תגובה: ניסאן פטרול- הלך מנוע והתארגנות לתביעה ייצוגית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אסף אז מה גורם להרס המנוע הזה ? ז
עידו
אין לי מושג.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אין לי מושג.
אסף.
לא צריך להיות כזה קשה לפיענוח,
אולי החבר משה יתנדב להעלות תמונות של הנזק,
לדעתי, חור בפיסטון נגרם מדטונציה, שנגרמת מבניית פחמן בתא השרפה, הפחמן מתחמם ונהפך למצת, תערובת הדלק-אויר מתפוצצת או מתחילה להתפוצץ לפני שהפיסטון הגיע לTDC זה הופך את תהליך ההצתה מצורת שוט-גן לרובה, והחלק הכי רך הולך ראשון-הפיסטון, (הדלק מוזרק לפני הTDC, בדרך כלל בין 15-10 מעלות לפני)
עם ניתן לראות תמונות של הפיסטון ותא השרפה....לא קשה להסביר מה קרה שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לי מאד התאים פטרול מבחינת הפונקציונליות , חייב להודות שעד היום אני מסובב את הראש אחריהם ברחוב. אז ישבתי כמה שעות לקרוא חומר ולנסות לרדת לעומקו של עניין - הבנתי שאין פתרון מוחלט, גם במנועים החדשים/ מחוזקים וכו׳ ואין מינימום ק״מ שמנוע חדש כזה יעשה בוודאות.
אני חושש שבעלי הפטרולים שותקים , כי אם יגידו את מה שידוע להם, ערך הרכב הזה ירד לרצפה - אנשים לא יסכימו לקנות אותו בשום מחיר. אז דווקא בגלל שזה המצב כאן , שהאדם הסביר איננו מסוגל להיכנס לפרטים ולגלות את האמת ומכוניות משומשות וחלקיהן עולות הון, הרגולטור כן צריך להתערב ולהגן על ציבור הצרכנים.
ניר
הם שותקים כי הם לא רוצים לירות לעצמם ברגל
מצד שני לכל סיר יש מכסה ולכל אוטו יש את הקליינט שלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
הם שותקים כי הם לא רוצים לירות לעצמם ברגל
לפחות הם לא הקימו אתר אקסלוסיבי סגור להחבאה וטיטוא הבעיה ...
רענן
1 למה חסימתegr מעלה טמפ egt אני מבין אבל אם כך אז למה רצים לחסןם אותו 2למה יש בניית פחמן במנוע הזה בשונה מאחרים?
1.גזי הפליטה מחליפים את החמצן ומורידים את טמ'פ הבעירה- נעשה להוריד את רמת הNOX-מזהם.
2. כי בדרך כלל למנוע יהיה יותר כוח עם EGR חסום, לפחות בטאוריה...מעשית זה הולך ככה: יש EGR דולף והמנוע מקרטע, סותמים EGR והמנוע עובד עגול,מסקנה: לסתום EGR זה טוב.
3.לא יודע לא ראיתי ואני רק משער לפי תאור התקלה, אם יהיו תמונות נהייה יותר חכמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
לנתק EGR זה לי הפתרון, זה הבעיה.
אומנם אני לא מכיר את המנוע הספציפי אישית, אבל לפי הקיטים הקיימים מאוסטרליה הם מיועדים להוריד EGT, וכנראה שזה הבעיה.
סתימת הEGR תגרום להעלאת הEGT , למעשה אני מוכן להתערב שהבעיה נגרמת בגלל סתימת הEGR (לא ע'י אדם, אלא ע'י טינופת) כמו ברוב מנועי רכב דיזל "מודרניים"
אם אדם מעוניין לבטל את הEGR זה מחייב דרך אחרת לשליטה והורדת EGT,
דוגמאות:
אינטרקולר מוגדל,מערכת אזזוז מוגדלת, הזרקת מים-אטנול או הכי פשוט- הרכבת שעון EGT והורדת הרגל מהגז כשהטמפ' עולה מעל ל1300 פרנהייט (לפני הטורבו)
תכף יבוא רענן ויצעק עלי על שימוש במילה "שעון"....שוייייין.
