-
תגובה: מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
בכל רגע נתון מיוצרות מספר ביצים, בשלבים שונים של התפתחות. ממש סרט נע.
אם יש עיכוב בביצה אחת, הסרט הנע יכול להידפק ואז קורות תקלות, כמו שבסירטון.
במקרה הגרוע ביותר, עם אחת הביצים "נתקעת"/מתעכבת ב"סוף הסרט הנע", התרנגולת עלולה למות, בגלל הביצים האחרות שממשיכות "בתנועה"... עצוב מאוד..
בקיצור.
זה לא שביצה נוצרת מהתחלה ועד הסוף ורק אז מתחילה אחרת... יש ייצור שותף ורציף.
וזה הזמן לומר שהשירשור הזה נעשה די... מגעיל...:(
-
ברנרד, זה הרקע החקלאי שלך או שיש סימוכין?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
איזה חקלאי? מה נראה לך, שאני עשיר?
עשרים ומשהו שנים של גידול תוכים וכל מיני תרנגולות נוי ושלוים פיצפונים... בעיקר תוכים. הרבה תוכים... הרבה מאוד.. גדולים.
לומדים משהו..
ודרך אגב.
אתה יכול לראות את זה גם במצגת שהעלת קודם, בסלייד השני - למעלה רואים בבירור את השלבים השונים של הביצים "בהפקה"..
או שבכלל התכוונת לסימוכין של "מגעיל"...:rolleyes:
-
מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
תהליך היווצרות הביצה:
1. 24 שעות מהרגע שהשתחררה בשחלה , נכנס לחצוצרה בדרך למגנום. שם לביצה המופרית מוסיפים את המעטפת ואת החלמון
2. 3 שעות בתוך המגנום והביצה מקבלת מעטפת נוספת.
3. 1 שעה באיסטמוס, מתחילות להיווצר הממברנות עוד עטיפה על כולם
4. 20 שעות - בקטע האחרון. הביצה יורדת לאט לאט בצורה סיבובית, וכשהציפור מטמיעה את הצבענים (מלנין) בתוך קליפת הביצה, הם מרוחים סביב כול הקליפה, בגלל התנועה הסיבובית שהביצה יורדת למטה כלפי הפליטה. פתח ההטלה.
אם לא היה מספיק ברור קודם אז התהליך לוקח 24 שעות מרגע תחילת היווצרות חומרי הביצה המוכרים לנו.
לתהליך הזה קודם תהליך של 24 שעות שמעביר לחלמון את הביצית המופרית או הלא מופרית.
זאת אומרת שתכלס בקנה יש תמיד רק ביצה אחת נראית לעין
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
OK. ו...
זה מתייחס למשהו שאני אמרתי? סותר אותו?
אה. עכשיו, אחרי העריכה, זה ברור, מה רצית להגיד...
אתה רק לא מגדיר "קנה"..
אני מפנה אותך, שוב, למצגת שלך, למקום שציינתי.
בכל מיני בדיקות"פוסט-מורטום" (או איך שחנן הגדיר-פתיחת הציפור/עוף), ניתן לראות בבירור, ביצים בשלבי,הכנה, שונים... עם הצהוב.
את הציפוי האחרון, הקליפה הקשה, "מקבלים" לקראת הסוף..
לי לא היו "מטילות" אבל בגלל ה"דפקט" המובנה בהן, שבגללו הן מטילות כ"כ הרבה, אני מתאר לעצמי שאצלן מראה הביצים "המתהוות", יהיה ברור יותר מאשר אצלתוכים בעונת הרבייה ו/או תרנגולות נוי זעירות..
-
והנה, לאחר שנים אני מוצא את ההכשרה שעברתי בילדותי מועילה למישהו!
כילד בכיתה ד' אבא החליט שאני צריך לגדל חיה ע"מ ללמוד אחריות מה היא.
ואם חיה, אז שתהיה פרודקטיבית - תרנגולת, לא אחת, עשרים.
