-
תגובה: אתר חדש שהוקם לצורך מניעת תאונות דרכים ושיפור תרבות הנהיגה בישראל
וואוו!!!
אחד, אחד - אני בין "עבודות" פה...(פירוט בשירשור הרלוונטי, הערב, שלי..)
דוב הקוטב ידידי.
אין לי מושג על מה אתה מדבר ולא אליך התכוונתי, בתמונה שהועלתה באתר לפני כמה ימים..
איזו תחנה? איזה תוכנית? באמת אני לא יודע.
אין לי מה לבדוק, לגבי נוהל 6.
אני מקבל את מה שאתה אומר, כנראה, שזה נוהל לטיפול ב"הלשנות" מסוג כלשהו, ששימש בפועל לסגירת חשבונות לא הוגנת וללא כל הצדקה, שלשמה הוקם הדבר הזה - אז מה?
לא יודע מה היה שם וגם לא מעניין אותי - אולי לא נוהל נכון ואולי לא הוסבר נכון ואולי לא "תורגם" נכון לידי מעשה... WHO GIVES A FUCK?
אני יודע שיש "מלשינון" כזה במס ההכנסה והוא עובד יפה מאוד.. יפה מאוד.
אבל האתר הזה הוא .. זה.
פה מעלים סרטונים ומי שמופיע שם.. שיתבייש או שיסביר שאישתו היתה בהריון, ובגלל זה הוא חנה בחנייה כפולה ליד פיצוציה, ובמשך 20 דקות חסם שני נתיבים... קורה..
אני גם לא בדקתי כמה מתים בקנדה ומה היחס המספרי של המתים, לעומת מספר התושבים - בו נגיד שאתה מדבר על זה שהיחס הרוגים-תושבים שם באמת גדול יותר מישראל (או אולי אפילו הרוגים-קמ'כביש או הרוגים-מהירות ממוצעת או..), מה זה בדיוק אומר? מה זה קשור לעניין?
כאילו, צריך שהיחס יהיה יותר "נוח" לך, כדי לקחת דוגמא?
נתנו לנו סרטון אידיוטי, משום שהסברה פשוטה של "לסגור את הברז" לא בדיוק עבדה..
גם ההסברה של לשים חגורות לא בדיוק עבדה (תודות לשר תחבורה דביל ש"נותן קונטרה"), עד שהחלו להראות ת.ד. ללא חגורה והחלה אכיפה קשה.
גם כאן, סרטון אחד או שניים (לא מטושטש ולא מצונזר נוסח הגברת בכביש 4 עם הגמדים..) של אזרח (לא עבריין שמתפרנס) תמים, שחושב שאף אחד לא רואה (ואולי לא איכפת לו) ותוקע פרסה על קו לבן/בפתאומיות ו"מוריד" את טל שביט (חמד של אדם).. אולי פרסום סרטון כזה, יעשה את מה שהדוגמנית עשתה לכינרת שלנו...
למה בדיוק צריך להגן על כל אותם "תמימים"? רק משום שבמקרה הם לא פגעו באיזה טל שביט שבמקרה לא עבר שם? במקרה..
אכיפה/קנסות/מלשינונים כן מפחיתים - רק ראה מה קורה בת"א, כשהפקחים שובתים - אז יבואו ויגידו שיש בעיית חנייה ובצדק!.. אבל כשיש פקחים, עם כל הבעייתיות, הרוב מוצא פתרון אחר - כשאין פקחים כולם על המדרכות..
ומי מזלזל "בעם ישראל" - להיפך.
עם ישראל, רב תושיה הוא... במקום שיש פירצה - יכנס. ואם אין, "יסדר" אחת..
איזו הסברה אתה רוצה בדיוק?
בשירשור אחר כבר אמרתי - מה בדיוק אתה רוצה להסביר? שאסור לחתוך פקק? איך אתה רוצה להסביר את זה?
מזכיר לי את הבדיחה על אותו ערבי (יכול להיות כל מגזר/עדה אחר, לפי בחירה..) שנכנס לבנק ורוצה למשוך כסף מהחשבון, אך מסרב לחתום על טופס המשיכה..
איך אתה מגדיר "הסברה"?
אני מגדיר פרסום עבריות תנועה מצולמות כהסברה... ואם זה גם יוביל לכתב אישום וקנס אפילו טוב יותר... אף אחד לא יטען שלא הבין את ההסבר הזה..
שולץ האיום, חביבי.
דוגמאות מצוינות הבאת.. לפי הסדר.
- מי שגר בבית מזכוכית, שלא יזרוק אבנים. אם אתה עם המאהב/ת - שמור על החוק ועבור למוד של "פרופיל נמוך"..יותר עדיף.
- דוגמא קלאסית למישהו שלא יפגע, יש הסבר יפה מאוד (אני מקווה שיש מקום להסברים באתר ההוא), גם במובן הפלילי/תעבורתי וגם במובן הציבורי/פרסומי ואם לא יפורסם, במזיד, יש אחלה עילה לתביעה נגד מי שאחראי לזה שההסבר לא פורסם/יפורסם, באותה תפוצה כמו הסירטון "המפליל" - כמו שאמרתי "סתם לא לוקחים רשיון ובטח לא לנכה".
- למרות שרשמת רק שניים - אישה בהריון ו"חותך בפראות לימין.." גורם לי לחשוב שמזל שלא נגמר ב-3 הרוגים.. אם היה מאבד שליטה חו"ח או פוגע באחרים. אבל עזוב, נגיד שזה מקרה של "פתור מאחריות פלילית", איך זה משרת את ההסבר על נפגעים תמימים?
יש לך עוד דוגמאות מהחיים של "אנשים תמימים"?
עד עכשיו הדוגמאות שלך עושות.. שירות דוב, לטיעון שלך.
דורון.
אתה לא שם לב למה שאני כותב - סופר מיני מאותו שנתון, אבאל'ה.. אותו שנתון.
לא נראה לי שסופר מיני שנת 2000 תעלה יותר מהריינג'... טוב. לא דוגמא טובה.. הריינג' באמת לא שווה הרבה 0אבל הוא באמת אחלה, כשהוא נוסע..) אבל גם היא תעלה יותר, אני בטוח שכל ההוצאות שלה יהיו מזעריות לעומת הריינג' (1:4 ביום טוב)..
4X4 זה לעשירים. לא יעזור כלום ואין כל תירוץ/סיבה הגיוניים להחזיק כזה..
