תגובה: סמוראי ארוך VS היילקס
דורון..
אלו רכבים שנכון, הושקעה בהם הרבה מחשבה וגם כסף, ואשמח אם אחד מהם יגיב לנושא ויצטרף לדיון כשיוכל..
עוד משהו דורון..
אתה אולי בעלים של היילקס אבל כנראה שכחת איך נראה או יצא היילקס דנדש ומקורי דוגמת עד שנת 97' מהחברה.
שלא נדבר על יכולות השטח המקוריות שלו...
לא נראה לי גם שיש היום חיה כזאת בארץ "היילקס מקורי" מהשנתונים האלו.
פתרון קסם בשבילו:
מוכרים את הג'ימני וקונים את הGV, נועלים אותה אחורה ומגביהים גם בלי להשתולל יותר מידי, ושתשמש אותו,את אישתו+ילדים ליומיום פלוס טיולים גם עד עבירות קשה עם כל המשפחה.
תשאיר את הסמוראי שלך אצלך לטיולי אקסטרים, בכל זאת לא מאמין שלקחת אישה וילדים קטנים לטיולי אקסטרים זה באמת פרקטי.
מחיר הGV הארוכה(99-03)לא גבוה מאוד, אם לא טועה,סביב ה-40-50K ועם שוק אפטרמרקט גדול לרכב הזה.
ניתן להשקיע גם ברכב כזה ברמות גבוהות מאוד, תלוי בו, אך בשביל זה נשאר הסמו LWB אצלו(אופניים מאחור , טיולי עבירות אקסטרים כו'...)
נפתרה הבעיה? הרוויח.
לא נפתרה ולא לקח את עצתי, גם בסדר.
שבת שלום.
דורון, היילקס סטנדרטי, כולל גלגלים 205, קפיצים מקוריים ומוט מייצב מחובר לא עביר יותר מסמוראי משופר קלות.
כבר יצא לי לטייל עם חבר עם היילקס כנ"ל עם צמיגי שטח והסמוראי שלי הפגין יכולות טובות יותר. אני מדבר על מדרגות גבוהות בחורשן, הצלבות וכד' שטיפסתי יחסית בזלזול וההיילקס חרבן קוביות.
נכון, סביר להניח שבסוף הוא היה עובר אבל זה דורש מלחמה! אני לא יודע עם יש לך נסיון עם סמוראי, אבל אם נעזוב את התאוריה וניגש לפרקטיקה, סמוראי נעול עם צמיגי 215 ונהג טוב הוא רכב עביר בצורה די מדהימה. יצא לנו לטייל ביחד, ראית כבר דוגמאות לזה... לדעתי בין היתר זה מסיבות של משקל. (זוכר את הג'ימיני הסטנדרטי בחמרן?)
הרכב שלך כבר מזמן לא דומה לשום דבר סטנדרטי. צמיגים גדולים, מוט מייצב ומתלים משודרגים מביאים את החיה הזו למשהו אחר לגמרי מהסטנדרט. (ואני לא מדבר על שתי נעילות ועוד כל מיני דברים שהופכים אותו כבר באמת למפלצת לא קטנה...)
אני כן מסכים אתך שגם בתצורה המקורית שלו הוא הרבה יותר פרקטי מכל סמוראי/ג'ימיני ומתאים כמעט לכל מסלולי הטיולים ללא צורך במלחמות אבל הוא לא יותר עביר מסמוראי משופר קלות. בטח ובטח רכבים כמו המפלצות הקטנות של פותח השרשור וחבריו שמטפסים בשוטף מעלות ומדרות שהמפלצות הגדולות באמת שוברות עליהן איברים מדי יום שישי.
חפש קצת סרטונים של החברה האלה ותראה על מה אני מדבר!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ranster
אהבתי את ההצהרה המפוצצת וכבר נתקלתי לא פעם בגדולות ויומרניות מזו שהתנפצו לבעליהם בפרצוף.
בנוסף, הייתי סקרן מאוד לראות את אותו היילקס סטנדרטי כדבריך שסוחב חצי טון ומשפחה עולה את כביש 1 או חלילה את עליות סדום לדוגמא.
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד, שהיילקס שיורד לים המלח לא חוזר הביתה?
אז עליות נוסעים לאט, מה החידוש כאן?
אני חותם על המשקלים כי שקלתי כמה וכמה פעמים את הרכב על משקל משאיות לפני היציאה לטיולים.