וכיוון שאנו שומרי כשרות, מישהו צריך להוציא הפרודקטיויות לפועל, משמע, ללכת לשוחט. אז ניבחרתי.
עם פגר של תרנגולת, אין לאמא ממש מה לעשות כך שצריך לפתוח, לנקות, לפרק ולהביא למטבח אחר כבוד להמשך טיפול. שוב, ניבחרתי.
התמונה היא של ילד בן 9 שעובד על שולחן פח בגינה עם גרזן (לקיצוץ יכנפיים, הרגליים והראש) וסכין ציידים על תרנגולת אומללה שרק הבוקר אכלה גרעינים מכף ידו.
ממש ליד, ניתן לראות להקת חתולים רעבים שמחכים לראש שקוצץ בגרזן וניזרק אליהם.
ברגליים, אגב, הישתמשתי כדי להבהיל את אחותי הגדולה כאשר אני אוחז בה,מכסה את כף היד עם השרוול ומנענע את הרגל בצורה שמזכירה קבצן.
אז חשבתי שזה מגניב. אחותי חשבה אחרת ולא פעם קיבלתי ממנה סטירה, מה שלא מנע, כמובן, את הפעם הבאה...
לעניינינו,
יש "שק" של ביצים ללא עטיפה וללא קליפה, בגדלים שונים על פי סד"פ היצור שלהם.
מיד לאחר מכן , בשרשרת, מופיעות ביצים בודדות (עד 3) עטופות בציפוי דק אותו אנו מכירים מהביצים הקשות במילואים.
לאחר מכן ישנה ביצה יחידה עם קליפה דקיקה בתהליך יצור.
זו עם הקליפה המוכנה יצאה בדיוק הבוקר, ממש לפני שפס יצור הביצים כולו עבר סט אפ מחודש לפס יצור בשר.
זמן מחזור של ביצה עומד, כאמור, על 24 שעות +-
-
תשמע, עודד...
אולי בלי כוונה אבל עשית אותי ממש מאושר...:).
כבר חששתי ששוב מישהו פה יגיד שאני לא נותן לעובדות לבלבל אותי...
-
היי עודד.
הרשה לי לנצל את הידע הרב שלך.
התחלתי בהדגרת ביצים לאפרוחים במדגרה קטנה שרכשתי כדי להרוויח זמן. בשלב הבא אבנה לי אחת הרבה יותר טובה מהמוצרים שבשוק. בינתיים אני בפחד תמידי שאם תקרה הפסקת חשמל כל הביצים ילכו לאיבוד עקב ירידת החום מ- 37.5 מעלות - החום שבמדגרה. אך בטבע הדוגרת עוזבת את הקן לפרקי זמן ממושכים למדי ולא קורה כלום לביצים.
האם אתה יודע כמה זמן של הפסקת דגירה יקלקלו את הביצים ולא תהיה בקיעה ? לא מצאתי כלום באינטרנט. תודה.
-
שרשור מעניין מאוד.
חיים, גם לי יש רוד איילנד. זכר ו2 נקבות.
הדגרתי במדגרה תוצרת בית. בקעו כמה מהביצים. בכולן התפתח עובר.
מהניסיון שלי, וממה שקראתי ברשת, בתרנגולות גם פספוס של 2-3 מעלות לא מאוד קריטי. הבקיעה תתאחר ביום-יומיים.
ניתן לשמור בטמפ קרירה, 10-15 מעלות, ביצים במשך שבוע -10 ימים עד שתתחיל להדגיר אותן. מנסיון בחורף אצלי, אני אוסף להדגרה אחת לשבוע. בכל הביצים מתפתח עובר.
אצלי כשהחימום לא עבד חמש שעות לא היתה בעיה בהמשך התפתחות העוברים אבל במדגרה הבידוד מעולה.
איזו מדגרה קנית?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
היי עודד.
הרשה לי לנצל את הידע הרב שלך.
