תיקון - זה רק בCHROME.
באקספלורר אני רואה. אקח את זה מול אנשים אחרים.
איזה יופי של תוצאה!
Printable View
תיקון - זה רק בCHROME.
באקספלורר אני רואה. אקח את זה מול אנשים אחרים.
איזה יופי של תוצאה!
אני רואה גם בכרום
כן, הסתדר.
נראה מדהים! מברוק!
עוד כמה תמונות של ההתקדמות
במהלך הפירוק
http://www.carsforum.co.il/vb/attach...3&d=1340731345
http://www.carsforum.co.il/vb/attach...6&d=1340687725
תהליך ההרכבה
http://www.carsforum.co.il/vb/attach...1&d=1340471865
http://www.carsforum.co.il/vb/attach...8&d=1340725706
http://www.carsforum.co.il/vb/attach...0&d=1340725706
וואו, איזה חלום. אחת הפנטזיות המוטריות שלי הוא אחד כזה. בגיל 17.5 עם רישיון ממש חדש, אבא של חבר טוב קנה אחד כזה, 1991 עם מנוע 5.7, עשיתי כולה נסיעה (בכביש) ממרכז ת"א להרצליה ובחזרה ומאז אני מאוהב!!!
רוב, מוכר?
צחי אני עם אותו סיפור רק עם סיירה :)
עצה לשיפור.
אולי לצבוע את הקטע שמאחורי הגריל בשחור?
וואוו העדכון האחרון שלי כאן היה לפני מלא זמן
אז הנה תמונה עדכנית מהיום
קובץ מצורף 62535
לא יאומן
מדהים
פשוט יפה...........
יישר כח !!!
וואו, חדש, מדהים. כל הכבוד!
היי rob אז נתחיל בזה שראיתי בהתחלה את השרשור על השיפוץ של הגי'מי (אני מעדיף להגיד בלייזר חח) ולא ממש יצא לי לכתוב ובהמשך לא ממש עקבתי ורק עכשיו עברתי על כל השיפוץ שעברתעד עכשיו.
תשמע באמת אבל באמת כל הכבוד לך! שאפו אני מוריד את הכובע ושמח שבחרת מכל הג'יפים את היצור הזה מבית היוצר של GM יש ויגידו אנשים שנוהגים על (היילקסים,דיפנדרים ו 4x4 למיניהם) שזה רכב ישן עייף ויותר גרוע מזה בית שימוש אבל מי שנוהג על הרכבים האלה יודע אזה בהמהות! הם.
מאחל לך המון בהצלחה עם הג'ימי הזה! טוב נו אם ברישיונות רשום ג'ימי והרכבת גריל של GMC אז נגיד ג'ימי :)
עברתי וראיתי את כל תהליך השיפוץ ואחרי שראיתי איזה עבודה נעשת על היצור הזה אין לי מילים, מהדברים הקטנים שאתה משקיע בהם ועד לגדולים שזה אומר להפריד את כל הבודי מהשסי, אני שמח שעוד אחד הצטרף לחבורה של הבהמות האלה מקווה להכיר אותך יותר טוב בהמשך :)
בטח כבר ראית את שרשור השיפוץ של שחר עם הבלייזר 85' שלו... (הוא בשלבים ממש ממש אחרונים)
אני מחכה שגם אתה תסיים את השיפוץ (ופה אני רוצה להגיד לך אל תשבר! ואל תתייאש! זה קורה בזמן שיפוץ של רכב אבל תמיד תחשוב קדימה ותראה את התמונה הסופית של סיום השיפוץ), בעיקר אין לך מושג כמה לטייל ביחד, מילים יותר מדוייקות להיות חבורה של אלכוהוליסטים :)
אני אוהב להגיד לאנשים כמוך שבאמת עושה לי טוב בלב לראות שיש עוד אנשים שלא רוצים לנסוע על ביצות קינדר (כל הליסינג ובכללי כל הרכבים החדשים של ימינו העשויים מפלסטיק).
ממשיך לעקוב ולהתרשם מהעבודה שלך
תמשיך לעדכן ולהעלות תמונות שעושות טוב בלב!