בטיול חורף של 4 ימים, עם עצים למדורות כל לילה הגענו גם ל-600 ק"ג (4 נוסעים+ציוד).
טיול סטנדרטי של סופ"ש זה בסביבות 300-400ק"ג של נוסעים+ציוד.
מגיעים למשקלים האלו פשוט כי אפשר, אין התלבטות מה לקחת כי אין כמעט בעיה של מקום, אז מעמיסים.
מודה באשמה, זה סוג של מותרות מושחת במעט, אבל זה ממהההזה נוח..:cool:
נוח כי לא דופקים חשבון מה לקחת,
נוח כי המשקל עושה את הרכב נוח באמת בשטח,
ונוח כי המתלים עובדים טוב יותר והאחיזה טובה יותר.
תעמיס חצי מזה על גמד והוא יושב על הבאמפסטופ, ובגלל שאין מקום וחלק נכבד יהיה על הגגון, יש סיכוי שתיפול על הצד בפנייה לכביש ביציאה מהחנייה..
וזה עוד לפני שדיברנו על הפרקטיות למשפחה עם תא נוסעים ידידותי בהרבה ושאר הדברים שהוזכרו (שזה בכלל מהות הדיון- רכב שייתן למשפחה צעירה אפשרות לחיים טובים יותר בשטח)
אפרופו גמדים וחמרן,
באחד הטיולים הגענו למצב בו הרכב מטפס את האמבטיה של החמרן כשהוא עמוס +סמוראי קשור מאחור כי הקרבורטור עשה לו בעיות קשות והרכב נכבה שוב ושוב באמצע העליה (זה לא הג'ימני שיונתן מתייחס אליו), ההיילקס בראשון LOW נעול מאחור לא גמגם בעליה הצפונית מהאמבטיה, אז זה אפילו לא קלישאה, באמת נסענו עם סמוראי בארגז :D
אז כן, יש הבדל גדול מאד ביכולת לשנע מטען, בטח-ובטח בשטח.
ובשביל ההגדרות, היילקס סטנדרטי מבחינתי זה היילקס עם צמיגי 31 ונעילה אחורית.
סטנדרטי כי זה הסטנדרט מזה כמה וכמה שנים בהיילקס בארץ, וגם כי הרכב שווק כך במקור במקומות אחרים בעולם=סטנדרטי מהמפעל ולא שדרוג מקומי.
וכן, אני זוכר איך הרכב שלי נראה כשהוא הגיע מהסוכנות אי-שם ב-97.
יונתן,
רק לחדש/לסדר לך את המידע הטכני: ערכות הקפיצים השונות שיש בשוק לא משפרות את מהלך מתלה בהיילקסים הישנים, כי הם מחוברים לנקודות עיגון המקוריות והמאיות שלהם זהות באורך לקפיצים המקוריים של הרכב.
ההבדל היחידי הוא שהבולמים המקוריים מגבילים את המהלך פתיחה, ותראה לי היילקס אחד שנשאר עם בולם מקורי שהגיע עם הרכב מהמפעל, פשוט כי עברו אי-אלו שנים והיו חייבים להחליף בולמים.
אתה לא בדיוק נהג ממוצע, וגם לי יצא לראות ערס עם סופה משופרת נעולה עם צמיגי 33 שלא הצליח לעלות בפעם הראשונה את המדרגה של הנקרות, ודקה אחריו עוברת שם משפחה עם טרופר סטנדרטי לחלוטין עם צמיגי כביש.
אוקי. אז אני מתכוון להיילקס כמו שהוא נמכר בארץ, ושעד היום לא החליפו לו מידת גלגלים בצורה חוקים כשעוד היה אפשר (והיום כבר לא כ"כ).
ואולי הקיטים לא משפרים הרבה את מהלכי המתלה, אבל ניתוק מוט מייצב (והתאמה של זרוע המגל בהתאם) דווקא כן. אני גם מאמין שקשת הערגול של הקיטים מעט גבוהה יותר ומקנה עוד כמה ס"מ למהלך. אבל מודה שלא בדקתי את זה...
נכון שאולי אני לא נהג ממוצע- אבל להזכיר שעבדתי אי-אלו שנים על היילקסים אז אני יודע להשוות. אני אומר לך- סמוראי עם 215, נעול אחורה הרבה הרבה יותר עביר מהיילקס סטנדרטי (כפי שנמכר בארץ).
