-
תגובה: מילוי מיכל הסודה סטרים מהמיכל של הרתכת.
עבר מלא זמן וגם מלא סודה מאז שביקרתי פה לאחרונה..
מאז 2016 ... כמות המתאמים למילוי שיש בebay קפצה פלאים, היום הרבה יותר קל לרכוש מתאמים.
שימו לב שהמיכלים ל co2 שנמכרים בארץ הם בהברגה של W21.8
המיכלים בארה"ב הם cga320 .
ומי שבכל זאת התבלבל.. אז לא נורא .. אפשר לרכוש מתאם למתאם ב 38 ש"ח
ואז לא צריך חברים שיודעים לשחוט וסתים ישנים ולהבריז הברגות חדשות.
https://www.ebay.com/itm/CO2-Tank-W2...72.m2749.l2649
ועוד קטע הזוי ...
עכשיו ראיתי שיש מתאמים למילוי במחיר הזוי של 49 ש"ח בלבד..
https://www.ebay.com/itm/CO2-Adapter...sAAOSw1V5dWuKf
-
אני חייב להגיד שעד פה הטיעונים של להישאר עם סטיק גברו אבל מילוי הסודה מתחיל להטות אצ את הכף..
Sent from my H3123 using Tapatalk
-
ניסיתי, עובד. מילאתי קצת יותר מ 300 גרם במיכל מתוך 400 שרשום עליו, עם בלון co2 6 ליטר ומתאם פשוט מעלי.
בלון חדש מלא עלה לי כ 700 שח (ומילוי עתידי זה גרושים), אני מחזיר את ההוצאה תוך כ 12-13 מילויים, שווה ביותרhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5cec4d1c62.jpg
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
-
איך ידעת כמה אתה ממלא?
אסף.
-
במכל סודה סטרים יש 400 גרם גז (או נוזל), רשום עליו. שקלתי את המיכל לפני ואחרי המילוי. המיכל סודסטרים גם שכב בפריזר כמה שעות בשביל להקל על המילוי. מילאתי עכשיו עוד מיכל, יצא בול 400 גר.
צריך גם לשים לב למלא לאט מאוד בהתחלה בשביל שהשסתום בטיחות לא יסגר, בכל אופן שומעים את הנוזל עובר, כאשר יש שקט אז המילוי נגמר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofer_b
ניסיתי, עובד. מילאתי קצת יותר מ 300 גרם במיכל מתוך 400 שרשום עליו, עם בלון co2 6 ליטר ומתאם פשוט מעלי.
בלון חדש מלא עלה לי כ 700 שח (ומילוי עתידי זה גרושים), אני מחזיר את ההוצאה תוך כ 12-13 מילויים, שווה ביותר
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5cec4d1c62.jpg
כמה קילו בלון לקחת, מאיפה?
תן קצת פרטים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofer_b
במכל סודה סטרים יש 400 גרם גז (או נוזל), רשום עליו. שקלתי את המיכל לפני ואחרי המילוי. המיכל סודסטרים גם שכב בפריזר כמה שעות בשביל להקל על המילוי. מילאתי עכשיו עוד מיכל, יצא בול 400 גר.
צריך גם לשים לב למלא לאט מאוד בהתחלה בשביל שהשסתום בטיחות לא יסגר, בכל אופן שומעים את הנוזל עובר, כאשר יש שקט אז המילוי נגמר
אני אמקד את השאלה . התחלת למלא. איך אתה יודע מתי להפסיק?
אסף.
-
אסף,
מנסיון זה מפסיק לבד לפני היעד.
האתגר הוא להתקרב כמה שיותר למשקל כפי שמספקים סודה סטרים...
מה שאותי מפתיע זה שהוא הצליח למלא משקל כה קרוב למקסימום ועוד בלי להפוך את המיכל הגדול...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני אמקד את השאלה . התחלת למלא. איך אתה יודע מתי להפסיק?
אסף.
לפי הרעש, או יותר נכון השקט. אתה שומע שהנוזל זורם ןממלא את המיכל, כשמגיע השקט המיכל מלא, עניין של כמה דקות ספורות. בגלל זה צריך למלא בסביבה שקטה יחסית
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אסף,
מנסיון זה מפסיק לבד לפני היעד.
האתגר הוא להתקרב כמה שיותר למשקל כפי שמספקים סודה סטרים...
מה שאותי מפתיע זה שהוא הצליח למלא משקל כה קרוב למקסימום ועוד בלי להפוך את המיכל הגדול...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הפכתי, ברור שהפוך, רק לשם הצילום המיכל עומד.