התחלתי בהדגרת ביצים לאפרוחים במדגרה קטנה שרכשתי כדי להרוויח זמן. בשלב הבא אבנה לי אחת הרבה יותר טובה מהמוצרים שבשוק. בינתיים אני בפחד תמידי שאם תקרה הפסקת חשמל כל הביצים ילכו לאיבוד עקב ירידת החום מ- 37.5 מעלות - החום שבמדגרה. אך בטבע הדוגרת עוזבת את הקן לפרקי זמן ממושכים למדי ולא קורה כלום לביצים.
האם אתה יודע כמה זמן של הפסקת דגירה יקלקלו את הביצים ולא תהיה בקיעה ? לא מצאתי כלום באינטרנט. תודה.
צר לי ידידי. לא הדגרנו אותן מעולם. קנינו אפרוחים אחת לשנה כך שאני פשוט לא יודע..
-
למה צריך מדגרה ? אי אפשר לשים על הביצה תרנגולת? כמה תרנגולות אתה כבר צריך?
-
מיכה, מה נהיה לך?
שמעת פעם על תרנגולת מאלומיניום או בליץ'? זה מה שחיים רוצה - תרנגולת מתיכנון שלו...
-
הרוד איילנד שיש בארץ משום מה לא דוגרות.
-
קניתי מדגרה בסיסית שלא הופכת את הביצים. משהו מפלסטיק שהמוכר טען שהיא קנדית. אך בהחלט יכול להיות שהיא סינית טהורה.בינתיים היא עובדת.
לשאלה - רוד איילנד ועוד זנים אקזוטים לא דוגרות .גם D98 ישראליות מיועדות להטלה ולא לדגירה.
הביצים של התרנגולות האלה אינן לאכילה כי מחירןן מתחיל ב- 20 שקל לביצה ומסתיימים גם במאה שקל לאחת. בכל ביצה אתה יכול לקנות 100 ביצי מאכל. והביצים נחטפות כשהן עוד חמות.
בינתים התפגר לי היום הזכר הענק כאשר הוא נאבק עם צפע והפסיד בקרב. עכשו אני מחפש זכר חדש מסוג רוד-איילנד או ברהמה.
-
חיים עצור!!
כמה דברים חשובים ממש.
התרנגולות מביאות עכברים ואלו מביאים נחשים כך שחשוב מאוד להיערך לעניין ומסתבר שאתה לא ערוך.
בכלוב הארנבות שהיה לי, על מנת למנוע כניסה לנחשים, עטפתי את כל הכלוב (כולל רצפה ותקרה) ברשת עם חורים של 1 ס"מ. מספר נחשים עזרו לי לגלות מספר חורים שהיו ברשת, כל אחד בתורו.
לאחר שאשתי נאבקה בזעמן שחור עם מצ'טה תוך שהיא ניכנסת לתא הלינה של הארנבות, שגודלו 80X160 גובה 110 ס"מ ולאחר שאך בקושי חילצתי אותו מכעסה הנורא על שגזל 4 גורי ארנבות, שיחררתי אותו הרחק.
לצערי, הצפע שהחליף אותו לא זכה לחנינה. הוא זכה למפגש קצר עם טוריה...
לאחר מכן סגרתי את הבסטא, שיחררתי הארנבות (עד היום כמה מהן מסתובבות בישוב, רק השחורות שרדו, עדות לכושר השרידות התימני...) ומכרתי לילדים סיפור כלשהו.
בקיצור, תקפיד על עטיפה מושלמת של רשת צפופה או שתתחיל להיתאמן בעבודה עם טוריה.
אגב, זעמן שחור זה טוב ליהודים..ולא, הצפע לא הולך להיעלם רק כי ניצח בקרב עם התרנגול שלך. אם לא הרגת את הנבלה, הוא יחזור כל יום! מבחינתו, פתחת מסעדה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
חיים עצור!!
כמה דברים חשובים ממש.
