חנן,
לא מצליח לקרוא את מה שענו לך..
Printable View
חנן,
לא מצליח לקרוא את מה שענו לך..
אני הלכתי בעקבות ההודעה ללינק הבא...שם יכולים לקרוא..תדפדף
http://www.carsforum.co.il/vb/showth...בדלק-(-)/page2
דורון
זה מאתר אחר תגובה מס' 24
http://www.carsforum.co.il/vb/showth...7%A7-(-)/page2
04/03/14, 22:12
Quad
http://www.carsforum.co.il/vb/images...er-offline.png
נהג חדש (> 40 הודעות)http://www.carsforum.co.il/vb/images...t_ranks_1s.gif<dl class="userinfo_extra" style="margin: 5px 0px; float: right; width: 180px; height: auto !important;"><dt style="margin: 0px 0px 0px 10px; padding: 0px; float: right; min-width: 60px; width: auto !important;">תאריך הצטרפות</dt><dd style="margin: 0px; padding: 0px 0px 3px;">מאי 2003</dd><dt style="margin: 0px 0px 0px 10px; padding: 0px; float: right; min-width: 60px; width: auto !important;">הודעות</dt><dd style="margin: 0px; padding: 0px 0px 3px;">130</dd></dl>
בעניין: שמן הנחשים הבא - או אביזר לעירבול אוויר לחסכון בדלק (?)ראיתי את השרשור הזה הבוקר, אז שלחתי מייל לאותו פרופסור שר.
כתבתי לו שנתקלתי במוצר, ראיתי כי נטען שהוא ביצע בדיקות למוצר ומצא כי הוא מפחית את צריכת הדלק של הרכב.
ביקשתי הרחבה על הבדיקות שביצע, ואם ניתן - לקבל את התוצאות.
תוך פחות משעתיים קיבלתי תשובה, להלן הציטוט המדוייק:
http://www.carsforum.co.il/vb/attach...963961&thumb=1
לא צריך להרחיב...
http://www.carsforum.co.il/vb/clear.gifהגב עם ציטוט
מה שמוזר זה שהם שמים סמלים שמות של משרדים לרישום פטנטים ומספרי פטנט באירופה וישראל
אופאל בע"מ פתרונות אנרגיה
פולג 31 אלפי מנשה טלפון : 072-2203005
[email protected] www.Noko.co.il
[IMG]file:///C:/Users/GP/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]
נוקו – חוסכים לך דלק
חסכן הדלק של חברת - Y.A.D to results Ltd הפך להיות אחד ממוצרי החיסכון העיקריים בחיי היום יום ועכשיו גם בישראל. הטכנולוגיה שעומדת מאחורי פיתוח המוצר של חברתנו, בשנים האחרונות, והפיכתו של המוצר נגיש לכל נהג הפכה את רכישת הדלק לזול יותר ב- 5%-22% לפחות. המתקן משמש לתיעול האוויר המאפשר תנועה סיבובית, רציפה ומהירה כדי לשפר את יעילות הבערה במנוע. תנועת הסחרור מגדילה את שטח הפנים של האוויר וגורמת לתוספת כוח, דבר היוצר חיסכון משמעותי בצריכת הדלק.על מנת למנוע בלאי, יצרנו את נוקו כחלק אחד, מפלדת אל חלד. לכן, נוקו אינו דורש תחזוקה. נוקו מותקן בצינור שבין מסנן האוויר למנוע, ופעולתו פשוטה. בעזרת הכנפיים הקבועות, בעלות הזויות הייחודיות, נוקו מסחרר את האוויר שנכנס למנוע, בכך מגדיל את שטח הפנים של האוויר ומשפר את תערובת הדלק/אוויר, דבר היוצר בערה מלאה ויעילה יותר. כל אלה הופכים את נוקו לחסכן דלק יעיל.
הטכנולוגיה - החסכן מורכב מכנפיים קבועות היודעות לסחרר את האוויר בעת פעולת היניקה של מנוע, משפר את הבעירה במנוע וגורם להפחתת כמות הדלק הנדרשת להפעלת המנוע.
