תגובה: Article: סקר שוק צמיגי שטח בישראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מניח ש-3 שכבות בצמיג סיני עלום לא בהכרח טובות יותר מ-2 שכבות של יצרן מוביל מוכר.
זה נכון, אבל בהחלט יש גם מצב ש-2 שכבות בצמיג מסויים של יצרן מוכר ובעל מוניטין יכולות להיות חזקות יותר מ-3 שכבות בצמיג אחר, שגם הוא של יצרן מוכר ובעל מוניטין.
3 שכבות זו אינדיקציה לדופן שאמורה להיות חזקה יותר, אבל זה לא מחייב. כי כבר ראיתי דפנות של צמיגים מאוד גיבורים עם 3 שכבות, שנכנעו גם בסיטואציות שלכאורה לא כאלה קטלניות. קריעת דופן היא לפעמים גם עניין של מזל רע. מנחוס.
עצם עובדת הדופן "בעלת 2 שכבות בלבד" לא הופכת את הצמיג אוטומטית ל"חלש" או "לא טוב". וכבר ציינתי את הפירלי סקורפיון MUD הזכורים לי לטובה.
זכרון מהפירלי הזה ממקרה ספציפי: טיול של החבר'ה בדרום. אני מוביל, בדהרה פרועה בסופה הירוקה בחלק החצצי הרחב של נחל נקרות, מכביש הערבה לכיוון מערב. לחץ בצמיגים 15-16 PSI. במושב הנווט ישב צלם/צלף ידוע, חובב שטח ותיק, שבא לטייל ודרבן אותי ללחוץ, פשוט כי הוא נהנה מזה.... המהירות היתה דו ספרתית גבוהה. ואז אכלתי פצצה בדופן צמיג קדמי שמאלי מסלע חבוי בחצץ, ברמה שהרימה את כל הג'יפ באויר.
למזלנו נחתנו טוב. (מישהו אחר שהכרתי בתקופה ההיא, התהפך שנה-שנתיים קודם בנקרות בסיטואציה כזו בדיוק, באותו קטע עצמו, אולי על אותה אבן בדיוק?.... הוא יצא מזה חי אבל לא בשלמותו. סיפור עצוב שחלק מהותיקים כאן עוד זוכרים)
בדיקה מהירה העלתה שהמכה כופפה חזק את הג'נט (ברזל, אמריקן רייסינג חזק ומסיבי. ג'נט סגסוגת היה נשבר לחתיכות מפצצה כזאת) והצמיג? חוץ מסימן של שפשוף וכמובן כל האויר שברח בבת אחת, לא קרה לו כלום.
פרקתי את הצמיג, יישרנו את הג'נט (שעה וחצי של דפיקות בפטיש 2 קילו והרבה זיעה... אבל בסוף הג'נט התיישר איכשהו. לא יצא הכי אסתטי אבל הצמיג עלה למקום והתנפח. מה שחשוב זה שהצלחנו להגיע לאטימה).
מה שמפליא זה שלצמיג פשוט לא קרה כלום. המשיך בשלו עוד מעל שנה כאילו לא היו דברים מעולם, עד שהגיע זמנו של כל הסט להחלפה בגלל שחיקה והתייבשות כרגיל. עד אז אפילו לא איבד אויר. פשוט צמיג מופלא. וכאמור - רק 2 שכבות. הייתי מת לחזור אליהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למזלנו נחתנו טוב. (מישהו אחר שהכרתי בתקופה ההיא, התהפך שנה-שנתיים קודם בנקרות בסיטואציה כזו בדיוק, באותו קטע עצמו, אולי על אותה אבן בדיוק?.... הוא יצא מזה חי אבל לא בשלמותו. סיפור עצוב שחלק מהוותיקים כאן עוד זוכרים)
אתה אידיוט... אבל עם מזל. ככה בדיוק נהרג שמוליק לוי מסיירת צנחנים.
לא נפצע, לא נחבל, לא "כאילו" - מת. לגמרי. מוות מיותר ומקומם.
ונשמרתם מאד לנפשותיכם.
לשמוליק היו נסיבות מקלות לטיסה בנחל. (לא שזה עזר לו).