לגבי מדרגת הנקרות- אמנם סביר שאותו ערס עם הסופה יכל לנהוג יותר טוב אבל תתפלא כמה טרופר סטנדרטי עביר בדיוק במקומות מהסוג הזה, מקומות שלא צריך גובה מטורף כדי לעבור אותם.
אגב, החבר שאני מדבר עליו לא דומה לנהג הסופה המתואר...
יונתן,
אם המאיה זהה באורך, המהלך לא משתנה.
מה שמשתנה זו נק' האיזון של המתלה (יחס בין מהלך כניסה לפתיחה).
כלומר, הקיטים נותנים עדיפות להגדלת מהלך כניסה על פתיחה וזהו, זה לא מגדיל את המהלך, רק מכייל אותו שונה.
אין קשר בין התאמת מוט-מגל למהלך, המוט המשופר מחוזק אבל באותה הגיאומטריה בדיוק.
יש קשר בין המהלך, חוסר של מוט דחיף מונמך ובין שבירה של המוט מגל (דיון אחר לגמרי).
היילקס סטנדרטי שנמכר בארץ הגיעו עם נעילות אחוריות, מעטים היו בלי נעילה ולכן סטנדרט=עם נעילה, ולכן כדי להגיע לביצועים דומים בשטח אתה צריך לשפר את הסמוראי, בטח ובטח במה שקשור בגודל גלגל, יחסי העברה, יכולת בלימת מנוע, שפ"צ, טיפוס מדרגות גבוהות וכו' ועדיין תישאר בפער בגלל המנוע וזויות מרכב שאתה לא יכול לשנות.
זה לא ספציפי להיילקס, כל רכב שטח עם סרנים חיים במידות דומות ונעילה אחורית יהיה עביר יותר מסמוראי עם נעילה אחורית למעט הסיטואציות בהן הרוחב לא יאפשר מעבר של הרכב הגדול- דיון ישן נושן שנדון כאן הרבה, אין מה להגרר אליו.
מכיר טרופר, עבדתי קצת עם דיזל ובנזין, בשטח הוא לא באותו מגרש לדעתי (אמנם נוח בשבילים אבל גחון מסודר גרוע, גשר גיר נמוך מאד, בלימת מנוע לא יעילה במיוחד למרות מנוע חזק), הדוגמא באה להמחיש שלנהג יש הרבה מאד השפעה, לא בכל הרכב אשם..
ע"ע כשאנשים נוהגים להגיד "הצלחתי לעלות" אחרי קטע קשה, וכשלא מצליחים, אז "הרכב לא עלה"..
הצהרת כוונות: הדיון ימשיך עד שאחד מאתנו יישבר ויש לי תחושה שזה ייקח עוד לא מעט תגובות. אבל יאללה, נמשיך עם זה כי זה כיף ואולי כי גם קצת משמעם לנו. עכשיו לגופו של עניין...
בנושא הקפיצים: קח רכב שהקפיצים שלו התעייפו, תמדוד לו את מהלך הפתיחה- מה המרחק של הסרן מהבמפסטופ כשהמתלה בהצלבה מלאה (מהלך הסגירה הוא עד הבמפסטופ). קח את הרכב הזה לקפיצאי ותבקש ערגול, הוא יגיד לך שהערגול לא יחזיק וימליץ על הוספת/החלפת עלה (לא מאיה). אחרי הערגול- לרכב יהיה מהלך פתיחה גדול יותר? ועוד איך (שוב, בהצלבה מלאה מהסרן לבמפסטופ). מהלך הסגירה לא התשנה- עדיין עד הבמפסטופ. בקיצור, יש קיטים שנותנים יותר מהלך גם בלי לשנות את אורך המאיות. האולדמן שלי בסמוראי הם דוגמה לזה. עם הקפיצים הקודמים (המקוריים) המהלך היה קטן יותר והמאיות של האולדמן הן באותו אורך כמו בסטנדרט. נכון, עדיין היכולת להגדיל את המהלך מוגבלת ובשביל להגדיל משמעותית צריך לשנות את המאיות/תושבות.
לגבי מטו מגל/מוט דחיף: כמובן שאתה צודק, התכוונתי בתגובה מעל למוט הדחיף שאם אתה לא משנה אותו אז בשחרור של המייצב צפה לשבירה של המגל.
הלאה...