נתוני החסכן:
· תוצרת ישראל כחול-לבן!!!
· מוצר ירוק – ידידותי לסביבה .
· יעיל במיוחד בנסיעות במהירויות שמעל 50-60 קמ"ש.
· מדגם רשום ומוגן ברשות הפטנטים בישראל מספר 50118 DE IL ובאירופה
· הוצאה חד פעמית. החזר השקעה מהיר בתוך 3-4 חודשים.
· עשוי פלדת אל חלד,אין צורך בתחזוקה – ללא בלאי,אינו נשחק, רכיב קבוע עשוי מחלק אחד שאינו נע.
· מתאים למרבית סוגי המנועים הקיימים בשוק :בנזין או סולר, רכבים פרטיים,מסחריים ועוד..
· יצרניות רכב ביניהן: פיג'ו ,סובארו,ג'נרל מוטורס,אינפיניטי, מרצדס, מיצובישי בדגם לאנסר ועוד.. כבר אימצו רעיון דומה והוא משולב בדגמי הרכבים שלהן .
· התקנה פשוטה במוסך המורשה.
· עשרות מוסכים מורשים להתקנה, פזורים ברחבי הארץ מקרית-שמונה ועד אילת.
· נבדק במעבדות אוניברסיטת בן גוריון ע"י פרופ' ערן שר נציג ארגון מהנדסי הרכב האמריקאי SAE.
מתוך הדו"ח של פרופ' ערן שר: "תוצאות נאות ומעניינות..."
הספק-מומנט - המערכת גרמה לעליה במומנט(הספק) המנוע ...
צריכת דלק -המערכת גרמה לירידה בצריכת הדלק של המנוע ...
גזים רעילים - שיעור הפליטה של CO2 ושל O2 מצביע על יעילות ההמרה של אנרגית הדלק לאנרגיה מכאנית..
שיעור הפליטה של HC פחת בשיעורים ניכרים של בין 22.6% ל- 30.8%...
שיעור הפליטה של NOx ירד בשיעור בין 2-11% ...
בטיחות - המערכת הנדונה לא גרמה לשינוי כלשהוא בתפקוד המנוע ולא אובחן כל גורם לנזק למנוע ולמכלליו
תהליך פעולת המוצר - האוויר נשאב בכוח המנוע אל מסנן האוויר, עובר סינון מהיר ונשאב הלאה לעבר המנוע כאן פוגשת אותו מערכת חסכן הדלק המסובבת את האוויר באופן שיגיע למנוע בצורה מעגלית וממורכזת ובאופן זה גורמת לבעירה טובה יותר .הדלק מתערבל ומשפר את הבעירה וע"י כך גורם לניצול טוב יותר של האנרגיה ולחיסכון בדלק ולצמצום פליטת פחמן רעיל. משום שהמוצר מטפל באוויר בלבד-יש צורך שקצב זרימת האוויר בצינור המוליך- יהא גבוה ולכן המוצר יעיל במיוחד בנסיעה במהירויות שיוט שמעל 50 קמ"ש. לכן חסכן הדלק מצטיין בתוצאות בעיקר בנסיעות בינעירוניות.
החזון שהפך למציאות - להפחית את צריכת הדלק, להפחית את פליטת גזי חממה ממכוניות ומנועים, לשפר את הפליטה של אותן גזי חממה מסוכנים, להיות פחות תלויים בדלק ממקורות לא אוהדים ולעזור לשמור על סביבה ירוקה יותר - לנו ולילדינו.
המשימה וההתחייבות שלנו: - לספק לך הלקוח בישראל מוצר ושרות במחירים הוגנים , לחסוך בכסף רב בהוצאות הדלק ולקבל תוספת בכוח המנוע.
