***ההערה הלא מצונזרת לא כוונה כדי לפגוע בך אלא כדי להבהיר גם לגולשים אחרים איך אנחנו לא רוצים שהפורום הזה יראה***
Printable View
***ההערה הלא מצונזרת לא כוונה כדי לפגוע בך אלא כדי להבהיר גם לגולשים אחרים איך אנחנו לא רוצים שהפורום הזה יראה***
שמעתם פעם את המשפט "על טעם וריח אין מה להתווכח"?...
בסוף זה עיניין של טעם אישי, ברור לכל רכב יש את היתרון שלו, דיפנדר לעולם לא יתן את מה שדיסקברי יכול לתת ובטח לא את מה שBMW יכול לתת, דיסקברי לא יתן את מה שהייילקס יכול לתת... וכך הלאה!
לדעתי כל הדיון הוא דיון ללא מוצא או פתרון.
הנכון הוא, שבמדינתנו הקטנטנה יש כל-כך הרבה רמאים על כל-כך מעט שטח...ולכן אם יש לך רכב טוב, שכבר עשית ממנו מה שאתה רוצה וסידרת אותו, אתה מכיר את השטויות שלו, סע איתו עד שתחליט שאתה רוצה לשדרג ולעלות ברמה! לא נשארים עם "אותה גברת..." תמיד מתקדמים!!!
ולמרות זאת כנראה שלעולם הדשא של השכן (או במקרה זה הרכב) תמיד יראה לנו יותר טוב, משתלם, יפה, רציני, משופצר ותמיד נרצה כזה - זהו טבע האדם - לא להתפשר ותמיד לנסות לשפר...וטוב שכך!!!
ד"א - את כל הנאמר אמר מי שכל יום אומר על רכב אחר בכביש - כזה אני רוצה, סופית... :wink:
גיא,
אני לא שונא לנדרובר. באמת לא. למען האמת אני די אוהב את הרכבים הללו. יש להם עיצוב מאוד מוצלח לדעתי, עבירות מצויינת (בוודאי לגבי רכבים סטנדרטים) ויכולת גיהוץ שטח מדהימה.
אמינות זה לא הצד החזק שלהם. בכל העולם. מי שמנסה לשכנע אותך אחרת חי בהכחשה.
בארץ מתווספת לצרות המכניות גם בעיית המוסכים המטפלים - הגורואים (אני גאה להיות אביו מולידו של השם בהקשר הזה).
בהקשר הזה אמרתי לפני שנתיים לארז שהפתרון לתופעת הגורואים שגורמים להוצאות בלתי הגיוניות בעליל הוא שייתאגדו בעלי הדרעק ע"מ לגנוב לחנן את הCJ ולקנות לו דיפנדר. לשים לו את הדיפנדר בחצר (אחרי שיקלקלו כל מה שתקין) ולהשאיר גם ספר של היינס. תוך חודשיים היית מקבל "מדריך ג'יפולוג המלא לתיקון ובנייה עצמית של דיפנדר" בעברית כולל צילומים.
מה שכן גורם לי גיחוך עמוק זו ההכחשה והנאמנות למותג המפוקפק שמשום מה מאפיינים את הבעלי הדרעק - ארז דוגמה מצויינת (ולמרות זה, ואולי בגלל זה אני אוהב אותו).
אתה לעומת זאת נתת דוגמה הפוכה, ועל כך אני מעריך אותך. לא מסתיר תקלות ומנסה לסובב את העולם שיתאים לתדמית שהוא רוצה. קנית את מה שרצית, יישרת קו ועכשיו אתה מרוצה. בעלויות האחזקה הגבוהות יותר של הרכב אתה מוכן לעמוד (עד גבול מסויים ואת זה אתה בודק). זו גישה שאני מעריך.
ומה שכתבתי אליך לגבי לשמור את האוטו, זה פשוט משום שאולי לא היית מוכן לכל ההוצאות שנחתו עליך עד עכשיו, אבל אם אתה משוכנע שיישרת קו ועכשיו האוטו יישרת אותך נאמנה, אז כדאי לך להישאר איתו. ואם השתמע מתגובתי שזה בציניות, אז זה היה לגמרי ברצינות.