דייב
אהלן רוב,
אני בעל בלייזר 90, במידה ואין לך התנגדות אשמח לקבל קצת פרטים בהודעה פרטית על הפחח שלך.
בתודה מראש, ירין.
שאלה שעלתה - האם אפשר להשאיר את הרכב במצב פתוח ואו במצב "פריק" כמו הרנגלרים של היום ?
אהלן ערן , מצטער שלא הגבתי עד עכשיו , לא הייתי באתר כ-4 חודשים ...(עידכנתי בשרשור שיפוץ שלי מה קורה/קרה)
עשית עבודה סופר מיקצועית , נקיה ובדגש על כל פרט קטן כגדול ועל כך אני פשוט מוריד את הכובע ומצדיע לך . יצא פשוט מהמם !
לא פחות ... טוב נו ...גם מדהים :p;) ! אין ספק שבסופו של תהליך נהנה ב"ה לשנים רבות ...
מחכה לא מעט לפגוש את כל בעלי הבלייזרים כאן להכיר ולטייל יחד .
ולגבי הכונס , אתה צריך להתחשב לא רק בגובה הגבהה הקבועה (16מ"מ) שהרמת , אלא , כך בחשבון את גמישות השילדה בנוסף
. גם כך במקור אין כמעט מרווח בין המאוורר לכונס בחלקו התחתון . אפשרות פשוטה ומהירה שלא תיתן את השפעתה הרעה או הקריטית
של אפקט הקירור היא חיתוך קל וקצר יחסית של חלקו התחתון של הכונס .
בהצלחה בהמשך ונשמע ...
שחר .
נ.ב : בתאונה הלך לי הטלפון , אז אשמח אם תסמס לי את הנייד שלך לקשר .
שתהייה לנו (ולכל הג'יפולוגים) ובכלל , שנה טובה ומתוקה , שנה של בריאות , אושר ועושר , פרנסה והצלחה ...
שנה של הגשמה עצמית , צמיחה ושיגשוג , שנה בה כל מישאלות ליבנו יתגשמו במהרה .
שנה בה נסיים את הבלייזרים ונצא כבר לטיולים ...
לא נראה לי שמותר, הרכב לא מוגדר כפתוח ברשיון.
שחר,
בסופו של דבר לאחר הרכבת הכנפיים וכל החלק הקדמי, הייתי צריך להגביה רק ב-8ממ, גם עם ההגבהה הזו הקונס לא נכנס בחלקו התחתון וכרגע סגור בצורה זמנית עם איזו הנמכה שעשיתי לקונוס. לחתוך אותו אני לא רוצה.
כרגע יש בעיה חדשה, בזמן הצלבה הגלגלים הקדמיים נוגעים בכנפיים.
להרים עם בודי ליפט אני לא רוצה למרות שזה הפתרון הנכון, אבל לא בא לי על הורדה מהכביש בגלל שוטר משועמם או טסטר שמחפש ריגוש.
הפתרון היחיד שנשאר (איך שאני רואה את זה) זה לחתוך מעט את הכנף או לערגל את הקפיצים ולראות מה יהיה.
כרגע אני לא מתכוון לגעת, נעבור טסט ואז נסדר...
בקשר לזה שנוגעים לך הצמיגים בכנפיים - זו בעיה ידוע בבליזר, ובד"כ מנסרים/מפחחים את החלק המיותר בכנף. יש על זה כתבות ברשת ואפשר פשוט לנסר ולצבוע...
זה שביצעת הנמכה = סבבה . השאלה אם לקחת / הבאת בחשבון את הפיתול וגמישות השילדה ?
במילים אחרות מה שאני מנסה להגיד לך ..., שאם ביצעת זאת כשהרכב עומד בצורה סטטית מאוזן כלפי הקרקע ולא כאשר הוא מוצלב
בקיצוניות ... , סיכויים גבוהים שבשטח , בהצלבה הראשונה שהרכב יכנס אליה , הפן קלא'ץ הולך לעשות לך תספורת מהכונס ואת ההשלכות ,
אני מניח שאתה כבר יכול לדמיין ....