לשרות לקוחות והזמנות: 072-2203005 054-4261369 או בדואר אלקטרוני : [email protected] כתובת האתר www.noko.co.il לא חסכת - לא שילמתה
[IMG]file:///C:/Users/GP/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG] [IMG]file:///C:/Users/GP/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image006.jpg[/IMG]
משרד המדגמים בקהילה האירופית משרד הפטנטים והמדגמים בישראל
מדגם רשום 001834920-0001 DE EU מדגם רשום 50118 IL DE
לרישום פטנט אין קשר ליעילות של המוצר.
מדגם רשום זה בכלל לא פטנט, גם פטנט לא מחייב שמשהו יהיה יעיל או בכלל קיים, ומעבר לכל זה - אתם מסיטים את הדיון לכיוון שמן נחשים ממשפחה אחרת לגמרי, משפחת הונטילטורים, שלמיטב זכרוני גם עלה כאן בעבר.
הדיון הזה נפתח על ידי חיים בנוגע למוצר ספציפי ממשפחת שמן הנחשים המגנטי - algae-x, אלג'קס. בואו נתרכז בו.
עוד פרט מעניין לגבי האלג'קס - מישהו מצא באינטרנט תמונה של המוצר מבפנים? מישהו פתח אותו לראות מה בדיוק קורה שם? זה צריך להיות מעניין.
אם היבואן אכן יהיה מוכן למסור מתקן לבדיקה - אני אשמח בשלב ראשון לפתוח את הברגים, להסיר את המכסה ולראות מה יש בפנים.
זה מזכיר לי את הסיפור על הגרוזיני שנכנס לניתוח מוח וכשהמנתח פתח את הראש מצא שם רק חוט אחד בודד.
הסתקרן המנתח וגזר את החוט- ונפלו האוזניים
חזרה לנושא...
הייתי רציני קודם, טל ודורון. באמת אני מכיר את המוצר ובאמת קיבלתי בזמנו דו"ח שלו.
הדו"ח מעניין... כי הוא מראה איך עורכים תוצאות ניסוי כדי לקבל את המסקנה הרצויה.
בכל מקרה, הדו"ח מפורסם ברשת באתר של היצרן.
בקצרה, מנוע קאמינס תעשייתי סטנדרטי הורץ לפי תקן להרצת מנועים SAE J1003 המוכר.
בכל הרצה 13 נקודות בדיקה.
סה"כ 5 הרצות - 3 ללא המכשיר, 2 עם המכשיר.
לקחו נתוני פליטת מזהמים, CO2, צריכת דלק בגרם לדקה, מומנט והספק בכל אחת מ13 נקודות הבדיקה.
אח"כ עשו ממוצע לפני וממוצע אחרי, ונירמלו את התוצאות. הגיעו למסקנה שהמוצר יעיל באחוזים בודדים בחיסכון בדלק ופליטת מזהמים - וזה חשוב, כי לכאורה הנתון מנורמל לפי ההספק מה שאומר שהמנוע באותם תנאים מוציא יותר וצורך פחות.
עכשיו לא הסתפקתי במסקנות, ונכנסתי לטבלאות הנתונים.
מסתבר שאחת משלוש הרצות הבסיס היתה כנראה לקויה ויש בה מדידות מוזרות. לכן השמטתי אותה מה שעורכי הדו"ח לא עשו.
למעשה, ההבדל בין שימוש במדידה הזו לצורך ממוצע לבין אי השימוש בה - עושה את ההבדל.
בכל מקרה, הזנתי את נתוני הסל"ד, מומנט, צריכת דלק לתוך טבלת אקסל אחת והלבשתי את ארבעת המדידות הנחשבות בעיני אחת על השניה בגרף נקודות. המסקנה היא שחוץ מכמה מדידות חריגות שכולן פרט לאחת ללא עומס - אין הבדל שאפשר להגדיר משמעותי בין הבדיקה עם לבדיקה ללא המכשיר.
