בשורה התחתונה,
אם אני צריך לקנות רכב, ואני בכיוון של מערכת גז, איזה רכבים "אוהבים" את זה יותר ומאיזה להתרחק?
C5 / B4 / MAZDA6 / MONEDO / ACCORD בקלאס של
וכד'
איל
Printable View
בשורה התחתונה,
אם אני צריך לקנות רכב, ואני בכיוון של מערכת גז, איזה רכבים "אוהבים" את זה יותר ומאיזה להתרחק?
C5 / B4 / MAZDA6 / MONEDO / ACCORD בקלאס של
וכד'
איל
מיקום לפי התאמה לגז. הראשון הכי מתאים, האחרון הכי פחות מתאים אך עדיין יכול לעבוד ללא בעייה בתנאים המצויינים.
1. C5 - התאמה מלאה לגז, אין צורך במשמנת.
2. MONDEO - מצויין על גז. שמים משמנת פשוטה ותוספת בנזין בעומס.
3. MAZDA 6 - משמנת רגילה ותוספת בנזין בעומס.
4. B4 - משמנת אלקטרונית ותוספת בנזין בעומס.
5. ACCORD - משמנת אלקטרונית ותוספת בנזין בעומס.
כמה שיורדים בדרוג, כך צריכת שמן השסתומים גדלה, וגם תוספת הבנזין.
חוזר ואומר. רכבים אירופאיים הם מתאימים לחלוטין לגז, ללא צורך במשמנת, ברובם.
רנו, סקודה, פולקסוואגן, BMW, מרצדס וכו'..
עוד נקודה שיש לשים לב. ההסבה מתאימה רק לרכבים בעלי הזרקה רגילה, ולא מתאימה לרכבים בעלי הזרקה ישירה. עדיין אין ערכות המתאימות לרכב בעל הזרקה ישירה, אך בעתיד יהיו.
אין בעייה להתקין רכבים מוגדשים (טורבו או סופרצ'ארג'ר).
ע"פ מה שאתה אומר פה הB4 אינה "הכי" מתאימה לעבודה על גז?
אני מכיר כמה שנקנו דרך היבואן עם מערכת גז של לובטו ואחריות והכל,ללא בעיות ואני חושב שללא משמנת.
אתה מדבר על דגמים ישנים יותר של B4 כנראה. ממה שאני יודע, אין. כלומר, כל סובארו, כולל B4 מותקן היום עם משמנת אלקטרונית.
אתה צודק.
דיברתי עם הדגם הקודם
אני נוסע בפורסטר 2008 (צורה קודמת) ללא משמנת.
הרכב הגיע מותאם להסבה מיפן
מה זה "מותאם להסבה"?
יש הכנה כלשהי? או רק הצהרה שהוא מתאים?
איל
אייל ממה שאני יודע אז הכוונה לשסתומים + תושבות שסתומים ושות' שמתאימים לגפ"מ .
עידו
הרכב הוזמן כ"מותאם לגז"
אפילו התת דגם שלו (רק בארץ אני מניח) נקרא LPG בסוף.
יש מקום יעודי לכל הציוד שנובע מההסבה.
וכל מה ש עידו כתב.
כמו כן נשארה האחריות המקורית, 3 שנים , על הרכב.
יש עוד רכבים חדשים שנמכרים היום שמגיעים מותאמים להסבה ושומרים על האחריות שלהם? חוץ מגרייט וול סטיד
היי קובי
אם אני לא טועה אני קניתי ממך את הגרנד שירוקי 96
המערכת ג"ז (BRC ) היא מערכת מדהימה 0 תקלות
הרכב נוסע מצוין גם בכביש וגם בשטח .
ארתור
לדעתי..
חלק ניכר מטיב המערכת נובע כמובן מסוג של מערכת איכותית ואמינה, התאמה של דגם המערכת לרכב הספציפי(בדרך כלל נמדד במדרגות של כ"ס)
וכמובן איכות ההתקנה והכיוונים של מערכת הגז לרכב.
אם לדייק. החלק העיקרי שקובע אם ההסבה תהיה מוצלחת ואמינה הוא ההתקנה, ודווקא לא בהכרח סוג המערכת! את המערכת מתאימים לרכב, ואם עושים את העבודה נכון, היא תמיד תעבוד מצויין.