ובוא לא נדבר על החתימה הסביבתית... אני וכל רכב שטח אחר, לא בדיוק דנידין סביבתי..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
שלום, לא מפחדים מתביעה כי אין שום הצדקה וזה יהיה בזבוז זמן של התובע.
מעדיפים להמנע מאנשים שירצו להזיק לנו.
לגבי ההוא שנוסע אם ההיא שהיא לא אישתו. נו , באמת, זה לא משהו שמצלמת רכב תקלוט אבל חברה של אישתך כן.
עם פחדנות, לא מגיעים לשום הישג.
למה לא?
שתקלוט.
אם הוא בוגד - שלא יסע עם הרכב ה"הוא".
ואם הוא נוסע עם הרכב ה"הוא" - הוא לא תמים.
ואם הוא מעדיף לעשות את שני הדברים האלה בכל זאת - שלא יעבור עבירות תנועה.
ובכלל - כל דבר אפשר להסביר...גם את גברת ההיא וגם את רכב ה"הוא"..
ואולי בכלל הוא מאוהב ורק פחד? תאמין לי שהצילום רק יעשה לו טוב..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
יקיר - אל תנופף לי בקנדה שלך - בקנדה מתים יותר בת"ד מאשר בישראל.
באנגלית אותרים:There are lies, damn lies and then there are statistics.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ted_death_rate
שים לב שהסטטיסטיקה מבוססת על מספרי אוכלוסיה, לא מספרי נהגים ולכן אין למידע כול ערך כשמשווים מדינה למדינה.
בא נשווה את קנדה לישראל לפי מספרי רכבים ונראה שבישראל האחוזים יותר גבוהים ולמה?
זה יכול להעיד שבקנדה יש יותר נהגים ורכבים כנגד כלל האוכלוסיה ממה שיש בישראל וכמובן שזה ישפיע על המידע הסופי.
עוד משהו שמאד משבש את הסטטיסיקה זה צורת הדיווח על תאונות דרכים, או מי ומה בדיוק נכנס למספרים האלה
סתם לדוגמה בארה'ב כול מקרה שמעורב בתחבורה נחשב כמוות בתאונות דרכים(ונכנס בסטטיסטיקה)
כמה דוגמאות:
1.אדם הלך על פמי רכבת ונדרס ע'י הרכבת זה מוות בתאונת דרכים
2 אדם מתאבד וקופץ מגשר לכביש סואן מתחתיו- גם זה מוות בתאונת דרכים.
אז מה אני מנסה להגיד?
לדעתי הסטטיסטיקה לא שווה כלום וההתיחסות היחידה היא השוואה בין שנה לשנה, לראות עם המספרים עולים או יורדים .
-
ואם כבר העלת את זה ג'ו (או שאני ואתה רק תירגמת ללינק:rolleyes:).
אם קנדה, בלי תחנות אוטובוס ותרבות נהיגה פרועה (קנדים פרועים? זו לא סתירה לוגית במשפט?) ושלג וקרח וצרפתים... ועדיין "מתחרים" בנו על הסטטיסטיקה...
מה זה אומר עלינו?
אולי באמת צריך להוריד את כל תחנות האוטובוס.. אולי זה מה שיגרום לנו לנהוג טוב יותר..
הנה סטארטאפ..
-
ג'ו איזה יופי של קישור... עובדות, עובדות...
האם יש בישראל כמות תאונות דרכים חריגה? האם אנחנו חרא של נהגים, או שיש לנו חרא של תשתיות ביחס למדינות אחרות?
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 תושבים:
אנחנו מקום תשיעי בעולם. בישראל 3.3 הרוגים ל100K תושבים בשנה. לפנינו נורבגיה, אנגליה, דנמרק, ושוודיה - כולם עם 2.9-3 הרוגים ל100K תושבים. שלוש מדינות בלבד עם מספר קטן יותר מ2.9 - סאן מרינו, מיקרונזיה והמלדיביים. מדינות זעירות בלי כבישים.
אין לנו למעשה לאיפה להשתפר לפי המדד הזה.
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 מכוניות:
אנחנו במקום 24 בעולם, עם 9.5 הרוגים בשנה ל100,000 מכוניות. במקומות לפנינו שוב מדינות ארופה בעיקר. הנתון הזה לא אומר הרבה בפני עצמו, ואם משווים אותו לרמת מינוע אז הוא אמור לתת בעצם מספר הרוגים לנפש, אז אני קצת מפספס את החשיבות שלו.
מספר הרוגים למיליארד קילומטר נסיעה:
או, זה מעניין. אנחנו במקום ה14 בעולם, מתוך 31 מדינות בלבד שהנתון הזה קיים עבורן, עם 5.2 הרוגים בשנה פר מיליארד קילומטר נסיעה. לפנינו מדינות צפון ארופה, וגם סן מרינו ועוד אי זעיר אחד - מלטה. במקום הראשון נורבגיה עם 3.3. בגרמניה, שוויץ, הולנד, פינלנד 4.7-4.9 - לצורך העניין אנחנו באותה ליגה. אפשר
אתם מוזמנים להעתיק לאקסל ולהמשיך להשתעשע בנתונים ולהוסיף עוד, ולהסביר מה הבסיס להנחה שיש בישראל מכת תאונות דרכים. אין כזאת. רמת הבטיחות, או לפחות הסיכוי למות בתאונת דרכים בישראל (כי אולי מהירות ואיכות הפינוי והטיפול הרפואי בישראל מצטיינת ומקטינה את הסיכוי למות) הם ברמה אחת עם המדינות המפותחות ביותר בעולם.
אז על מה כל הרעש תזכירו לנו?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 מכוניות:
אנחנו במקום 24 בעולם, עם 9.5 הרוגים בשנה ל100,000 מכוניות. במקומות לפנינו שוב מדינות ארופה בעיקר. הנתון הזה לא אומר הרבה בפני עצמו, ואם משווים אותו לרמת מינוע אז הוא אמור לתת בעצם מספר הרוגים לנפש, אז אני קצת מפספס את החשיבות שלו.
בגלל שאין במחקרים התיחסות לאחוזי הנהגים פר אוכלוסיה לדעתי לפחות הנתון לא פחות חשוב, זה מראה שיש יותר רכבים פר תושבים וגם יותר נהגים פר תושבים.