עכשיו, בשבילכם, עשיתי עוד משהו - לקחתי את כל הנקודות שהן לא סל"ד סרק, מארבעת המדידות, וערבבתי ביניהן. כלומר זרקתי אותן לתוך אותו דלי, והעליתי אותן על גרף של סל"ד מול מומנט מול צריכת דלק - ושוב, פרט לאותן נקודות חריגות, לא תוכלו להבדיל בין המדידה עם והמדידה בלי המכשיר.
כדי לפשט עוד יותר את התוצאה, לקחתי את צריכת הדלק וחילקתי במומנט, ואת זה שמתי על גרף מול הסל"ד.
שוב - לא תוכלו להבדיל בין מדידות עם המכשיר למדידות בלי המכשיר. פשוט ההבדל זניח לחלוטין. כמות הדלק ליחידת מומנט כמעט זהה בכל המדידות באותה נקודת עבודה של סל"ד ועומס, וכאשר מערבבים את כל נקודות העבודה, בכלל אי אפשר להבדיל בין נקודות העבודה, מה שאומר שגם בין נקודות העבודה ההבדל זניח. אגב, גם בנירמול התוצאות והגרף מול סל"ד (כלומר הנקודות בגרף הופכות להיות "נקיות" יותר - גרם דלק לכל יחידת מומנט במקום גרם דלק לדקה לכל יחידת מומנט), זה נראה אותו דבר.
עם תוספת ההרצה החריגה שהחלטתי להשמיט - התוצאות שונות, כי רוב הנקודות שלה הופכות לחריגות לרעה (כלומר צריכת דלק גדולה מדי יחסית לשאר).
הנה הגרף, ואת הדו"ח כולל כל הנתונים תוכלו למצוא בקישור הבא:
http://www.diesel-fuels.com/pdf/lgx-test.pdf
קובץ מצורף 97858
(ציר ה X - סל"ד, ציר הY - גרם לשניה של דלק לחלק ליחידת מומנט)
אם למישהו יש הערות מחכימות, הצעות לשיפור, או סתם רוצה לומר לי שאני לא מבין והוא יכול לנתח יותר טוב את התוצאות - מוזמנים. באמת, הנה הזדמנות לכולנו ללמוד משהו על דו"חות מעבדה.
אסף.
אתם, כולכם מלבד בועז, במיוחד נמרוד ואסף, סתם מסבכים את החיים.
לפני השירשור הזה, אמת המידה היתה "בדיקות מעבדה".
היו בדיקות -> הלכנו למסקנות -> החלטנו אם טוב לנו או לא.
באתם אתם, עם השטויות הלא רלוונטיות שלכם, והרסתם הכל - נראה לכם שדיסלקט כמוני יכול "לזרוק תוצאות לטבלת אקסל או אפילו לסתם דלי"?
מה נהיה לכם...
היחיד שלוקח את הדברים ברצינות ויש לו משהו חכם לתרום לדיון הוא בועז... ששוב מפיל אותי מהריצפה לכיסא..
ברנרד,
הגרוזיני הזה, הוא הקרוב משפחה של זה עם האום על ה&ין.
אסף,מה שמעניין בכל הסיפור הזה הוא אנחנו בני האדם,-שרשור שנפתח בסך הכל לפני יומיים עם מעל 5000 צפיות נכון לעכשיו,למה? כי את כולם מעניין לחסוך עוד כמה גרושים זניחים על דלק, מצד שני תראה להם בגרף מה קורה לתצרוכת הדלק כאשר מגדילים צמיגים או מגביהים את הרכב ומספר הצפיות לא יעלה את ה200...בני אדם, אוספים בכפיות ושופכים בדליים.
זה נכון.... כי את מה ששופכים זה מבחירה.
אבל הבעיה היא לא לבזבז, אלא לצאת פראייר...
אסף.
העניין פה בכלל לא היה המוצר אלא צורת ההתיחסות של המשתתפים.
סוג של ניסוי סוציולוגי.
המסקנות נכתבו בשעה הראשונה ומשם זה כבר היה משעשע
אז ככה.חבר שלי נתן לי במתנה המכשיר המדובר אחרי שנסעה איתו קרוב ל4000 ק"מ והגיע למסקנה שאין שום חסכון בדלק מהמכשיר הזה בפועל.