אני קצת לא מסכים עם זה - בודי ליפט הוא רע ורחוק מלהיות הפיתרון הנכון !
אין לי מושג על איזה קיפצים אתה , מניח שעל המקוריים . עירגול - לטעמי לא יחזיק זמן רב .
לא על רכב כזה , לא במשקל הזה ובמיוחד כשבקפיצים הקדמיים המקוריים ישנם 2-3 עלים בלבד .
ישנה אפשרות נוספת פרט לחיתוך . הגבהה מתחת לקפיץ ע"י "מגדלים" / "קוביות" של עד 4 ס"מ , דבר שלא יצריך שום שינוי והתאמה נוספת
ויתן את הגובה הרצוי .
כשיהיה כסף , כמובן להעיף אותם ולהרכיב קיט קפיצים / בולמים 4" - 6" איכותיים .
שחר .
השאלה היא מה אתה רוצה להשיג בעזרת הקפיצים. אם אתה רוצה קפיצים שיתנו לך בעיקר גובה וישאירו את מהלך המתלה בערך כמו שהוא - אז כן - יעזור הגבהה של ככה וככה אינטש. אבל לעומת זאת - אם אתה רוצה גם מהלך מתלה משופר אז זה לא ימנע את הצורך בקיצוץ הכנפיים כיוון שהגלגל אמור להגיע לאותו המקום ואם תעשה את זה ממש טוב, ותחליף את הנדנדה לארוכה בהתאם להגבהה ולמהלך האפשרי אולי אפילו תצתרך לחתוך עוד {ואזה זהחייב פחחות לא רק לנסר ולצבוע }.
יפהייפה!!!!
נראה ממש טוב!
כל הכבוד על העבודה,
http://www.jeepolog.com/forums/attac...5&d=1344358853
אתה מוזמן לסיבוב על שלי, רק ששלי תראה כמו סיירה של מליציה באל-סאלוואדור, ליד הבלייזרים שמסתובבים פה:p
יש המון עדכונים, אבל זה ללא ספק הדובדבן שבקצפת
קובץ מצורף 64769
אולי הדובדבן שבקצפת אבל לא על העוגה הנכונה ... ??? :confused: למה סיירה על בלייזר ?
אהלן ערן , שבת שלום ...
נו ... יש עידכונים ... תביא לראות ....ככה אתה מותח אותי / אותנו ...
שחר
סיירה זה רמת גימור, בהחלט הבלייזר יכל לבוא ככה.
חברים לא לריב!
קובץ מצורף 65104 קובץ מצורף 65103 קובץ מצורף 65102
סיירה זו באמת רמת גימור, סיירה קלאסיק זו הרמת גימור הגבוהה - מקביל לסילברדו בבלייזר.
הסיירה קלאסיק הגיעה מקורי מהיצרן עם:
* מזגן
* חלונות חשמל + חלון חשמל אחורי
* חלונות נפתחים בסגירת הפיבר
* שטיחים על החלק התחתון של הדלתות הקדמיות + כיס מפות + רצועה למשיכת הדלת
* שטיחים על הרצפה
* קרוז קונטרול
* גיר אוטומט +מד טורים
* שני זוגות פנסי דרך קדמיים (סה"כ 4 פנסים של אורות דרך)
ועוד שינויים נוספים...
ולא לשכוח - הרכב לא בלייזר בכלל אלא ג'ימי
דרך אגב, אם כבר לדקדק בפרטים.
אז הסמל באמת לא מתאים לשנתון של הרכב, שימוש בפונט הזה היה בשנות השבעים, בשנות השמונים שונה הפונט ליותר ריבועי.
כמו בתמונות המצורפות
קובץ מצורף 65106 קובץ מצורף 65105
אבל אני לא אהבתי את השינוי ולכן, כל הסמלים שרכשתי הם משנת 1976
קובץ מצורף 65108 קובץ מצורף 65107
(תמונות של הסמלים שלי)
הסיפור המלא בקרוב
קובץ מצורף 65639
היום, השעה 10:00 אני יושב בתוך הגי'מי שלי, שמש חמה בחוץ, חמה מאוד, אני מזיע, המזגן לא עובד, הרכב מונע ושלושה רכבים לפני אני רואה את הבוחן מבקש מהבחור ביונדאי לשלב לרוורס ואח"כ ללחוץ על הברקס.
