לא משהו שבעלי ג'יפים יתרגשו ממנו... אבל בלנדרובר כל תקלה נפוצה היא סיבה לחגיגה, אגדות עם וגורואים מומחים.
אסף.
Printable View
לא משהו שבעלי ג'יפים יתרגשו ממנו... אבל בלנדרובר כל תקלה נפוצה היא סיבה לחגיגה, אגדות עם וגורואים מומחים.
אסף.
אחחח...
כמה מנטרות שחוזרות על עצמן במשך השנים, עוד מהימים העליזים של הויכוחים הבלתי נלאים עם ארז נכפולגר,
נראה לי בכלל שמאז ה TD5 שהיה לו פעם ירד לו החשק לגמרי.
אני בכלל מרגיש כאן כמו בסיפור בגדי המלך החדשים, אנשים מתגאים כאן בהשקעת אלפי שקלים לשנה בתחזוקה, אלפי שקלים!! תגידו זה רק אני? אתם רציניים?
זה זול???
היה לי WJ , לא זוכר סכומים כאלה לתיקונים שנתיים, הרבה הרבה פחות.
חכה... עוד לא שמעת כמה אנשים משקיעים בטויוטות האגדתיות שלהם...
אסף.
סער אתה לא צריך למכור את הXJ שלך, בסופר מעל קניה של 500 ש"ח מקבלים דיסקברי, מתי טיול בכורה עם הכלה החדשה.
נמרוד
אמרתי לך... קיצורי דרך ישראלים, יוצרים אחוז גבוה מהבעיות..
אני אגיד לך מה הסיפור של מוט ההגה.
המוט שמקשר בין זרוע הפיטמן והסרן, יושב מלפנים, לפני הסרן ואם לא נזהרים במיוחד, הוא מקבל מכות ומתעקם קצת.
לפעמים, אם אתה טמבל כמוני, כשהגלגל "נשען" על סלע/מדרון/מדרכה ואתה מתעקש לסובב את ההגה לאותו כיוון, הוא גם, לעיתים רחוקות, מתעקם בגלל הלחץ הלא סביר הזה..
כולם (בהכלללה, שלא יקפוץ עלי מי שלא) מנצלים את ההזדמנות להחליף למוט מחוזק (פחות מ-800 ש"ח (ש"ח) באנגליה + עשר דקות עבודה).
זה הסיפור הגדול של מוט ההגה הבעייתי של הדיסקברי.
סיפור מהצד.
גם מוט ההגה של האינדיאני/ם יושב ככה... אתה יכול להמשיך את המשפט/פיסקה, כראות עינייך ודעתך הקדומה/מתקדמת..
שמן בצמת מחשב : מחליפים את הצמה מהאינגקטורים.( 25 GP באנגליה AMR6103 ) אח"כ כל 10000 ק"מ מנקים עם ספריי מגעים ולחץ אויר את הפלג האדום בכניסה למחשב. אחרי 2-3 פעמים השמן נעלם לחלוטין . לא חובה להחליף את מוטות ההגה. בדר"כ כשנוצר חופש בתפוחים והיות ולא ניתן להחליף את התפוח מחליפים למוטות מחוזקים שטובים יותר מהמקוריים.
נכון, בקשר למוט אבל זה, בד"כ סתם תירוץ להחלפה.
התפוח לא ניתן להחלפה רק בצד אחד והוא, בד"כ לא "הולך.
בצד השני, של הפיטמן, אפשר להחליף אבל כבר מחליפים את כל המוט.
זה מוט זהה לזה של הריינג'. אני הכנתי מוט "חלופי", עם שני תפוחים "רגילים".
מאוחר יותר, עם הניסויים, עידו לוריה ייצר לי מוט בהזמנה מיוחד, אליו חיברתי את התפוחים שלי... נשמע כמו תכנית בישול...
בכל מקרה. השד אינו כצעקתה...
גם את עניין השמן, שהוא פאשלה תיכונית מטופשת, ללא ספק, "העצימו" הרבה יותר מה שהוא באמת..
מנגד, אפשר להשוות, את ההתחכמות של ג'יפ עם המאורר ההידראולי שלהם..
פריצה קטנטנה בצנרת, שמשתפשפת, והלך הקירור וגם ההיגוי...
די קישקוש לדעתי - לשתי התחכמויות יש פתרון די פשוט, עוד לפני שצצה בעייה.
טוב, זה נשמע הגיוני (פחות או יותר :). )
מה לגבי הצמיגים? ראיתי שהמידה היא 255/65/16 האם ישנם צמיגי שטח מלא במידה הזו? מה העלויות בערך?