בא ניקח מדינה תאורטית עם כמות גבוהה של פנסיונרים(לא נוהגים) ורמה גבוהה של ילודה, כלומר מספר גבוהה של אוכלוסיה מתחת לגיל 18(לא נוהגים)
מבחינה סטטיסטית למדינה יש יתרון במספרים נמוכים לעומת מדינה אחרת עם אוסף אוכלוסיה שונה בגילים. כלומר, עם אחוזי נהגים יותר גבוהה.
אם היה נתון של אחוזי נהגים לעומת כלל האוכלוסיה הסטטיסטיקה הייתה הרבה יותר מדוייקת והתוצאות היו מאד מאד שונות..
-
שלום, לא מפחדים מתביעה כי אין שום הצדקה וזה יהיה בזבוז זמן של התובע.
מעדיפים להמנע מאנשים שירצו להזיק לנו.
לגבי ההוא שנוסע אם ההיא שהיא לא אישתו. נו , באמת, זה לא משהו שמצלמת רכב תקלוט אבל חברה של אישתך כן.
עם פחדנות, לא מגיעים לשום הישג.
-
נוהגים טוב יותר, חביבי.
אתה מתחיל לחזור על עצמך... לא טוף.
נמרוד.
שמת לב שהנתונים ל-2012, כן?
ובכלל, אני לוקח בערבון מוגבל כל מה שכתוב בויקיפידיה..
ואם אנחנו באותה ליגה כמו מדינות שיש בהן בעיות של קרח ושלג ואור (נורבגיה וקנדה)... מה התירוץ שלנו? חול ואבק?
לדוגמא.
פה, בחוף המזרחי, לפני כמה ימים, היו כמה שעות של מכת קור (אמרתי לכם שפה "מזג האויר" הוא סתם נושא נטראלי לשיחה - משמעותי ביותר) וחלקים גדולים של כבישים קפאו.
ימבה תאונות דרכים בתוך כמה שעות - מי שלא שם לב לחדשות מזג האויר... מסכן.
תאונות שרשרת של 50 ו-60 כלי רכב, כולל סמיטריילרים (=18 גלגלים, כמו שקוראים להם פה)...
בפוקס לא היו גם עשרות הרוגים.
מה התירוץ שלנו?
לעניות דעתי הצולעת, בכלל לא באותה ליגה.
אולי אותה תוצאה אבל בהחלט לא אותה ליגה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ובכלל, אני לוקח בערבון מוגבל כל מה שכתוב בויקיפידיה..
עזוב את ויקפידיה, זה נתונים של WHO, עוד כלי של UN, לא בדיוק מוסד שאפשר לסמוך עליו, בלשון המעטה.
-
משהו מעניין,
הסטטיסטיקה של הבני דודים שלכם ב"שטחים"
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 תושבים: 32 לעומת 33 בישראל
לעומת זאת,
מספר הרוגים בת"ד בשנה ל100,000 מכוניות: 86.5 לעומת 9.5 בישראל
איך לעכל את זה? לישראלים יש פי 10 רכבים מהבני דודים?
-
אתר חדש שהוקם לצורך מניעת תאונות דרכים ושיפור תרבות הנהיגה בישראל
אני לא יודע מאיפה הנתונים האלו וכמה הם מדויקים ואפילו על מה הם מצביעים.
אני יודע שנתוני תאונות הדרכים של המגזר בתחומי 48 גבוהים משמעותית משל היהודים.
אני גר בתחומי ישראל 67 ורואה גם ערביי 67 נוהגים ונפגעים בהמוניהם.
אין אכיפה אצל הרשות בכלל ובתחומי 48 יש הוראה לשוטרים חא להיכנס בלי הוראה ( מישהו אמר משילות?).
והם נוהגים בפראות ונפגעים המון.
להפתעתי יש להם שרותי רפואה ומכבי אש זריזים מאוד ונראים מהצד לא פחות מרשימים משלנו...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
..
ובוא לא נדבר על החתימה הסביבתית... אני וכל רכב שטח אחר, לא בדיוק דנידין סביבתי..
תתפלא..
תעשה קצת מחקר רשת ותראה שהתמונה שמאכילים אותך לגבי רכבים "ירוקים" ממש לא ירוקה.
חתימה סביבתית=ההשפעה על הסביבה משלב הייצור ועד לגריטה חזרה למרכיבי יסוד, רק רק מה הוא מייצר כשהוא עובד, וכשפורטים את זה למרכיבים, התמונה פתאום אחרת.
החתימה הסביבתית של רכב היברידי משלב הייצור ועד לגריטה שווה לרכב שטח בן 15.
מסיבה מאד בסיסית, תהליך הייצור שלו מזהם הרבה יותר (פסולת כימית), אורך חיים צפוי נמוך יותר, ומשאבי גריטה גבוהים יותר, כי שוב, צריך להתעסק עם פסולת כימית _אתרי סילוק ופסולת שלא ניתנת למחזור).
באותה מידה,
אחזקת כלב בינוני גדול עם אוכל תעשייתי שווה לבעלות על שדה של כמה דונמים וגידול פרה, או במאזן אנרגטי-סביבתי, כמו להחזיק עוד רכב.
תחפור קצת, תופתע.
-
סופ"ש נעים לכולם.
לא הכל זה רק ת"ד.
אנחנו מקוים שאולי נצליח לגרום לנהגים להיות קצת יותר אדיבים.כל בוקר, בדרך לעבודה תנסו לעזור למישהו
שנמצא ב"מצוקה" בכביש. למרוצ העצבים, למרות הפקקים, למרות שאלף רכבים עקפו אותכם בתור. תנו למישהו להשתלב, אל תחסמו צומת, תנו להולך רגל זכות קדימה ביום גשום, גם שהוא לא חוצה במעבר חצייה.
כל פעם שאנחנו בדרכים יש לנו הזדמנות לעזור אחד לשני. בדיוק בגלל התשתיות המחורב..ת, הלחץ והפקקים.
זה מה שאנחנו משתדלים לעשות, וזה עושה לנו את היום.
זה דיי נחמד לעזור למישהו אחר.
דרך אגב, אנחנו ביקשנו מאור ירוק להוסיף קישור לאתר שלהם והם הסכימו. אנחנו גם הוספנו קישור מקביל אצלינו.
מה יש לכם נגד העמותה הזאת?
עד עכשיו, לדעתנו, היא רשמה המון הצלחות, רובן באמצעות לובי חזק שמשפיע על פוליטיקאיים. רובן גם בקשר לשיפור תשתיות בכבישים האדומים של ישראל.