לא כ"כ מסתדרת לי הטענה הזו מהסיבות הבאות:- סיבת המצאת ה-EGR מבראשית, היתה למנוע היווצרות NOx בטמפרטורות הגבוהות - EGT, משיקולים של מניעת זיהום. ממש לא בגלל השיקול להגן על המנוע מפני ה- EGT.
- אם היא נכונה כל מנוע שיוצר אי-פעם ללא EGR היה אמור לגמור כמו המנוע הזה. ונוצרו הרבה..
הטענה הזו מזכירה לי קצת את הסיפור של הביצה והתרנגולת.
תקן אותי אם אני טועה.
טל.
קרא 2 פוסטים מעל,
הNOX מורד ע'י הורדת הEGT
ה"בעיה" שהיצרנים "הפכו" את הEGR לחלק ממערכת הקרור, משהו שלא היה קיים בעבר , (זה לסעיף 2)
ברוב המנועים המודרניים ניתוק הEGR יגרום לשינוי בתערובת,(קריא:צרות) זה חלק אינטגרלי ממערכת השליטה.שים לב שהיום זה כבר CHILLED EGR, מקררים את הגזים לפני ההזרקה ...נחש למה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
קרא 2 פוסטים מעל,
הNOX מורד ע'י הורדת הEGT קרא 2 פוסטים מעל, זה ברור.
ה"בעיה" שהיצרנים "הפכו" את הEGR לחלק ממערכת הקרור, משהו שלא היה קיים בעבר , (זה לסעיף 2) אולי לרתום את המערכת לשיפור הקירור כ-side effect, אבל לא נראה לי שהם - היצרנים- יצרו במיוחד מצב שמסתמך על תוספת הקירור הזאת.
ברוב המנועים המודרניים ניתוק הEGR יגרום לשינוי בתערובת, (קריא:צרות) זה חלק אינטגרלי ממערכת השליטה.שים לב שהיום זה כבר CHILLED EGR, מקררים את הגזים לפני ההזרקה ...נחש למה. אה.. דטונציה ?
אני בדעה שה - EGR הוא טפיל שהמנוע מתפקד למרות קיומו, לא בגלל..
טל.
טפיל או לא, זה מה יש, אתה רגיל לטפילים לא? יש לך כנסת, משרד התחבורע, מס הכנסה ומה לא, אז מה זה עוד טפיל קטן בין חברים?
ולא דטונציה, למען יכולת שליטה (יותר טובה) בטמפ' הבעירה ומניעת מזהמים., כמובן שתופעת הלואי היא EGT יותר נמוך, וגם במנועי בנזין, אותו קונספט בדיוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לפחות הם לא הקימו אתר אקסלוסיבי סגור להחבאה וטיטוא הבעיה ...
רענן
רענן
משום מה אתה נשמע מתוסכל....
הם הקימו אתר מצויין יש שם ידע שלאט לאט מצטבר ומכיוון שפתחת את זה אז אני גם אענה לך
אתה משמיץ את מנוע הטרופר דיזל ללא כל ידע בסיסי
אילו היה לך לא היית מדבר כך כלל
גם אני חשבתי כך כשקניתי את הבנזין אבל היום כשאני חי בעולם הדיזלים אני רואה שהבעיות במנוע האיסוזו לא חריגות בעולם שבו אני חי
ואני עדיין רואה טעויות איחבחון משוועות
בינן לבין בעייה במנוע המרחק גדול
תבדוק טוב ולא תמצא הרבה ש"הלך מנוע" , "הלכו בוכנות" וכו' כי בסה"כ המכניקה מאד אמינה במנוע הזה
הבעייה מתחילה ומסתיימת בטעויות איבחון בשילוב עם מערכות נלוות בעייתיות (מערכת ההזרקה)
אתה מעולם לא התנסיית בבעיות עם הדיזל הספציפי - אני כן
לאחותי היה אחד כזה מהדור הראשון (2000) שאחרי פחות משנה התחיל עם השטויות של להכבות בזמן נסיעה
בגלל חוסר ידע החליפו בחברה על חשבונם יותר מחצי מנוע - לשוא
עד שכתבתי כאן או בג'יפטריפ ואיזה "חוכמולוג" כתב לי " תגיד למטומטמים ביו מ אי שאין להם מושג איך מערכת ההזרקה של הטרופר עובדת ושיחליפול לה את חיישן לחץ השמן של המסילה והבעייה תיפתר "
אחותי הדפיסה , הלכה למוסך ואמרה להם - זה מה אני רוצה יפתור את הבעייה תשלמו לא אני אשלם
וכך היה הבעייה נעלמה ומאז ועד שהרכב נמכר היה שקט מופתי כמעט 7 שנים
לחוכמולוג הזה קוראים קיד והוא חבר יקר ומקצוען אמיתי בתחום הרכב (ולא רק)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
רענן
משום מה אתה נשמע מתוסכל....
