זה נשמע הרבה יותר הגיוני.
מאיפה הנתון הזה אגב?
Printable View
זה נשמע הרבה יותר הגיוני.
מאיפה הנתון הזה אגב?
מרכז הכובד של הפג'רו גבוה...מאוד.... ביחס לאחרים, תוסיפו לזה מתלים קצרים מאוד ונעילת דיפרנציאל שהרבה מתלהבים ממנה אבל הרוב לא יודעים אפילו לנהוג איתה, וקיבלתם מתכון בטוח להיתהפכות מכל שטות קטנה.
אני בעצמי(בעל ניסיון קצר בשטח, סה"כ כ 10 שנים עוד כשהפג'רו היה בבעלותי וזה היה לפני בערך 5 שנים כשנימכר) מצאתי את עצמי בזויות לא סימפטיות ועם גלגלים באויר בגלל אילוץ של הפעלת הנעילת דיפרנציאל מכל בור קטן.
עוד דוגמא למופת:
https://www.youtube.com/watch?v=_YQlXwJ7mr4
בטרופר בדיוק ההפך, מהלכי מתלה מהמכובדים בקטגוריה, אין כמעט בעיות זווית, מנוע חזק בהרבה ומתקדם לעומת הפג'רו עד 2001, טרופר סטאנדרטי מוגבהה קלות יעבור את רוב המסלולים בארץ ללא כל קושי...וזה מניסיון עם חברים שמטיילים ביחד.
זהו שהוא גבוה אני יודע , מרגישים את זה בנסיעה שלו .
אבל אני מאוד רוצה לדעת מאיפה cgp הביא את הנתון הזה?
כי אני כבר יומיים מחפש את הנתון המדוייק ולא מוצא..
נמנעתי מלהגיב עד עכשיו :)
זה נבלה וזו טריפה.
אתה מחפש עבירות ברמה גבוהה בשילוב SUV? חפש אינדיאני (ZJ/WJ) עבירות גבוהה במחיר מצחיק יחסית.
לחבר טוב היו שני טרופרים, סה"כ היה מרוצה מהם, עכשיו יש לו קינג, גם ממנו הוא מרוצה.
גם לי יש קינג עכשיו, זה לא צירוקי, אפילו לא קרוב. אבל, זה לא מתהפך מכל אבן קטנה כמו שמשתמע מהדיון כאן.
סע בשני הרכבים, תבחר את מה שאתה מתחבר אליו יותר.
בכל רכב תגיע לסלע שלא תצליח לעבור בסופו של דבר....
(גם עם XJ משופר :) )
הדיון על מרכז הכובד קצת מצחיק. הרי ברגע שתקנה רכב תדאג שיהיה מוגבה, מה יקרה למרכז הכובד אז?
אח"כ תדאג לצמיגים טובים ואולי קצת אופסט, ואז מה קורה?
הנתונים של כל SUV לא מדהימים מבחינת יציבות ומרכז כובד ואם לא תזהר תהפוך כל רכב...
לא יודע לגבי הקינג, בכל מקרה הדיון היה על ה Q
לגבי האינדיאנים אני מסכים לגמרי..
תגיד, לא התבלבלת קצת?
״הפעלת הנעילה מכל בור קטן״ ? על מה אתה מדבר? על איזה רכב?
קורא אתכם שוב לסדר קצת בסיפורים, בואו נפשט קצת -
1. פאגרו q סטנדרטי עושה את כל המעלות המפורסמות בדרום (עשוש,ורדית,זיק וכו) למרות כל החסרונות שאתם מציינים ומעצימים.
האם גם טרופר סטנדרטי עושה זאת? משאיר לכם את התשובה.
2. לפי ידידנו המלומד, דעתך לא שווה הרבה מאחר ואתה בעלים של טרופר. או שזה תופס רק לבעלי פאגרו הפופולארי האהוב, הסחיר ו... (-:
מרכז כובד, ממש יעזור לי בשטח לדעת אם הוא במאפרה או בת... שלי. להתהפך אפשרי בקלות עם כל רכב, במיוחד בעולם שלנו. אתה צריך להכיר במגבלות.
חג שמייח.
תהיו חזקים.
היית רוצה שהוא יהיה שם.
די להתעצבן מכל אחד שקוטל את הבייבי שלך יא שולצי.