מישהו מוכן להסביר את ההתנגדות לעמותה?
-
מתנצלים על התגובות הכפולות. איכשהו זה קורה כי אנחנו כותבים מהנייד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
סופ"ש נעים לכולם.
מה יש לכם נגד העמותה הזאת?
לובי חזק שמשפיע על פוליטיקאיים.
עד עכשיו לא הגבתי מכיוון שהנחתי שמדובר בחברה תמימים שמנסים לשנות, למרות שמהמלשינון טוב לא יצא.
אין כאן אחד שליבו אינו נחמץ מכל תאונת דרכים.
לגבי אור ירוק - הון, שלטון, ג'ובים, וכו
הם פועלים בפאשיזם מחשבתי.
כנראה שגם אצלם הכל התחיל בכוונות טובות.
וגם אצלם יש פעילויות חיוביות. אבל...
דוגמא אחת שהיא בלתי נסלחת היא האשמה שניסו לטפול על טל שביט.
חריצת דין המבוסס על פופוליזם זול ובורות.
* עכשיו ראיתי בדיעבד שברנרד הזכיר את טל,
לך חפש מה הייתה תגובת האור הירוק.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
-
אנחנו לא מכירים את המקרה ולכן לא יודעים לומר שום דבר חכם על זה.
תראו, כולנו מכירים את "מי שעושה, טועה ומי שלא עושה לא טועה".
אז אם יש אדם או ארגון שעשה המון טוב וטעות אחת זה לא רע סטטיסטית.
השאלה היא למה כל הזמן לחשוב על מה לא יעבוד, איך ינצלו את האתר וכו.
לדעתנו זה הכל תירוצים, תירוצים שהמוח העצלן של כולנו מדגיש על פני הסיבות למה כן לעשות ולמה כן לנסות.
מוח עצלן שמעדיף לשבת, לשתות קפה ולראות חדשות בשקט במקום להתאמץ קצת ולנסות לעשות משהו בקשר לזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
מוח עצלן שמעדיף לשבת, לשתות קפה ולראות חדשות בשקט במקום להתאמץ קצת ולנסות לעשות משהו בקשר לזה.
זה מה שאתה מקדם בתכלס.
להקליט ממצלמה סטאטית, לשבת מול המחשב (עם/בלי קפה..), ולהעלות את הסרטים לרשת.
הכי בטטה שאפשר.
כי במקום לקדם חינוך אתה מקדם סוג של אלימות.
-
נ.ט.י
טרחתי והעתקי את הקטע של סוף שבוע נעים והדפסתי לי אותו כדי לנסות לענות
לידיעתך-נהג שנמצא ב"מצוקה"בכביש ונצא מתוך הנחה שהתפוצץ לו הרדיאטור-אין לאף אחד שום סיבה להיות "אדיב"למעט ולראות באם הוא יכול לעצור בבטחה ולפי החוק ולוודא שיש למצוקאי טלפון להתקשר לשרותי גרירה-
--ראינו יותר מידי נהגים טובי לב שעצרו כדי לסייע ונדרסו למוות-אתה יודע שבגלל הסיבה שאסור לעצור בשול למעט אין ברירה הינה הזדמנות לחברת הביטוח לטעון לתרומה רשלנית (אינני בקיא בלשון המשפטית)של ההרוג ולנסות להפחיד את הפיצוי ליורשיו?
אין סיבה לתת למישהו להשתלב-שילמד לא להדחף-זה לא אדיבות לתת לו זה מתן לגיטימציה לאותו הנהג לצפצף על כל הרכבים שעקף,
(כאשר מדובר בפקק)
הולך רגל שחוצה כביש רטוב שלא במעבר חציה מסכן אותך ואת הבאים מאחוריך-הוא עבריין-אך כן צריך לתת לו לעבור בבטחה כמה שאפשר אך רצוי להשפריץ עליו את מי השלולית על הכביש שידע לא לסכן את הנהג,
כל פעם שאנו בדרכים=ההמשך צריך להיות סעו כחוק והזהרו מנהגים אחרים למען תגיעו חיים הביתה,
לעזור אחד לשני זו לא נחמדות ואדיבות זו דרך חיים-ועזרת לרעך כמוך(אני יודע שזה לא המשפט המקורי)
התשתיות המחרב,,,,,,ת או לא הן לא סיבה לתאונה,הנהג שלא מתאים את נסיעתו לתנאי הדרך הוא הסיבה,
אור ירוק התחילו בכוונה נפלאה בגין טרגדיה אישית קשה של מקים אור ירוק-אך הגולם קם על יוצרו לדעתי,
יפה שביקשתם מאור ירוק-מחיאות כפיים-תבקשו מהם לחנך נהגים ונהגים לעתיד,זה יותר חשוב,
על תזכירו כאן פוליטיקאים-אנו אתר א-פוליטי
תפקיד משרד התחבורה שלנו הוא לדאוג לבעיית כבישים אדומים ולא של עמותה זו או אחרת,
טל שביט-חבר וידיד של שנים-ובתקופות שונות גם שכן--טל תמיד כתב את דעותיו הבלתי מתפשרות על אוזלת היד של משרד התחבורה וממשלת ישראל-אין ספק שרבים מבעלי כרס השלטון לא אהבו אותו
טל לא נהרג בתאונת דרכים-הוא נרצח על הכביש בידי נהג אחר שאי ידיעתו והבנתו את הדרך לא היתה בעיה רק שלו אלא בעיה לאומית כן של כולנו כל נהגי ישראל
היד הקלה על ההגה ומשקל הכובד של הרגל על דוושת התאוצה-הינה ביחס הפוך למשקל העונש הניתן לעברייני התנועה בארצנו הקדושה
לא איכפת לי מסטיטסטיקת ההרוגים בעולם=-אני חרד מכמות ההרוגים והפצועים אצלנו בארץ
הזכרון הקולקטיבי שלנו קצר ולמעשה נמחק ברגע שרוב הנהגים מתיישבים מאחורי ההגה,
אך מי שנושא אובדן יקיריו או מי שנושא על גופו את צלקות התאונה שריסקה לו את הצלעות על ידי נהג שדיבר בטלפון ולא שם לב לא שוכח,
הצעות לשינוי?