כמובן שלא יכולתי לעמוד בפיתוי ומיד פתחתי את המכשיר כדי לראות ממה הוא מורכב.להפתעתי בפנים מצאתי רק מגנט עגול כאשר צורתו ומימדים מעלים חשד שפשוט נלקח מאיזה רמקול מזדמן.לערכתי כל העלות יצור של הדבר מסתכם בכמה עשרות שקלים בודדות ואם לקחת בחשבון שהוא נמכר במחיר 1200 ש"ח הרי זה הוכחה הכי טובה למשפט העתיק:הפריירים לא מתים...
קובץ מצורף 97971http://www.jeepolog.com/forums/attac...chmentid=97971
קובץ מצורף 97970http://www.jeepolog.com/forums/attac...chmentid=97970
קובץ מצורף 97972http://www.jeepolog.com/forums/attac...chmentid=97972
כן המגנט יכול להיות מרמקול אבל של JBL ולכן המוצר מאוד יקר :-)
עידו
אתה רוצה לומר שמישהו באמת האמין שהמגנט עובד ולכן שם שם את המגנט?
לכאורה היה אפשר לדחוף שם סתם משקולת
התמונות לא נפתחות, אפשר בפורמט אחר?
תודה רבה מרק חסכת לי את הפירוק (אם הייתי מקבל לידיים אחד כזה).
כדי לעזור לדוד גוגל - אני מעלה שוב את התמונות עם שמות וטקסט באנגלית.
Mark, a user on the Jeepolog.com 4X4 forum, has disasembled an Algae-X 200 "fuel conditioner" device
This device was driven 4000 KM on a diesel rig in Israel, with - not surprisingly - no noticable effects.
Disassembly show the device to be a one piece machined aluminium housing, with a ring shaped magnet - suspiciously similar to what you'd find in any loud speaker - and an aluminium cover with 2 o-rings.
Standard brass fittings are attached with teflon sealing tape to the two machined ports.
Thats it.
we hope these pictures help anyone interested in magnetic fuel conditioning. and the specificaly the algae-x familiy of devices.
קובץ מצורף 97977
קובץ מצורף 97978
קובץ מצורף 97979
מעניין. צורת הזרימה בתוך המתקן מנוגדת לכל מה שנכון בזרימה במהירות גבוהה.
אסף.
עכשו חזרתי ממסע שהוא באמת קריעת תחת אמיתית לכל רכב. בדרך חזרה עשיתי את רובו של נחל ערוד מהדרום לצפון. ומי שעשה אותו בעבר זוכר ודאי את ארבעת הקילומטרים בתוך הקניון שמעל נחל מעזר צפונית לשטח ההפצצות הכבדות של חיל האוויר.רק הקטע הזה שווה שמונה ליטרים דלק.
קראתי בעיון את כל התוצאות המעבדתיות שלמעלה עם הניתוחים שלהן -ובוודאי ללא הבנה מספקת,וזה ממש בסדר היחס הרציני של כולכם פה. בעצם לזה רציתי להגיע במקום להתיחסויות ''ספרותיות'' במקום טכניות. לצערי הניתוח של אסף שנראה מאוד מעניין יכל היה להיות מורה דרך באם היינו מקבלים נתונים טכניים במקום הגדרות כגון ''זניח'' ''לא משמעותי '' וכו'. וחבל.
לאחד כמוני,באם יכתב לו שהחיסכון בדלק היה ''3.5%'' או תוספת הכח למנוע היתה ''1.8%'' - בממוצע - או שהמכשיר העלה את צריכת הדלק ב- X אחוזים - אומר נתון טכני שיש מה לעשות איתו. כרגע אני באותו ערפל שאליו נכנסתי לפני ניתוחי הבדיקות שכאן - שבינתיים היו ממש לא אוביקטיביות ונועדו לתת פירוש שמתאים לדיעותיו של הכותב. תופעת פלצבו כבר אמרנו.
