הrtc, כמו הארדואינו, מקבל מתח אספקה של חמישה וולט DC.
Printable View
הrtc, כמו הארדואינו, מקבל מתח אספקה של חמישה וולט DC.
ה rtc משתמש בגביש של 32k כדי לשמור על סינכרון, דיוק דל גבישים פשוטים וזולים הוא עשרות ppm וזה פחות משניה ליממה.
אם היה לך חוסר דיוק של 5 דקות ליממה אז משהו לא תקין במעגל או בתוכנה שמפעילה אותו.
הדיוק הושג תוך כדי עבודה של המערכת, ללא כל התערבות מצידי, אז אני מוריד את אפשרות התוכנה מהפרק.
לגבי מגע לא טוב במעגל, אולי, למרות שהכרטיס לא יושב באיזור מווברץ או בתנועה בכלל.
עושה לי בית ספר באלקטרוניקה, הארדואינו הזה.
אחרי כשנה של עבודה אמינה, הממסר נתפס. פלסטיק נמס מתוך הממסר החוצה.
יתכן מאוד שזה קשור להפעלת כח מופרז על אחד הברגים ביציאה מהממסר. ההברגה נהרסה בהתקנה, אבל השארתי את זה ככה, ויתכן מאוד שמגע לא טוב גרם להתחממות ולהמסה.
אבל, זה לא מה שמאתגר אותי כרגע.
אמרתי לעצמי שבהזדמנות כבר אשדרג את הממסר לממסר סטנדרטי רציני יותר. כזה שמופעל ב220 וולט, שאותם אקח מממסר הארדואינו.
מסתבר שאיך שהממסר פועל ומדליק את הדוד, התקשורת לארדואינו קורסת. רק ריסט מחזיר אותו לחיים.
חשבתי שאולי זו צריכת הזרם לדוד, גורמת להפרעה באספקת המתח. ניתקתי את המתח לדוד, זה לא עזר.
מסתבר שהפעלת הממסר גורמת לארדואינו לקרוס, למרות שאין ביניהם קשר ישיר. הארדואינו מפעיל ממסר ייעודי לארדואינו שמפוקד בחמישה וולט. הממסר הזה נותן 220 לקונטקטור, וזה גורם לקריסת הארדואינו.
לא מצליח להבין למה.
עשיתי עוד נסיון: קניתי סוליד סטייט ריליי, SSR, שמיועד ל50 אמפר. לא הרכבתי לו היט סינק, כי חשבתי שהעשרה אמפר שצורך הדוד לא ירשימו אותו.
יתכן שטעיתי. תוך פחות מיום הוא התפגר. מאז קניתי עוד ממסרים כאלה ועוד היט סינקים. עוד לא הרכבתי אותם.
מה שכן, הרכבתי במקום ממסר הארדואינו השרוף, זה שנשרף אחרי שנת עבודה אחת, ממסר זהה לו בדיוק. נראה כמה זמן יקח לו להתפגר, אם בכלל.
בכל זאת, המאמצים לא לשווא. השתמשתי בידע שצברתי עם הפרויקטים של הארדואינו, כדי לטפל בקלילות בבעייה שנתקלתי בעבודה. בעייה שחברת הייטק ענקית ועוד חברת אביזרי רכב ניסו לפתור במשך כמה ימים והרימו ידיים. בסופו של דבר זו היתה המטרה בפרויקטים האלה - ללמוד טכנולוגיה מעשית חדשה בשבילי.
נ.ב. שדרגתי את המכשיר קלות. עד לפני שבוע בכל הפסקת חשמל הטיימרים היו מתאפסים. למדתי להשתמש בEPROM המובנה בארדואינו, ואני שומר שם את נתוני הטיימרים, וכך אין כל השפעה של הפסקת חשמל על פעילות המכשיר.
חנן, אתה צריך להיזהר מאוד כאשר אתה מחבר 5 וולט עם 220.
קפיצת מתח קטנה ב 220 היא הרסנית ל 5V המסכנים שהארדואינו עובד בהם.
ממליץ לך להשתמש optic relay ולהפריד לגמרי את ה 220 מהארדואינו, אפילו לא אדמה משותפת.
בדרך כלל דרך האדמה יכולים להגיע הרבה ספיקים.
זה בדיוק היישום, מוני. הריליי של הארדואינו הוא אופטי, החלק ביציאה מהממסר מבודד מהכניסה, ורשום עליו שהוא טוב ל230 וולט, 30 אמפר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
היה מעניין לבצע מדידת זרם ומתח בעת מיתוג הממסר.
