-
תגובה: לחברי הפורום שלום רב
הרשו לי להביע דעה קצת פחות פופולרית - אל תעירו ואל תעוררו. החיפוש אחר המקור החוקי לסימון השבילים ואחר הגבולות המדויקים של שמורות הטבע, היא פשוט יריה ברגל של כל אחד ואחד מאיתנו. לפעמים כדאי לרסן את יצר הסקרנות או את השאיפה להשכנת צדק עולמי, על מנת לשמור על אינטרסים אחרים שלנו, מיידיים וארציים יותר. לא ברור לכם שככל שתגבר הרגולציה ותהיה מדויקת יותר, מבוססת יותר, עניינית יותר, אנחנו רק נסבול מכך יותר ויותר? ראו חוק הספורט המוטורי שכולם ציפו לו ובפועל הכחיד כמעט לחלוטין כל יוזמה פרטית שאיננה סופר-מקצוענית ולא השאיר אופציות עממיות. כמה מתוכנו הרוויחו מכך? כמה הפסידו?
אם הרט"ג יתחילו לסמן שבילים, אני מבטיח לכם ש-90% מהשבילים יסגרו ואלו שישארו פתוחים יהיו בתשלום וניתן יהיה להכנס אליהם רק בסופי שבוע זוגיים, לאחר שתוכיחו שיש לכם, במצטבר, לפחות נעילה אחת, רצועה צהובה, בקבוק שתיה מהיצרן הנכון ובן-דוד עובד ציבור. זה מה שהייתם רוצים?
-
ואת אלדד, שנראה לי בסה"כ בחור טוב שלא הבין למה ולאיפה הוא נכנס, עזבו אותו. הוא בלאו הכי לא יכול לעשות כלום, חוץ מלנסות ולהעביר לכם את אותן המנטרות ואותם הלוקשים שגם הוא מואכל בהם. (No offence).
קצת נסיון בפוליטיקה מלמד שמי שרשאי לקבל החלטות בעניין מסוים, הוא בדרך כלל זה שמבין הכי פחות באותו עניין. זו דרכה של בירוקרטיה.
תנו לו ללכת וללכוד ציידי חוחיות. משימה מבורכת לכל הדעות.
-
+2 לעמי, על שתי ההודעות.
הערפל (המכוון כנראה) שהרשות יצרה אמנם משרת אותה, אבל גם אותנו.
ולגבי התשובה של אלדד -
יש לי הרבה השגות על האופן בו הרשות מייצגת את "האינטרס הציבורי" כפי שהיא מבינה אותו, שבד"כ הוא לא כפי שאני מבין אותו (וכנראה אני לא לבד)
ואני מוותר על ההזמנה לארוב לכורתי אלונים במירון, משתי סיבות. קודם כל שכבתי מספיק במארבים, תודה.
שנית, בפעם היחידה שפניתי לרשות מיזמתי, כדי לנסות להפסיק שריפה שיטתית של אלונים במסגרת שריפות גזם, הפקח האזורי לא הבין מה אני רוצה מהחיים שלו, גם אחרי שהזכרתי לו שעצי אלון הם ערך טבע מוגן אפילו מחוץ לשמורה. האלונים ממשיכים להישרף, נכון לשבוע שעבר. הפקח כנראה שוכב במארב.
אז תודה, אני מוותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
. (No offence).
קצת נסיון בפוליטיקה מלמד שמי שרשאי לקבל החלטות בעניין מסוים, הוא בדרך כלל זה שמבין הכי פחות באותו עניין. זו דרכה של בירוקרטיה.
.
עמי,,,,(: נעלבתי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אתה טועה ומטעה
ואידך זיל גמור
כנראה שאינך בקיא בשטח ידידי.
וצא וראה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
כנראה שאינך בקיא בשטח ידידי.
וצא וראה.
אם אתה טוען שאייני בקיא בשטח אתה כנראה צודק.
אודה לך אם תוכל להפנות אותי אל מי שחסם את את הדרך אל המעיין כי גם אני (חבר במושב כנף) לא יכול להגיע למעיין ברכב.
בנוסף, אתה מוזמן לבוא ולעזור לילדי הבר-מצווה במושב בנקיון ושיפור המקום.
או שפשוט תמשיך לכתוב באינטנט.
(סליחה על הסטייה מנושא השרשור)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
יחיעם, מילא חוסר הבנה, אבל חוסר הבנת הנקרא?
חוץ מזה, נראה לי שאתה מסכים איתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אם אתה טוען שאייני בקיא בשטח אתה כנראה צודק.