ציטוט:
היילקס סטנדרטי שנמכר בארץ הגיעו עם נעילות אחוריות, מעטים היו בלי נעילה ולכן סטנדרט=עם נעילה, ולכן כדי להגיע לביצועים דומים בשטח אתה צריך לשפר את הסמוראי, בטח ובטח במה שקשור בגודל גלגל, יחסי העברה, יכולת בלימת מנוע, שפ"צ, טיפוס מדרגות גבוהות וכו' ועדיין תישאר בפער בגלל המנוע וזויות מרכב שאתה לא יכול לשנות
אתה טענת בתגובות הקודמות שסמוראי משופר בטירוף עדיין יהיה פחות עביר מהיילקס סטנדרטי. זה פשוט לא נכון.
הסמוראי שלי משופר קלות (נעילה, גלגלים מעט יותר גדולים, קיט קפיצים מתון, ללא יחסי העברה) ואני אומר לך באחריות שהוא יותר עביר מהיילקס סטנדרטי=איך שנמכר בארץ=צמיגים 205 ונעילה. סטו! אני אומר לך את זה כי נהגתי על שניהם ונסעתי בטיולים עם שניהם. ואם נחזור להצהרה הקודמת שלך לגבי הסמוראים המשופרים באמת- חבל על הזמן. אני מתחייב לך שהם לפחות באותו קו של ההיילקס שלך (ואולי אפילו יהיו הפתעות...).
ואגב, בשפ"צים הסמוראי מפתיע מאד, צריך קצת להכיר את הרכב. לגבי בלימת מנוע- כשאין לך משקל הברקסים עושים עבודה מספיק טובה. זה לא באמת פוגם בעבירות... לגבי זוויות מרכב- וואלה זה דורש בדיקה. סמוראי מוגבה מעט מול היילקס סטנרטי. אני לא בטוח שלא יהיו כאן הפעות, תזכור כמה שני הסרנים בסמוראי קרובים זה לזה. זווית הנטישה בוודאות טובה יותר בסמוראי, ראיתי איך היילקסים נעצרים על הטמבון האחורי בעוד לסמוראי נשארים לא מעט ס"מ עד הקרקע באותו בעבר בדיוק...
אתה נשען על התאוריה בטענות שלך. רוצה לחפש הסבר תיאורטי? לדעתי הוא נעוץ במשקל, הדבר הזה (סמוראי) פשוט מדלג על דברים כמו עז. צריך לראות כדי להבין...
אני שואל אותך ברצינות, כמה פעמים יצא לך לראות סמוראי נעול עם נהג טוב בפעולה? כמה פעמים נהגת בסמוראי כזה בשטח קשה? נכון, בתיאוריה מה שקובע הוא מידת הגלגל, אבל הפרקטיקה מוכיחה לעתים אחרת. תבדוק את טבלת התוצאות של תחרויות העבירות כשסוזי עוד היה מתחרה. והסמוראי שלו הרבה פחות משופר מהמפלצות הקטנות של פותח השרשור וחבריו.
אני לחלוטין מסכים אתך שלנהג יש השפעה מכרעת אבל הדיון הוא לא על זה. ובגלל שיצא לי לנהוג הרבה על שני הכלים האלה אז יש לי נקודת השוואה.
יונתן , כל הכבוד ....
שפו!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יונתן,
סמוראי הוא רכב נהדר, אבל כבסיס ביחס להיילקס סטנדרטי הוא נחות מבחינת מנוע, יחסי העברה נמוכים, מרווח גחון, צמיגים במידה נורמלית, יכולת פחותה לתפקד בשפ״צ, בעיה של בסיס גלגלים קצר שמהווה בעיה קשה במדרגות גבוהות, וכושר נשיאה מוגבל.
שיפרת את כל אלו כדי ל״השוות נתוני פתיחה״, ועדיין אין לך מנוע (ויחסי העברה לא פותרים הכל),ונשארת עם בסיס גלגלים קצר, צר וגבוה.
לרדת או לעלות מדרגות גבוהות עם הגמד שרכב עם בסיס גלגלים ארוך לא מרגיש?
אלו מקומות שמבליטים לך את ההבדלים יפה מאד.
תשפר במעט את ההיילקס, וזה כבר פער לא ממש בר-סגירה.
בסופו של יום אתה עם רכב משופר קלות ששומר על ההתנהגות המקורית שלו ואפילו שיפרת במעט (היילקס או לצורך העניין כל פלטפורמה עם סרנים חיים בגודל מלא), מול
וכמה שאתה לא אוהב את זה, היילקס עם 31 ונעילה אחורית מקורית זה בסיסי לחלוטין.