חינוך מגיל הרך לנהיגה בטוחה ושקולה-פעם בשנות החמישים ותחילת השישים חובה היה ללמוד לרכב על אופניים במגרש מיוחד,
היום יש חברות שמלמדות נהיגה מתקדמת ולא את אותם קורסים טפשיים של משרד התחבורה-נהגים עבריינים צריך לשלוח למחלקות אורטופדיות ולקורס נהיגה מתקדמת,
כן יש להחיל זאת על כל תלמיד נהיגה חדש-וכמובן ללמד מחדש את הבוחנים כיצד לבדוק את כישורי הנהג החדש,
והרבה הרבה הרתעה-
זהו השבת נכנסת עוד מעט וצריך לנוח
ובכדי שלא אקרא לך נ.ט.י אנא רשום שמך(לפי מי שמגיב מטעמכם-זה יהיה נחמד
יוסי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
אנחנו לא מכירים את המקרה ולכן לא יודעים לומר שום דבר חכם על זה.
מוח עצלן שמעדיף לשבת, לשתות קפה ולראות חדשות בשקט במקום להתאמץ קצת .
סליחה שאני עושה את זה אישי ומוציא דברים מהקשרם... אבל בוא נהיה דמגוג לרגע
שאלת על אור ירוק, קיבלת דוגמא.
אתה כותב שאתה לא מכיר, אבל מעדיף שלא לבדוק אפילו.
תהנה עם הקפה והחדשות
-
"אור ירוק" זה כמו "רשות הטבע והגנים" - כוונה טובה ו... הנה כבר שכחו למה ועל מה הם קמו..
ואין מה להוסיף וכל דוגמא תהיה טובה..
יוסף.
בחייאת יוסף..
הרי על זה הוא מדבר - שתוכל לעצור בצד ולעזור והדביל ההוא ישים לב ולא ידרוס אותך. אולי בגלל שהוא ראה סרטון של איזה דביל כזה מצולם, האתר שלהם.
ודורון.
אם העלת סרטון, הרי אתה כלב לא "סתם" בטטה - אתה בטטה שעושה משהו לתרום.
והבטטה האחר, שישב וויראה את הסירטון וימלמל מתחת לשפם "נו, ראית את האידיוט ההוא.. איך הוא נוהג..", גם הוא כבר לא סתם בטטה.
הוא בטטה שנכנס לאתר, מתוך מציצנות אולי, ורואה דברים אבסורדיים שבדרך כלל לא רואים ויחשוב לעצמו "וואללה? גם אני נראה ככה? לא טוף!" - ואז גם הוא כבר לא "סתם" בטטה...
זה נקרא חינוך.
וזה לא במקום חינוך בביה"ס... זה בנוסף - עבור כאלה שלא חונכו בביה"ס או לא היו מספיק "בוגרים" להפנים את החינוך ואולי אם יראו "בעיניים" איך זה נראה, להיות בריון, אולי זה קצת... יחנך אותם...
דוגמא מפה.
ולא פעם אחת ראיתי. בכל פעם.
פה, על כל שטות מתקשרים ל-911.
יש נשלחות ניידות ואמבולנס ומכבי אש - בכל פרק זזמן נתון, יש איזו ניידת חירום בדרך לאיזה מקרה "חרום" וכשהניידת בדרך = אורות וסירנות וכל הווג'ארס.
כולם עומדים בצד!!!
לא מפנים את הדרך ולא נוסעים לאט ובזהירות - לא!
כולם זזים לשוליים ועוצרים - עוצרים!!
גם כשהאמבולנס/משטרה באים ממול וברור שיש מקום לעבור והנתיב של רכב החירום םנוי לחלוטין, הרכב בנתיב הנגדי מיד עוצר בשוליים ומחכה שרכב החירום יגיע ויחלוף..
וכנ"ל גם רכב ביה"ס, דרך אגב - עוצרים. כולם. בכל הנתיבים. עד ששלט העצור על רכב ביה"ס הצהוב לא מקופל חזרה, אף אחד לא נוסע!!
עכשיו, תאר לך שמעלים סירטון של איזה אידיוט (ישראלי מרמלה.. לא אני!) שלא עוצר... בושה!! חינוך!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
מתנצלים על התגובות הכפולות. איכשהו זה קורה כי אנחנו כותבים מהנייד.
רציתי לשאול אותך, סליחה אתכם, כבר מתחילת הדיון.... לאדוני יש תולעים?
כי מלכת אנגליה אתה בטח לא (גם כזה גולש יש לנו)
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
עכשיו, תאר לך שמעלים סירטון של איזה אידיוט (ישראלי מרמלה.. לא אני!) שלא עוצר... בושה!! חינוך!!
לא יעבוד.
אין כאן בושה.
אני בכלל לא בטוח שהזבלים שרצים על הנתיב יציאה עד הסוף, וחותכים חזרה לפקק על האי-תנועה בכלל גולשים באינטרנט..
ואם כן, זה לא מעניין אותם.
כמו הרבה דברים, זה מפריע למי שגם ככה לא מתנהג ככה.
-
צודק.
אבל כשיתחילו לדבר עליהם ברחוב ובמכולת וישאלו את האישה/אמא "תגידי, זה לא היה יוסל'ה בסירטון ההוא של המפגר שעלה על אי התנועה?"
דברים יתחילו לזוז אצלם... גם בלי שיגלשו באינטרנט...
ואסף..
הרסת אותי עם התולעים... :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא יעבוד.
אין כאן בושה.
דורון, איך אתה יודע שלא יעבוד?
ניסית?
אתה יודע, תשאל כל אדם שיזם משהו והוא יגיד לך שככל שיש יותר אנשים שאומרים
לך שזה לא יעבוד זה רק מגביר את הסיכוי שזה יעבוד.
אתה יודע למה? כי כשכולם חושבים שמשהו לא יעבוד זה סימן שאף אחד לא ניסה, שאתה יוזם משהו חדש ואין לך מתחרים.
לגבי כל ההערות על החינוך. על מה אתם מדברים בדיוק?
איך מחנכים ילד/נער? מה משפיע על ילד הכי הרבה ?
לנו עדיין אין ילדים, אבל מהזיכרון שלנו זה קודם כל ההורים (גדול עלינו לחנך הורים)
ואח"כ החברים שלו ואם הוא זכר, בעיקר הבחורות שסביבו.
אם זה לא מגניב לגנוב רמזור ואם זה לא מגניב להידחף מימין אז זה בדיוק מה שנקרא חינוך.
אתם חושבים שאם איזה מבוגר יגיע לכיתה ויאמר לילדים "לא יפה לעקוף מימין"
(להבנתנו זה מה שחלק מהאנשים כאן קוראים חינוך) זה יעזור במשהו?