זה התהליך:
מקפיאים את מיכל הסודהסטרים
מחברים למיכל מילוי
הופכים
פותחים לאט לאט בשביל ששסתום הבטיחות הסודהסטרים לא יסגר
לאט לאט פותחים יותר. כל הזמן להקשיב שהנוזל זורם.
ברגע ששקט, סיימנו. פורק לחץ דרך הבורג הקטן שיש במתאם, מפרק וזהו.
יש סרטונים ביוטיוב בדיוק עם השלבים
אני מניח שבגלל שמיכל מילוי חדש אז אני ממלא עד הסוף, כנראה שעם הזמן אצליח למלא פחות בגלל שהלחץ יורד במיכל מילוי, אבל עדיין זה חיסכון כספי גדול
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ModChiP
כמה קילו בלון לקחת, מאיפה?
תן קצת פרטים
קניתי מממן ברמלה, יושב קרוב לל.כ., העבודה 10. מיכל 6 ליטר (יש גם 3 אבל הוא המליץ על הגדול) עולה 680 לפני מע''מ. מילוי יעלה 85, והמיכל עם טסט ל5 שנים
-
האם מישהו יכול להמליץ לי איזה הכי כדאי לקנות מהלינק המצורף??
בתודה מראש,
https://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...op=15&_ipg=200
- - - Updated - - -
האם מישהו יכול להמליץ לי איזה הכי כדאי לקנות מהלינק המצורף??
בתודה מראש,
https://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...op=15&_ipg=200
-
כל אחד שההברגה שלו היא w21.8 מצד אחד וצד שני סודה סטרים
-
אתם מדברים על סודה סטרים לא על תמי 4 באבל בר נכון? כי שם זה פי 1000 יותר מסובך.
מתברר שבכל בקבוק גז יש איזה כרטיס אלקטרוני שמונע שימוש חוזר במיכלים. מיכל מתרוקן אחרי ספירה של כוסות ולא אם באמת אין גז.
עיצבנו אותי כל כך שהפסקתי להיות לקוח שלהם.
-
עקרונית התעניינתי בעיקר על סודה סטרים,
אבל בהחלט רציתי בהמשך לשאול בפורום גם על תמי באבל בר שחשבתי לקנות למשרד (מחבר שרוצה למכור לי יד שניה ב-1300 ש''ח עם 3 בלוני גז שכולם ריקים) ולמלאות גז באותה השיטה אז אני מבין שזה הרבה יותר מסובך ולא כדאי לגעת בזה?
-
לפי מה שהבנתי יש תגית RF בכל מיכל שאומרת למכשיר שהמיכל "ריק". למה גרשיים? כי יכול להיות שעדיין יש גז, לפי בירור שמישהו עשה, החברה סופרת כוסות משקה ולא כמות הגז במיכל. אבל זה מפי שמועה אז אני לא יודע אם באמת נכון.
כנראה שלפרק את המנגנון הזה קצת מסובך כי זה קבור בתוך המוח של המכשיר. לזייף גם לא כל כך פשוט ולא בטוח שחוקי.
-
חוקי ממזמן כבר לא נשמע כאן.
מבחינתי החוק נגמר ברגע שמוכרים לי גז במחיר של זהב, כל עוד לא גנבתי מהכיס של מישהו הכול חוקי כאן.
-
אין בעייה חוקית. ברגע ששילמת על משהו תעשה עם זה מה שאתה רוצה.
לכן בדיוק הם מנסים להקשות.
-
מילוי מיכל הסודה סטרים מהמיכל של הרתכת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אין בעייה חוקית. ברגע ששילמת על משהו תעשה עם זה מה שאתה רוצה.
לכן בדיוק הם מנסים להקשות.
לכאורה אתה טועה בעניין הזה.
לא בטוח שיש ללקוחות מבחינה משפטית קניין על הבלונים של סודה סטריים. אתה משלם על הגז והבלונים אצלך כפקדון.
לפני עשרים פלוס שנים שמעתי מהבחור במתקן גזים בצומת ק.אתא שהם תבעו אותו על מילוי גז בבלונים שלהם ומאז הוא נזהר מלהתעסק עם זה.
הסיבה שהם מנסים להקשות זהה להסיבה שמיקרוסופת מגינה על תוכנותיה.
אם המחיר יקר וקל לעקוף את הקניין בזול הם יפסידו המון כסף.