דורון
ההיילקס כפי שאתה מכיר אותו היום לאחר שיפורים של צמיגים גדולים, הגבהות,דאבל טרנספרים וכו' הוא רכב עבירות מהמשובחים בארץ ולא חולקים על כך.
אבל..
לפי כל מקום, בארץ ובעולם ההיילקס שלך יצא מהמפעל כשהוא נועל מידות צמיגים מקורית של 205/16.
תבדוק כאן:
http://www.carbuddy.com.au/car/value...&tid=148417039
וגם החד קבינה אותו הדבר:
http://www.carbuddy.com.au/car/value...&tid=148414910
אתה מוזמן לחשב במחשבון המרת צמיגים ממידות מילימטריות לאינצ'ים ולראות שאתה פחות מ29 אינצ'.(לפי יחס של 80).
אז כבר אתה טועה בכך, אין חיה כזאת 31" במקור על היילקס.
ומנוע? דיזל ללא מגדש מהדור הישן של מנועי הדיזל..תקרא על הנתונים של המנוע המקורי ובוא תספר לי אחרי זה איזה מנוע מוצלח וחזק זה שהוא מקורי
זה שהיום בעלי היילקס נוסעים על מנוע טורבו דיזל אחר ועשו שינויים כאלה ואחרים, זה כמו שתשים על הסמוראי או ג'ימני מנוע 2 ליטר בנזין.
כמו שאני אומר, וגם אתה, המתכון לעבירות הוא צמיגים גדולים, מרווח גחון,מהלכי מתלה וכו'...
בנוסף תמיד יש את אלמנט המסה של הרכב, וזה היתרון הגדול של הכלים הקטנים והקלים האלה לבית סוזוקי.
לא סתם הם מתחרים גם בליגות של הגדולים,.
תראה אותם בארה"ב לפעמים עושים שמות גם לרנגלרים משופרים..ולמה?..המשקל ויותר מזה, יחס המומנט\משקל.
זה כמו שאתה מכיר טוב מאוד את השאלה הניצחת איזה רכב עביר וטוב יותר רנגלר משופר או היילקס משופר.
לכל כלי שציינתי למעלה יש את היתרונות והחסרונות שלו - רנגלר חזק יותר אך כבד יותר, וההיילקס חלש יותר אך קל יותר.
בכל מקרה סמוראי\ג'ימני משופר אחר גם בדר"כ ישבור פחות יותר מכלולים מכלים כבדים בזכות מסה וכוח מנוע פחותים.
כמה דברים:
1. אני חייב לפרגן על הרמה של השרשור...למרות שזה הריב הקלאסי לא הגענו למצב של דיבור לא בוגר וכו.
2. אני בעל סמוראי ארוך נעול פעמיים, יחסי העברה, מוגבה וכו׳.
אתם משווים פה רכבים סטנדרטיים אחד לשני ושכחתם בכלל שפותח השרשור דיבר על רכבים משופרים.
ואם כל האהבה שלי לסמוראי, ואני באמת חושב שהוא רכב עבור מאוד ובעל פוטנציאל מעולה, והסמוראי ארוך הוא בעל מידות מעולות,
אם כל הכבוד עדיין היילקס נעול כפול יהיה יותר עביר. מנוע יותר חזק בטורים נמוכים, צמיגי 31 שאפשר לשים אמנם גם בסמוראי אבל בהיילקס לא צריך לשנות כלום בשביל זה
ואולי אפילו יותר חשוב לא צריך לפחד מהמשטרה בהיילקס עם 31.
כמו כן, מרווח הגלגלים עושה את שלו, ואתם יכולים אפילו להסתכל בסרטונים של זרקו, ולראות הבדלים בין הרכבים בעקרבוט, מעלה זלדה, הנסתר, וזיק.
עוד יתרון של ההיילקס הוא בעניין המשפחתיות שלו - ארבע דלתות ורכב סגור וממוזג זה לא משהו שאפשר להגיע אליו בסמוראי.
ומי שמכיר את זרקו וחבורת ה״משוגעים״ שהוא מסתובב איתם, יודע שהוא לא ייסתדר ברכב לא נעול כפול ומשופר ביותר
פשוט ככה.
