תגובה: הולכים ונחנקים (פשוטו כמשמעו)
אייל,
מה שאתה מצדיק הוא אחת המלחמות שלי.
קיבלתם רשיון לרעות עדר בשטח נתון.
אף אחד לא נתן לכם בעלות על השטח או רשיון לסגור אותו בפני מטיילים.
מותר לכם רק לרעות שם את העדר ותו לא.
השערי בקר המצ'וקמקים שאתם עושים לא נוחים לתפעול ותמיד מסתבכים או קצרים מדי.
וזה במקרה שאני מוכן להשקיע ולהשתתף בשמירה שלכם על הבקר ולרדת מהרכב לפתוח ולסגור כל 50 מטר שער.
שימו מעבירי בקר (הצינורות האלו שהרכבים עוברים עליהם והבקר לא) ותכבדו את כל מי שזכאי חוץ מכם להשתמש בשטח.
מאחר ואתם שמים פס על כל מי שאינו חקלאי אל תתפלאו אם ישאירו לכם שערים פתוחים בכוונה או בלי כוונה.
לפעמים מגיע לכם בגין החוצפה אפילו שיעשו לכם נזק אבל בשביל זה יש כבר את הבדואים.
ואם מישהו נתקל בשער בקר מבוצר אני קורא לו לפרוץ אותו תוך גרימת הנזק הכי גדול שניתן לשער.
לשים לב רק שהבקר לא יברח (לא בגלל החקלאים) פן תגרם תאונת דרכים.
אייל,
עם כל ההזדהות של חקלאי לשעבר, אין סיבה או היתר לסגור שטחי מרעה.
Slowly..
הדיון הזה מזכיר לי קצת תשדיר שירות של הרשות לזהירות בדרכים
בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם
ואני אוסיף, ולא רק בכביש.
עירא
אתם צודקים ושוב צודקים אבל...
במשוואה של הכיף של X מול הפרנסה של Y,
Y מנצח בעיני. ויכול להיות שלא חוקי לסגור שטח אבל לא חוקי בדיוק באותה מידה לפרוץ שער.
מכאן, שאני מעדיף להיות עבריין בשביל להתפרנס מאשר בשביל לכייף.
לגבי מעברי בקר - נכון דרשת רק שמעביר בקר ("מנע" בשמו התקני)עולה הרבה כסף שלא לכל חקלאי יש. מדי שנה מקבלים מרשות מרעה תקציבים לדברים כאלו ובמקומות רבים שערים הופכים עם הזמן למעבירים. הבעיה מתחילה כשעם המטיילים מגיעים גם הגנבים ולכן במקומות מועדים לפורענות יימצאו גם שערים מבוצרים.
המצב עגום אין ספק.
לגבי ההערות על שערים שלא נוח לסגור או לחילופין שער כל כמה מאות מטרים - אין לי מה לענות בצורה שתהיה מכובדת. אגיד בקצרה- נו באמת!!
(ובמאמר מוסגר, שאין לו שום תרומה לדיון חוץ מלהשוויץ, את כישורי המסגרות שלי רכשתי בבנית שערים בשטח ותאמין לי שאלו שערים שילדה בת חמש תפתח וגם תסגור בצורה מושלמת בלי להזיע אף לא טיפה. הכל עניין של סטנדרטים של מנהל העדר. בד"כ כמו שהגדרות והשערים נראים, כך נראה גם שאר הציוד וכך גם בעלי החיים עצמם).
סליחתכם מראש ובדיעבד,
עבריין לשעבר.
אייל.
מה בדיוק הטיעון שלך?
אני מכיר כמה חבר'ה שפורצים וגונבים ועוד כמה דברים... לא בשביל הכיף - בשביל הפרנסה..
אין למסכן כסף למעברי בקר... יופי- שלא יתעסק במשהו, שאין לו כסף לממן ולהוציא רווח... שימצא פרנסה, שלא יצטרך להשקיע במעברי בקר...
שוב- קישקוש...
עוד מעט קבלנים יגידו שאין להם כסף להשקיע ב"כך וכך"... אתה יכול לתאר לך את ההמשך - שלא יהיו קבלנים.
הבעייה מתחילה כשמישהו מחליט שהוא יותר טוב מאחרים (ולו לשם הפרנסה)... אז שלא יתפלא שיבוא איזה בועז כזה ויחזיר לו בדיוק באותו מטבע.
זו חוכמה קטנה מאוד לצעוק חמס (חמאס?) על שבירת שער לא חוקי...
אני לא חושב ש"הפתרון" של בועז נכון אבל אני בהחלט מבין אותו ובז ל"בעל השער" שמתלונן על ונדליזם.. צביעות לשמה.
דוגמא קלאסית לקוזק הנגזל...
ועם בעיית הגנבים כולם מתמודדים - לא ראיתי שבתל מונד אישרו לכל השכנים לסלול מחפורת מסביב לכל חצר ולטעת קלונסאות נגד גנבי הרכב - ושם כבר הכריזו על מכת מדינה.
מה שאתה מציע זו אנרכיה אבל רק למיוחסים... אחרים צריכים לשמור על החוק... להגן על האנרכיסטים...
והכל בשם הפרנסה... של המיוחסים כמובן. לא של כולם..
רק שאתה לא רואה את בעל השער צועק חמס כי אין לו פורום וגם אין יותר מדי זמן לשרוץ בפורום, הוא כנראה בשטח כרגע.
