-
תגובה: תגובה להודעה: בלמים של גי'פ סופה, אתם שואלים - קיד עונה
לא עוצר כי:
1 הדוושה קשה ללחיצה?
2. הדוושה רכה ויורדת עד הסוף?
3. הדוושה תקינה אבל הרכב אינו בולם?
4. הרכב מושך בעת הבלימה לאחד הצדדים?
5. אחד הסרנים אינו עוצר?
6. אחד הסרנים ננעל?
דוושה לא קשה
דוושה לא יורדת עד הסוף
הרכב לא מושך לשום צד
לא יודע איזה סרן עוצר ואיזה לא.
הברקסים לא ננעלים. לחצתי חזק על הברקסים והם לא ננעלים . האוטו עוצר אבל ברמה ירודה מאוד.
מה יכול להיות ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מלכת אנגליה
הברקסים לא ננעלים. לחצתי חזק על הברקסים והם לא ננעלים . האוטו עוצר אבל ברמה ירודה מאוד.
מה יכול להיות ?
רפידות קידמות מזוגגות.
פרק את הרפידות הקדמיות, במידה והמשטח של הרפידה חלק כמו ראי, לטש אותו עם ניר זכוכית גס (ולא עם בד שמיר). הרכב את הרפידות למקומם.
כמו כן בדוק את הדיסקים. האם המשטחים חלקים וישרים? במידה ופני הדיסק אינם ישרים אלא גליים, אתה צריך להחליף את הדיסקים בחדשים.
חשוב לזכור: במידה ואתה מחליף דיסקים בחדשים, תחליף גם את הרפידות בחדשות.
קיד.
-
היי
פירקתי היום גלגל אחד וגם קליפר.
הרפידות עם הרבה "בשר" לא נראה חלק כמו ראי.
הצלחות לא שחוקות ואין גליים. (נראה בסדר)
מה עוד ניתן לבדוק?
-
צלם בבקשה את הרפידות ואת הדיסק בצילום תקריב, וללא מבזק.
קיד.
-
אהלן,
אני מעוניין לרענן את נוזל הבלמים בנוזל חדש. רציתי לבצע "שטיפה" ע"י העברה של נוזל חדש בצינורות, לתת לו להתנקז את הסוף ואז למלא נוזל בלמים. כשפתחתי את בורג הניקוז של הגלגל האחורי ימני, לא יצא נוזל בלמים בכלל, למרות שיש נוזל במיכל.... מה יכולה להיות הסיבה? רק סתימה בצנרת או שאולי משאבה תקולה?
תודה
-
-
-
תתחיל מניפל סתום, או חלודה בתוך המשאבה. ניסית לתת נגיעה קלה בדוושה?
-
תגובה: בלמים של גי'פ סופה, אתם שואלים - קיד עונה
האוטו צריך להיות מונע בשביל זה? כי כרגע הוא בלי מצבר : -)
-
ממש לא. קח בחשבון, נגיעה קטנה בלבד, אל תיתן לדוושה לשקוע יותר מס"מ-שניים, אחרת תוכל לגרום לה נזק (במידה ותגיע לעומק שלא מגיעה איליו בשגרה). לפני זה, ניסית לפרק לחלוטין את הניפל?
בכל מקרה, החלפה של משאבת אופן זו עבודה לא מסובכת, והמשאבה עולה כ-80 ש"ח נכון לפעם האחרונה שקניתי
-
פירקתי את הניפל עד הסוף, הוא היה אצלי ביד : -) אין לי בעייה להחליף משאבה, אני רק רוצה לוודא שזו באמת הבעייה...
-
תעביר חוטר דרך הקדח שלו, חוט ברזל דק או משהו בסגנון. האבחון אצלך די פשוט- ברור שעד עכשיו, נוזל בלמים הגיע בחופשיות עד וכולל את המשאבה, לכן כנראה שיש סתימה ביציאה עצמה, ככל הנראה חלודה שהצטברה במשך השנים הגלל שנוזל הבלמים סופח איליו נוזלים, שנוטים להצטבר בקצוות המערכת. אמנם הסתימה לא הפריעה לך ביום יום, אבל כרגע היא מהווה בעיה פונקציונאלית-אי אפשר לנקז נוזל\אוויר מהמשאבה, ולכן אם לא תצליח לשחרר את הסתימה בחוטר כלשהו, תיאלץ להחליף אותה.