מה עלות אגרת הרישוי לרכב?
תודה.
נמרוד, באיזה סופר אתה קונה? אני מגיע :)
נדמה לי ש-255/65 היא מידה של "18 ולא "16. זו מידה סטנדרטית של דגם הבנזין בצפון אמריקה והגירסה המפוארת/הזמנה מיוחדת של TD5 בארץ (וגם של LR/3 / דיסקברי 3)
במקרה זה, האלטרנטיבה היחידה (שהיתה עד לפני שנתיים לפחות..) היא ג'נראל וגם הם היו 50/50.
זו היתה המידה של הריינג' שלי (במקור מקנדה) וקניתי סט ג'נטים "16 (באנגליה, משומשים 120 לי"ש... לכל ה-4) ואז יש מבחר גדול של כל סוגי הצמיגים.
אבל אל תדאג. זו מידה מיוחדת לדיסקברי בארץ ורוב הסיכויים שהרכב שתקנה יהיה "16, עם המון אפשרויות לצמיגים..
סער, בקניית דיסקו TD5 וכמו בכל רכב, צריך לשים לב למספר נושאים. אתה מוזמן ליצור איתי קשר ואחלוק אתך את הידע שברשותי.עמית
סער,
שני מפגשים בודדים שלי עם דיסקו 2 , הסתיימו בתקלות קשות - לאחד הלך דיפ' אחורי בנסיון לעלות את הזיק. השני שפך גיר ביציאה מהמוסך אחרי תיקון גדול ובעליו עמד לשרוף אותו מרוב עצבים. זה היה לפני שנים רבות כהכלים היו חדישים יחסית , הראשון (אלון) חבר פורום וותיק שאולי יתקל בשרשור ויספר מה עבר עליו מאז.
השני (ארז) פיתח לדעתי אלרגיה למותג הזה מאז.
אבל בשורה התחתונה - כל ג'יפ ישן צפוי לתקלות ולתחזוקה יקרה יחסית , את שלך אתה כבר מכיר ומתחזק שנים , אז אם כבר אתה מחליף - תתקדם 10 שנים בשנתון לפחות. חוץ מזה - לפני שתנהג על רכב כזה אין בכלל טעם לדבר - תראה אם אתה בכלל מתחבר אליו.
סער,
תקשיב רק לאלו שהיה להם כזה רכב וכרגע אין.
כול השאר מדברים מפוזיציה כנראה...
בועז
הדיבור לא מפוזיציה, אלא מהפסקות קפה רבות, מתחת ללנדרובר היחיד אצלנו בקבוצה, היחס 1ל4 לרעת הדיסקו.
נמרוד
אני לא חושד באף אחד אבל כולנו מוטים.
אם נרצה או לא כל אחד מנסה להצדיק את את הבחירות שלו- ככה זה אנשים.
סער בחור נבון ומנוסה ויבחר את הבחירה הנכונה עבורו ויום אחד ישתף אותנו בדיעבד אם בחר נכון. אולי :-)
ולעצם העניין והכיתוב.
כנראה שאלה כלי רכב גנובים (כנראה מהצפון/דרום הרחוק) שננטשו ע"י גנבים טמבלים (שלא ברור למה גנבו רכב כזה, כשהשמועה אומרת שניתן לקבל בחינם..) שלא ידעו לתפעל אותם... ובכלל לא מפתיע שהם ננטשו בחולון - בטח ליד הבית של הגנבים..
לעניין הפסקות הקפה מתחת לדיסקברי ועלילותיהם של בעלי הלנד רובר המשמיצים... נימרוד (במילעל):
- אולי בגלל התיקונים הלא רציניים, שכללו הפסקות קפה וסיפורים/שיחות, הדיסקברי היחיד בחבורה, לא הצליח להשתחרר מתקלה פשוטה.
- אולי הוא/אתה/אתם לא טובים כ"כ באיתור ותיקון תקלות בדיסקברי.
- אולי הדיסקברי המסכן הזה, פשוט לא אהב את ההתגודדיות מתחתיו, במקום לעבוד ברצינות - או ש..לחילופין, כן אהב.
- אולי הדיסקברי לא תוחזק/מתוחזק כמו שצריך.
- אולי הדיסקברי לימון.
- אולי אתה סתם נהנה להשמיץ רכב תמים וניסה לעשות כמיטב יכולתו אבל, כמו אותו סוס שבעליו לא האכילו - שנייה לפני שהתרגל.. מת, הייתם חזקים ממנו (בכל זאת, הוא נצר לאצולה אנגלית ענוגה..).