אם כן, אנחנו חושבים שאולי באמת יש כאן כמה מלכות אנגליה.
-
לגבי טל שביט,
קראנו על המקרה, אבל אנחנו לא בוחני תנועה ולא יכולים להתייחס בצורה מקצועית למשהו כזה.
ממה שקראנו, אור ירוק הודו בטעות.
לגבי הסיוע ב"מצוקה" - הכוונה לא הייתה רק למקרים של פנצ'ר תקלה וכו.
אנחנו מתכוונים גם למקרים רגילים שקורים כל יום.
למשל: מישהו רוצה לצאת ברוורס מהחניה ואף אחד לא מאט ונותן לו. למה לא ?
מישהו נכנס לחניה במקביל למדרכה, ברוורס... תוך כדי הרוורס התחת של הרכב נכנס אבל הפרונט יוצא החוצה. למה לא
לתת לו לסיים ? למה חייבים לצפור ולהדחף וכמעט לשפשף אותו...?
יש מלא מקרים קטנים כאלו שיכולים לעשות לכולנו את החיים הרבה יותר נעימים. למה לא בעצם?
מה, כולנו כאלו עסוקים שעוד 20 שניות של עצירה ומתן זכות קדימה זה מה שיהרוג אותנו?
(וכן, אנחנו יודעים שאלו 20 שניות אחרי שעה שכבר היית תקוע בפקק)
-
ועוד משהו, חלק מהתשובות של המגיבים כאן ממש מרגיזות ברמת "הלוזריות" שלהן.
אתם הדור שחינך אותנו. אתם הדור שראינו יושב מול החדשות וכועס שהכל מושחת, שהישראלי מכוער ושככה לא מתנהגים.
עכשיו כשהתבגרנו ואנחנו מנסים לשנות את זה אתם באים עם "אתם תמימים" "שתגדלו תבינו" "לא יעבוד" וכל
המשפטים האלו.
במקום לתת רעיונות, במקום לעזור עם הנסיון וחוכמת החיים שצברתם, אתם מחדירים לראש משפטים של לוזרים.
אנחנו מאוד מקוים שאם "הילדים התמימים" שלכם יספרו לכם על רעיון שיש להם, שדורש השקעה ועבודה, אתם
לא תגידו להם אותו דבר . אם כן, תתכוננו לגדל לוזרים.
-
.
ציטוט:
למה אתה חושב שזה לא יעבוד?
.
כי אלו בבונים שלא סופרים אותך גם ככה, וכשמעירים להם, הם יוצאים מהרכב ודוקרים מישהו.
בכל חתך אוכלוסייה יש כאלו, וזה טבוע בהם מהבסיס שהם באו ממנו, והשיטה שלך לא נוגעת בכלל בבסיס הזה.
הגישה שלכם לדעתי סופר תמימה, ומתאימה לכם, ולא לקהל היעד.
זה בנוסף לדוגמאות שנתנו לכם לגבי מקרים שייצרו עוול כי הם מחוץ להקשר.
כשמישהו בדרך למיון, או חדר לידה, עוקף את הפקק, ויתקל בשוטר, לא רק שהוא לא ייתן לו דו״ח, הוא יפנה לו את שאר הדרך לבי״ח.
אצלך הוא ישאר פושע.
הפכת את עצמך לקטגור ולמרשיע.
.
ציטוט:
אתם חושבים שאם איזה מבוגר יגיע לכיתה ויאמר לילדים "לא יפה לעקוף מימין"
(להבנתנו זה מה שחלק מהאנשים כאן קוראים חינוך) זה יעזור במשהו?.
כן, זה נקרא לחנך לערכים מגיל מוקדם.
להתוות דרך.
אולי לא בכיתה, אבל במסגרת לימודי הנהיגה.
אני חושב שבחרת בפתרון פופוליסטי וקל.
במקום לחנך כשהם קטנים, ויכולים לספוג, אתה מנסה ליישר עץ בוגר ועקום.
זה התפקיד של המשטרה.
אני באמת חושב שהרעיון שלכם סופר תמים ולא ישיג את מטרתו, כי מי שדרך ארץ מוטמעת בו מהבית, לא מתנהג ככה, ומי שכבוגר מתנהג כך, יש חוק שצריך לאכוף עליו, וזה לא הסמכות או התפקיד שלך.
-
וואללה, דורון...
איזה רצף של שטויות... עם כל הכבוד.
תפקיד המשטרה הוא קודם כל לתפוס את העבריינים ולא לחנך - זה גם אבל בטח לא כ"משימה".
ועם כל ההבנה, ממתי יש למי שממהר לחדר לידה, יש רשיון להרוג?
הוא עבריין אבל עם נסיבות מקילות/פתור מאחריות - זו העובדה.
את ההסבר על "למה עשה מה שעשה" הוא, העבריין צריך לספק, לא מי שמעלה את הסירטון שמנציח את העבירה - למרות שעדיף, כמו שכתבתי, שמי שמעלה את הסירטון ומקבל את הההסבר/תגובה, ראוי ורצוי וצריך שיעלה את אותו הסבר, באותה תפוצה.
*** הבהרה - אני "פונה" לדורון בפיסקה הבאה אבל לאו דווקא. אני "עונה" לכל אלה שמלאים טענות נגד המשטרה "כאוייב" אבל כשנוח להם, פתאום הם מאצילים עליה תכונות ותפקידים של מצילת האנושות. אני לא טוען שדווקא דורון מחזיק בדיעה, פשוט נמאס לי להפיל הכל על דרור..:rolleyes:.***
אני גם לא כ"כ מקבל את הטיעון הצבוע של "זה תפקיד של המשטרה" "ויתקל בשוטר, לא רק שהוא לא ייתן לו דו״ח, הוא יפנה לו את שאר הדרך לבי״ח."
פתאום, מאחד שתפקידו להזיק ולהציק לאזרח, הוא הופך להיות גם השופט וגם מציל הנפשות...והרעים הם האזרחים "המלשינים"...
באיזה עולם מושגים אתה חי... תחליט.
שוטר שיתקל בכזה "גנב פקקים" קודם כל יעצור אותו.. במקום.
אח"כ יבקש וישמע הסבר ואז יחליט - ויפה שאתה מייחס לו (פתאום) שיקול דעת נכון ואוהד...