התרנגולות מביאות עכברים ואלו מביאים נחשים כך שחשוב מאוד להיערך לעניין ומסתבר שאתה לא ערוך.
בכלוב הארנבות שהיה לי, על מנת למנוע כניסה לנחשים, עטפתי את כל הכלוב (כולל רצפה ותקרה) ברשת עם חורים של 1 ס"מ. מספר נחשים עזרו לי לגלות מספר חורים שהיו ברשת, כל אחד בתורו.
לאחר שאשתי נאבקה בזעמן שחור עם מצ'טה תוך שהיא ניכנסת לתא הלינה של הארנבות, שגודלו 80X160 גובה 110 ס"מ ולאחר שאך בקושי חילצתי אותו מכעסה הנורא על שגזל 4 גורי ארנבות, שיחררתי אותו הרחק.
לצערי, הצפע שהחליף אותו לא זכה לחנינה. הוא זכה למפגש קצר עם טוריה...
לאחר מכן סגרתי את הבסטא, שיחררתי הארנבות (עד היום כמה מהן מסתובבות בישוב, רק השחורות שרדו, עדות לכושר השרידות התימני...) ומכרתי לילדים סיפור כלשהו.
בקיצור, תקפיד על עטיפה מושלמת של רשת צפופה או שתתחיל להיתאמן בעבודה עם טוריה.
אגב, זעמן שחור זה טוב ליהודים..ולא, הצפע לא הולך להיעלם רק כי ניצח בקרב עם התרנגול שלך. אם לא הרגת את הנבלה, הוא יחזור כל יום! מבחינתו, פתחת מסעדה...
חתול.או חתוליים.
-
כרגע עוד אין ביצים ואפרוחים בלול,כך שאין לצפעים מה לחפש בינתיים. מה שבאמת מפחיד אותי אלה הנמיות. למכר שלי הן חיסלו בלילה אחד 45 תרנגולות מטילות. כרגע אני עסוק בהגנה ושיפורים יומיומיים כנגדן.
הצפעים מפחידים אותי מפני הכשות בעת איסוף ביצים - ונגדם אמצא משהו עד סוף החודש. בינתיים שפכתי גיר ברוחב מטר לפני ההגעה ללול - והם ממש לא אוהבים לזחול עליו.זה כתרופת אליל לבינתיים.
מישהו יכול לספק לי ביצים מופרות ונתחלק באפרוחים כשיבקיעו ?
-
שמעתי שנחשים לא אוהבים לזחול על חצץ ...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
אחד השרשורים ההזויים..אנא המשיכו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שמעתי שנחשים לא אוהבים לזחול על חצץ ...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ספר את זה לבנזונה שהכיש אותי לפני שנתיים על שביל החצץ בכניסה לחצר שלי.
'ססססאוחתו השבית אותי לשלושה שבועות! ואיזה כאבים...
רכס, תתאפק. 3-4 ימים ויהיו לי מספיק ביצים בשבילך.
איתי
-
וואלה. חטפת הכשה מנחש צפע ? אני שכבתי שבוע מעקיצת עקרב כשהייתי ילד ושכבתי 10 ימים בין חיים למוות. מאז אני לא לוקח סיכונים עם בעלי החיים האלה.
איך זה קרה לך ? שטח הגידול הטבעי שלך מועד לפורענויות. ועוד הילדות מסתובבות שם חופשי. דירבאלק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שמעתי שנחשים לא אוהבים לזחול על חצץ ..
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ומה התשתית שהם זוחלים עליה במדבר?
מצע מהודק?
בקיצור, לא תופס.
-
לגבי ביצים מופרות, יש לך פרטית.
לגבי נחשים הפתרון מבחינתי הוא חתולים. הרבה חתולים. התרנגול רודף אחריהם ולא להיפך...
לגבי נמיות - תי"קו.
הבעיה מבחינתי הם כלבים שמסתובבים חופשי במושב
-
ערימות של חתולים לא עזרו לי למנוע הגעת צפעים.