אולי הרבה דברים אבל לכתוב בנחרצות כזו על סמך נסיונו של (בעל) רכב אחד (?!?!?) ולהתעלם לחלוטין מעוד (אחד לפחות..) מרוצה עד הגג... קטעים איתך..:).
יש לי חבר (אחר) שקנה דיסקברי בנזין 1996 שמור נהדר ויפיפה (בלי צחוק) בבדיקה אצל שגיא, עלה שיש בעיית התחממות קלה (נפוץ במנוע הבנזין הישנים האלה - החלפת אטם ראש, בד"כ פותרת את הבעייה לגמרי - הוספת תוסף, שאני מוסיף לכל מנועי האלומיניום שהיו לי אי פעם, פותרת בביטחון..).
מרגע שתפס עליו בעלות הוא גילה רק בעיות ברכב - מעולם לא הצלחנו לגלות מה הבעיות (רק הוא הרגיש אותן) אבל הוא החליף 1/2 אוטו:
- בולמים.
- קפיצים.
- רדיאטור (שפרץ בגלל ההתחממות) - אחרי שהקודם עבר ניקויי.
- משאבת מים.
- דרייב שאפט (נפל על סלע בראשון LOW וסל"ד בשמיים).
- צמיגים.
- רדיו (רצה עם מגברים וסאב...).
- עוד כמה דברים שאני לא זוכר כרגע.
הוא לא רצה לטפל בראש המנוע (הבעייה לא היתה אקוטית, רק לפעמים המחוג היה עולה לקו האדום ואח"כ יורד) כמו ששגיא הציע, אלא הלך על התיקונים הזולים יותר (משאבה ורדיאטור).
בסופו של דבר המנוע התחיל לשתות מים ונמאס לו - הוא הוסיף חומר זול למים והרכב נמכר (בניגוד להצעתנו, החברים ושגיא), לאחר שעבר בדיקות (במוסך לנד רובר + מכון בדיקה) בתוצאות מצויינות!!
הבעלים החדש נהנה ממנו ומכל ההשקעה של החבר שלי.. ויש לו רק דברים טובים להגיד עליו - על אותו רכב ...
עכשיו, תשאל את החבר שלי מה דעתו על דיסקברי - רק דברים רעים!!!
אחרי הדיסקברי הוא קנה טרופר 2001 (נדמה לי) בנזין ארוך - אחרי חודשיים עשה שיפוץ גיר (יותר מ-12K ש"ח). אחרי עוד שנה, עוד שיפוץ גיר (יצא זול יותר...) ועכשיו, אחרי עוד שנה וחצי, הגיר .. צריך שיפוץ.
הוא לא נוסע בשטח והוציא ימבה כסף (רק על הגיר) אבליש לו להגיד רק דברים טובים על הטרופר...
עכשיו, נמרוד, תגיד לי למה דעתו של החבר שלך טובה יותר מאלה של החברים שלי שמרוצים מהדיסקברי וגם מאלה שלא...
סליחה אבל זה קשקוש - כמו לבקש חוות דעת על אייפון רק מבעלי אנדרואיד.
בהגדרה מדובר בקבוצה שמורכבת מאנשים שלא בחרו דיסקברי, אז להגיד שהם לא מוטים זה טיפשות או רשעות.
מי שמניח ש'הכל אינטרסים' בפורום אז מה בדיוק יש לו לחפש פה?
הנחת העבודה שלי היא שאנשים כותבים כאן קודם כל מאהבת התחביב ורצון כן לעזור לאחרים בעצה ונסיון.
ברור שצריך לברור בזהירות את התגובות, להתעלם מכל מיני כותבים מטעם וסתם אנשים ציניים - אבל בבסיס הגישה היא קודם כל של אמון.
לענינינו, יש בדיסקברי הוצאות תחזוקה גדולות יחסית, אף אחד לא אומר שלא.
מה שאומרים פה זה אלף: הכל ידוע ומוכר, לא ביג דיל לתקן. ובית: הכיף שהאוטו מעניק שווה את ההשקעה.
מכאן ואילך זה סתם סיפורי זוועות על מקרים ספציפיים, כמהם אפשר למצוא על כל דגם אחר.
שתי תשובות על מה ששאלת למעלה:
מוט הגה החלפתי כי נהיה חופש בתפוח שמרותך למוט (התגלה בטסט). החלפתי במחוזק, בעיקר כי במחוזק אפשר להחליף בעתיד רק את התפוח.
