וגם מסובב את הגלגלים .
עידו
Printable View
וגם מסובב את הגלגלים .
עידו
חרא הגה,
בלי צפצפה ובלי כרית אוויר
(ולא, זה לא שהקנאה כתבה את זה ;) )
יפה מאד. מתי אתם מפרקים את הרכב לגורמים וצובעים את השלדה ? מניסיון , אל תעשו את זה אחרי החשמל. לדעתי אתם צריכים לעשות את זה עכשיו או לפחות לאחר שכל המחברים של הבודי מרותכים. פרויקט מדהים.
א. עבודה יפיפיה !
ב. עם כול היופי הזה , לא אמורות להיות ארבע כנפיים (מגעילות )שצריכות לכסות את הגלגלים + מגני בוץ ???
חכה חכה ידוע שיש צורך בכנפיים מגעילות אבל עדיין המתכנן לא עיכל את הבשורה ואיך לעשות זאת...
זה בגלל שאין דרך נורמלית לעשות את זה אלא אם כן מדובר על בודי של "טנדר". הכלים האלה לא צריכים כיסויי גלגל זה הקטע שלהם!
טל, ארנון, רפי - הולך ותופס צורה מדהימה! מרשים יותר בתמונות מאשר בסוליד.
בנושא החיפויים - בוודאי שאפשר לעשות חיפויים לגלגלים שיראו יפים, זה עניין של החלטה. יכול להיות שאין דרך נורמלית לעשות את זה עם המגבלות של קיום כלטאה, אבל טל נדמה לי שאתה משוחרר מהמגבלות האלו. ולגבי מיקום הרדיאטור - אני לא רואה איתו שום בעייה עקרונית, אני בטוח שתכננתם עד הסוף עם הרבה יתירות הן של גודל המצנן עצמו והן של תיעול אויר.
לא צריך לחפור ולחפש הערות שליליות - הפרויקט הזה כמו שהוא נראה מהתמונות ומהעדכונים בשרשור הזה - ההערה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שאפו על איכות התכנון והביצוע. מחכה להמשך.
מגבלות של לטאה?
בדיוק.
נמרוד,
נדמה שלאור כללי הפורום שאתה עצמך הולדת וניסחת עם חבריך, אתה חייב למיכה התנצלות פומבית כאן, על הפוסטים האחרונים שלך.
פשוט לא יפה ולא ראוי.
באשר להערה האחרת שלך, כבר הבנתי שאסור בפורום הזה להעיר שום הערה ואגב כך לגעת בפרות הקדושות וביקירי הפורום.
זאת, גם אם יש למעיר הערה ענינית ורלבנטית(נכונה או לא), כפי שכמה וכמה קוראים סבורים ואף כתבו כך.
גם בפרוייקט הכי הכי, יכול שיהיו טעויות, ואוי לנו ואבוי לנו אם תשוב לשרור כאן אותה סתימת פיות מאוסה מן העבר(ואולי לא מן העבר), הכוללת איסור על העברת ביקורת, ולו ראויה ומנומסת.
מי שלא רוצה או לא מעונין לשמוע דיעות וביקורת, שלא יפתח כאן שרשורים. מה שבטוח הוא שאף אחד לא צריך את הפטרנליזם של המערכת, מה שמשדר את רוח האח הגדול(של אורוול, לא של הטלויזיה....).
במחשבה שניה, מה איכפת לי??? אני כבר לא בעניני הפורום הרבה זמן, ונראה שזה לא הולך להשתנות - ניסיתי להעיר כאן הערה מאד חשובה ורלבנטית,
אבל מייד הבוס הגדול מצא לנכון להפליק לי על היד....:(:(:(
איזה מגבלות של לטאה?
נמרוד, תודה על המילים הטובות.
יופי זו כנף דינמית שעולה ויורדת עם הגלגל אשר מחוברת לאפרייט- המון מחשבה על חוזק ומגרעות של משקל לא מוקפץ, גם אווירודנמיות.(עדיפות ראשונה).