יחד עם זאת יש את פסק הדין הזה שלא קראתי אותו בעיון שסותר את חזקת הבעלות של הספקיות על המיכלים.
https://www.fridmanwork.com/lawyers28862.html
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
לצערי, סודה סטרים עושים את כל מה שביכולתם על מנת ״לדפוק״ את לקוחותיהם.
רק לאחרונה קניתי מכשיר one touch (למה?, ככה). בדיעבר הסתבר שמיכלי ה 130ל לא מתאימים למכשיר (60ל בלבד). כל ניסיון להחליף מיכלים עלה בתוהו...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לכאורה אתה טועה בעניין הזה.
לא בטוח שיש ללקוחות מבחינה משפטית קניין על הבלונים של סודה סטריים. אתה משלם על הגז והבלונים אצלך כפקדון.
לפני עשרים פלוס שנים שמעתי מהבחור במתקן גזים בצומת ק.אתא שהם תבעו אותו על מילוי גז בבלונים שלהם ומאז הוא נזהר מלהתעסק עם זה.
הסיבה שהם מנסים להקשות זהה להסיבה שמיקרוסופת מגינה על תוכנותיה.
אם המחיר יקר וקל לעקוף את הקניין בזול הם יפסידו המון כסף.
יחד עם זאת יש את פסק הדין הזה שלא קראתי אותו בעיון שסותר את חזקת הבעלות של הספקיות על המיכלים.
https://www.fridmanwork.com/lawyers28862.html
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
האם סודהסטרים היא מונופול?
יש להניח שסופר סודה אינה איום של ממש, ודאי לא כעת, עבור סודהסטרים הענקית, בעלת תג מחיר של מיליארדי דולרים — והחל מסוף השנה גם גב כלכלי של הבעלים האמריקאי החדש, פפסיקו. אך כניסתו של שחקן חדש לשוק הגז למשקאות, שטוען כי ביכולתו להרוויח גם עם מחירי מכירה נמוכים בעשרות אחוזים מאלו של סודהסטרים, מעלה את השאלות כיצד לא קמו מתחרים לחברה עוד קודם לכן, והאם היא נחשבת למונופול בתחומה?
"סודה סטרים מציינת על מכלי הגז שלה כי המכל ניתן ללקוח 'באופן זמני' בלבד ובעבור דמי אחזקה ושימוש. זוהי למעשה התניית שימור בעלות המונעת מהלקוח לכאורה את קבלת הבעלות במכלים", מציין עו"ד מיכאל אדלר ממשרד אדלר שחר אדלר העוסק בין היתר בליטיגציה אזרחית. "באמצעות שימור הבעלות במכלים מתאפשרת פרקטיקה של קשירה (tying), שאינה מותרת לבעל מונופולין ושעשויה לפגוע בתחרות החופשית. הספק, שנהנה ככל הנראה מכוח מונופוליסטי בשוק הראשי (שוק מכירת מכונות ההגזה) מאלץ את לקוחותיו להיזקק לשירותיו גם בשוק המשני (שוק מכירת מכלי הגז)".
לדבריו, "בית המשפט העליון קבע בעבר כי העובדה שהחברה כותבת שהבעלות במכלי הגז נותרת בידה לא מעידה על המצב המשפטי. האופן שבו הספק מכנה את העסקה אינו מכתיב את מהותה, ומבחינת המהות המשפטית נקבע בבית המשפט העליון שהחברה מוכרת הלכה למעשה את מכלי המילוי ללקוחות, ועל כן הלקוחות רשאים למלא אותם אצל מי שירצו. היו כמה מאבקים משפטיים בנושא הזה בשנות ה–90, והמקרים האלה נותחו גם בספרות המשפטית — שם ביקרו את הניסיון לפגוע בתחרות בנסיבות דומות".
בהקשר זה, מעניין לבחון את התייחסותו של פרופ' עופר גרוסקופף (שמונה באחרונה לשופט בבית המשפט העליון) ל"מלחמות הסודה" של שנות ה–90. בספרו "הגנה על כללי תחרות באמצעות דיני עשיית עושר ולא במשפט" (בהוצאת הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית בירושלים), מציין גרוסקופף בהתייחסו לסודהסטרים כי "מטרתם הברורה של המפיצים היא להשיג לעצמם מונופול בשוק למילוי גז במכלים המשווקים על ידם".