(למרות שאישית אני נקרע מזה)
האוטו שלך הכי עביר בעולם, עושה שמות לרוביקונים במוהאב.
יאללה שחרר
וזהירות בשפ״צים..
בינתיים,
הדבר היחידי שרואים בסרטונים שהעלו כאן זה נהגים בין מטומטמים ללא יודעים לנהוג.
לא צריך נעילה ולא מרכז כובד x או y בשביל התוצאות האומללות שמוצגות שם.
אני נמצא בסיטואציה דומה של פותח האשכול.
אני מתלבט בין פג'רו דיזל 2.8 אוט' ל טרופר בנזין 3.5 אוטומט. קראתי את כל 7 העמודים והם לא ממש עזרו לי לגבש החלטה. רכבים שבדקתי הם לא תיאורטים והנה נתוניהם:
פג'רו- 99, 2.8 דיזל אוט'. עשה 320 אק"מ, לאחר שיפוץ ראש מנוע, משאבת סולר ומזרקים. נעילות עובדות. רכב של בעל מוסך שאני מקיר
טרופר-99, 3.5 בנין אוט'. 200 אק"מ, גם במצב לא רע. LSD כמובן מת
לשניהם פלסטיקה במצב סביר, טסט זהה, מוגבהים ומוגנים, גלגלים 31". מחירו של פגירו גבוה יותר אבל לא בהרבה.
שאלות שמדאיגות אותי- 320 אלף... אני מבין שזה דיזל ודיזל מוצלח, אבל- לאיזה תקלות להתכונן? ואם בדיזל יש סיכוי ליותר תקלות? האם צריכה של בדיזל ישן 2800 נמוכה משמעותית מזו של 3500 בנזין? הרי ליטר דלק וסולר עולים אותו דבר (כיום מחיר של סולר כבר לא מהווה שום יתרון). בטרופר מעולם לא הותקן קולר גיר- האם זה אומר שצריך להתכונן להחלפה קרובה שלו?
הרכב ישמש לטיולים בשטח קל בינוני (בשלב הזה), ולפעמים נסיעה לעבודה (כ-7 ק"מ הלוך ושוב).
כמובן משאיר סכום מסויים ליישור קוו.
זקוק להמלצתכם והכוונתכם. נאמר כאן למשל שדיזל רעשני יותר, דווקא התרשמתי מטרופר כיותר מרעיש באספלט- אולי בגלל הצמיגים. אשמח לקבל תגובה מבעלים של דגמים הנ"ל אודות צריכת דלק, אחזקה וכו'
תודה
לך על הטרופר
בנזין מהנה יותר, אמין יותר (רק שים לב לגיר) ובמקרה שלך פחות 100k קמ.
- - - Updated - - -
זה ממש לא מה שאני מכיר בשטח
אני מכיר סיטואציות שהטרופר ממש מתקשה ולעיתים לא מצליח במקומות שהפאגרו עובר בזכות הנעילה. זה שצריך להשתמש בה לא הופך את העניין לחסרון.
טאני מדבר על כלים יחסית סטנדרטיים.
כמובן ש 90% זה נהג.
אני גם התכוונתי לכלים סטנדרטיים, דוגמה קטנה, מעלה יבניאל-טרופר סטנדרטי למעט הגבהה קלה 2"(לא שלי אלא של חבר שהוא גם לא כזה "נהג" והוא יודע אבל עם קצת הכוונה הכל בסדר, אחרת איך ילמד) ופג'רו סטנדרטי כנ"ל עם הגבהה, הטרופר ראשון בוחר נתיב ועובר מכשול ראשון(תחילת המעלה עם הסיבוב והצלבה) הפג'רו עולה אחריו באותו הנתיב....וכמובן שנעצר...גלגל אחורי שמאלי מוצלב...ובהמשך עוד כמה כאלה, דוגמה קטנה ומעלה קליל יחסית שעוד כלים סטנדרטים כמו טראנו עולים אותו בלי אמצעים.
לא כתבתי שהנעילה היא חיסרון אלא להיפך, במקרה של הפג'רו עם מתליו הקצרים היא עוזרת הרבה, בגלל זה גם הוסיפו אותה מהיצרן כניראה, רק צריך לדעת מתי ואיך להשתמש בה, וזה נכון לעוד כלים חוץ ממנו.