אם אתה מעריך (ונדמה לי שלא) שאתה עדיין צפוי להוצאות בלתי נגמרות - תחליף.
את הטויוטה שלי לא פרקתי אלף פעם. פשוט לא היתה לי סיבה. למעט החלפת הדיפ לננעל (שאם לא הייתי חמור גרם הייתי עושה את זה בפעם אחת וביום אחד, אבל כמו שציינתי אני חמור, ונמרוד דאג לדפוק לי את הלו"ז כי הוא נבלה :lol: ).
יוני5
ניתקלתי בזה תו"כ חיפוש של שירשור אחר ...
WOW !
כמה מים חלפו בירקון מאז ועד היום :roll:
I like to share a US prespective on the subject
But first you need to understand that what you have is not what we have
1.all range rover products sold in the US untill the last couple of years use the 3.5 V8
2When I'm talking about Toyotas I'm talking about pre 91 and mostly about pre 85, the last year for the solid front axle
3.
Most of the Toyotas are equiped with the 22r/22re
Thats one of the best built engines of all times
Later there was the 3.0 and 3.4 V6's and the 22r(2.4L) became a 2.7 dohc
As far as I'm concerned thats all trash and I have no interest in them
Ok..now that we got it out of the way here goes:
first about the land rovers
1.
Very expensive
2
no resale value, mostly due to a very poor reliability and super expensive parts cost, not to mention hard and expensive to work on
weak points are the engine and the electrical system, thanks to Lucas the prince of darkness
How do I know? you ask
Good question, I used to work in a import garage in Reno NV years ago, I worked on all european makes but specilized in MB.....mostly diesels
Yes I'm a (former)grease monkey......kill me
Now to the Tototas
Now I know that most (older) Israelis get there preception about japanese cars from owning Subarus
Didnt everybody had one?
I know my parents did
Need less to say Subaru is not a good example of a jap car
Therfore maybe there is some prejudice toward them?
I owned Toyotas for more then 20 years now, and they all been solid as a rock, I'll give you some millage figures:
1.
82
Celica 22r auto....600,000 miles
2.
84
Hilux 4wd 22r 5 speed...300.000 miles
3
84 Cressida 6 cyl 2.8L auto 250,000 miles
4
85
Hilux 4wd, 22re, 5 speed (stolen with 250.000 miles)
the 22r is carbed, the 22re is injected
And there are more that i dont remember the details
I noted that Gys said that toyotas will go 2-300,000 KM before they wear out........in my opinion thats just the break in milage
the trucks can last 500,000 miles (800,000 km)
with proper mantnance, if you only get a quater of that...you are realy
beating the shit out of it,
The 22r has a very big side benefit, its the cheapest engine in the world to rebuild, a complete kit with everything only cost $225 delivered to my door
I know that you guys with the diesels are not at the same boat
Lets just leave it at that
that is very interesting data.
no i have a question for you.
while reading in american forums such as [urlhttp://www.toyotadiesel.com/phpBB2/viewforum.php?f=16&sid=bd89be47e78fd a2971cbd7b0d78af2d4][/url]
i noticed that there are how change their gasoline engines to diessle.
is that some kind of a new fenmena ?
they are weeker in some scales ... no ?
Guy
Most of what you read on the forums is what we call "web crawling"
lots of talk and not much action
Yes people have done it, however the conversion does not make financial sense and here is why:
In the early 80's diesels were imported to the US,
There were 1L,2L,2Lt
They didnt sell well, mostly due to lack of power
The situation today is that those trucks almost dont exist
So finding a donor is very hard
If you do find one on Ebay, they go for $3-4k
and thats alot of $ for a rusted out,truck that every thing needs to be rebuilt on, the engine parts are only avalable from Toyota,
So it will cost you about $3000 to rebuild one of those motors.