אז נכון שיש מקרים שיש סיבה ואפילו טובה, ל"בריונות" - תפקיד ה"בריון" להסביר ולהבהיר שהוא לא בריון...
אתה גם "כאילו" לא מבין את עניין החינוך והאכיפה והפירסום..
אני בטוח שלא תרצה שאולמרט ישפט ב"שושו" ולשמוע בדיוק מה עשה דרעי ולשמוע את ההקלטות של השיחות של זקן ולדעת בדיוק מה הפרטים של עיסקת הטיעון של ההיא שרצחה את 3 הגמדים שלה אבל לא תקבל 3 מאסרי עולם - אתה לא בדיוק סומך על אלה "שזה תפקידם" ואתה רוצה לדעת מה היו השיקולים ולמה התקבלה ההחלטה..
בדיוק כמו כל אלה שמקבלים דו"ח ואומרים לשוטר "אבל למה, להוא, לא נתת?".
כשנוח, לשוטר (/לרשויות) יש שיקול דעת ו"זה תפקידם" וכשלא נוח הם עוכרי ישראל.
אני בטוח שכשתימצא, על האוטו ההרוס שלך, פתק של עובר אורח אם פרטים של הרכב שפגע בשלך ואולי אפילו איזה SD עם סרטון של האירוע, לא תקרא לאותו אחד "מלשן" - אפילו אם הפוגע מיהר לביה"ח ולא היה לו זמן להשאיר פרטים... וגם לא לחזור אחרי למקום האירוע ולחפש את הבעלים..
סיפורי מעשיות ותירוצים כולם יכולים למצוא ולהמציא..
השאלה למי אתה דואג יותר, לעבריין או למי שיכול להיפגע ממנו.
וכן.
חינוך מתחיל בביה"ס ונמשך... כל החיים.
כל גיל/שלב וצורת החינוך שלו.
לגמד מסבירים. אח"כ מזהירים, ואח"כ, למי שלא הפנים, נותנים בראש.
העלת סרטונים זה השלב הרך של "לתת בראש למי שלא הפנים"...
קפצתם על זה, כאילו מדובר בכפירה במקורות... אשכרה פגיעה בקוזה נוסטרה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
וואללה, דורון...
איזה רצף של שטויות... עם כל הכבוד.
.
נראה לי קפא לך המוח קצת..
חזרת על דברים שלי כמעט בדיוק במילים אחרות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
תפקיד המשטרה הוא קודם כל לתפוס את העבריינים ולא לחנך - זה גם אבל בטח לא כ"משימה".
.
מה השוני עם מה שכתבתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ועם כל ההבנה, ממתי יש למי שממהר לחדר לידה, יש רשיון להרוג?
הוא עבריין אבל עם נסיבות מקילות/פתור מאחריות - זו העובדה.
את ההסבר על "למה עשה מה שעשה" הוא, העבריין צריך לספק, לא מי שמעלה את הסירטון שמנציח את העבירה - למרות שעדיף, כמו שכתבתי, שמי שמעלה את הסירטון ומקבל את הההסבר/תגובה, ראוי ורצוי וצריך שיעלה את אותו הסבר, באותה תפוצה.
.
אין לו רישיון להרוג, אבל לא כל מי שצולבים אותו באתר הנדון הוא עבריין/חסר כבוד לאחר כמו שמנסים לצייר אותו הח'ברה האנונימיים הנ"ל.
והם מתייחסים גם למי שחתך את התור בפקק, ואגב כך לא עקביים- כי במקום אחד רוצים לחנך, קרי להראות לכולם מי נדחף בפקק עם סרטונים, ומצד שני כותבים על לתת לאנשים להשתלב כי "מה זה עוד 20 שניות"- יאללה, תתגבשו על עצמכם, זה בסדר או לא?
ובגלל שאין להם שום כלי לדעת מה הנסיבות של כל אירוע, אין להם זכות לצלוב אנשים, גם אם רק 1 ממאה יהיה מישהו עם סיבה ראויה לזה שהוא חתך את הפקק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני גם לא כ"כ מקבל את הטיעון הצבוע של "זה תפקיד של המשטרה" "ויתקל בשוטר, לא רק שהוא לא ייתן לו דו״ח, הוא יפנה לו את שאר הדרך לבי״ח."
פתאום, מאחד שתפקידו להזיק ולהציק לאזרח, הוא הופך להיות גם השופט וגם מציל הנפשות...והרעים הם האזרחים "המלשינים"...
באיזה עולם מושגים אתה חי... תחליט.
שוטר שיתקל בכזה "גנב פקקים" קודם כל יעצור אותו.. במקום.
אח"כ יבקש וישמע הסבר ואז יחליט -
איפה טענתי שהשוטר שתפקידו להזיק ולהציק לאזרח?
אף פעם אמרתי דבר כזה, גם אם יש לי ביקורת על המשטרה- לא זכור לי שאי-פעם התנסחתי כך.
וכן, זה ההבדל- שוטר יעצור אותו, יבחן את האירוע ויחליט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני בטוח שכשתימצא, על האוטו ההרוס שלך, פתק של עובר אורח אם פרטים של הרכב שפגע בשלך ואולי אפילו איזה SD עם סרטון של האירוע, לא תקרא לאותו אחד "מלשן" - אפילו אם הפוגע מיהר לביה"ח ולא היה לו זמן להשאיר פרטים... וגם לא לחזור אחרי למקום האירוע ולחפש את הבעלים..
הלכת לאיבוד לגמרי,
מה הקשר בין הסיפור הנחמד הזה ובין השרשור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
חינוך מתחיל בביה"ס ונמשך... כל החיים.
כל גיל/שלב וצורת החינוך שלו.
לגמד מסבירים. אח"כ מזהירים, ואח"כ, למי שלא הפנים, נותנים בראש...
והשלב של הלתת בראש, הוא של מי שהסמיכו אותו, לא של כל במאי דה-לה-שמאטה שהחליט שהוא מציג את המציאות כמו שהוא רואה אותה.
רוצים לחנך?
תשקיעו באמת, לכו להדריך בני נוער בגילאים שמוצאים רישיון.
תבואו עם רעיון למיזם חיובי.
אני עוד זוכר ממהצבא, קצין שבמקום לתת שבת למישהו שביצע עבירת בטיחות די בוטה, שלח אותו לעשות שבת בהתנדבות בבית לווינשטיין, כדי שיבין מה התוצאות של עבירות בטיחות- הרבה יותר אפקטיבי .