יכול להיות שההפעלה מורידה את המתח מתחת לרמה הנדרשת,
או שהזרם של הספק אינו מספיק.
האם ב SSR קרסה התקשורת?
מה ההבדל בזרמי ההפעלה בייחוד הראשונית בין SSR לממסר?
בגלל זה ניתקתי את יציאת הזרם מהממסר לדוד, כדי לוודא שלא מדובר בנפילת מתח עקב הזרם הגבוה.
זה לא עזר.
עובדה גם שכשאני עובד עם ssr או עם ממסר הארדואינו אין בעייה עם מיתוג הזרם לדוד.
הדבר היחיד שמייצר בעייה זה הפעלת הממסר, ושם הזרם קטן מאוד.
ממה שאתה מתאר הבעיה היא בכלל לא עם הפעלת הממסר אלא חיבור הארדואינו לממסר.
יתכן ויש אי התאמה בין הממסר האופטי לארדואינו.
שב עם סקופ על הכניסה למימסר וחפש ספיקים, נראה לי ששם הבעיה.
אני מכוון להפעלה עצמה של הממסר. לא לזרם שהוא ממתג שאמור להיות מבודד.
צריכת הזרם של הממסר בפעולה יכולה להיות זעירה אבל בהפעלה ייתכן שהיא גבוהה יותר.
ואז בהפעלה נוצר מפל מתח או שיש צריכת זרם שמפילה את רכיבי התקשורת.
עם ה ssr ישנה אותה בעיה ?
מוני, אני אתאר שוב את המבנה, בזמן שנוצרת תקיעת תקשורת:
הארדואינו מפעיל ממסר ארדואינו ייעודי, שהפיקוד שלו הוא חמישה וולט. היציאה שלו ממתגת 220 וולט, שמפעילה פיקוד של קונטקטור סטנדרטי. הקונטקטור הזה מפעיל את הדוד.
ממסר הארדואינו הפעיל בעבר ומפעיל היום ישירות את הדוד ללא בעייה.
המצב היחיד שנוצרה בו בעייה הוא כשבמקום שממסר הארדואינו יפעיל ישירות את הדוד, חיברתי אותו לפיקוד של קונטקטור שיפעיל את הדוד. בעצם הקטנתי בכמה סדרי גודל את הזרם שעובר בממסר הארדואינו, ודווקא במצב הזה, נוצרת בעייה. הפוך לכאורה להגיון. לכן, לא נשמע הגיוני לטעון שהבעייה היא בין הארדואינו לממסר ארדואינו.
שחר, כשאני מפעיל את הדוד עם הssr , או עם ממסר הארדואינו ישירות, התקשורת לא קורסת.
יכול להיות שהפעלת הקונטקטור ממסכת את התקשורת ?
יש לך אפשרות להרחיק אותו מהארדואינו או להרחיק את אנטנת התקשורת של הארדואינו ?
בהתחלה, הקונטקטור והארדואינו היו בתוך קופסת פלסטיק, במרחק של כ15 ס"מ ביניהם.
חשבתי על אופציה של הפרעה, אז הרחקתי את הקונטקטור מהארדואינו למרחק של כ40 ס"מ. לא עזר.
התקשורת לארדואינו היא קווית. אטרנט.
האם ניסית להפעיל את הקונטקטור עם ה SSR והתופעה הייתה דומה?
אולי ממסר סליל שמפעיל ממסר סליל אחר מייצר ומכניס רעשים למעגל ההפעלה של הממסר הראשון ולארדואינו.
לא ניסיתי.
נשמע כמו בעית feedback אולי ה"קונקטור" הזה יש לו כניסה קיבולית גבוהה והוא מקפיץ את המתח ביציאות הממסר של הארדואינו ודרך האדמה זה עובר חזרה לארדואינו. בכל מקרה תוכל לראות את זה עם סקופ.
הפעם ממסר הארדואינו שרד חצי שנה. בערך 700 הפעלות.
מסתבר שיש מחיר סמוי נוסף לקניית ממסר בחמישה ש"ח, כולל משלוח מסין.
אתה מפעיל דוד בקיץ?
כן. ארבע בנות ואנוכי. אנרגיית השמש לא מספיקה.
שים עוד דוד במקום לשלם חשמל
לדוד הראשון, חסכון של כ20 ש"ח בחודש. גם על זה הייתי מוותר. אני לא מהמעריצים של המוצר הזה.
לשני? להערכתי אין סיכוי שישתלם.
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/1610596
.