במידה 255/65 R16 אכן אין צמיגי שטח מלא, שזו בעיה אמיתית. אני שמתי טויו אופן קאונטרי 50/50, שהם נפלאים בכביש אבל בעלי דופן רגישה לסלעים חדים, ולא שווים גרוש בבוץ. בקיצור תסתכל טוב טוב מה כתוב ברשיון.
ברנרד
הנחרצות שלי לא באה מרכב אחד, אלא מארבעה כלים שהיו לבנאדם, וכולם תוחזקו במקום ידוע, והוא לא מוכן לשמוע על רכב אחר, רק דיסקברי.
נמרוד
לא שביקשתי למחוק, פשוט, לרגע קטנטן, נכנסתי לפניקה (רגעית, כן?) שמישהו חדר לי ליוזר... ולך תדע לאן יגיע...:rolleyes:.
לכל המתעניינים (עניתי גם בפרטי):
פשוט לתגובה שלי הוספה שורה שמציינת אגדה שפעם, בחולון, היו זרוקים דיסקברי נטושים וכו'... ציינתי (בפניקה.. רגעית, כן? אני לא פחדן או משהו כזה.. טוב אולי רק קצת..) שלא אני כתבתי את זה...
לא היו שם סודות או השמצות או העלבות...
נמחק. מיותר.
אתה מציין את זה בתור אגדה אבל בהחלט יצא לי לראות כמה דיסקברים עומדים מאובקים מאד, עם עלים וקורי עכביש, שאין דרך אחרת להבין את מצבם מאשר נטישה..
לא רחוק ממני יש אחד כזה, שחודשים עומד בחוץ וצובר ג׳יפה, שמידי פעם מדביקים לו על השמשה ״קונה רכבים לפירוק״, והבעלים מוריד את המודעה והרכב ממשיך לעמוד..
אני לא זוכר שראיתי רכבי שטח אחרים במצב כזה ברחוב.
מאד אוהב את המותג ואת הדיסקו. אבל לאיכול לתרום לדיון שכן לא היה לי td5 רק דיסקו 1.
כל הדיון נסוב סביב אמינות ועלות אחזקה וכו׳ אבל מתעלם מנקודה אחת חשובה. רכב שטח מהסוג שאנחנו מדברים עליו ושאנחנו רוצים ( להבדיל מצריכים) נקנה קודם כל עם הלב ולא עם ההגיון - אם הרכב עושה לך את זה לך על זה ועזוב אותך מכל השיקולים הפרקטיים כביכול של אמינות ועלות אחזקה.
בתכלס - דיסקברי בכללי פחות אמין מרכב משנתון מקביל אבל לא כצעקת שונאי המותג. ההפרש בעלויות התחזוקה יהיה לטובת הדיסקברי ולו בגלל עלויות הדלק.
סתם כאנקדוטה- משנת 2000 ועד היום אני חזק בתחביב. רוב השנים עם לנדרובר כולל 3 דיסקו בנזין, 1 דיסקו דיזל ידני ודיפנדר. במהלך השנים עשיתי הפוגה בת כשנה עם סופה. דווקא הסופה הייתה הכי פחות אמינה ולא הצלחתי לסיים אפילו טיול אחד איתה ללא תקלות. פשוט פחדתי לצאת איתה לטיול כי ידעתי מה יהיה.
כיום שוב חטאתי ואני עם jk רוביקון חדיש יותר אבל גם הדיסקו1 בנזין ברשותי וכנראה לא יימכר כי הבנות החליטו שהן דווקא רוצות אותו כרכב הראשון שלהן.
תגיד, לא יכולת להעלות את הדברים האלה לפני שנה. לפני טסתי לחפש זהב על המדרכות פה (אף אחד לא אמר לי שפה, היכן שאני גר, אין כמעט מדרכות...)?
אז ככה, מספר עובדות:
- הדור הראשון/שני של הכריות של הדיסקברי אכן ברמה בינונית- ואחרי מספר שנים (!!) נוטות להתייבש ולדלוף ממליון נקבים זערוריים, במיוחד במספר מקומות (ותכף נגיע למקומות אלה).
- בשנים האחרונות, יש כריות חליפיות (זהות למקור) מאיכות גומי טובה הרבה יותר - וגם זולות יותר מהמקור..
- מערכת שיש בה דליפת אויר ולא מטופלת או לא מאותרת (כמו אצלך...) תביא, בסופו של דבר לקריסה של הקומפרסור.
- הקומפרסור המקורי, בעל בוכנת/צילינדר אלומיניום, לא ניתן לשיפוץ.
- ליחידת הקומפרסור מחוברת יחידת הסולנואידים והמייבש וכל הגישפט קומפלט עולה כמה אלפים.
