מי שסמוראי או ג'ימני נוח לו בטיול ארוך? אני יכול רק לקנא במצב הגב שלו ובכשרונות האריזה והאחסון היעילים שלו.
Printable View
מי שסמוראי או ג'ימני נוח לו בטיול ארוך? אני יכול רק לקנא במצב הגב שלו ובכשרונות האריזה והאחסון היעילים שלו.
יפה הצבע של הסופה. זה צביעה בתנור :rolleyes:
אתמול הוא העלה סוף סוף תמונה של ג'ימני עם פורטלים
https://www.facebook.com/groups/2341...3291182086027/
קובץ מצורף 112904
נראה כמו "נחום- (לא)תקום"..
או כמו כזה:
קובץ מצורף 112906
הוא דווקא לא בונה לאקסטרים... ולרוב גם מקבל tuv.
אתרגם לך אם זה חשוב. יש לי כמה עובדים גרמנים
בסוף ...בלי לפגוע דרור...
סופה או היילקס (דיפנדר יוצא מהכלל) ... הם לא שיא הנוחות.. המתלי עלים הפרהיסטוריים של הרכבים האלה הם לא דוגמא להתנהגות כביש / שביל ... וגם בשטח טכני קשה יצטרכו המון עבודה כדי לעבוד כמו שצריך וגם אז יהיו רכים מדי כדי לספק תנועת שביל/כביש מהירה וקלילה... (אפילו אם תתעקש להישאר על 31" צנועים)
מאידך... גימני עם קפיצי סליל מתנהג הרבה יותר מהנה בשביל המהיר.... ושילוב צמיג 29" סביר וקיט אולדמן מהמדף... יעניש הרבה פחות
מהסופה שלך על 31 וסט הגבהה מקומבן..
ו..רק עכשיו ראיתי את התמונה של יונתן אז הייתי חייב גם (:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9e1e44ba59.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אורי,
קח היילקס ישן, ארכאי, עם סט עלים+בולמים של אולדמן, והוא יהיה נוח בסדרי גודל מול ג'ימני עם סט אולדמן, גם בכביש וגם בשטח.
נתוני פתיחה שאי אפשר לעוות אותם- משקל עצמי גבוה יותר, מתלים ארוכים יותר, ובסיס גלגלים ארוך יותר.
גם אם הם היו באתו משקל עצמי, עדיין, רק בסיס הגלגלים לבדו עושה הבדל עצום.
תוסיף את שאר המשתנים, ולג'ימני אין סיכוי.
איך שלא תסובב, רכב קצר וקל לא יכול להיות באמת נוח.
וזה עוד לפני מרווח החיים של הנהג והנוסעים.
הסט אצלי של אולדמן HD+בולמים טובים הפתיע רבים וטובים שעלו לסיבוב על הרכב, ברמה שהוא משכך טוב יותר מלא מעט רכבי שטח שעל הנייר אמורים להיות נוחים יותר.
1 + על הסטאפ שלך... תרשום אותי עם המופתעים..
אבל.
גם אתה תופתע מגימיני על צמיג 29"... בכל זאת זה לא סמוראי.
אני לא בא לסתור את מה שאתם אומרים על הבסיס גלגלים.. להזכירכם אני על סמוראי קצרצר... אין פתרון לקופצנות...
אבל בכל זאת, דיברתם פה על התנהגות .. ויציבות ומרחקי בלימה ואיך הכל אמור להרגיש הרמוני ומאוזן...
אז התא נהג בגימיני לא רע בכלל. הנדסת אנוש יפנית, איכות הרכבה וחלקים טובה. הוא מצויד במזגן והגה כוח במקור הוא כבר הרבה יותר אוטו מהסמוראי.
הוא גם תמיד צעיר יותר מהסופות וההיילקסים שלכם.
כלומר ... לרוב מהודק ושקט יותר... (שלא נדבר על המכונת תפירה שיש בתא מנוע של ההיילקס..)
סהכ הכל הוא הרבה יותר נוח (מושגים קצת אחרים מכמה כוחות g מופעלים על הנהג בבור.) ביכולת תמרון , שדה ראייה, סרחי עודף..ועד לאיכות חיים בתא נוסעים ... והקפיצים.
שכח מזה.. נסעתי בלא מעט רכבי עלים, זו לא אותה איכות נסיעה כמו בקפיץ סליל...עידון... או תקרא לזה הרמוניה בנהיגה. לא יודע.