וכל הטיעון שלי הוא שאני מבין את מציב השער זה הכל. לא שיש לו זכות, לא שהחוק מאחוריו, ולא שהוא אלוהים.
אגב לא היית רוצה להיות "חקלאי מיוחס" בישראל. תאמין לי שלא.
וכנראה לא היית הרבה זמן בארץ כי אם תסתובב באזור השרון תתפלא לראות שהרבה מקומות כן מוקפים במחפורות, פעם היינו מתלהבים מזה כשהיינו עוברים ליד הישוב נבטים, היום זה בכל מקום.
ושוב אני אומר, הצדק כנראה איתך ברנרד רק שאני עדיין בעד בעל השטח, זה שחי בו יום יום, משלם עליו הרבה כסף ומוציא ממנו את לחמו ולא בעד עובר האורח המזדמן. למה? ככה!
אני אלך איתך אפילו לקיצוניות. אם המחיר של להשאיר חקלאות במדינה, ובמיוחד כזו ששומרת על הטבע הוא שנמצא את עצמנו נוסעים רק בפארקים מוטוריים או אפילו מוכרים את הג'יפ, גם לזה אני מוכן. במילא בסוף הכל יהיה כאן בטון.
תכלס, הכול מתדרדר כשאין רשויות אכיפה אפקטיביות.
אם המשטרה היתה מבצעת את עבודתה כראוי אז החקלאים היו יותר בטוחים, היו פחות גנבות רכב ואף אחד לא היה מעיז וצריך לחסום שום דרך.
כשאין חוק ומשפט יש אנרכיה
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לא מבין למה תמיד יימצא פה מישהו שיעלב ויעשה ברוגז... מיותר לגמרי.
כל אחד וסיגנונו וכל אחד עם צורת ההתנסחות שלו - מה יש להעלב?
אייל.
התירוצים שלך (ואל תעלב לי, אה..) פאטטים וברור שהם "מגיעים" מנקודת ראייה של חקלאי קשה יום, שחושב שמגיע לו הכל רק משום שמדובר בפרנסתו ומפניה הכל סר...
מאוד מגמתי שהתעלמת ממה שכתבתי על למה בכלל פרות צריכות לרעות בשמורות טבע. למה פתרון של שערי בקר (אני מניח שלזה אסף מתכוון) לא בא בחשבון, אלא רק סגירת שערים כוללת "ובא לציון גואל"?
ולמה בכלל הפרנסה של החקלאי חשובה יותר משימוש/ביקור בשמורות של כלל הציבור - במיוחד כשניתן לגדל פרות בצורה אחרת?
כמו שאמרתי קודם ויסלחו לי הנעלבים - קישקוש צדקני ומגמתי.
הפרה בורחת - בעל הפרה צריך לשאת בתוצאות.
שישמור על פרה, מצידי מתחת למיטה שלו או שיקשור אותה, שתלחך במעגלים - איזה מין טיעון זה?
שמירה מפני ציידים? עוד מעט יציעו לשלוח פרות לחצרות של אנשים סתם והרועים, על הדרך, יניסו גנבי רכב פוטנציאלים...
אולי, במקום לסגור שערים "ובא לציון גואל", החקלאים ששומרים כל כך על הטבע ינקו את ערמות הגללים שהפרות משאירות בכל חור, בשמורת הטבע - או שהטיעון יהיה שהן מסייעות לטבע ומדשנות את האדמה - וגם את זה אפשר להציע לבעלי החצרות...
זה לא שאתה כאילו מייצג את האיש הרע.
אתה מייצג את (עמדתו, ברור לי. זה לא שאתה הרע..) האיש האגוצנטרי, החמדן, האגואיסט והצבוע ביותר שיש - מי בכלל אמר שהפרנסה שלו חשובה יותר מפרנסה של כל אחד אחר, שלא נותנים לו "להתפרנס" על חשבון נוחותם וזכויותיהם של אחרים...
קישקוש מעצבן ביותר.
בדיוק
מה מבקש כל אחד? רק קצת כבוד וסובלנות. יסוד הויכוח הזה, הסמוי, הוא למי יש יותר גדול. תנו דוגמה לילדים איך להתנהג גם בכביש וגם בשטח. יהיה יותר טוב לכולנו
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
יסוד הוויכוח הוא תוקפנות של מיעוט מיוחס כלפי הרוב הדומם.
נזכרתי בסרט חג השישים במושב בו גדלתי.
דוד אברהם ז״ל, דודי היקר, היטיב לתאר את התחושה של להיות מושבניק החל מדקה 04:15
הוא התכוון לטוב אבל המגזר עדיין חושב שמגיע לו יותר.
http://www.youtube.com/watch?v=6N7ew...e_gdata_player
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
בתור בן למגזר הקיבוצי אני מסכים איתך. רק שההרגשה שלי היא שהדברים נעשו כדי לשמר את הבועה בה חיים ולא כדי להרגיש מיוחסים בפני הרוב הדומם. חבל שזו המציאות שנוצרה. רציתי להדגיש את הסבלנות על פני האימפולסיביות. לא להיכנס לויכוחים משפטיים כי שם אין צדק כמו שנאמר פה לא פעם.
ולגבי הסרטון, החלום ושברו, מוכר היטב בסביבתי. יש כאלה המצליחים להתמודד ויש הנשאבים פנימה ולא מצליחים לצאת עד סוף חייהם...