אודה לך אם תוכל להפנות אותי אל מי שחסם את את הדרך אל המעיין כי גם אני (חבר במושב כנף) לא יכול להגיע למעיין ברכב.
בנוסף, אתה מוזמן לבוא ולעזור לילדי הבר-מצווה במושב בנקיון ושיפור המקום.
או שפשוט תמשיך לכתוב באינטנט.
(סליחה על הסטייה מנושא השרשור)
ובכן , אני צודק. הכניסה לבריכת דיר עזיז מכיוון כנף חסומה בשער כך לפתע פתאום.
וזו הנקודה . ההשתלטות על השטח. חוצפה שאין כדוגמתה.
שמעתי כבר על מטיילים שידביקו בדבק מהיר כל מנעול של שער חוסם בשבילי הטיולים כך שלא יהיה ניתן לפתןח את המנעול יותר.
מכיוון שאין כל איזכור לשלט מטעם רשות מקומית שנעצה את השער ניתן להסיק שהוא נבנה ע"י המקומיים
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
מכיוון שאין כל איזכור לשלט מטעם רשות מקומית שנעצה את השער ניתן להסיק שהוא נבנה ע"י המקומיים
אתה כמובן שוב צודק,
אל תתן לעובדות לבלבל אותך, אתה יודע הכ טוב.
קובץ מצורף 75124
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אתה כמובן שוב צודק,
אל תתן לעובדות לבלבל אותך, אתה יודע הכ טוב.
קובץ מצורף 75124
ידידי, בוא לא נסיט את מטרת השרשור.
בכל אופן שהייתי בדרכי לדיר עזיר לפני כמה שבועות לא נתקלתי בשום שלט.
בכל אופן תודה על המידע.
מכל מקום לעניות דעתי גם אם משמישים את קטע הדרך לפרייבטים , מדוע חוסמים את כל הציר?
מטיילים שבאים מהצד השני לקראת ערב אחרי כל הדרדלה של הדרך הקופצנית
צריכים לעשות אחורה פנה?
גם שמשפצים כביש לא סוגרים את כולו.
חלם זה כאן.
-
את השאלות תפנה למי שחסם את הדרך.
תמנע להאשים פה ומקומות אחרים את אלו שבזכות עבודתם (שגם ניסו וללא הצלחה להתנגד לחסימת השביל וסלילת הכביש) אתה נהנה מהמקום.
ובעצם הנושא הזה קשור במידה לשרשור. מדוע מסומן שביל בדרך שאינה ציבורית? שאלה לאלדד
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
-
-
שלום אלדד
קראתי, רץ בפייסבוק, מזעזע ומעצבן.
אכן אנו חיים במדינה שבה לחוק אין שיניים כלפי העבריינים האמיתיים.
אבל איך זה קשור לשירשור?
אנחנו ציידים? אנחנו פועלים באלימות כלפי פקחים?
אנחנו מטיילים, שומרי ואוהבי טבע לא פחות מפקח זה או אחר (טוב אולי פחות מעמרם) ולא פעם ולפעמים בשיטתיות אנחנו נפגעים על ידי פקחים.
ואני בטוח שרוב הפקחים יודעים טוב מאוד לזהות מטייל מול עבריין כגון ציידים.
ולכן הקישור הזה וגם הקישור הקודם לא רלוונטים לדיון, אנחנו לא תוקפים פקחים, ולא נתקוף פקחים.
לגבי אתר השכבות הממשלתי, שמורות רבות לא מופיעות בו, בינהן שמורות ותיקות מאוד. למשל שמורת זמורות.
באופן כללי התייחסות הרשות למטיילים (ברגל וברכב) היא כעבריין מועד ולא כלאזרח המטייל בטבע ששייך גם לו.
אין לי בנתיים שאלות חדשות, אשמח לראות תשובות לשאלות שתשאלו כשתוכל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדד פלד
אלו פני המדינה
לצערי זה נכון, אין מספיק הרתעה, לזרוע המבצעת אין כח על פושעים אמיתיים.
אבל מחר נשכח מזה או שנמשיך להתלונן ברשת ושבוע הבא נכתוב את אותן המילים על מקרה אחר.
משהו מאד לא תקין הולך ומתעצם במדינה הזו. לאנשים כבר לא באמת אכפת אחד מהשני או מהסביבה.
זהו מאפיין של מדינות עניות. שהאזרחים עסוקים בהשרדות ולא מעניין אותם כלום חוץ מאיך להשיג את הארוחה הבאה
עצוב שכך נראות שנות האלפיים במדינה שבה רוב התושבים אמורים להיות "אור לגויים"
(בדיוק "התקווה" מתנגנת בטלויזיה במופע היומולדת של הנשיא..)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
שלום אלדד
אבל איך זה קשור לשירשור?