לכל מערכת יש את היתרונות ואת נקודות החולשה שלה.
אז מה בעצם הג'יפים שכן מתאימים לגז ?
חוץ מצ'רוקי שכבר ברור שלאף אחד לא היה בעיות מיוחדות איתו .
(לא שמתי לב שזה פורום של JEEP כי הגעתי מחיפוש :) )
אני לא יכול לחשוב כרגע על רכב שטח בנזין שאינו מתאים לגז. לכל רכב יש את התנאים והתוספות שלו בהסבה לגז.
איסוזו טרופר/רודיאו מעולים בגז, לאנדקרוזר מצויין (והמיכל גם מותקן במקום בלתי מנוצל מתחת לרכב), פולקסוואגן טוארג, סאניונג (מנועים של מרצדס), ועוד הרבה.
חרשתי על כל האינטרנט ומצאתי שמנועים 3.5 \ 3.2 של איסוזו ( אגב אותם ראשי מנוע )
מנוע חדש מסוגל לעבור 140K-180K על גז ואחרי זה צריך לעשות שיפוץ ראשים בגלל תושבות שסתומי פליטה הרוסים.
השאלה כמה עולה שיפוץ כזה , לערכתי בסביבות ה6K שקל.
ראש מנוע באיסוזו לא אמור ללכת כלכך מהר. גם אם הוא הולך אחרי כזה קילומטראז' וצריך שיפוץ, זה עדיין שווה ובגדול. בכל מקרה, עם המערכות המודרניות והידע שיש היום על הנושא, אין סיבה שילך ראש מנוע, גם בקילומטראז' הזה.
איסוזו טרופר ורודיאו, מאוד פופולריים בגז, ואני רואה הרבה כאלה שבאים לתדלק. נוסעים שנים על גז, כולל רכבי עבודה שגוררים עגלה.
פעם שמעתי הרצאה בנושא מאחד שמכיר מצויין את התחום.
הוא טען שגם מי שטוען שאין לו בעיות, אם נפתח מנוע ונסתכל פנימה - מיד יראו את הבלאי.
ואם מייד יראו את הבלאי, למרות שהרכב עשה כ400 אלף ק"מ על גז ועדיין נוסע יפה? זה משנה? אני מאמין, שבהתקנה נכונה, מערכת הגז, והמנוע יזדקנו בכבוד, ויחזיקו מעמד לא פחות מאותו רכב הנוסע ללא המערכת.
את זה אני אומר, על סמך הרכבים שבאים לתדלוק וטיפולים אצלנו במכון.
ערן.
שלחתי לך הודעה בפרטי.
אודה לך אם תוכל לענות.
ברנרד.
היי חברים,
אני מתלבט לגבי התקנה של מערכת גז על טריילבליזר LTZ 2009.
על הנייר החיסכון מאוד משמעותי ולאחר שקראתי את השרשור וגם חרשתי לא מעט אתרים בארץ ובחול נראה שזה רכב מתאים לנושא.
השאלות שלי לחברי הפורום המכובד:
1) האם אתם מסכימים עם הקביעה שלי שזה רכב מאוד מתאים להסבה לגז?
2) המלצות על מתקין מעולה (כמו רבים מחברי הפורום, אני מניח, הרכב שלי מאאאוד יקר לליבי).
3) יש פה מישהוא עם TB שמונע בגז? רשמים מיוחדים? תקלות? דברים שצריך לשים לב אליהם.
4) אמר לי אחד מהמתקינים שדיברתי איתו שהרכב לא צריך משמנת ושלא כדאי לשים בכל זאת (חבל על הכסף). כמו כן הוא אמר לי שהמערכת שהם מייעדים לשים לי אינה מעבירה באופן אוטומאטי את הרכב לבנזין ברגעי עומס. לפי מה שכתוב פה זה נראה לי לא נכון... דעות? איזה מערכת כן עושה זאת?
תודה ויום נפלא לכולם.
שלום לכולם האם משהו יודע אם סוזוקי גרנד ויטארה 2005 מתאימה להסבה לגז ?
כן. היא מתאימה, עם משמנת שסתומים וכוונים מתאימים.