לסכם, רדו מהגב של הגמדים! (:
מי שאוהב ... שיאהב.. כל אחד והערימת ברזלים שלו.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ג'יפ בונים... כל רכב והייעוד שלו לפי בעליו. הג'יפ שלי נקנה מראש כדי להיבנות, לצערי פחות לטייל. נסיעות כביש בכלל קורות מעט.
אני עדיין מצודד ב33" על סיקס (רוחב 10.5" לדעתי עדיף על 12.5"), ובתנאי שמתאימים את שאר המכלולים - יחסי העברה, בלמים, שיפור/שיפוץ מערכות הגה והסביבה...
אני גם מבין ומסכים עם דרור שרכב שנוסע הרבה (כמו הסופה שלו) הבחירה ההגיונית היא 31".
דורון לא זוכר לאיזה שיוט בדיוק אתה מתכוון, אבל בזמנו היתה לי בעיה עם חופשים בשאקלים הקדמיים, לא קשור לגודל הצמיגים.
לא שהם עזרו לייציבות, אבל הם לא היו הסיבה.
ובשורה התחתונה, אין על המראה של סיקס עם צמיגי 33"
יצא לי להעביר כמה שעות שטח בגימני.
החוויה מבחינתי הייתה שקולה לטרקטורון עם חלון.
נהנתי מאד, אבל זה מרגיש צעצוע.. בכל פרמטר.
טיבוס לא ישווק חלקים בלי TUV (כי ככה זה שם בגרמניה. יש חוקים ומי שעובר עליהם הולך לתא הגזים.... סתם, בצחוק, אבל אי אפשר לשווק שם דברים שאין להם TUV) ועדיין הוא יזכיר לך שזה פחות מתאים לכביש. שמעתי את זה ממנו אישית באזניים כי שאלתי אותו במפורש. אני יודע שזה לא "רשמי" כמו אזהרה מודפסת על נייר, אבל אני נותן לבנאדם קרדיט שהוא מכיר את המוצר שלו טוב מכולם, ואם הוא בעצמו אומר "כן, מותר לנסוע על כביש, אבל...", אז זה אומר משהו.
תבינו כולכם משהו בסיסי שנוגע לכל דבר, מקפיצים כאלה ועד גלגלים כאלה - אין דבר כזה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם זה היה כל כך טוב, הייתם מקבלים את זה מהיצרן. אז נכון שבכל מיני חלקים ספציפיים כמו בולמים וכו' היצרן חוסך עלינו ומספק את הסחורה הכי פושטית שהוא יכול מבלי לפגוע בבטיחות, אבל אם גלגל גדול היה כל כך טוב, הייתם מקבלים כבר בסטנדרט גלגל גדול. אבל אתם לא מקבלים - ולא בגלל שהוא עולה כמה דולרים יותר מהגלגל הקטן, אלא כי תמורת היתרונות שלו בשטח, הוא מחרב את האוטו ואת ההתנהגות שלו ובסופו של דבר אפילו פוגע בבטיחות. קפיש?...
אוי, בחיאת. נהגתי על "המגהץ" שלך עם קיט האולדמן המהולל מהמדף, שתיים-שלוש דקות במפגש ההוא ביער אילנות. במשך כמה דקות אחרי שירדתי ממנו, עדיין ויברצתי - וזה מין הסתם הסמוראי הכי מהודק, נטול חופשים, המוקפד והמושקע ובאופן כללי הכי טוב שנהגתי בו בחיי.
כי יש כללי יסוד ועובדות שלא תוכל להימלט מהם - גלגל גדול וכבד דופק את הנוחות, לא משפר אותה - ובסיס גלגלים קצר לא מתחבר עם נוחות ולא משנה ממה עשוי הקפיץ - עלים, סלילים, סוכריות גומי או ענפים קלועים, וגם לא אם יש עליו מדבקה עם ציפור רצה או זנב של שועל. אפילו סופה והיילקס סטנדרטיים טובים ומשככים יותר מהבלנדר הזה, בוודאות ומנסיון. שלא לדבר אחרי התקנת "סט הגבהה מקומבן" שבאמת מיישר את השטח (ושבתכל'ס אין שום הבדל אמיתי בינו לבין חבילת עלים של אולדמן מהמדף). אין שום תרופה כנגד תחלואי בסיס גלגלים קצר מדי (ל-WHEELBASE קצר יש גם יתרונות בסיטואציות מסויימות, אבל ברור שנוחות אינה אחת מהן).
