תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך?
אתה מדבר על החוט ללא גז?
אני עובד מעט מאוד עם אלקטרודות, בעיקר ברזל בניין וכל מיני אילתורים זמניים כמו מעקה מדרגות בזמן השלד, שערים ודלתות כדי לסגור באופן זמני את האתר.
פעם הייתי עובד עם זה יותר.
במסגריה אני עובד כיום רק עם co2, דברים שהיו לוקחים לי פי 10 זמן אם היתי עובד עם אלקטרודות.
איזה חיסרון יש לחוט ללא גז מלבד המחיר?
תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך?
הוא הרבה יותר יקר , וגם מנטז הרבה יותר , חוץ מזה עם אני זוכר נכון הטנסיל (חוזק לקריעה ) שלו יותר נמוך .
עידו
קניתי חוט ממולא לשימוש ללא גז, לאחר הדרכה קצרה של אחד מאנשי השטח של חברת מ.ב ( אחלה שירות).
העבודה איתו היא פשוט תענוג, צריך לעבוד עם מהירות הזנה גבוהה בהרבה ממה שרגילים לעבוד עם חוט רגיל וגז.
הריתוך יוצא נהדר ומאוד פשוט, גם השלקה היא מאוד עדינה ולא קרובה למה שמקבלים האלקטרודה 6013 שאני רגיל.
אולי יותר קרובה לשלקה של אלקטרודה 6010
אחלה. אתה יכול לומר כמה עלה? כמה ק"ג?
עם אני זוכר נכון זה באיזור 27 שח /קג לפני מעמ
עידו
זה לא מגיע כמו סליל רגיל של 5 או 15 קילו?
בהחלט , תהכפלה אתה כבר יודע לבד.
וגם בשאר הסלילים המחיר הוא לקג וגם באלקטרודות ומוטת לריתוך ב TIG וכו
לפעמים קיים הבדל במחיר לקג באותו מוצר בגלל גודל אריזה לאמור שבסליל באריזה של 5 קג יעלה יותר לקג מאשר בסליל של 15 קג .
עידו
בדיוק ואפילו הבדל די משמעותי בין האריזות.
לא זוכר מחיר מדוייק אבל אני זוכר בערך הבדל בין מחיר ק"ג חוט רגיל באריזה של 15 ק"ג.
לבין חוט ממולא באריזה של 4.5 ק"ג הוא רקוב לפי 10.
במקרה שלי שאני רוצה להיות נייד כמה שניתן עם הרתכת, חוט 15 ק"ג ממולא קצת מאבד את העניין, מה גם שהוא לא נכנס הרתכת הזאת ספציפית.
זו השוואה בין נקניק לכוס חלב .
אני התכוונתי שבסליל ממולא נניח היה הבדל במחיר לקג בין סליל של 5 קג למחיר לקג בסליל של 15 קג כמובן שהמחיר לקג יורד ככול שקונים יותר קג .
עד כדי כך שקניתי לפרויקט גדול סליל ממולא בכמות של כחצי טון אז המחיר הגיע לאיזור ה 17 שח .