היחיד שמנע צפעים באזור היה זעמן שחור ענק...(לא ארסי!)
הצפעים לא באים רק לגוזלים ולביצים. הם בעיקר באים לעכברים שנמצאים תמיד בסביבת הלול (חוק טבע כזה...)
הברירה היחידה שאני מכיר היא רשת צפופה תפורה ביסודיות האוטמת את הלול.
קח בחשבון, היכן שאפשר לדחוף אצבע, אפשר לדחוף נחש! (גם נחש ענק יכול לשנות היקפים בצורה מדהימה. ראיתי את זה במו עיני!)
לגבי נמיות, כל עוד הכלוב סגור היטב, תודה להן ותטפח אותן. זו חיה נהדרת שניתנת לביות וזוללת כל מה שעומד בדרכה - צפעים, זעמנים, עכברים, עכברושים, ילדים קטנים ומעצבנים של השכן ומה לא...
אצל הורי בחצר ישנה להקת חתולים ענקית שלא מנעה אף פעם הימצאות של נחשים.
לפני כחצי שנה, התנחלה אצלם משפחת נמיות בת 5 פרטים, מאז לא ראיתי אף נחש שם (האמת שגם אוכלוסיית גורי החתולים הצטמצמה באופן מחשיד..)
לגבי הכלבים המשוטטים, הם מאוד אוהבים נקניקיות ולא טורחים לבדוק את תכולתן, אני בטוח שתמצא איך להשתמש בנתון זה..
-
אני לפני בניית לול תרנגולות ותוכים בעצמי והקטע עם הנחשים קצת מלחיץ אותי.
אם חצי מטר מהרצפה אני אדאג לרשת צפופה מאוד/קירות עץ או איזכורית, האם זה מספיק נגד נחשים?
-
חד משמעית לא.
אם תצפה את הלול בגובה מטר מהרצפה בלוח חלק (פח / דיקט) ותדאג תמיד שלא יהיה מונח על הרצפה עד מטר מהכלוב כלום ובנוסף, תדאג שהכלוב לא יהיה מתחת עץ, קיר עם מדפים או כל דבר אחר - אז אתה מוגן.
יותר קל לבנות את כל הכלוב, כולל רצפה ותקרה מרשת צפופה.
-
חתולים מתעסקים רק עם חיות קטנות מהם, ולא מהגיבורות במיוחד.
הם יודעים טוב לעשות את ההבדלה בין נחשים ארסיים כמו צפע, שהם בוחרים לא להתעסק איתם, ובמקביל לטבוח בנחשים הלא ארסיים שהיית שמח שיהיו לך בחצר.
החתולים שלנו, כמה שהם נחמדים- עובדים יפה בכל מה שקשור לעכברים ציפורים ונחשים לא ארסיים, וחסרי יעילות מול הצפעים.
-
הכלוב יהיה מרושת כולו, חלק ממנו יהיה עם בטון יצוק וחלק אדמה. זה יהיה מבנה של 3 מטר על 3 מטר. יש עץ ליד.
-
גידלתי תוכים (ותרנגולות ושלווי נוי פיצפונים) למעלה מעשרים וחמש שנים. היו לי 6-7 כלובים גדולים (2X2X1.5 ו-2X3X4) ועוד המון כלובים קטנים יותר.
הכלובים נבנו מ"פלטות" רשת יעודיות (2X1) ומעולם לא היו אצלי צפעים - אצל השכנים היו, אצלי לא. צפעים לא יכולים להכנס דרך הרשתות האלה.
כמה פעמים, במשך השנים, נכנסו זעמנים" ו"במכה" אחת עשו שמות בתאי ההטלה - פשוט עברו אחד-אחד וגמרו כל מה שהיה שם (הורים, גוזלים וביצים) - כל פעם נזק של אלפי שקלים.
רשתות צפופות בסיגנון "רשת תרנגולות" או "רשת יונים", כמו שהן נקראות (מין "ריקמה" של משושים כזו) יעילות לזמן מוגבל.
