נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני אוהב יותר את הקסם של הטויוטה... קסם שיש רק ברכב שאתה סומך עליו לחלוטין.
זה משהו שאין בלנדרובר ולא בסיקס ולא בג'פ"ס...
נו ברצינות, על הגרוטאות האלו ניתן לסמוך לחלוטין? מאיפה אתה מביא את העובדות/אגדות האלו? הרכבים בארץ יוצאי מג"ב עם 400000 + ק"מ שחוטים ומתוחזקים ברמה נמוכה בגלל מחסור בחלפים ומכלולים שמחירם נמדד בזהב.. אתה מבין שאנשים מסיירים בממלכה האשמית כדי לחפש מכלולים!! לפני מספר שנים בחנתי מספר 75, אף אחד מהם לא נכנס לקטגוריה של רכב שאתה יכול לסמוך עליו לחלוטין, לכולם היו בעיות במכלול אחד או יותר, גיר קופץ, נזילות שמן, חופשים במערכת ההנעה ובודי מרוט, דלתות לא נסגרות, חלודה, חלקים מאולתרים בקיצור שמייח. כשבדקתי זמינות חלקים ומחירם הבנתי שאני נכנס להרפתקה מסוכנת ...דרך אגב אז דברו איתי על 60-80 אל"ש. כל סופה פרימיטיבית אם תשקיע בה 50000 ש"ח במכלולים חדשים רמת האמינות שלה תהיה פי 10 ואם תשקיע חצי מהסכום בדפנדר ותשתול בו TGV תקבל רכב טוב בכמה רמות מה 75 בכל פרמטר.
מצד שני, ה"קסם" הזה יקר מדי בישראל. במחיר שדורשים על נבלה מסדרה 70, אפשר לבנות דיפנדר מרשים, או Jeep מדהים.
ואם ניכנס לפרטים הטכניים - קפיצי עלים לא בדיוק מפריעים לי כי אני יודע, מנסיון אישי, שאין שום בעיה להתאים קפיץ עלים לרכב ספציפי לפי דרישה ולקבל גם נוחות וגם מהלך וגם עמידות לאורך זמן, ויש בארץ בעלי מקצוע מנוסים שיודעים לעשות את זה וגם מספיק קיטים אוסטרליים על המדף לרכב הזה.