אז לתוצאות העובדתיות של ירקן ממוצע. כשהגעתי לתחנת דלק ''עובדת'' לפני מצפה רמון מילאתי דלק עד לסוף המיכל כדי להכנס לשטח מלא.
הספידומטר ברכב והספידומטר בג'י.פי אס. הצביעו על 278 ק''מ וקבלת תחנת הדלק מצביעה על 40.2 ליטר. סה''כ 6.91 ק''מ / לליטר. לא זוכר כזו תוצאה. עובדה שאני מזדקן ולא זוכר.......
מה עוד שבאמת אין עשן. נקודה. כנראה שעם המכשיר אני מפסיק לדחוק את דוושת הגז - וזו התוצאה של ההשפעה הפסיכולוגית של המכשיר.
באחד הסיבובים הבהמה כל כך רצה שבקושי הצלחתי לקחת את הסיבוב - כנראה שהמכשיר שולט גם על הכח וגם על מהירות הרכב....
עכשו הספידומטר נמצא לפני 600 ק''מ וטרם מילאתי טנק דלק חדש. כשאמלא תהיה תוצאה של כל המסע במלואו. אדווח כאן.
חיים קראת את דוח המעבדה של פרופסור שר מ2006 שנלקח מאתר החברה? קראת את טבלאות התוצאות? את המספרים עצמם?
לאחר דו"ח כזה, של ניסוי שבוצע להזמנת החברה ומראה בבירור השפעה של אפס עד אחוז אחד (וזה המשמעות של המילה "זניח" בהנדסה) על ספיקת דלק (שיפור) והספק (ירידה!), אתה עדיין מטפח אשלייה שיש לאביזר הזה איזשהו אפקט למעט הכנסה של התנגדות במערכת הדלק - מה שמוסבר גם על ידי התמונות שמרק צרף של מכשיר מפורק?
אם כן אז אתה באמת מזדקן...
כמו שבכר אמרתי, יכול להיות הסבר הגיוני
האבזר הקטין את כמות הדלק שמסופק למשאבה וברכב של חיים זה גרם למשאבה להזריק פחות דלק כשהמשאבה הזריקה יותר מדי וגרמה לעישון.
אני מאד מקווה שאין לו משאבה מסדרת V אחרת תוכלת החיים שלה תיספר בימים ולא בשנים.
זיווש. אתה קורא עד הסוף לפני שאתה כותב?
הערה אחת לגבי "תחוחשת הסחיבה" ברכב של חיים.
בעברי יש לי לא מעט שעות נהיגה (למעשה חודשים+) על ל"ק 75 כמו של חיים, בד"כ עם רכב עמוס מאוד כולל עגלות כבדות וכד'.
משהו אחד שאני זוכר בצורה מאוד חזקה מהרכב הזה זה את כמות העשן שהוא פולט במאמץ (ורואים אותו במראה) והיכולת שלי לשלוט בה לפי מיקום הדוושה.
בעליות תלולות, אם הייתי מוריד מעט את הרגל מהדוושה תוך הסתכלות במראה על העשן עד שהוא נעלם, הרכב בוודאות "הרגיש" שהוא "סוחב טוב יותר".
אני בכוונה כותב את זה במרחאות כי אני לא יודע לאמת את זה.
המנוע היה נשמע טוב יותר והתחושה הכללית היתה שהוא מגיב טוב יותר לכל שינוי בדוושה.
אני בטוח שהמשמעות של כל מה שתיארתי היא עודף דלק מוזרק לעומת כמות מדוייקת...
לא לשכוח שהרכב הזה נטול כל מחשב והבקרה היחידה על המנוע והמזרקים נמצאת ברגל ימים של הנהג.
זו נקודה למחשבה בהקשר של המתקן הזה.
חיים,
אולי הגיע הזמן לחזור להאמין לעורכי דין ומכונאים ולא לקוסמים?
יש לי המלצה בשבילך על מכונאי תימני שאפילו אתה תוכל להאמין לו [emoji41]