיין ג'יפ, יענו חשוד מיידי, ובמדינה מופרעת שבה רכב יכול להיכשל בטסט רק בגלל שיש לו חור בריפוד שנגרם מנפילת "ראש" של סיגריה - הכל יכול להיות...
אף שוטר לא צריך להיות מומחה כדי למצוא תוך חצי דקה משהו שידליק אותו ויצדיק מבחינתו דו"ח. יש שם באת"ן לא מעט שוטרים שהם אשכרה מרושעים, והאצבע הקלה מדי שלהם על הפנקס היא שמרתיחה אותנו, היא שגורמת לנו לשנוא את כל השוטרים ברצינות. לחלוטין. כל מיקרו-גרם של שינאה ותיעוב מצד הציבור המשטרה הזו מרוויחה ביושר.
להגיד לך ממה אני חושש? שאם חס וחלילה יום אחד איזה חמום-מוח מטורף יפגע בשוטר - לא נוכל להגיד שאנחנו מתפלאים למה זה קרה.
אבל עזוב. אין בינינו שום ריב.
ב-23.9 בצהריים אתה - ואני מאד מקווה שגם יוסי - שותים איתי בירה בכיף במפגש..
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ברור. אין מה להתווכח או לנסות לשכנע שאנחנו דווקא כן מתנהגים עם השוטרים בנימוס.
אנחנו לא ילדים קטנים, אנחנו יודעים שהצורה שבה אתה עונה לשוטר שיש לו לעתים הרבה סיבות מוצדקות להיות מריר ואכול רגשות נחיתות, יכולה לשנות את הכל מבחינתך.
גם אף אחד - לא אני ולא אתה ולא השוטר ולא כבוד השופט בבית המשפט לתעבורה, לא נוהג על פי כל הכללים "לפי הספר" מא' ועד ת'.
אבל כששוטר שמחליט להיטפל לאזרח "על קוצו של בדל קלמנטינה" כמ ושקראתי לזה פעם - הוא תמיד ימצא משהו, כמ ושאתה אומר, כולל אי-נוכחותו של פח אשפה, גם ברכב תקין ותקני לגמרי. כמו האוטו שלי, אגב. שהכל בו - מצמיגי 31 "ענקיים" דרך כננת, ברזנט, צבע וגובה, חוקי ואם צריך גם רשום ברשיון ק ולא דרך מאכער. אין חריגים ואין חריגות. אבל זה עדיין ג'יפ, יענו חשוד מיידי, ובמדינה מופרעת שבה רכב יכול להיכשל בטסט רק בגלל שיש לו חור בריפוד שנגרם מנפילת "ראש" של סיגריה - הכל יכול להיות...
אף שוטר לא צריך להיות מומחה כדי למצוא תוך חצי דקה משהו שידליק אותו ויצדיק מבחינתו דו"ח. יש שם באת"ן לא מעט שוטרים שהם אשכרה מרושעים, והאצבע הקלה מדי שלהם על הפנקס היא שמרתיחה אותנו, היא שגורמת לנו לשנוא את כל השוטרים ברצינות. לחלוטין. כל מיקרו-גרם של שינאה ותיעוב מצד הציבור המשטרה הזו מרוויחה ביושר.
להגיד לך ממה אני חושש? שאם חס וחלילה יום אחד איזה חמום-מוח מטורף יפגע בשוטר - לא נוכל להגיד שאנחנו מתפלאים למה זה קרה - אנחנו שם. מזמן. אתה אפילו לא יודע כמה. הייתי מספר לך סיפורים שאשכרה לא היית מאמין (ולא היית מאמין שאני פה כדי לספר)... הכל אמת וחלק אפילו פורסם במגמתיות לא מוסתרת.
אבל עזוב. אין בינינו שום ריב.
ב-23.9 בצהריים אתה - ואני מאד מקווה שגם יוסי וטל- שותים איתי בירה בכיף במפגש..