ג'ימני אוטו נפלא, אני מכיר אותו מלפני ומלפנים. אני מקבל באופן קבוע ג'ימני-זונה אחד ממכשירי תנועה, ממזרון אדום-ידני עם צמיגי ה-ATS המצויינים של גודייר, להוביל איתו את טיולי המועדון אחת לחודש בערך, עבורך זה אוטו הוא "גדול ומפנק" ובעל "בסיס גלגלים מוארך", אבל במציאות זה עדיין רכב שאפילו לזוג הוא קטן וצפוף. בגובה שלי אין סיכוי שאני יכול לשרוד בו יותר מחצי יום רצוף. אני רואה משפחות עם ילדים שמגיעות לטיולים האלה בג'ימני - הן ראויות לפרקים שלמים בספר "אמנות האריזה", כל עצירה להפסקה מתחיל תהליך הפריקה ואח"כ ההעמסה - היי בסה"כ עצרנו לחצי שעה לעשות קפה....
אין באוטו הזה מקום לכלום, תנוחת נהיגה "יפנית" כפויה עם כסא גבוה מדי, הגה נמוך בין הברכיים וראש שנעוץ בתקרה (ואחרי כמה קפיצות יוצר לעצמו שבלונת נגטיב בריפוד ובפח).... אני מסיים יום טיול כזה כשכולי עקום ודואב. ולא אמרתי אף מילה על כביש או ביצועים, כי האמת היא שאין לי בכלל טענות לנימוסי הכביש של האוטו הזה, פשוט כי הוא אוטו חדש: היציבות שלו מספקת, ההגה שלו מהודק, הברקסים שלו בסדר גמור, הביצועים שלו סבירים לגמרי לטעמי (ידני), הוא משייט סבבה ב-110 קמ"ש ויש לו עוד קצת אויר כדי לעקוף, (אחרי שלחצתי עד הסוף והמתנתי בסבלנות, ראיתי אפילו 140 בכביש 6) בשיוט רגוע הוא מספיק שקט לטעמי וכו' וכו'. דווקא בכביש הוא בסדר גמור.
יש לי מטייל אחד קבוע שמגיע לכל טיולי המועדון - הבנאדם מכור לג'ימני, יש לו שניים בבית. לאחרונה קנה ג'ימני אוטומטי חדש ב-120K ושם עליו עוד 80K בתוספות "כדי שיהיה נוח". "נוח" זה אומר שהחליף מתלים - דחפו לו קפיצים צהובים של משהו ובולמי FOX יקרים שכל כמה ק"מ מתפרקים לו מהאוטו בזכות "התקנה מקצועית" של אחת הסדנאות שלא משנה מה שמה. ובנוסף, הוא התקין לעצמו מושב נהג אורטופדי גרמני כלשהו והוציא החוצה את כל המושבים האחרים, כדי שיהיה מקום לציוד ולמחשב הניווט שלו. ויש שם גם פגושים וכננות וצמיגי שטח מלא, וכל מיני פתרונות איחסון ופיצ'פקעס שהתפיחו את החשבון לגבהים. מצד אחד זה מקסים לראות את זה, איש מבוגר שמשחק בצעצוע שלו כמו ילד ונהנה מכל רגע. אבל מצד שני ובאותה מידה, זה גם פאתטי כי בחיאת, זה אוטו נהדר שמתאים לשלב מסוים בחיים. אחר כך זה סתם ניג'וס.
ולא שאני מתנהג בצורה יותר רציונלית עם סופה פתוחה בת 22, אבל בכל זאת, אני עדיין יכול, בכל רגע נתון, אם אני רק רוצה, להעמיס ילדים וציוד ולצאת לשלושה ימים במדבר בלי לוליינות ובלי תואר שני באריזה. אפשר פשוט להניח מאחור את הצידניות והמנגלים והפויקה ואוהל גדול ומזרנים ותיק גדול עם בגדים להחלפה, אפשר לשבת מאחורי ההגה בנוחות אמיתית, לפשוט רגליים קדימה. הראש לא ידפוק בתקרה, ההגה יהיה בגובה הנכון ולא בין השוקיים, מתחת לרגל ימין יש כוח אמיתי כדי לעקוף בעלייה, בסיס גלגלים נורמלי מאפשר לעבור יום שלם - או יומיים - או שבוע, בשטח, בלי הבומבות מהסרן האחורי ישר לעצם הזנב ובלי שהמרכב ייטלטל מסביבי כמו צפרדע בבלנדר... כמה שהוא פתוח ורועש, בסופו של יום שטח גדוש הוא הרבה פחות מעייף מג'ימני.