There is another route, you can buy a used motor from Japan, again you will pay $4000 for one of the newer land cruiser jobs, then you need to find all the other parts to make it work, such as the bell housing, ect
Now, here is the worst part, lets say that you did such a conversion and the inj pump takes a shit, guess what?
there are no replacment parts avalable and nobody knows how to work on them, order one from Japan for $2000
So why are we doing all that?
to get an extra 10 mile per gallon?With todays gas prices gas is $2 a gallon and diesel is$2.50 a gallon
I think you need to drive it over 1/2 a million miles to just recover your investment VS the gas motor
I have a better idea
its to use a mercedes 3.0 turbo diesel out of 80-85 300D/300SD
we have tons of them around and they are dirt cheap
they go 500,000 miles without a rebuilt
So whats the problem?
nobody makes any adapters for them
I been looking for 3 years now
thanks
it is interesting.!
השירשור הזה עלה כתשובה לשאלה שנישאלה.
חלפו שנתיים ויותר מאז וכיום יש לי היילקס. בימים אלו בערך שנתיים ו 4 חודשים.
אם זה מעניין מישהו, ... הדיעה שלי עכשיו אחרי נסיון דומה של שנתיים וחצי עם שני הרכבים....
חד משמעית. היילקס. ארור היום שקניתי דיסקו.
ומצד שני ... אולי אם לא היה לי דיסקו קודם לא הייתי יודע להעריך שלא כל הנוצץ זהב וגם הנאד של מלכת הכיתה מסריח ...
הבי"ס הכי טוב זה הנסיון!בתור בעל דיסקו שנת96 חדש דנדש איזה סרט תקלות כאלה מעצבנות הרכב בקושי נסע מלא בעיות רשימה ארוכה מאד. לא לחשוב פעמים רק טויוטה 0 תקלות חמסה חמסה.
אם אני אשאר מיושן ואדבוק בבדף הראשון של השרשור ובשאלה לגבי הק"מ שהאדון עושה בחודש(6000) אז אוסיף נדבך מניסיוני:
חצי שנה עבדתי ליד צומת המוביל ואני בכלל מת"א גם משהו כמו 6000 ק"מ בחודש, וכמובן כמעט כל נסיעה תובלנה בטיולון קטנטן( ואפילו אחד ממקורות עד נחל שוקק בלי נגיעה בכביש)
כל חודש החלפתי שמנים ( וברור שהוספתי כל הזמן) הרכב לא השמיע ציוץ
משם עברתי לעבוד בחולון 3 ק"מ על השעון , ברור שהפסקתי לבדוק שמן ולטפל , עדיין הכל בסדר - הרי זה היילקס
ואז הטעות החלטתי שמגיע זמן להחלפת טיימינג( שעון ברורושלא עובד)
זה נגמר בימים אלה בהחלפת מנוע .
לסיכום : עכשיו אני עובד בדרום , התנאי הראשון שלי היה רכב מהשכרה( ליסינג זה מחייב מדי)
איזה כיף זה ללחוץ על הגז ברכב שנת 2007 ( השני שהחליפו לי אחרי שהראשון אחרי 3000 התחיל להשמיע קולות של צפרדע טבועה) אוטומטית ,מזגן, ואפילו אפשר לשמוע מוזיקה בשקט חחחחח......, הכי נחמד שמגיע זמן טיפול הם מגיעים לחניה ומשאירים רכב חילופי.
עלות ? 2209 שח לפני מע"מ , הכל כלול.
בחשבון מתמשך זה זול יותר ? או ששוב לחצתי על המקשים הלא נכונים במחשבון?
יש מרחק לא קטן בין "החלפת טיימינג" ל"זה נגמר בימים אלה בהחלפת מנוע".
מה ? למה ? ספר מה קרה אולי אפשר ללמוד.
בהחלפה החליפו לי גם מחזיר שמן תחתון ובחליצה שלו נראה לי שחרטו את הפולי ומז היו נזילות שמן , בלי קשר ( כך אני סבור ) באמצע נסיעה רגילה התחיל המנוע פתאום לדפוק ולהוציא עשן שחור לבן כחול כמו מיסוך .
מאחר ותמיד לא אהבתי את המנוע הזה , העפתי אותו לקיבינימט