קובי
-
אוקיי, הצלחתי להוציא נוזל בלמים מהגלגל האחורי, לחיצה קטנה על הברקס באמת עזרה, אבל ליתר ביטחון אני הולך להחליף את המשאבה (בשביל 80 ש"ח אני לא חושב אפילו...). עכשיו יש לי בעייה חדשה... אחרי שהחלפתי בקליפרים הקדמיים בוכנות וגומיות אני בא להרכיב אותם והתחלתי בלשטוף את הצינורות בנוזל בלם חדש. הקליפרים כרגע מפורקים. נוזל בלם יוצא מהגלגל של הנהג, אבל בצד של הנוסע לא יוצא נוזל בכלל... ניסיתי ללחוץ קצת על הברקס, לא עזר... להזכירכם לפני שבוע כשפירקתי את הקליפרים יצא משם נוזל...
יש למישהו רעיון??
-
שאלה על כיוון רגולז
האם במצב שהאמברקס לא מורם צריך להיות חיכוך כולשהו כאשר אני מסובב את הגלגל האחורי עם הידים? (האוטו על ג'ק) או צריך לנוע חופשי?המוסכניק אמר שצריך הגלגל לנוע חופשי אך לא הצליח להגיע לרמה של כיוון אמברקס שיעצור ובו זמנית שהגלגל יסתובב חופשי שמסובבים עם היד,
יש הרבה חומר על התוף-הטענה שלו שהחומר של התוף ישן ו"התייבש" וצריך להחליף ..
אך אם אני מכוון את הרגולז שכן יש חיכוך בזמן סיבוב גלגל אני כן מצליח שהאמברקס יעצור בצורה כולשהי אך זה לא מקשה על האוטו לסוע??הרי הגלגלים האחורים תפוסים קצת
תודה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי56
אך אם אני מכוון את הרגולז שכן יש חיכוך בזמן סיבוב גלגל אני כן מצליח שהאמברקס יעצור בצורה כולשהי אך זה לא מקשה על האוטו לסוע??הרי הגלגלים האחורים תפוסים קצת
תודה
זהו המצב התקין. חייב להיות חיכוך מורגש כאשר מסובבים את הגלגל ביד.
ולא, זה לא באמת מקשה על המנוע.
קיד.
-
תודה רבה,בעבר כיוונתי כך ואחרי חודש כבר האוטו לא עוצר עם האמברקס ושיערתי שזה תוצאה של החיכוך שגרמה לשחיקה,באמת שפתחתי את הדרם הכל היה שם "אבק ברקסים" האם בסופה כל חודש חודשים צריך לכוון מחדש אמברקס??
-
בוא נגיד שאם אתה נוסע עם הגיפ רק למכולת \סופר (דרך הכביש) אז לא כל יומיים תיצטרך לכוון את האמברקס
אבל אם כמו כולנו רוב הנסיעות הם בשטח\חולות אז מן הסתם החול שנכנס לדרם יותר גרוע מנייר זכוכית
אצלי לפחות פעם בחודשיים צריך כיוון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי56
תודה רבה,בעבר כיוונתי כך ואחרי חודש כבר האוטו לא עוצר עם האמברקס ושיערתי שזה תוצאה של החיכוך שגרמה לשחיקה,באמת שפתחתי את הדרם הכל היה שם "אבק ברקסים" האם בסופה כל חודש חודשים צריך לכוון מחדש אמברקס??
אין צורך לכוון ידנית את הרגולאז'!
יש מספר סיבות מדוע לא מתבצע רגואלז' באופן אוטומטי:- כבל בלם יש תפוס.
- מערכת רגולאז' לא תקינה = כבל מתיחה קרוע.
- מערכת רגולאז' לא תקינה = בורג כיוונון תפוס.