אנחנו מטיילים, שומרי ואוהבי טבע לא פחות מפקח זה או אחר (טוב אולי פחות מעמרם) ולא פעם ולפעמים בשיטתיות אנחנו נפגעים על ידי פקחים.
ולכן הקישור הזה וגם הקישור הקודם לא רלוונטים לדיון, אנחנו לא תוקפים פקחים, ולא נתקוף פקחים.
לגבי אתר השכבות הממשלתי, שמורות רבות לא מופיעות בו, בינהן שמורות ותיקות מאוד. למשל שמורת זמורות.
באופן כללי התייחסות הרשות למטיילים (ברגל וברכב) היא כעבריין מועד ולא כלאזרח המטייל בטבע ששייך גם לו.
שלום רב,
הכתבה קשורה לכל מי שאוהב טבע והטבע יקר ללבו כך שבעיני היא קשורה מאד לשרשור.
אלדד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
שלום אלדד
אבל איך זה קשור לשירשור?
הבעיה אם לא הבנת עד עכשיו, שאנחנו, הג'יפאים, נכללים בתוך הורסי הטבע אוטומטית ולא תעזור שום התיפיפות ושום הליכה סחור סחור, תגידו את הדברים על השולחן!!!
כשרואים כתבה כזו ישר גם רואים בעיני רוחם "שומרי הטבע" ג'יפאים שמעמיסים צבאים ואח"כ עורפים להם את הראש בתוך האוטו הגדול והמזהם וההורס טבע שלהם.
כשרואים פקח מוכה, ישר זה מסתדר עם "הבריונות" הג'יפאית של אותם אנשים ברכבים הגדולים שמפריעים לטבע, תפסיקו להיות פוליטיקלי קורקט ותתחילו להגיד את הדברים האמיתיים והכנים.
אני מצטער שאני נשמע ככה, אבל ככה בדיוק רואים אותנו, נדבקה סטיגמה שמטופחת גם ע"י פקחי הרשות לכל הג'יפאים, לדעתי האישית זו גם סוג של הסתה, רק שהיא לצד השני...
נ.ב.
אם זה לא מובן מדבריי, אז אני מגנה בתוקף את התופעות האלה, אני מגנה בתוקף השחתת טבע, אני מגנה בתוקף אלימות נגד פקחים, אני מגנה בתוקף פתיחת שבילים חדשים, אני מגנה בתוקף השארת זבל בכל שטח (בין אם שמורה ובין אם לא) ואני מגנה בתוקף פגיעה בבעלי חיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elro
הבעיה אם לא הבנת עד עכשיו, שאנחנו, הג'יפאים, נכללים בתוך הורסי הטבע אוטומטית ולא תעזור שום התיפיפות ושום הליכה סחור סחור, תגידו את הדברים על השולחן!!!
כשרואים כתבה כזו ישר גם רואים בעיני רוחם "שומרי הטבע" ג'יפאים שמעמיסים צבאים ואח"כ עורפים להם את הראש בתוך האוטו הגדול והמזהם וההורס טבע שלהם.
כשרואים פקח מוכה, ישר זה מסתדר עם "הבריונות" הג'יפאית של אותם אנשים ברכבים הגדולים שמפריעים לטבע, תפסיקו להיות פוליטיקלי קורקט ותתחילו להגיד את הדברים האמיתיים והכנים.
אני מצטער שאני נשמע ככה, אבל ככה בדיוק רואים אותנו, נדבקה סטיגמה שמטופחת גם ע"י פקחי הרשות לכל הג'יפאים, לדעתי האישית זו גם סוג של הסתה, רק שהיא לצד השני...
נ.ב.
אם זה לא מובן מדבריי, אז אני מגנה בתוקף את התופעות האלה, אני מגנה בתוקף השחתת טבע, אני מגנה בתוקף אלימות נגד פקחים, אני מגנה בתוקף פתיחת שבילים חדשים, אני מגנה בתוקף השארת זבל בכל שטח (בין אם שמורה ובין אם לא) ואני מגנה בתוקף פגיעה בבעלי חיים.
שלום רב,
אני סבור שאתה טועה , אף אחד לא רואה בך בריון או הורס טבע . מהיכרותי וההתייחסות לג'יפאים היא התייחסות מכובדת ומכבדת כמו לרוכבי האופניים , למטיילים ברגל ולכל מי שמעוניין לטייל בארץ.