ברירת המחדל היא כנף סטטית ,וזה מוביל לדברים של מיכה ,- "זה לא הקטע שלהם ". זה כלכך נכון ,הרי כל הדרייב ביצירה הוא בעצם קטע אחד גדול .(וטיפשי ,יש כאלה שיגידו).
הנושא הזה יצטרך לחכות בסבלנות לשלבים הסופיים,אולי בכלל יחליטו לוותר על הדרישה הזו ? מי יודע ?,זה לא קריטי תמיד אפשר להוסיף/להוריד את הכנפיים.
חנן,לא הבנתי את המגבלה של פירוק החשמל לפני צבע.
ברוך, אני סבור שההערה שלך לא זכתה לשום ביקורת על עצם ההערה, ולשום פליק על היד כדבריך.
דברי חכמים בנחת נשמעים.
ואני סבור שההערה שכתבת - ושוב, בלי לשפוט נכונה או לא - נשמעה בלי שום צינזור. ואם בעל השרשור לא רוצה לשמוע - זכותו.
מה שכן, חשוב שדברים כאלו יישמעו, ושיהיה מעניין לכולנו לשמוע מגוון של דעות, בשביל זה אנחנו כאן.
כשהדברים הובילו לרוח שלילית, וזה היה מזמן, הם לא זכו לאהדה בגלל הרוח, לא בגלל הדברים.
(ואני חייב לומר שאני לומד מכל דיון כזה, לא מעט, ולא רק מהצגת הדברים על ידי מי שבונה את הרכב, אלא גם מדעות אחרות)
אסף.
טל תודה ובהצלחה, לדעתי כנף דינאמית תתפרק תוך שניה וחצי ולא שווה להשקיע בה.
מי אמר שבעל/בעלי השרשור לא רוצים לשמוע דעה או הערה עניינית של מישהו ? נהפוך הוא ,אני לפחות ציפיתי להרבה יותר (אסף?)...
כשדעת אדם מוצגת בקיצוניות ותקיפות וללא גמישות וכבוד הדדי,קשה מאוד להתדיין עליה.
אני יכול להבין דברים בצורה של פשרות,אין שחור ולבן ברכב,יש גאומטריה מתאימה יותר ומתאימה פחות למטרה מסויימת.
עם מילים כמו תשנו/תחתכו/כן הבנת/לא הבנת/תוח'סלקר/יתחמם/תלמדו מהרגליים קשה לי להתמודד ללא גלישה לתפל.
לפני שנחזור לדיון..
אני, אישית, לא רואה את עצמי בפוזיציה של להעיר הערות, בעיקר אחרי שהרכב כבר בנוי או מתוכנן ובשלבי בניה.
כמובן שאם הייתי רואה דברים שאני יודע בוודאות שיבאסו אותך בעתיד, הייתי אומר, אפילו קבל עם ואינטרנט.
אך כאמור - קשה לדעת מה הנכון, ומה לא.
אבל אם כבר הרמת להנחתה... אז רק דבר אחד הטריד לי את העין-
לא נמוך מדי, הגחון של הבאגי? כשעמדתי לידו בשבוע שעבר, הבנתי שהזרועות התחתונות כמעט אופקיות, ועם צמיגים 35 זה אומר גחון די נמוך. זה המצב או שהמתלים עוד לא מתוחים?
אסף.
אני מאמין שראית גובה של חצי גלגל-בערך 44 ס"מ.
שאלה שאין לי עליה תשובה טובה.
מה זה נמוך מדי ? נמוך מדי לאיזה תנאי דרך ?
להיכנס בדיונות זה אולי נמוך מדי,לשבילים מהירים ושטוחים עם הרבה סיבובים זה אולי גבוה מדי...
באיזה גובה אתה רוצה את מרכז הכובד יחסית לתנאי הדרך ?
רוצה לומר במילים אחרות :הכל ניתן לכיול לפני כל מסלול,וטוב שכך.
הגובה הממוצע והנוח כנראה ייקבע לאחר ניסויים בזמן אמת,יש כלכך הרבה גורמים שיכולים להשפיע...