לפי גרוסקופף, "המטרה שאותה ביקשו המפיצים להשיג באמצעות שימור הבעלים במכלים היתה ליצור מעין tying הפוגע בתחרות החופשית. רצונם היה לגרום לכך שלקוחות הרוכשים מידיהם את מכשירי הסודה יאלצו להיזקק לשירותיהם גם בשוק המשני של מילוי הגז".
ואכן, ב–2008 אישר בית המשפט העליון בגרמניה את החלטת משרד הקרטל הפדרלי הגרמני, שלפיה מניעתה של סודהסטרים מצרכני הקצה לרכוש גז מצדדים שלישיים היא ניצול לרעה של מעמדה הדומיננטי. החברה מתייחסת להחלטה זו בדו"חותיה השנתיים, ומציינת כי "אף שהחלטת בית המשפט הגרמני אינה מחייבת בתי משפט בתחומי שיפוט אחרים, ניתן להצביע על כך כתקדים בתחום ההגבלים העסקיים או בדיני התחרות".
היא מוסיפה כי אמנם אין כל ודאות שבית משפט אחר יקבע שהיא הפרה את חוקי התחרות או ההגבלים העסקיים — אך כישלון לאכוף את הבעלות על מכלי הגז יכול להשפיע באופן מהותי לרעה על פעילות החברה ומצבה הכספי. יותר מכך, החברה מדגישה כי ייתכן ולא תוכל להתחרות ביעילות עם חברות אחרות המציעות, או עשויות להציע בעתיד, מוצרים מתחרים.
מסודהסטרים נמסר: "סודהסטרים פועלת בהתאם לכל הכללים וההתניות ובדומה לחברות בתחומה בעולם".
-
מסתבר שבעקבות הפסיקה קמה בישראל תחרות למילוי הגז. אני לא רואה חלופה למיכלי ה 130 אבל את עניין הבעלות על המיכלים זה סגר לחלוטין.
בהזדמנות זו נעודד תחרות-
https://supersoda.co.il/?app=catalog&call=gaz2
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
תחרות זה חשוב ובמקרה של סודהסטרים חובה!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
לא מדובר במשהו כזה קיצוני. היום אני משלם 43 ש"ח למילוי מיכל כזה, הם מציעים ב-40. לא מעניין.
-
מישהו יכול לשלוח בבקשה קישור או להגיד איזה מתאם צריך ממיכל CO2 למיכל של הסודה סטרים
ראיתי שיש כל מיני מתאים ולא יודע איזה להזמין
וסתם מסקרנות, לכמה ליטר בערך מחזיק לכם הבלון של ה 400G של סודה סטרים
הרי הם טוענים שהוא עד 60L, אבל לי הוא מחזיק באיזור ה 30L
גם לכם?
-
תלוי כמובן כמה אתה מגזז את המיים. כנראה שבשימוש מיטבי (גיזוז עדין ביותר) אתה יכול להתקרב למספר שהם נוקבים.
טיפ - חפש "סופר סודה" - שירות מצויין להחלפת בלוני סודה סטרים בכחצי מחיר (כדי שהמשלוח יהיה חינם צריכים למיטב זכרוני להחליף 2 בלונים) - אתה משאיר בארון החשמל או נקודה מוסכמת מחוץ לביית וכנראה בבוקר תמצא בלונים חדשים במקומם... הם ממש מגיעים בשעות שאתה ישן כנראה :)
-
לסופר סודה יש גם נקודות חלוקה כגון תחנות דלק וכו'. יש באתר שלהם.
לגבי מתאם, זה עובד לי מצויין
Let's shop together on AliExpress with new user coupons
Your US $2.00 in coupons are here!
https://a.aliexpress.com/_B0QwPf
לבחור את הגרסה האירופאית EU
-
תודה רבה לכם
אני יודע שיש לסופר סודה מיכלים בכמעט חצי מחיר
אך עדיין עשיתי חישוב וכבר בקנייה הראשונה של מיכל של 6 קילו אני מחזיר את ההשקעה.
-
אגב, הגז הוא לא בדיוק אותו גז.
גז למשקאות צריך לעמוד בתקן קצת יותר נקי מCO2 לתעשייה. זה לא אומר שאי אפשר לשתות את הגז של התעשייה, אבל אולי יהיה לו טעם לוואי מסוים או תופעות מעניינות אחרות.
-
אני מבין שהדרך של לפרק את המיכל, למלא בקרח יבש ולסגור לא ממש פופולארית...
בעבר חיפשתי קרח יבש, היה יותר יקר מלמלא את המיכל דרך סודהסטרים.