בניגוד לדבריך לא דבקה בג'יפאים שום סטיגמה ואם אתה מרגיש כך אז מדובר בתחושה אישית שלך אשר מוטעית מיסודה לטעמי.
לצערי הרב אנו עדים בחודש האחרון למספר רב של ארועים אלימים אשר מכוונים כנגד פקחי הרשות ואנו ביחד עם משטרת ישראל נגלה אפס סובלנות כלפי אותם פורעי חוק.
אני מניח שגם חברי הפורום שותפים לדעה זו.
אלדד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדד פלד
לצערי הרב אנו עדים בחודש האחרון למספר רב של ארועים אלימים אשר מכוונים כנגד פקחי הרשות ואנו ביחד עם משטרת ישראל נגלה אפס סובלנות כלפי אותם פורעי חוק.
ההרגשה שלי לא נובעת סתם כך מן האויר...
בכל מקרה אני לא רואה שום סיבה לגלות סובלנות כלפי פורעי החוק המדוברים ואני מאוד מקווה שיתפסו וימוצה איתם הדין.
-
גם לרוכבי האופנים שהזכרת יש בטן מלאה כלפי הרטג... http://m.youtube.com/#/watch?v=eWrJ09aYc5Q&desktop_uri=%2Fwatch %3Fv%3DeWrJ09aYc5Q
-
וגם לתרמילאים, לחובבי טיפוס הצוקים, לחקלאים ובעצם כמעט לכל מי שנמצא בשטח.
אלדד, אולי אני טועה, אבל לי היה נראה שהשירשור נועד ליצור הידברות בין הרשות לג'יפאים, אם כך הכתבה לא קשורה לשירשור.
היא מעניינת, היא מעצבנת, והיא מטרידה כל מי שרוצה לחיות במדינת חוק, אבל אין לה שום קשר לדיון בין ג'יפאים לרשות, אלא אם אתה רואה בנו עבריינים כמו שאתה רואה בציידים ובחלאות שתלו את הראשים על השער שם.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אלדד, אולי אני טועה, אבל לי היה נראה שהשירשור נועד ליצור הידברות בין הרשות לג'יפאים, אם כך הכתבה לא קשורה לשירשור.
היא מעניינת, היא מעצבנת, והיא מטרידה כל מי שרוצה לחיות במדינת חוק, אבל אין לה שום קשר לדיון בין ג'יפאים לרשות, אלא אם אתה רואה בנו עבריינים כמו שאתה רואה בציידים ובחלאות שתלו את הראשים על השער שם.
יאללה, מה הלחץ....
נכון שהכתבה לא קשורה באופן הדוק לנושא המקורי של השירשור, אז מה?!
ודאי לא נראה לי שאלדד מתכוון שאנחנו קשורים לדברים כאלה שהיו בכתבה.
גם לו מותר להתבכיין על עבודתו הקשה, מכים פקחים, מתנהגים יותר גרוע מחיות... תנו קצת ספייס... אולי פירגון...
אני מעיז לנחש שאלדד והפקחים, בטוחים שהם עובדים בעבודה הכי כפויית טובה בעולם. אני מניח שכל אחד מאיתנו היה מרגיש ככה אילו היינו במקומם.
זה לא משפר את הרגשתו של זה שחטף דוח כשנעמד חצי מטר מהשביל בכדי לא לחסום את הציר (לפי עדות שקראתי כאן, בלי לשמוע את שני הצדדים), אבל גם זה חלק בפסיפס המורכב של מערכת היחסים בין הציבור (אנחנו) לרשות.
-
אני תמיד מוכן לפרגן על מה שמגיע, ואם תקרא הודעות שלי בשירשורים אחרים בנושא הרשות תכול למצוא גם פירגונים.
עדיין אני מרגיש שבדיון כזה של ג'יפאים מול הרשות קישור לכתבה כזו כאילו אומר " זה שקיבלתם דו"ח לא תקין, או שפקח לא יודע את גבולות השמורה זה בקטנה כי תראו מה עשו לנו".
כמו במקרה של המשטרה, אני לא מוכן לחיות במדינה שאין בה גוף כזה, אבל כאזרח אני מאמין שמגיע לי תשובות מהגוף הזה ומגיע לי שהגוף הזה יפעל בהגינות כלפי האזרח אפילו שהעבריינים האמיתיים מסכנים אותו.
בכל מקרה הרבה יותר מעניין אותי לראות תשובות למה שנשאל לפני זה מאשר לדון בכתבה, אז אלדד, נשמח לשמוע תשובות כשתוכל וכשיהיו לך התשובות.