אבל למה להתחיל מהסוף, הכל התחיל לפני שבוע בדיוק.
יום חמישי שעבר, לאחר תור לא ארוך במשרד הרישוי מגיע תורי, מתיישב מול הפקידה ותוך כמה דקות מקבל רשיון קבוע עדכני ורשיון זמני לנסיעה החל מיום ראשון ב 7:00 למשך 48 שעות.
משלם את הרשיונות ומתחיל להתבאס, אולי בכל זאת הייתי צריך לבקש רשיון כבר מהיום, אולי בכל זאת איזה סיבוב על הג'ימי אחרי כמעט שנה שהוא סגור. טוב, אין הרבה זמן יום ראשון הרכב עולה על הכביש לקראת נסיעה לחולון לכיוון קרבורטור וצריך לוודא שהכל עובד. השעה כבר חמש בערב, לעבוד היום לא יהיה לי זמן את מסיים את היום ברשימה של רג'קטים כדי לא לשכוח שום דבר, אחרי הכל החזאי אמר גשם החל מיום ראשון.
* הנשמים של הסרנים לא מחוברים לשום דבר ונגררים על הכביש - צריך להרים ולחבר לבודי
* בגג הפיבר יש הכנה לגגון, אבל אין עדיין גגון - צריך לסגור עם סיליקון את החורים
* פעם אחרונה שניסיתי להרכיב את המגבים הם ניגבו את מכסה המנוע במקום את החלון - צריך לתקן
* שמנים + מיים - לבדוק
* חור שעשיתי בכנף עבור אנטנה, אבל בסוף לא יכולתי להכניס את האנטנה - צריך לסגור + פחחות
וכל זה חייב להסתיים עד יום שישי בצהריים - הבטחתי לאישה
מגיע לרכב ביום שישי עוד לפני השעה 8:00, מסתכל על השעון שוב, השעה כבר 12:30.
איך הזמן רץ, לפחות הספקתי כמעט הכל.
נשאר רק לבדוק שמן גיר, בשביל זה צריך להניע את הרכב ולשלב לניוטרל.
מניע בנגיעה ומשאיר את הרכב כמה דקות שיתחמם עד שאני שותה כוס מים.
חוזר לרכב ובדרך למדיד של השמן נוגע בטעות בסעפת הפליטה ממש ליד היציאה מהראש.
הסעפת קרה!
לא ממש מסתדר לי, איך יכול להיות שאני מרגיש שתא המנוע חמים, אבל הסעפת קרה (הדרס).
אז לאט לאט נוגע בכל אחד מהצינורות של הסעפת,המסקנה - אומנם V8 אבל עובדים רק 5 צילינדרים.
זהו נגמר הזמן, הגיע הצהריים, מילה זו מילה - חייב לסגור הכל וללכת.
חבר מתקשר "בא לך טיול אופניים", האמת שמתאים לי איזה סינגל, מקבל אישור מהאישה וסוגר על 15:00.
שעתיים וחצי אח"כ השעה כבר 17:30 אני שוב בבית. האישה בנתיים התייאשה ולקחה את הילדים איתה לארוחת שישי אצל ההורים שלה.
18:00 אני כבר אחרי ארוחת השישי שלי - פיתה עם חומוס, שילוב מנצח.
18:05 היא לקחה את הרכב שלי, לפחות השאירה את המפתחות של הרכב שלה. מחליט לא לבזבז זמן ונוסע לכיוון הג'ימי על מנת להבין למה 3 בוכנות לא רוצות לעבוד.
18:20 אני כבר בדרך חזרה הביתה, שכחתי את הגלגל ספייר של הג'ימי בבית ומעדיף לסיים הכל מראש כך שביום ראשון רק להכנס לג'ימי ולסוע.