בקשר לריב של הגימני סמוראי ארוך, אכן הגימני יהיה רכב יומיומי טוב יותר, ויכול להגיע לרמות עבירות גבוהות ביותר
ויש כבר 3 רכבים שאני מכיר שהם כאלה, ורן הוא אחד מהם. אבל כדי להגיע לרמות האלה זה המון המון כסף!!
נעילה קדמית נשלטת, יחסי העברה, מתלים ב10אלף שקל. אולי רן יפרט לנו מה עוד צריך איך וכמה.
אבל עדיין לדעתי הגימני לא יהיה פתרון למשפחה עם תינוק, בדיוק בגלל עניין הדלתות, והחוסר במקום אפילו לעגלה נורמלית.
עוד משהו לגבי הפרקטיקה - היום למכור רכבים זו לא משימה קלה. רוב הסיכויים שתצא בהפסד כספי די גדול
ולמצוא היילקס שמור - כמו מחט בערימת שחט.
אז אני הייתי מברר על עלות השיפורים בגראנד ויטארה. כי זה נשמע כמו פתרון טוב רק כי יהיה יותר קל למצוא רכב שמור
וכי אתה כבר מטייל עם מישהו בעל רכב זהה שאתה יכול לברר איתו עלויות אחזקה וכו
נ. ב
אחלה שרשור!! העביר לי את הזמן במילואים...
מנוע היילקס למי שלא יודע להמיר:
80 כ"ס
18.48 קג"מ
וזה עוד במצב חדש.
ועכשיו לך תסחב עם זה חצי טון ציוד ומשפחה בעליות של סדום כמו שרשמו פה לפניי..
עוד משהו.. זה שבארץ בעלי סמוראים\ג'ימנים הם בגדר חיילים שהשתחררו או סטודנטים דלי תקציב כך נראים השיפורים שלהם ומצב הרכבים(אמרת קרבורטור קירטע בהר חמרן?..)
ובכל זאת בהשקעה מינימלית(יחסית להיילקס), הרכבים האלה עדיין עבירים לא פחות מההיילקס שלך.
תשווה את ההיילקס שלך שהשקעת בו את מיטב כספך לסמוראי אי שם בארצות הברית(למה?..כי שם אפשר) נעול בצמיגי 31" וגם 33" ועוד דברים שבעלי סוזוקי חלמו עליהם שאפשר לעשות מהכלי הזה,
אז יש לך פלטפורמה באמת שווה.
הלוואי והתרבות המוטורית(כולל של הרשויות) בארץ הייתה נראית אחרת.
אייל,
חשבתי לרשום לך תגובה אחרת אבל יש בשרשור שני בעלי סמוראי שנותנים לך זוית מאד מפוכחת על ההבדלים ועושים את עבודת ההסבר טוב מאד לדעתי- תחזור ותקרא (כולל זה שהגיב לפני, יוסי מתגובה 29 ומי שעברו מסמוראי להיילקס)
אתה כל הזמן מדבר על מה אפשר לעשות לסמוראי כדי לשפר אותו וזה בדיוק העניין, אתה צריך לשפר אותו בשביל לקבל יותר, זאת פלטפורמה נהדרת לשיפור- וואחרי לא מעט שיפורים וכסף אתה מגיע לנתוני פתיחה של רכבים אחרים.
רק כמה דקויות לגבי היילקס שיעשו לך קצת סדר, כי לפי התגובות שלך חסר לך הרבה מידע בסיסי על הרכב, ועדיף שתעשה שיעורי בית לפני שאתה כותב בכזו נחרצות:
אני מכיר ומנוסה עם הרכב משנתון הייבוא הראשון של דגם 4X4 לארץ (1993) ועד לדגמי הויגו, שעליהם לא יצא לי להתנסות.
אותו הרכב בדיוק שווק בעולם בכמה שמות ורמות גימור, נעילות מקוריות (גם לפנים), כננת מקורית מהמפעל, לפעמים עם לוקרים ולפעמים בלי, מספר מנועים בטווח הספק כמעט כפול על אותם המכלולים וגם מספר מידות של גלגלים, בינהם 265/75/15=31וגם מידה אינצ'ית נאטו צרה וגבוהה של כמעט 32.
לגבי המנוע,
כל ההתייחסות שלי מכוונת למנוע אטמוספרי, ולא למנוע טורבו שהיום קיים בהרבה רכבים ועושה רק טוב לרכב.
ד"א זה גם לא נחשב לשינוי במיוחד, פשוט כי הרכב שווק בעולם עם מנוע חזק יותר כמקורי מהחברה, היבואן כאן בחר שלא להביא את המנוע.