- מערכת רגולאז' לא תקינה = שיניין שחוקות בבורג הכיוונון.
- מערכת רגולאז' לא תקינה = המשולש שדוחף את הבורג שחוק.
בנושא סעיף מספר שלוש, כארש המערכת מורכבת למקומה, אתה "פורט" על כבל הרגולאז' , מושך אותו קלות קדימה באזור השליש התחתון שלו. המשיכה צריכה להרים את את המשולש פח, שן אחת בבורג הכיוונון. כאשר תעזוב את הכבל, המשולש צריך לסובב את בורג הכיוונון.
לא מסובב? כנראה שהבורג תפוס עם קורוזיה.
סופת המדבר: כאשר אתה נוסע בדיונות, לא יכול להכנס חול לתוך תוף הבלם. הצנטריפוגה של תוף הבלם מעיפה את החול החוצה.
חשוב מאוד! לדאוג לפקקי גומי תקינים בחלונית השרות של צלחת הבלם.
בברכה,
קיד.
-
שלום
יש לי סופה ישנה עד מאוד שקיבלה טיפול רענון החלפת צינורות, תופים, סנדלים, רפידות, שמן ומשאבות בלם בגלגלים האחוריים. לפתע אחרי שעמדה כמעט בלי נסיעות במשך כחצי שנה, דוושת הבלם לא חוזרת עד למעלה לאחר לחיצה.
כאשר מנפח את הדוושה עם מנוע מודמם, הדוושה לא עולה או מתקשה.
כאשר לוחץ על הדוושה ומניע, הדוושה יורדת.
כאשר צינור ואקום מנותק ממגבר הבלם ומנוע עובד, הדוושה חוזרת בנחישות עד למעלה.
שסתום ואקום בבדיקה עם הפה (זה ציוד הבדיקה שיש לי...) מתפקד כחד כיווני ועוצר חזרת אויר.
החלפתי צינור ואקום (10 שח לצינור שפאנטום יכול לתדלק איתו, יאללה).
בנסיעה יש בלימה, גלגלים קדמיים ננעלים כשלוחץ חזק.
הדוושה לא חוזרת עד למעלה, ואז יש מעט בלימה לגלגלים. כשמרים את הדוושה למעלה עם הרגל את שארית המהלך, מעט הבלימה משתחררת. זה קורה עקבי בכל הנסיונות שלי, אוטו חם, קר, בתחילת נסיעה ואחרי נסיעה והרבה בלימות (עשיתי נסיונות).
את מי להאשים? מגבר בלם? משאבת בלם? גמדים קטנים ישראלים?
תודה לעוזרים.
-
האם אפשר להחליף את הבלמים המקוריים בבלמי דיסק וכך לפתור בעיות עולם עם עצירה בעייתית וכישלון תמידי בטסט?
מה העלות? איפה בארץ? והאם אפשר בכלל להתקין סרן משנה יותר מתקדמת ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קלימרו
האם אפשר להחליף את הבלמים המקוריים בבלמי דיסק וכך לפתור בעיות עולם עם עצירה בעייתית
קלימרו, הבלמים בסרן האחורי של הסופה, בין אם מדובר על דנה 44 או על דנה 60, הם מצויינים לאפליקציה. בלמי דופלקס תקינים חזקים מספיק כדי לקלף את הגומי מהצמיג על מכונת בדיקת הבלמים. אבל, עליהם להיות תקינים, תופים, רפידות, מערכת מתיחה (רגולאז') ומשאבות אופן. מערכת תקינה בעשר שנים הבאות תעלה לך רבע מחיר מהחלפת הסרן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קלימרו
? והאם אפשר בכלל להתקין סרן משנה יותר מתקדמת ?
אחד היתרונות הבולטים של תופים בסרן האחורי היא העובדה שאתה יודע שלא תחטוף שם גוף זר (אבן, בנ"ט וכדומה) שישברו לך את הדיסק או את הקליפר.
הצעה שלי, תעבור אל הבלמים ברכב שלך ותחליף את הציוד הפגום.