היות וש מי הוזכר מספר פעמים אין לי ברירה אלא להגיב. ראשית דרור ברלי סתם נבלה סרוחה שמקרה אני מחשיב כחבר יקר ונהנה להתווכח איתו אבל עדיין נבלה סרוחה. הרייח בדרך כלל עובר לו אחרי שאנחנו מורידים איזה גלנפידיך טוב(דרור ישנחדש בן 15 אדום גלפידיך מחכה לך )מי שמתנדב ביחידה שלנו אין לו חסינות כלל אולי נהפוך הוא. שאני רואה ניידת עם מתנדבים אני משתדל לא להתקל בהם מסיבות ברורותשאני רואה ניידת של משרד התחבורה כנ״ל למרות שהרכב שלי מבחינה בטיחותית טוב שבעתיים ממה שייצא מהמפעל אני יכול להסכים עם הטיעון של דרור שאותו לא מעניין. שזה שוטר מתנ״א יס״מ יממ חרטטם שוטר זה שוטר על פי חוק. אני יכול להסכים כי מתנדבים מסויימים ושוטרים מסויימים הנם עבד כי יימלוך ואזי האזרח הקטן כמוני כמוך וכמו דרור מסתובב בתחושה קשה ובצדק. התעמרות כמו השוטר שהיה בחדשות קשה מאוד לא לאזרח אלא למשטרה כי יש הוכחה חד משמעית לאיוולת שאזרח כמו דרור טוען. אני יודע ממקור ראשון שנעשים צעדים חד משמעיים לנקות את האריות הן משוטרים והן ממתנדבים. אני יודע ממקור ראשון שאגף התנועה הנחה להתרכז בעברות כבדות בלבד כמו קוו לבן עצור ודומה או עברות בריונות על הכביש כן, אני גם יודע כי יש מתנדבים שעושים בדיוק להייפך ואני נתקל בהם ליד הבית שלי מחפשים ומטרידים נהגים על איתות ימינה. במדינה מסודרת לא היו צריכים יחידה כשלי במדינה מתוקנת כמו שבדיה כל כמה צמתים יש גרר בהמתנה. פה אין ולא יהיה אז מה דרור נשאיר את הפקקים בגלל התאונות שכולם ייסבלו?נ.ב כל האמור לעי״ל לא מנע מאחד משונאי המשטרה הכי גדולים לצלצל אלי אישית כי הבת שלו נתקעה באיילון עם הרכב במסלול אמצעי והינה בסכנת חיים שאולי יש לי פרוטקציה לעזור. ברור שעזרתי לא שצריך פרוטקציה לזה היה מצלצל מאה והיו שולחים את אחד משונאי נפשו להציל את הבת שלו בחינם ללא תשלום. אצחצח יש לי פה סיפורים עסיסיים על אנשים אבל מפאת כבודם ארחם עליהם. נ.ב 2 דרור אני צריך סיוע בעיצוב לוגו חדש ליחידה. אם יהיה ביקוש אני מוכן לארגן ערב על האש עם דובר אגף התנועה בתנאי שההתנהגות תהיה הולמת. הולמת אין הכוונה להתייפיפות או לא לומר את שמתכוונים אלא ללא ניבולי פה או קאפו ודומיו זה קוו אדום. *
דרור, אבל ראיתי פעם שוטר עוזר לזקנה לחצות מעבר חצייה, זה כלום מבחינתך? ואפילו הסביח נרטב לו קצת מהגשם.
מאיר, לא נראה לי שיש עניין למישהו לשמוע את "דובר אגף התנועה" ואת ההסבר הרשמי לכל מה שרובנו מרגישים או חשים על בשרנו מדי פעם.
יש כאן אנשים בתפקידים יותר קרובים לנושאים האלו מתוך "המערכת" שכבר משמיעים את קולם וזה הרבה יותר אמיתי ומעניין - בין אם זה יוסי אתה או ברנרד.
חבל על הבשר והוויסקי... ועוד צריך להישאר מנומסים... שישאר בבית.
מאחר וקראתי התנצלות ואני מאמין שהיא באה מעומק לב אני חייב להבהיר כמה דברים
לא מינו אותי לדובר שוטרים פקחים ואוכפי חוק אחרים
מיניתי את עצמי לדובר קבוצה מאוד גדולה של אנשים שתפקידם מוכתם מתיפקוד לקוי בעבודתם,
פעם בצעירותי כשהייתי רואה תחנת רוח הייתי מסתער עליה.