- הסולנואידים וצינורות האויר, כמעט שלא דולפים (אני אומר "כמעט", ליתר ביטחון..)
- יש אפשרות לסנכרן ליחידה המקורית קומפרסור אחר, טוב/חזק/אמיד/זול יותר, שיעמוד בהמון דליפות...
- המערכת עצמה, פשוטה וטיפשה ואין בה כל תיחכום ומקום לגרלינים להסתתר (ואני אסביר בהמשך).
- בד"כ (ואני אומר "בד"כ", לשם הזהירות) מחשב "האויר" לא "הולך ואם יש בעייה, היא מכנית לחלוטין.
- יש קפיצים חליפיים ארוכים/טובים/אמידים מהמקור לאין שיעור - קצת יקרים יותר..
- יש קיט החלפה לקפיצי סליל - קוראים לו... קפיצי סליל - למי שנמאס לו או מתעצל..
עכשיו, אחרי שגמרנו עם העובדות הרלוונטיות..
איך בורח האויר? הרכב נוטה לכיוון אחד או שניהם ביחד?
לכל קפיצי האויר, יש נקודה רגישה והיא המקום בו הקפיץ מתקפל לתוך עצמו - גובה הנסיעה הרגיל. במקום זה מתרחש מירב החיכוך וזהו המקום בו נותים הקפיצים המקוריים לפתח דליפות שקשה לאתר (אני לא מדבר על בלאי היובש שהזכרתי קודם - בחדשים אין את זה).
דליפה כזו אופיינית מאוד לדליפה ראנדומלית, שלא מאתרים: כשהנקב/חור נמצא "בתוך" הקיפול - אין דליפה. כשהוא זז קצת והדרך "מתפנה" - יש דליפה. כך שקשה לאתר אותה (למי שלא יודע איך ולמה) באמצעים "קונבנציונלים - יענו, מים וסבון ושפריצר פרימטיבי.
הרכב "נוטה" ליישר את הרכב (כלפי מטה) - יש דליפה בקפיץ אחד, בלילה כל הרכב יירד.
כמו שהזכרתי, המערכת פשוטה מאוד ואם יש דליפה, שלא מאותרת על פניה, יש לבודד את משתני המערכת ולבדוק מה קורה:
- לנתק את הקפית מצינור האויר. לחבר צינור אחר ולנפח לגובה רגיל +קצת. לסגור את יציאת האויר (אני סומך עליך שתמצא איך) ולבדוק אם הקפיץ מאבד אויר/גובה...
- לפתוח את מערכת הקומפרסור/סולנואידים ולחפש שם דליפות - מים וסבון.
- להשעין את הרכב על "חמור"/ג'ק כך שלא יוכל "לרדת" בכלל (שגם אם תהיה דליפה באחד הצדדים, לא יהיה איזון כלפי מטה) ובבוקר לבדוק באיזה קפיץ חסר אויר - הוא הפושע!
- אם לא מוצאים דליפת אויר בקפיץ שחסר בו אויר (לא לרוץ לקנות/להחליף קפיץ..), להצליב בין חיישני הגובה ולחזור על הבדיקה (המחיר של חיישן מגוחך וכך גם המשלוח לארץ).
- אם אתה לא מצליח, למרות כל זאת - שלח לי כרטיס (ביזנס ומעלה :rolleyes:) ואני אבוא לנסות...
- לא רוצה לשלם כרטיס - תחליף לסלילים - בניגוד לריינג' (שזו כפירה מוחלטת, שדינה מוות בסקילה!) הדיסקברי חי יפה מאוד גם עם סלילים...
זה נשמע מסובך כשכותבים/קוראים - ממש לא והבדיקות בחינם, כשעושים בבית ולא משלמים למוסכים הון (והם גם מחליפים דברים "ליתר ביטחון")..
הכתוב למעלה, היה ליואב, שמשום מה מחק את מה שכתב ב-#114...
דבר נוסף.
לעיתים, אותו נקב מחו..בן, "נפתח" רק בתנוחה מסויימת של קיפול הקפיץ וכשמיישרים (מנפחים אויר) את הקפיץ לבדוק את כל אורך הקפיץ, לחץ האויר פשוט "סותם" את הנקב ולא רואים בועות - כך נוצרות אגדות...
כיש מצב כזה, שלא מוצאים נקב/בועות ואין דליפות אחרות במערכת, במקום למלא אויר ולחשוף את החלק המגולגל, עדיף להרים את הרכב קצת (בכל פעם) עם ג'ק...