בלמים תקינים יגרמו לנעילת הגלגלים עם צמיגים 31".
בברכה,
קיד.
-
האם נוזל בלמים שהרטיב את רפידות הסנדלים האחוריות (כתוצאה מטעות שלי בהרכבה) מצריך החלפה של הרפידות? או שמדובר בנוזל שניתן לשטוף עם טרמפנטין?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
-
שטיפה במים מספיקה.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
-
מים חמים מאוד, ורצוי ספריי ניקוי בלמים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
הברקסים האחוריים שלי שחוקים וגם נכשלו בטסט...מדובר על סופה עם דנה 60. (מצ"ב תמונה).
מכונאי סופה המליץ לי לשפץ את הסנדלים והתוף כך שתהיה ביניהם התאמה לאחר ההרכבה.
האם אכן שיפוץ עדיף על פני רכישת סנדלים חדשות? ואם לשפץ, איפה מומלץ במרכז? אם לקנות, כנ"ל.
תודה, מירון https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...89741964a2.jpg
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
סנדל חדש עם תוף ישן = אין התאמה ברדיוסים =לא טוב.
או חדש הכל או משופץ סנדל + תוף חרוט בהתאם
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
סנדלי הבילום החדשים שמוכרים בארץ הם באיכות ירודה -- - .
ממליץ להדביק רפידות חדשות .
מקום מומלץ ביותר נמצא בטייבה - ממש מאחורי מכון הרישוי טסט הכוכבים , צמוד למסגד .
שם הבחור מוניר והוא מייבא חומר מאוד איכותי מגרמניה , לא שורק ולא מצפצף , מחזיק המון זמן ועוצר היטב .
מגיעים אליו מכל הארץ , רוב רכבי האספנות שאני מכיר מדביקים אצלו ( כולל מצמד רגיל וגם צנטרפוגלי מיוחד ) ומאוד מרוצים מהתוצאה .
הטלפון שלו - 052-8365663 או -052-5918685 .
אילן
-
מוסיף גם המלצה שלי על מוניר.
עושה גם קלאצ'ים, ומקצוען - שחבל על הזמן.
-
[QUOTE=msmiron;1000188]הברקסים האחוריים שלי שחוקים וגם נכשלו בטסט...מדובר על סופה עם דנה 60. (מצ"ב תמונה).
מכונאי סופה המליץ לי לשפץ את הסנדלים והתוף כך שתהיה ביניהם התאמה לאחר ההרכבה.
האם אכן שיפוץ עדיף על פני רכישת סנדלים חדשות? ואם לשפץ, איפה מומלץ במרכז? אם לקנות, כנ"ל.
תודה, מירון https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...89741964a2.jpg
Sent from my SM-G781B using Tapatalk[/QU
מירון,
נראה שמכלול הבלם האחורי אצלך קצת מוזנח.
שלח בבקשה כמה תמונות של משאבת האופן, בורג הכוונון והכבלים.
לגבי הרפידות, הייתי משקיע את הזמן והכסף כדי למצוא סט בלמים ממפעל אמיתי למשל BENDIX.
הערה בשבילך בנושא האחזקה, נראה שיש לא מעט טינופת על מערך הבלמים, כל גרגר חול שנמצא שם מאיץ את שחיקת הרפידות גם אם אתה אף פעם לא לוחץ על הדוושה.
בסיום של נסיעות בוץ, חול ופודרה, תסיר את הפקק התחתון (של הכוונון) מצלחת הבילום ותכניס משם מים בלחץ. לאחר מכן תיסע עם הרכב 2 ק"מ עם בלם חנייה קצת מתוח כדי לייבש את הרפידות והתוף ולמנוע חלודה.
בברכה,
קיד.
-
מירון,
נראה שהמתכת של הסנדל נגעה בתוף ולכן התוף שרוט.
תופים ורפידות מחזיקים ק"מ מכובד, לכן תחליף את הכל לחדש.
תזמין מחו"ל, אל תקנה את הסחורה שיש בארץ, כפי שאמרו לפני, היא גרועה.