- הרשתות האלה מתרופפות עם הזמן ונחשים צעירים (החומים) מצליחים להשתחל פנימה. לתרנגולות זה פחות משמעותי אבלל תוכים...
- הרשתות האלה גם מחלידות די מהר (למרות הגילוון) ונקרעות, כשהתרנגולים/ות רבים/ות.
- הן גם מפריעות לראות מה קורה בתוך הכלוב - משמעותי לתוכים - יש שם אינטראקציות שחבל על הזמן..
לעכברים... אין פיתרון טוב.
- אם יש נחשים שחורים - אין עכברים אבל בסופו של דבר הנחשים לא שוכנים קבע באותו מקום ויש גם את עניין הדיעות הקדומות.
- אם יש חולדות/עכברושים - אין עכברים... וגם אין תרנגולות ואפרוחים ו... הכל הולך, עם הזמן. הם מכרסמים את כל הרשתות "הרקומות" וחופרים מתחת (אפילו ל) 20 סמ' של יציקות בטון.
נמיות זה דבר מבורך - אין מה להוסיף... חוץ מזה שהחיות/ציפורים/תוכים/עופות צריכים להיות להיות בתוך כלוב חסין נמיות...
בקיצור.
אחרי המון נסיונות בהרבה שנים, מה שהייתי ממליץ הוא:
- להשתמש ב"פלטות" רשת - דומות לרשתות כלובים שנמכרים בחנויות. מגיעות בגודל של מטרXשניים וברווחים שונים.
- כלוב גדול/תעופה - ריצפת יציקת בטון, של כמה סמ' ובתוכה לשתול את "פלטות" הרשת... ולהמשיך משם.
- מאותן "פלטות" ניתן לבנות כלובים בכל מידה (אצלי היו כמה של 1X1X2) ולהרים אותם על רגליים בגובה של מטר - רוב הנחשים לא "אוהבים" לטפס על צינורות מתכת מגולבנים (פעם צפיתי במשך יותר משעה, בנחש שחור צעיר (חום כזה, כמעט מטר) מנסה לטפס... לא הלך לו), אלא אם הוא נחש שחור בוגר - מה שהם מסוגלים לעשות... מפחיד. צפעים לא מטפסים בכלל.
- אם אין צינורות ומשתמשים בבזנט/ברזל זוית, להתקין חרוט הפוך (הרחב כלפי מטה) מפח מגולבן, בגובה של כ-70 סמ' ובקוטר של 20-30 - גם חולדות לא מצליחות לעבור את זה - בדוק. הבעייה שהן קופצות על הכלוב מעצמים קרובים (אפילו מ1-2 מטר).
- כלובים קטנים (גם ה-1X2X2) ניתן לתלות מקונסטרוקציה.
דבר נוסף, שלא דיברו עליו - תינשמות וכוסים.
הדברים המועילים האלה (נגד עכברים וחולדות) חוטאים, מידי פעם, וחוטפים את דיירי הכלובים... דרך הסורגים (פה דווקא רשת הלולים עדיפה).
מי שלא ראה תנשמת מתנפלת על שלו גמדי/תוכן/אפרוח (יקר פחד היה האפרוח. עוף מדרום אמריקה, שלא היה בארץ ועדיין אין..), דרך הסורגים ופשוט מוציאה אותו בחתיכות, לא ראה מחזה מחריד/מאלף מימיו...
כמובן שרוב הדברים מיותרים ו"אובר-קיל" לתרנגולות בגודל שחיים מדבר עליו - הן בכלל הורגות עכברים..
-
תוכים בחצר מתכון מנצח להימצאות נחשים,הרבה פחות מתרנגולות.
תהיה ערוך עם רשת לול צפופה,שמרווח בפתיחת הדלת יהיה במילימטרים.
אני הוצאתי 2 צפעים מכלוב תוכים אחרי סעודה ,פשוט לא יכלו לצאת ,ממש כמו במשל השועל והכרם.