הסברים לדרור ברלי
למען הגילוי הנאות אני נושא בארנקי תעודת עיתונאי=בין שאר התעודות
אבא שלי זכרונו לברכה נהג לומר לי-בהלחמך בחוסר צדק לך ולמד את הנושא ואחר כך בשקט כמים המחלחלים עמוק, תפעל
את שרותי ההתנדבותי במשטרת ישראל התחלתי דווקא במג"ב כמתמיד-"נלחמנו בגנבי רכב רכוש ותוצרת חקלאית במושבים,זה היה הייעוד
אלו שחרגו חטפו-גם אני כשחרגתי חטפתי ולמדתי
בשרותי הצבאי ובמילואים שנים רבות רעדה היד שלי כשחתמתי על תיק חקירה שעבר לתביעה-וכן ראיתי בחיי חוקרים שפיברקו עובדות-הם לא במערכת
כשנשאלתי פעם מדוע לא שרתתי במשטרה דרך קבע-עניתי משום שאני פחדן-דהיינו לא היה לי האומץ לנקות את השורות והאורוות,
בטח לא בשכר עלוב,
אך לקח חשוב למדתי בחיים=נאה דורש נאה מקיים
שנים רבות נלחמתי בשחיתות הונאות ושאר מעשים "יפים"אך במסגרת מילואים או התנדבות-כך לא יכלו "לקנות"אותי-אבל זה אני,
לגבי ההערה שלי שהנהג הישראלי הממוצע הינו עבריין תנועה -הערה זו מגובה בכל המחקרים שקראתי והגיעו לידי ו/או ממחקר שערכתי בעצמי והתפרסם כבר לפני למעלה מ 30 שנה בירחון גדול שכבר נסגר
את המחקר עשיתי כתוצאה מכך שהוא הוטל עלי ע"י שופט תעבורה בגין עבירות תנועה שעשיתי=וזה במקום שלילה קנס ומאסר על תנאי
זו גם הסיבה שהתנדבתי למתנ"א בחיי הבוגרים יותר,
אינני מצדיק התנהגות פסולה של שוטרים או כל כח אכיפה אחר-נהפוך הוא אני נלחם בהם ומשיג תוצאות לאט לאט-למה?כי זה אני
אני לא קדוש ולא בטיח-אני שונא כל בעל שררה המתנהג כ-עבד כי ימלוך,
דרור ברלי הינו עיתונאי מוערך(לפחות על ידי)ומנהל בפורום-אי לכך חלים עליו מספר חוקים אתיים ברורים-גם שאינו כותב בעיתונו,
כתיבה המלווה בכינויי גנאי אינה הולמת אף אחד-זו אלימות מילולית נקודה
השמצת מערך פקחים שלם פגע בי באופן אישי ואסביר מדוע
ראשית זה נגזר מהמשפט הקודם-חוקים אתיים ברורים
שנית--מערך פקחי התנועה של החברה הלאומית לדרכים הינו מערך יחסית חדש
השכר?הוגן אך לא יותר-מי הפקחים?רובם הם אילו שהבררה האחרת שלהם הינה להיות שומרים בקניון
רובם בעלי מקצוע מעולים שזקנו ונפלטו מהמערכות שלהם.
הם צמודים לנהלים של פריסת אמצעי אזהרה והכוונה בכבישים באתרי עבודה
האם כולם עושים מלאכתם כראוי?הלוואי-כאלה נתפסים רק לאחר שהיתה תאונת דרכים באתר העבודה
אך לומר שכל מערך פקחי התנועה הוא כזה?חס וחלילה
ועכשיו לקביעתי על הנהג הישראלי הממוצע-לא כל הנהגים אלא רובם=
המקום=כביש מספר 1 ממזרח למערב ק:מ 41-השעה חצות פלוס
עגלת חץ?יש
אלכסון עם קונוסים ואור מהבהב?יש
תאורת משטרה על עמוד?יש
פקחים להכוונת התנועה לעת הצורך?יש
שלטים מוארים להורדת מהירות?יש
אבל רוב הנהגים עברו על המהירות כשלחץ התנועה (פקק)השתחרר==איך אני יודע ?מדדתי עם סטופר -מרחק של 500 מטר-יש טבלה ישנה לכך
(כך היו מודדים מהירות בתקופה של טרום הממלז"ים דבורות וכו' רק שהרחק היה ל 1 ק"מ
מתוך כ 400 כלי רכב 15 נהגו במהירות שהיתה על השילוט המקדים(70)וגם הם עצרו כן עצרו לשאול איפה תל אביב
שלושה קונוסים עפו באוויר מפגיעה של רכבים שנסעו מעל 100 הפעם לא היו נפגעים לצערי גם לא מתנ"א
וזה רק אתר אחד עם פקח מטורלל שבודק את הנתונים האילו -שעושה זאת לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן,
אני בודק מצלם ורושם פרטים בכל אתר שאני עובד בו על מנת שאם תהיה תאונת דרכים באתר העבודה לא יאשימו אותי שלא היה שילוט,הכוונה,וכו'