18:35 שוב בבית, הגלגל כבד, מאוד כבד, ותא המטען במאזדה לא מצליח להכיל את הגלגל, אבל אם חזרתי עד כאן אני לא נוסע בלי.
כמה שכנועים והגלגל נכנס
קובץ מצורף 65706
19:00 חושך כמו אמצע הלילה, אבל לפחות הגעתי, מדליק אורות ומניע את הג'ימי.
ואוו באמת היה לי יום ארוך, אבל אני חייב להבין למה הבוכנות לא עובדות.
דבר ראשון מנתק את הכבל של הפלאגים, אחד אחד ומביט בניצוצות עושים את דרכם מהכבל המנותק לכייון הפלאג.
אז הצתה יש - אולי טעיתי? אולי הם כן עובדים?
מחליט שוב לגעת הצנרת הפליטה, נגיעה קלה בצינור הראשון - קר
נגיעה קצת יותר ממושכת בצינור השני - קר
נגיעה עוד טיפה ארוכה בצינור השלישי - קר
נגיעה ממש ארוכה בצינור הרביעי - רותח, מרגיש איך האצבעות נדבקות לי לצינור, בריצה לקולר של המיים מכניס את האצבעות לכוס מיים קרים.
דיי מספיק להיום - חוזר הביתה עם המסקנה הברורה, אם זה לא הצתה, זה שסתומים, צריך כיוון שסתומים.
גם פצוע, גם בלי זמן, החלטתי לשנות את התוכנית ליום ראשון, קודם למוסך לכיוון הצתה ואישור בלמים ורק אז כיוון קרבורטור.
הכוויות ממש לא נעימות, את הלילה של יום שישי ביליתי במיטה עם צידנית קרח לצידי. הרבה לא הצלחתי לישון.
בלילה של שבת, הכוויות כבר הוציאו שלפוחיות מרשימות אבל לפחות לא כואב, רק מציק.
לישון, שוב לא ממש הצלחתי הפעם מרוב התרגשות, אחרי הכל באור ראשון אני יוצא מהבית וממש נוסע באופן חוקי על הכביש על רכב שאני בניתי.
7:00 הג'ימי כבר מונע ועושה דרכו לכביש אמיתי, כזה שיש בו עוד מכוניות.
כל הנסיעה עד המוסך לקחה רק חצי שעה, אבל את החיוך הדבילי מהפנים שלי קשה לי למחוק אפילו עכשיו.
בדרך למוסך עוצר בתחנת דלק (תמונה בערך 2 הודעות למעלה) וממש מתענג עם כל לחיצה על הגז, מי ידע שהכביש ביום ראשון בבוקר יכול להיות כל כך כיפי.
אם כבר מוסך, אז בדיקה מקיפה של כל המערכות המכאניות, אחרי הכל לא פתחתי ברקסים כל השיפוץ האמת היא שאפילו שמן בסרנים לא בדקתי.
המוסכניק שאותו אני מכיר כבר 15 שנה מתחיל לעשות רשימה של הרג'קטים:
* החלפת שמנים קומפלט
* פלאגים, פילטרים
* גל הינע קדמי רועד בצלבים וביוק - צריך לשפץ
* גלגל אחורי רועד - צריך להחליף ציריה
* משאבות בלם בדראמים
* תפוח הגה בפיטמן - להחליף
* כיוון שסתומים
בקיצור חגיגה לא קצרה, ולי יש אישור תנועה רק עד מחר בסוף היום.
שני בערב, הרכב עדיין במוסך, יש להזמין חלקים.
שלישי בבוקר, אישור התנועה הזמני כבר נגמר והרכב עדיין במוסך.
המוסכניק מבטיח לי עד סוף היום ברביעי אני מסיים - חמישי אתה בטסט.
נוסע שוב למשרד הרישוי והפעם מוציא 2 אישורי תנועה זמניים.
סך הכל הרכב מאושר לתנועה מיום שלישי ב 12:00 ועד שבת ב 12:00
שלישי בערב, המוסך סיים כמעט הכל, נשאר רק גל ההינע הקידמי שעדיין לא חזר משיפוץ.