מה שאומר שאם בחרת להחליף למנוע טורבו, המכלולים מתוכננים לחיות איתו בשלום, ולא צריך לשנות ברכבת כוח משהו, וזה משהו מהותי בעת הגדלת הספק- היכולת של המכלולים לחיות בשלום עם ההספק הגדול יותר וזה הבדל מהותי.
זה לא שיש גרסאות יצרן לסמוראי עם מנועים חזקים בהרבה,.
83 כ"ס (שזה ההספק המוצהר של הגירסא האחרונה של מנוע 2L אטמוספרי, שאיתו הגיעו ההיילקסים לארץ) ממנוע דיזל זה ממש לא אותו דבר כמו 83 כ"ס ממנוע בנזין.
לפי ההגיון שלך אני יכול לשדך מנוע אופנוע סופר-ספורט עם הספק כפול וההיילקס יהיה חיה רעה..
אתה באמת מתכוון להשוות מנוע דיזל עם הספק כ"ס ומומנט גבוה יותר החל מסל"ד 800 שמשודך לגיר עם יחסי העברה קצרים למנוע בנזין פעוט שעקומת ההספק שלו מתחילה ביותר מפי 2 ויחסי ההעברה שלו ארוכים יותר?
אם כך הפער בדיון גדול מידי, צריך לפתוח דיון אחר לגבי מנועים.
וכן,
עם המנוע העייף הזה אני עולה מכל מקום עם משפחה וחצי טון ציוד, לאט, ומגיע.
בעליות של סדום זה אומר גם הילוך שני בכל מקום שאין מרווח לשמר מומנט אבל עולה וחי עם זה בשלום ולפעמים עוקף משאיות שנוסעות עוד יותר לאט.. מרוץ צבים.
עליות מהשפלה לירושלים בכביש 1 זה אומר הילוך שלישי 65-70 קמ"ש, ולחכות שיגמר.
בכבישים פתוחים רגילים אתה מתנהל בקצב התנועה סביבך במהירויות חוקיות בלי מאמץ.
בשטח אותו מנוע עושה בית-ספר להרבה מנועים עתירי הספק במקומות מסויימים כי הוא חלק ממכלול נתונים די מוצלח.
לגבי השאלה על הרנגלר, לא מכיר אותה בכלל, זה ממש לא מעניין או עניין אותי, אני חי בשלום עם מה שיש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא שיש גרסאות יצרן לסמוראי עם מנועים חזקים בהרבה,.
יש, כמו ההייילקס 93-97, גם אותם לא ייבאו לארץ (מנועי דיזל, כנ"ל לג'ימני)
דורון, אין עוררין על זה שהיילקס יותר פרקטי מסמוראי. כמעט בכל התחומים.
המחלוקת בינינו נוגעת מבחינתי רק לטענה שלך שסמוראי משופר (ואתה גם טענת שמשופר מאד) עדיין פחות עביר מהיילקס סטנדרטי, שלצורך הדיון וגם לפי העובדות, מגיע בארץ עם צמיגי 205.
נכון, גם בתצורות הנ"ל עדיין יהיו תאי שטח שההיילקס הסטנדרטי יהיה טוב יותר, בדיוק כמו שיש תאי שטח שבהם גם ההיילקס המשופר ביותר יהיה נחות משמעותית מכל סמוראי סטנדרטי (מי אמר דיונות...?). לקחת את הקינה כדוגמה למגבלה של הסמוראי שלי זה לא דוגמה מייצגת. אני בכוונה לא שיפרתי יחסי העברה, ולא הגדלתי גלגלים למידה מטורפת, ואני אפילו נוסע עם מייצב מחובר. כי הכביש חשוב לי. ועדיין, נכנסתי לשם לבד! גם כי אני מפגר אבל גם כי אני יודע שכמעט בכל הסתבכות מהסוג שיש בקינה אני יוכל לחלץ את ה- 900 ק"ג של הסמוראי, אפילו לבד. הנה עוד יתרון של הסמוראי... וגם זה מבחינתי עבירות, וגם פרקטיות.
הרי הדיון הזה לא יכול להגיע לשום מקום עוד לפני שהוא התחיל. כי איך אנחנו יכולים להשוות עבירות? לפי אילו מדדים?