"נמוך מדי" זה "לא עובר מעל אבן שמישהו אחר כן עובר מעליה."
אם אפשר לכייל ולהישאר עם מהלך מתלה אפקטיבי - אז הכל בסדר. אם לא - אתה תחטוף.
ואם כבר מדברים על הפרונט - הרבה מאוד בונים בסגנון האמריקאי, שבסופו של יום נותן התנהגות רחוקה ממושלמת דווקא בשבילים ההדוקים. למשל - scrub radius חיובי ודי גדול. מצד אחד - עובדה שהם הכי מהירים בשטח. מצד שני - מה המגבלות האמיתיות בלעשות יותר טוב, יותר מתאים למסלולים הדוקים?
אסף.
ככל שהמהירות גדולה יותר וחיכוך הגלגל/שטח קטן יותר אתה רוצה scrub radius חיובי יותר, על אחת כמה וכמה בבאגי שהמשקל הוא אחורי,משהו צריך לתת לך פידבק לידיים.
אפשר גם לשחק עם הקסטר.תיבת ההגה ההידראולית גם תורמת את שלה.
נרכש מוצר מוגמר של PRO-AM ,אנע'רף -אני בטוח שיש להם הרבה יותר נסיון מאיתנו.
איזה מוצר רכשתם? מסרק הגה?
אהלן טל, מערכת החשמל כוללת מליון ואחד מרכיבים, שעונים, מתגים, פיוזים, פנסים, צופר מערכת ניווט, קשר ועוד וכמובן עשרות מטרים של כבלים . מעבר לכך לא מדובר רק במערכת החשמל. בכל פינות הרכב יהיו צנורות שמן ברקס, דלק, שמן הגה, מים, כבל גז , צנרת שמן לקלאטש, כיבוי אש ובטח שכחתי עוד כמה דברים. לפרק את כל זה אחרי שזה כבר מורכב ומחובר זה סיוט, לכן עדיף לצבוע את צנרת השלדה לפני שמתחילים להרכיב את כל החלקים הללו אבל רק אחרי שרותכו כל החלקים שדורשים ריתוך וגם אז בטוח שתצטרכו להוסיף כמה דברים אבל אז זה יהיה רק תיקוני צבע .
is there anybody out there
שששששש.............. ישנים .
עידו
לא ישנים ,לשם שינוי דיי עסוקים,באמצע של חשמל,דלק,ברקסים ועוד כל מיני.(שמונצס)
קובץ מצורף 76540
קובץ מצורף 76541
קובץ מצורף 76542
קובץ מצורף 76543
קובץ מצורף 76544
קובץ מצורף 76545
קובץ מצורף 76546
וורום וורוםםםם בקרוב.
איךוורום וורוםםםם בקרוב ... לא ראיתי מערכת סאונד:)
יפה מאוד .
עידו
איכססססאוחתק!!!
גומיות cv כפולות ,אחת אוכלת גריז והחיצונית אוכלת חצץ...
קובץ מצורף 76632
קובץ מצורף 76633
קובץ מצורף 76634
המנוע הניע בסוף שבוע שעבר לכמה שניות רק בכדי לבדוק חיווט נכון של הצתה ,חיישנים ועוד.
קובץ מצורף 76635
קובץ מצורף 76636
קובץ מצורף 76637
אסף,במיוחד בשבילך,פתיחה מקסימלית למדידה של רצועות הגבלה,
כמעט 70 ס״מ באמצע.
מה שיפה ותואם לתכנון,- לאורך כל המהלך מפתיחה מקסימלית לסגירה אין אפילו ציוץ מהצמיגים על הבטון המוחלק ....
קובץ מצורף 76638
חתיכת השקעה.
נראה מצויין, כל הכבוד!
עם זה מניע בשעה טובה אז עוד שבוע זה נוסעה :p
יפה מאוד .
עידו
טל
אתה בטוח שאתה מפרק את כל הבלגן הזה בשביל לצבוע, זה סיוט לא נורמלי, הרבה מאוד שעות עבודה.
נמרוד