מפני שברור לי שהמערכת תחפש קודם כל את החוליה החלשה-קרי-פקח התנוע
אפרופו -דורסי הקונוסים דיברו בטלפון בזמן הנהיגה
אני כמו כל יושבי וקוראי הפורום הזה לא נקי מ"עבריינות תנועה"גם אני הורדתי השבוע את הפנסים מגג הרכב שלי בסיבוב השני בטסט,
וכן אמרתי לפני כמה לילות לשוטר תנועה שעצר אותי ב 4 לפנות בוקר(לפעמים אני נוסע לעבודה עם הג'מוס)שהפנסים מודלקים רק שאני בעבודה והראתי לו תעודת פקח(לא תקין)
וכן אני שייך לכלל הנהגים הממוצאים שהם "עברייני תנועה"וכך גם רבים מיושבי פורום זה
המרחק בין אימרה זו-שלי-לבין ההתבטאויות של דרור הינה כמרחק מיער עופר למכרות תמנע-
דרור ידידי-אם לא תהיה אכיפה יהיה כאוס-יש לך את הכח בקצות האצבעות לשנות זאת בכתיבה עיתונאים המביאה עובדות ולא בכינווי גנאי-אני הראשון שמוכן להכין איתך סדרת כתבות ולהוקיע עם עובדות את כל אוכפי החוק שצריך להוקיע מהמערכת אך גם את אותם נהגים עברייני התנועה
לגבי הוויסקי-אל תשוויצו עם גלנפידיש(קח זה נקרא בשפת אימי)יש לי בבית ולא אחד--אך אינני שותה מחוץ לבית כשאני צריך לנהוג,
ולא הצלחתי לקרוא את המכתב בתיבת הדאר
ניר ====חיים ומוות ביד הלשון
אך היד האוחזת בעט כגרדום הינה באם לא משכילים להשתמש בה
הפורום הזה הינו במה נפלאה
האוף תופיק עולה על כולם אך המסוכן מכולם-זו אחריות רבה לנהל פורום-כל פורום==מעט מודעים לאחריות המוטלת על כתפי המנהלים
ואני חוזר ואומר-אשמח להיות פה פעיל אך כל עוד יהיה כאן מסע השמצה לא אתן לכך יד-ביקורת בוודאי
אינני זוכר כבר מי כתב שעצרו אותו והוא לא הספיק לרשום את מספר הניידת-יש רישום של כל ניידת היכן היא היתה ובאיזה יום ושעה
תגיש תלונה למח"ש רצוי דרך עורך דין-אתה יכול לתבוע אותם על נזיקין-אני בטוח שהם לא תיעדו זאת-זה לעוכרם
ברנרד-תזהר אתה עוד תכווה כמוני ויהיו לך המון צלקות-אהבתי את כתיבתך
שבת שלום
יוסי
אותי דווקא ממש מעניין לפגוש שוטר בכיר כזה ולהגיד לו בצורה יפה, מנומסת, כמעט חברית, כן? בפה מלא בשר ועל כוס ויסקי טוב, מה אני חושב על המשטרה ועל איך שהיא מתנהגת. בכל זאת, לא כל יום יש הזדמנות כזאת ועוד בלי שידחפו אותי אחר כך בכוח לניידת עם אזיקים על הידיים....
יאללה תארגן. אני אתנהג יפה. אם הוא מסכים, אולי אפילו נעשה מזה אייטם אובייקטיבי לגמרי.
דרור אתה חייב להבין
גם אני חושב שיש הרבה מה לתקן במשטרה
גם אני רואה התנהלות לא ראויה ולפעמים אף פלילית מצד שוטרים ו.או ניצול כח לרעה
אך אני כשאני רואה זאת אני מתערב כאזרחמשתדל תעד ולא מניח עד שאני רואה תוצאות בדיקה של מח"ש
שהם הדבר הכי שנוא במשטרת ישראל
כאשר מופעל כח לא סביר ע"י אוכפי חוק ניתן לכמת ולמדוד זאת
בתי המשפט אינם סלחנים למי שסרח
זזתי לארוחת ערב
יוסי
בתאבון יוסי.
את כולכם אני ממש רוצה לראות במפגש לידי עם הבירה ביד - כי ויכוחים לחוד וחברים לחוד...:)
שבת שלום!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בתאבון יוסי.את כולכם אני ממש רוצה לראות במפגש לידי עם הבירה ביד - כי ויכוחים לחוד וחברים לחוד...:)שבת שלום!
למה בירה אתה חוסך?אותך ואת יוסי לכוס סינגל מאלט עלי. יאללה תארגן
מאיר
הסינגל לפני שתקרא את הטפסים שלי או אחרי?
בסוף אני אתנדב לאיזו עמותה לא חשובה
אולי אקים עמותת שותי הסינגלס'
ערב נפלא
יוסי
קראתי בטח קראתי דבר איתי מחר