אתה נאחז בדיון על העקרונות התאורטיים של העבירות, ונכון שכבודם במקומם מונח. ואני מכיר את הפרקטיקה. יצא לי לנהוג הרבה בהיילקסים סטנדרטים, ויצא לי לעשות "חיובים" עם חבר עם היילקס סטנדרטי כזה בחורשן. אני אומר לך שגם אני הופתעתי מהמקומות שהרכב שלו התקשה, ושהסמוראי עלה בזלזול, או מקומות שהסמוראי עלה עם קצת קושי לעומת ההיילקס שאחרי כמה נסיונות וכמעט נזק החליט לוותר...
ונכון שיש גם את משוואת הנהג, ולחץ האוויר, ומצב המתלים, ואיכות הצמיגים, ועוד מלא דברים. ולכן הדיון הזה תקוע עוד משהתחיל.
בוא נפשט את השאלה כדי לנסות למקד את אי ההסכמה- סמוראי משופר (צמיגי 215 ומעלה/נעילה אחת לפחות) פחות או יותר עביר מהיילקס נעול אחורה עם צמיגי 205?
(אגב, רוצה סטנדרטי בהיילקס? אז צריך להשאיר גם את הג'נטים המקוריים שאי אפשר באמת להלביש עליהם שום צמיג שטח טיובלס ראוי...). וכאן אני שוב רוצה להזכיר לך שהדיון החל בהשוואה בין סמוראי משופר מאד להיילקס סטנדרטי שלטענתך נמצאים באותו מגרש... אני מבטיח לך שאם תראה איפה החברה הפסיכים האלו נוסעים עם הסמוראים שלהם אתה תחזור בך....
1.9 טורבו דיזל של פג'ו - 90 סוסים.
http://www.autoblog.com/2007/04/27/c...uzuki-samurai/
http://www2.izook.com/?page_id=78
http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Jimny
" לשמש גם כרכב עבירות וטיולים קשים וגם כנותן מענה לשימוש יומי במידת הצורך."
בהערה שהערתי קודם המלצתי לנעם על היילקס כפשרה הנכונה למען שלום בית ופרקטיות . ואין מה לעשות גם בהיילקס וגם בסמוראי יש פשרות ( שניהם עגלות ) אולם אם כבר סטיתם מהנושא ,צריך לראות את השוק האמריקאי.בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות מבחינת השינויים והחוק , השוק ביקש aftermarket במיוחד להיילקס ולסמוראי -כרכבים תוצרת חוץ להבדיל מ-jeep , והשמיים הם הגבול . שני הרכבים הם בסיס מצוין לשיפורים , אבל אם נעזוב את הפרקטיות והשימושיות ליום יום , הרכבים שיש אצל האח הגדול וגם שיא העולם שהושג כמדומני ללא ספונסר להבדיל מחברת jeep שהיו שם קודם עם הרנגלר , מוכיח לפעמים שלקוטן/גודל יש גם יתרון בזויות המרכב.
כמה שלא הופכים את זה, ולמרות שמטעמים סנטימנטליים מאוד רציתי להגיע למסקנה ההפוכה, אני חושב שצריך להכיר במציאות:
בהנחה שהבחירה שלך (זרקו! לא אייל, לא דורון, לא אמיר ולא צחי) היא בין סמו ארוך להיילקס - ההילקס נותן לך יותר.
לא יודע אם הוא נותן לך יותר מבחינת עלות בטווח הקצר, כי יש לך מכונה נפלאה שתימכר בהפסד. אבל ביום מן הימים תרצה להתחיל לטייל עם הקטנה, ואולי עם עוד כמה קטנים שיצטרפו אליה - ואז תיאלץ להכיר בעובדה שהסמוראי לא מאפשר את זה. פשוט לא... תשפר, תוסיף מזגן, תתקין ABS וסלילים ומה לא - בשורה התחתונה* זו לא הפלטפורמה הנכונה למטרה ארוכת הטווח שלך.
אז בטווח הקצר, תמשיך להשתולל, אבל תתחיל לחסוך... כי אין הרבה רכבים שיוכלו לתת לך את הוורסטיליות של היילקס: זחילת סלעים אבל גם טיולי משפחות.
(וכן - יש עוד אפשרויות בתקציב דומה: טרופר, גרנד ויטארה, טראקן ועוד. אבל זה לשרשור אחר...)
*חדי העין שבכם יבחינו שזו לא הייתה השורה התחתונה. זו השורה התחתונה <---
במקרה גם ההיילקס של גלעד למכירה עכשיו - יש חלון הזדמנויות ;)