תודה רבה
אומי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בכל מקרה הרבה יותר מעניין אותי לראות תשובות למה שנשאל לפני זה מאשר לדון בכתבה, אז אלדד, נשמח לשמוע תשובות כשתוכל וכשיהיו לך התשובות.
אומי
בינתיים, נראה כי השרשור הזה הולך ודועך וסופו ככל הנראה לגבוע.
בתור שרשור שנועד להידברות בין הרט"ג לג'יפאים דווקא היה לו פוטנציאל. לצערי, עד עכשיו ברשות הטבע והגנים לא מספקים תשובות לשאלות שמטרידות לא מעט ג'יפאים.
חבל.
הידברות? נו באמת...
-
לי זכורה שיחה בחניון לילה, עם צעיר אופטימי, שלא לומר נאיבי, שבזמנו היה מלא עזוז ורצון לשנות, שניסה כבר לפני 7-8 שנים ליצור הידברות כזו..
מה נהיה ממנו?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לי זכורה שיחה בחניון לילה, עם צעיר אופטימי, שלא לומר נאיבי, שבזמנו היה מלא עזוז ורצון לשנות, שניסה כבר לפני 7-8 שנים ליצור הידברות כזו..
מה נהיה ממנו?
הוא הזדקן באיזה 8 שנים. בדיוק כמו אחד אחר שפעם היה מטייל בנחל קינה...
מעבר לא זה לא נהיה ממנו שום דבר שונה.
בזמנו אף אחד לא ממש גילה עניין.
היום נראה שכולם בעניין, רק שנציג הרט"ג לא ממש עומד מאחורי התפקיד שלקח על עצמו בתחילת השרשור.
עדיין לא נתן תשובה אחת עניינית לאף אחת מהשאלות הרציניות.
נראה לי שעבר מספיק זמן כדי להבין שזה לא זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
חלילה ,
הבאתי את הכתבה כדי שתדעו מה עוד מעסיק אותנו בשגרת העבודה.
אלדד
-
אלדד,
אתה במצב התעלמות מהשאלות או שגם אתה מחכה לתשובות?
-
השישור הזה התחיל לעייף אותי,
עלו הרבה שאלות חשובות ועקרוניות ולא התקבלה אף תשובה עניינית אחת ומעבר לזה יש כאן התנצחויות שלא עוזרות לאף אחד.
ההתרשמות שלי היא שהרת"ג לא שונה משאר הגופים הממשלתיים באופן ההתיחסות שלו לאזרחים שאותם היא צריכה לשרת ובזכות המיסים שלהם היא חיה,
חבל שאלו פני הדברים וחבל שלא נוצרה כאן הדברות אפקטיבית שהייתה יכולה להועיל לשני הצדדים אבל כנראה שהרשויות עדיין לא הפנימו שתפקידן לשרת את האזרח והאזרחים עדיין לא הפנימו שתפקידם לעזור לרשויות.
תודה לאלדד על הפגנת הרצון הטוב ובתקווה שבעתיד התנאים יבשילו לשיתוף פעולה פורה בין כל הגופים שמעוניינים לשמור על הטבע ולהנות ממנו.
-
להלן תשובה שקיבלתי היום מרשט"ג לשאלה מפורשת, היכן ניתן למצוא את גבולותיהם המדויקים והעדכניים של שמורות הטבע המוכרזות והגנים הלאומיים בישראל, כך שאוכל להסתמך עליהם על מנת שלא למצוא עצמי מפר את הוראות החוק (ללא קשר לתוכן התשובה, ראוי לשבח את הרשט"ג על ההתייחסות המהירה והעניינית לפניה שלי). כל אחד מוזמן לעשות עם התשובה הזו (שהיא רשמית ומחייבת - לעניות דעתי), מה שהוא מבין.
שלום עמי,
תוכל לראות את גבולות שמורות הטבע והגנים הלאומיים המוכרזים בשני אתרים באינטרנט:
1. אתר המפות הממשלתי - http://www.govmap.gov.il/ - יש ללחוץ על "שכבות מידע נוספות", ובחלונית שנפתחת, למטה, על "תיירות, טבע, פנאי וספורט" ולסמן את שמורות הטבע וגם את הגנים הלאומיים.
2. באתר המופעל ע"י "אדם טבע ודין" - http://www.svivati.org/maps/ - יש לבחור "קרקע, בניה ופיתוח" ולסמן את שמורות טבע וגנים לאומיים".
יום טוב,
שמוליק
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
שמוליק אמיר
מנהל יחידת ה GIS
אגף תקשוב ומערכות מידע
רשות הטבע והגנים
[email protected]