וכן, ג'יפ בן 22 תמיד מלא בהפתעות. פה מגב שמאל ששובת לפתע באמצע גשם שוטף בכביש חוצה שומרון החשוך, ושם דלת ברזנט שנפתחת תו"כ נסיעה. ככה זה בג'יפים ישנים. גם זה לא מתאים לכל אחד. אז מסננים קללה, עוצרים לרגע, מלבישים את האבטחה שנפלה משטנגת הוישרים וממשיכים. כשהגמד שלכם יהיה בן 22 עם 350K ק"מ, תזכירו לי לדבר על שגעונות.
עזוב. אני אוהב את הג'ימני, משוגע עליו, הוא רכב שטח קשוח אמיתי, רב-יכולות ונפלא שאני ממליץ עליו בלב שלם לכל מי שרוצה את הדבר האמיתי אבל שלא יקרע אותו בהוצאות - בתנאי שהוא עונה לכמה תנאי יסוד - רווק/ה או זוג, גובה עד 1.75-1.80 גג ורצוי עם פרופורציות גוף מעוותות משהו שכוללות רגליים קצרצרות, בלי ילדים, בלי כלבים, בלי בעיות גב. הוא גם רכב עירוני כמעט מושלם, פתרון תחבורתי מעניין לאותו לקוח ספציפי, אם הוא גם גר בעיר צפופה.
אבל זה לא רק משהו שכבר עברתי בחיים וכבר לא מתאים - וזה לא שאני חושב שרק גודל קובע, אבל כנראה שהקוטן ממש מפריע, בחיי. יותר מדי פשרות.
דרור, צורת ההסתכלות שלך היא חד מימדית לחלוטין. כאשר הגובה הממוצע בישראל הוא מטר שבעים ומשהו, ואנשים שנוסעים באוטו שאיננו בן עשרים לא לוקחים איתם ארגזי ח"ח. הג'ימני הוא מספיק מרווח ועם מספיק מקום אחסון לטיול. גם אם זה אומר גגון, וגם אם זה אומר צידנית ולא מקרר.
מי שירצה פריקה נוחה יסדר מדפים, בדיוק כמו בכל רכב אחר.
מסכים איתך שלמשפחה זה כבר קטן מדי, ולו בגלל עניין השלוש דלתות.
לצורך העניין, אני די בטוח שלא תצליח להכניס את הרגליים בלי שישתפשפו בהגה (או שזה האחרון ישתפשף בכרס) גם ברכב מרווח כמו דיסקברי (2 ).
מי דיבר על חלפים? זה אוטו חדש. לא צריך חלפים.
אבל צידנית פשוטה אחת, לא מהגדולות ואפילו לא מהבינוניות, כבר מחייבת קיפול מושב אחורי אחד מתוך שניים. לך תבדוק. יש מכוניות שבהן תאי כפפות מרווחים יותר מתא מטען של ג'ימני.
אז נכון מטר-תשעים זה אולי גבוה מהממוצע, אבל ממש לא חריג - וגלגל הגה שמונח נמוך מדי בין הברכיים זה כבר ברמת מפגע בטיחותי. פשוט זה לא נכון ברמה כמעט-קטלנית לנהוג ככה, כי קשה לתפעל אותו במהירות כמו שצריך.
ואני יודע שאני מתעסק ומתלונן הרבה מאוד על הנושא הזה של תנוחת נהיגה והנדסת אנוש של כלי רכב - אבל מה לעשות, זו המגרעת העיקרית, הבולטת והמפריעה ביותר של כלי רכב שמיוצרים במזרח הרחוק, שהם עיקר שוק הרכב אצלנו. אין לי הסבר לזה זולת עובדת המתכננים האסיאתיים אנשים קטני קומה. מבחינתם, כשמסתכלים על העולם מגובה מטר-שישים עם רגליים קצרצרות כמו של כלב תחש, זו הנדסת אנוש נכונה....
אין מה לעשות - עם כל אהבתי הרבה אליו, ג'ימני זה רכב קטן מדי עם יותר מדי פשרות. אם תרצה - חד מימדי באמת.