הם הקימו אתר מצויין יש שם ידע שלאט לאט מצטבר ומכיוון שפתחת את זה אז אני גם אענה לך
אתה משמיץ את מנוע הטרופר דיזל ללא כל ידע בסיסי
אילו היה לך לא היית מדבר כך כלל
גם אני חשבתי כך כשקניתי את הבנזין אבל היום כשאני חי בעולם הדיזלים אני רואה שהבעיות במנוע האיסוזו לא חריגות בעולם שבו אני חי
ואני עדיין רואה טעויות איחבחון משוועות
בינן לבין בעייה במנוע המרחק גדול
תבדוק טוב ולא תמצא הרבה ש"הלך מנוע" , "הלכו בוכנות" וכו' כי בסה"כ המכניקה מאד אמינה במנוע הזה
הבעייה מתחילה ומסתיימת בטעויות איבחון בשילוב עם מערכות נלוות בעייתיות (מערכת ההזרקה)
אתה מעולם לא התנסיית בבעיות עם הדיזל הספציפי - אני כן
לאחותי היה אחד כזה מהדור הראשון (2000) שאחרי פחות משנה התחיל עם השטויות של להכבות בזמן נסיעה
בגלל חוסר ידע החליפו בחברה על חשבונם יותר מחצי מנוע - לשוא
עד שכתבתי כאן או בג'יפטריפ ואיזה "חוכמולוג" כתב לי " תגיד למטומטמים ביו מ אי שאין להם מושג איך מערכת ההזרקה של הטרופר עובדת ושיחליפול לה את חיישן לחץ השמן של המסילה והבעייה תיפתר "
אחותי הדפיסה , הלכה למוסך ואמרה להם - זה מה אני רוצה יפתור את הבעייה תשלמו לא אני אשלם
וכך היה הבעייה נעלמה ומאז ועד שהרכב נמכר היה שקט מופתי כמעט 7 שנים
לחוכמולוג הזה קוראים קיד והוא חבר יקר ומקצוען אמיתי בתחום הרכב (ולא רק)
אכן מתוסכל !
מאנשים מקצועיים כמוך שמנסים ליפות את המצב .
אין לי כוח כבר לכתוב מהיכן אני מכיר את הזבלה הזה שנקרא 4JX1 (אתה מוזמן לחפש בצהוב ובאתר איסוזו ולמצוא את התגובות שלי)
לעצם העניין,
למרות כול ההסבר שלך, לא תמוה בעינך שאנשים שרכשו (במיטב כספם) רכב חדש לא היה להם "שקט" לפחות בתקופת האחריות ?
לא נראה לך שזה מתסכל שמבחינתם במחיר כמעט זהה יכלו לרכוש פאג'רו/פראדו ולקבל שקט תעשייתי ?
(מדבר על רכבים שננהגו במתינות ובכביש בלבד)
איך שלא תהפוך, זה המנוע דיזל סדרתי הכי נבלה שהוציא יצרן עד היום ! (מנוע הפטרול זהב לעומתו)
למסקנה זו הגיעו חכמים מאיתנו בחו"ל שהתייאשו ושתלו את המנוע 3.1.
כתבתי כבר בעבר, למזלה של איסוזו שלא שיווקה מנוע זה בארה"ב, כמות כזאת של תקלות היו "מזכים" אותם בחקירה פדראלית
עם קנסות וכמעט בטוח בהחלפת מנועים מדגם אחר.
אם כאן היה מספיק "רעש" ולא קבוצת תמיכת נפגעים בשקט, ייתכן שהיבואן היהי לחוץ ולוחץ את היצרן לשתילת מנוע ה D-MAX .
רענן