במקום חייל שמפחד לבצע עבירות בטיחות כי יקבל שבת, קיבל חייל שלא יבצע עבירות בטיחות כי הוא נגע בידיים בתוצאה של עבירות בטיחות.
נסכים שלא נסכים לגבי האתר הזה- לא חייבים להגיע להסכמה על דעה אחידה.
מיציתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נראה לי קפא לך המוח קצת..
חזרת על דברים שלי כמעט בדיוק במילים אחרות.
מה השוני עם מה שכתבתי?
אין לו רישיון להרוג, אבל לא כל מי שצולבים אותו באתר הנדון הוא עבריין/חסר כבוד לאחר כמו שמנסים לצייר אותו הח'ברה האנונימיים הנ"ל.
והם מתייחסים גם למי שחתך את התור בפקק, ואגב כך לא עקביים- כי במקום אחד רוצים לחנך, קרי להראות לכולם מי נדחף בפקק עם סרטונים, ומצד שני כותבים על לתת לאנשים להשתלב כי "מה זה עוד 20 שניות"- יאללה, תתגבשו על עצמכם, זה בסדר או לא?
ובגלל שאין להם שום כלי לדעת מה הנסיבות של כל אירוע, אין להם זכות לצלוב אנשים, גם אם רק 1 ממאה יהיה מישהו עם סיבה ראויה לזה שהוא חתך את הפקק.
אולי לא אמרתי אחרת לגמרי אבל המהות שונה לחלוטין.
אתה מתייחס ל"פירסום" כאל "צליבה" - אני לא.
יש סרטון שמציג עובדה - אם יש לך מה להסביר, תסביר.
איך הפירסום הוא לא (רק) צליבה?
פשוט מאוד.
כשיעלו סירטון של מישהו שמנסה לצאת מחנייה וכולם יראו איך נהג אחרי נהג לא מחכה שנייה ומאפשר לו ויראו את האבסורד שבזה, יהיו כמה שיגידו "זה פשוט אבסורד... ככה זה נראה?" ובפעם הבאה הם בעצמם יעצרו שנייה... הפנמה - חינוך..
ואותו הדבר עם לעצור לעזור...
ואותו הדבר עם גניבת הפקק.
וכן. כל אחד שגונב פקק הוא עבריין. קודם כל הוא עבריין - אלא אם יש לו סיבה טובה... בדיוק כמו שהשוטר עוצר אותו קודם כעבריין ואז מחליט, אחרי ששומע.
אבל קודם כל הוא עבריין.
איפה טענתי שהשוטר שתפקידו להזיק ולהציק לאזרח?
אף פעם אמרתי דבר כזה, גם אם יש לי ביקורת על המשטרה- לא זכור לי שאי-פעם התנסחתי כך.
וכן, זה ההבדל- שוטר יעצור אותו, יבחן את האירוע ויחליט.
ומה אתה נעלב?
סייגתי מראש שאני לא פונה אליך בהכרח... גם אני לא זוכר שאמרת את זה ולכן סייגתי.
וכמו שאתה מקבל שהשוטר לא אהבל ו"שומע ומחליט", כך גם (אני מקווה) יזמי האתר, שמחליטים מה להעלות וידעו לעשות סלקציה של "עריכות מגמתיות" שישלחו לאתר וכך גם הצופים...
הלכת לאיבוד לגמרי,
מה הקשר בין הסיפור הנחמד הזה ובין השרשור?
והקשר לש "הסיפור הנחמד" הוא ההלשנה והצילום - מתי זה לגטימי ואזרחות טובה ומתי לא.
אולי זה רק אני אבל נראה לי ברור לגמרי, ההקשר.
והשלב של הלתת בראש, הוא של מי שהסמיכו אותו, לא של כל במאי דה-לה-שמאטה שהחליט שהוא מציג את המציאות כמו שהוא רואה אותה.
רוצים לחנך?
תשקיעו באמת, לכו להדריך בני נוער בגילאים שמוצאים רישיון.
תבואו עם רעיון למיזם חיובי.
אני עוד זוכר ממהצבא, קצין שבמקום לתת שבת למישהו שביצע עבירת בטיחות די בוטה, שלח אותו לעשות שבת בהתנדבות בבית לווינשטיין, כדי שיבין מה התוצאות של עבירות בטיחות- הרבה יותר אפקטיבי .
במקום חייל שמפחד לבצע עבירות בטיחות כי יקבל שבת, קיבל חייל שלא יבצע עבירות בטיחות כי הוא נגע בידיים בתוצאה של עבירות בטיחות.
אתה קורא לזה לתת בראש ואני קורא לזה חינוך... אחד מקבל בראש (הפירסום והבושה והצורך להסביר, אם יש מה) והאחרים מקבלים חינוך..
ככה זה עובד.
ועל עבודת הבימויי כבר דיברנו - אני חושב שיהיו מספיק מקרים אוטנטיים גם בלי בימויי מגמתי.
זו כבר אחריות של מפעילי האתר ואני נותן קודם כל קרדיט של אינטגריטי, עד שיוכח אחרת.
אתה, וכל יתר המתנגדים, מייחסים קודם כל כוונה/ביצוע/תוצאה רעה/נאיבית ומעדיפים את זכויות העבריין "המסכן" על הציבור "המסוכן" ויש כאלה שאף מגדילים וטוענים שגם בלי כל מגמתיות, מדובר ב"הלשנה פושעת" וצריך להשאיר לזרועות החוק לטפל בזה בלי שום עזרה... אותם אנשים שטוענים שזרועות החוק לא עושים כלום, מלבד להציק ולהזיק (לא אתה , אחרים)..
כמו שאמרתי - תחליטו.
נסכים שלא נסכים לגבי האתר הזה- לא חייבים להגיע להסכמה על דעה אחידה.
מיציתי.
ואני בטוח לגמרי שגם אתה, אם תעלה ההזדמנות ותצלם משהו שיפריע לך, תעלה אותו -אם לא באתר "חסר האחריות הזה", אז באתר "אחראי" אחר..
ותשאיר לאחרים להחליט אם זו צליבה או רק "אני רק אניח את זה פה "...
ושוב אני מזכיר את הג'ימיני מהפייסבוק ואת ה"סייד ביי סייד" מפה ואוסיף את הסירטון של הבריונים עם הטרקטורונים בנחל בצפון יש עוד ויש עוד "הלשנות לגיטימיות" שעלו פה...