לא שאני אינסטלטור אבל חשבתי שאפשר לשים עוד דוד במקביל לקיים שישמש באפר בזמן הקיץ בלבד ולסגור לו את הברז בחורף... אולי אפילו לא חייבים לסגור ברז.
וכמובן שהקולט יזין את שניהם...
לפי החשבון שלי מחזיר עצמו אחרי 3-4 שנים אם חוסכים הפעלת בוילר 3 שעות למשך חצי שנה
אני מהמר שהחישוב הזה לא מתאים לי, אבל כנראה שלא נדע.
אני לא הולך להרכיב דוד שני, ויש סיכוי טוב שכשהראשון יתפגר, הוא לא יוחלף בדוד שמש.
מה שהלך לך זה הממסר או הארדואינו עצמו?
אם זה הממסר, תבדוק אפשרות לעבוד אתו עם ריליי שמפעיל ומנתק לפי לחיצה בודדת, אני מעריך שייקח שנים רבות עד שהוא ימות שוב, אם הוא עבד כמה חודשים ברצף, הוא יעבוד אותו זמן רק עם הרבה מאוד הפסקות...
Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk
הממסר מתקלקל.
לפי הכתוב אתה יוצא מנקודת הנחה שעצם זרימת הזרם בסליל לאורך זמן, זה גורם התקלה.
אני ממש לא בטוח שזה המצב.
צריך לנתח ממסר תקול כזה כדי לזהות את מקור התקלה, אבל יותר סביר לטעמי, שבכל חיבור/ניתוק נוצרת קשת חשמלית שמרתכת/מדביקה/מתיכה את מגעי המפסק.
אם זה גורם התקלה, אז ממסר כמו שאתה מציע לא יעזור.
לכן גם רציתי לחבר ממסר סטנדרטי, חזק, שמיועד בדיוק לעבודה הזו, בניגוד לצעצוע שאני משתמש בו.
Solid state
אלי, תגובה #94 והלאה. נעשה שימוש בssr.
אופס. [emoji15].
מעניין אותי הנושא של אורך חיי הממסר/SSRים, אני גם מפעיל כמה כאלו.
1. הממסר הראשון נמס תוך כדי ממש שריפה מסויימת? לתחושתך יש בזה סכנת אש כלשהי ?
(השיקול הזה עובר לי הרבה בראש כשמשתמשים ברכיבים בגרושים מאיביי)
2. הממסר השני פשוט לא ממתג או שנתפס סגור? או שגם נמס?
3. של איזה חברה (יותר נכון להגיד חיקוי של איזה חברה) הSSR שנדפק אחרי יום ?
אני שמתי אחד של (עלאק) FOTEK ולצידו אחד מקורי של CROUZET במכונות זהות כדי לעקוב אחרי הנושא, אבל אצלי הם ממתגים זרמים קטנים מאוד.
4. אני מאוד מזדהה עם העניין הזה שעל אף שבארדואינו אתה עלול להתעסק שעות בטראבלשוטינג של "שטויות",
לומדים מזה המון המון שיעורים שאפשר לקחת אחרי זה לפיקוד ובקרה של דברים ממש רציניים.
גם בלמידה של התנהגות הרכיבים עצמם והדרך בה הם חשים את המציאות,
וגם בהיבט הלוגי של איך המכונה "חושבת", ועל בסיס זה לדעת מה לבקש לשנות במכשירים שהיצרן יודע לשחק בתיכנות שלהם,
או לחילופין לעשות להם piggyback.
1. נמס. למיטב זכרוני הוא נתפס במצב עובד קבוע.
לא יודע לומר עד כמה זה היה מסוכן. זה הטריד גם אותי.
2. האלקטרוניקה שעל לוח הממסר פעלה תקין, קיבלה את הפקודה, הלד דלק, הממסר לא הקליק ולא הפעיל את הדוד. לא חקרתי מעבר לזה.
3. זה הרכיב
http://m.ebay.com/itm/121554805892
היצרן
yanl?
4. זה בהחלט מוסיף המון ידע, וגם יכולות שאני נהנה מהן בתחומים שונים לגמרי מזה שמוצג כאן.
כנראה שחלק מהגולשים כאן נהנים ביומיום ממוצרים שפותחו בזכות הידע שרכשתי במשחקים הביתיים האלה.
הגמישות והזמינות של הטכנולוגיה הזו מדהימות. לא פחות.
אתה מפתח בקלות, בבית, תפקודים שחברות הייטק נרתעות מלקחת על עצמן את הפיתוח שלהם.