מחליטים שאפשר להוציא את הרכב מהמוסך כל עוד שלא משלבים 4X4.
חושך, אומנם רק 19:00 אבל בחוץ כבר חושך ואני נוסע הביתה עם הג'ימי בפעם הראשונה אחרי שנה.
רביעי בבוקר, זה הזמן להשלים את כל יתר הדברים שצריך עבור הטסט.
כיוון פרונט + תיקון הפאנצר המעצבן שיש לי בגלגל כבר שנה.
מילוי גז במזגן, בזמן הפירוק של הרכב פרקתי גם את כל צנרת המזגן והגז ברח לו...
אחרי המילוי המזגן מקרר נהדר, השיפוץ שעשיתי לו כבר לפני חצי שנה סוף סוף משתלם.
בדיקת אורות - אין אור רוורס!
מעל ההגה יושבת לה יחידה חשמלית קטנה, כל תפקידה לסגור מעגל אחד כאשר הרכב בפארק או ניוטראל - על מנת שיהיה אפשר להניע.
ומעגל שני נסגר כאשר הרכב משולב לרוורס - על מנת להדליק אורות רוורס.
פירקתי את היחידה ומצאתי שהמגעים בפנים כבר ממש אכולים מרוב שפשוף, לא פלא שאין אור רוורס.
להזמין חדש מחו"ל אין לי זמן, אחרי הכל הרכב צריך להגיע לטסט מחר, אז באופן זמני הלחמתי בדיל במקומות בהם היה חסר.
הפתרון הזה לא יחזיק הרבה זמן מעמד בגלל שהבדיל ישחק מהר מאוד, אבל בינתיים זה הפתרון שיש.
מרכיב את היחידה החשמלית והאורות חוזרים לעבוד, אני יודע שהם על זמן שאול...
יום רביעי, 19:00 אני שוב במוסך, גל ההינע כבר הגיע אבל אין ליפט פנוי.
מחליטים להפגש שוב בחמישי בבוקר לפני הטסט.
היום בבוקר יותר נכון 6:50 בבוקר, אני כבר בכביש בדרך לינקו, לכיוון קרבורטור ובדיקת CO.
המוסכניק כיוון לפי האוזן, אבל אני פדאנט ורציתי לוודא שהכל מכוון על פי מחשב ושבטסט לא יכשילו אותי על זה.
אגזוז ראשון, מעולה, אגזוז שני, סטייה קלה - עדיין בתקן אבל יש מה לשפר.
8:00 בדרך למוסך, השמש כבר עלתה, חם בחוץ, אני סוגר חלונות ומפעיל מזגן - איזה כייף.
9:30 סיימנו הכל, אני שוב בכביש הפעם בדרך לטסט, לא מעיז להדליק מזגן שלא תהיה איזה נזילה של מיים או המנוע יתחמם או משהו פראנואידי אחר שיגרום לי להכשל.
10:00 כבר שילמתי את הטסט, שמש חמה בחוץ, חמה מאוד, אני מזיע, המזגן לא עובד, הרכב מונע ושלושה רכבים לפני אני רואה את הבוחן מבקש מהבחור ביונדאי לשלב לרוורס ואח"כ ללחוץ על הברקס.
מתרגל את פרצוף המסלול הירוק שלי (זה שבנתבג) ומחכה לתורי.
זה הגיע!
אורות, וינקר ימין..... תשלב לרוורס, עכשיו ברקס. לא שמעתי טענות, כנראה האור תקין.
למרבה ההפתעה גם יתר התחנות בטסט עברו בקלות.
עברתי את הטסט - מכה ראשונה, בלי קומבינות, בלי חברים של.... בלי כלום, רק רכב תקין ונהג אחד שכבר שנה משפץ.
מכיר את ההרגשה, איזה כיף. תתחדש!
הבטן מסתובבת רק מהמחשבה של לגשת עם רכב כזה למכון. כל הכבוד לך והמון מזל טוב, הייתי הולך למלא לוטו אם כבר אתה בדרך :)