מנסיוני גם בקרים ב40$ עושים את העבודה.
אולי פחות טוב... אבל עושים.
Printable View
מנסיוני גם בקרים ב40$ עושים את העבודה.
אולי פחות טוב... אבל עושים.
בהבדל במחירים של הבקרים, אפשר לקנות למעלה מ 500W פנלים.....
וכל ההבדל הביצועים ( לפי כל הדוחות האלו) הוא לא יותר מ 10% נצילות).
בקר של חמישים שקל מספיק.
זו לא רק הנצילות.
מדובר גם באלגוריתמי הטעינה, דיוק המכשיר, תכונות כגון טעינת השוואה, איכות כללית וההשפעה על אורך חיי המצבר.
אני קניתי בזמנו שני בקרי טעינה זולים, אחד לספייר... הראשון עובד כבר מספר שנים.
אחרי קנו הרבה חבר'ה עם קרוואנים את המוצרים הזולים וכאמור הם עושים את העבודה.
זה לא באמת בקר MPPT ...
https://www.youtube.com/watch?v=tbmaG4f8f_w
https://www.youtube.com/watch?v=KA3X8XLxWHU
ב $21, וגודל פיזי כזה, באמת חשבת שזה MPPT ? :-(
אולי בכל זאת המלצה לבקר MPPT בשלוש מאות שקל עם קצת כוח אמפראז' ?
Sent from my HTC One using Tapatalk
המוצרים של morningstar טובים.
נדב,
תקרא טוב מה כתוב בקישור שאסף ד. נתן בהודעה #90 ותקרא את המסמך המלא שלהם פה-
https://www.victronenergy.com/upload...WM-or-MPPT.pdf
בתנאי עבודה ובצרכים שלנו אני לא מבין למה לשלם 300 ש"ח על MPPT ולא להסתפק ב 50 ש"ח עלPWM ?
מה המטרה שלשמה אתה מתקין?
להחליף מטען נגד פריקה? לצרכי חשמל של מחנה (ימים שלמים בשטח בלי להניע)?
זה חשבון נורא פשוט, פנל של 18V 20W עולה בסביבות 150 ש"ח.
ב 250 ש"ח הבדל בין MPPT ל PWM אני קונה עוד פנל (ונשאר עם 100 ש"ח עודף), ומקבל מערכת יותר חזקה בכל פרמטר.
לא הספקתי להתקין את המערכת שלי עד הסוף, אבל אני מבטיח לעדכן את המספרים פה בקרוב.
אם מבחינת מתחים הפאנל מתאים למתח המצבר אז היתרון של mppt הוא לא גדול.
אם תבחר פאנלים שמתח הריקם שלהם הוא 18-19 וולט וההספק המקסימלי הוא באזור ה 16 וולט אז ההפרש בין בקר pwm פשוט לבקר mppt הוא לא גדול.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
זיו,
אני מתכנן למקם באופן קבוע פאנל גמיש על החלק העליון של מזוודת הגג, שישמור לי על הטעינה בין טיול לטיול (ובשביל זה המערכת שהצעת אכן תספק), אבל גם לטיולים רב יומיים או רביצה בנקודה אחת, עם מקרר ותאורה.
חשוב לי למשל שהמערכת תספק טעינה כבר מאור ראשון בבוקר גם כדי להחזיר את המקרר לפעולה אם כבה בלילה וגם כדי לוודא שאוכל להתניע בבוקר גם בלי עזרת LIPO ... ואת כל זה היא תצטרך לעשות בתנאי תאורה וזווית מול השמש שאינם אופטימליים, בלשון המעטה.
אז אני כנראה אלך על overkill רציני בפאנלים (כנראה 2 פאנלים של 50W) וחבל לי לאבד אנרגיה על בקר שאינו אופטימלי. אני גם לא יודע מה האופיין של הפאנלים במקרה של זווית שטוחה יחסית לשמש, לכן אני מעדיף לשים עוד כמה זוזים על בקר אופטימלי...
הכל מתחיל ונגמר ברביצה במקום אחד, יום אחד או יותר, ללא התנעה.
זה באמת אתגר מסדר גודל אחר.
אני הייתי מחשב 3-3.5AH ממוצע ל 24 שעות (מקרר ותאורה), זה 84AH.
בהנחה של עשר שעות אור (חורף), אתה צריך ממוצע של למעלה מ 8AH לאורך היום.
שני פנלים של 50W נראה לי לא מספיק (גם אם תניח 100% נצילות את גבולי, והפרקטיקה מדברת על 50% נצילות).
אני אישית מתעלם מהתסריט הזה.
יש לי אלטרנטור של למעלה מ 70AH , הכי גרוע, אם יהיה טיול כזה....... נדליק באמצע היום מנוע לחצי שעה ונסגור את הפער :-)
3-3.5 אמפר זה הרבה למקרר ותאורה, הייתי הולך על ממוצע של 2 (אין תאורה במשך היום)
כלל האצבע לתיכנון פאנלים מדבר על 60% נצילות למשך 7 שעות. שאין שמש ישירה ההספק של פאנל הוא נמוך מאוד.
לגבי מצברים, לא רצוי לפרוק יותר מ 50-70% מהקיבול כי זה מקצר את חייו.
אני הייתי מחשב לפי צריכה של 50 אמפר שעות מצבר של 80 אמפר שעות ופאנלים של 150 וואט.
אתה אופטימי...
המקרר בסביבה חמה (אין מזגן של הרכב), פותחים וסוגרים את המקרר כל היום, מכניסים בקבוקי מים חדשים... המקרר יעבוד למעלה מ 50% מהזמן (ואולי גם 70% תלוי איזה טמפ' מנסים לשמור).
תוסיף טלפונים סלולרים ותאורה, כל דבר פחות מממוצע של 3 אמפר נראה לי גבולי.
זה 50% יותר!!! זה אומר מעל 200W פנלים, זה המון.
איך זה נראה לכם?
http://www.ebay.com/itm/5A-MPPT-Sola...gAAOSwi0RXz~M5
אסף.
למה להתקין פאנלים סולריים עבור מקרר שמחובר לגנרטור נייד? הרבה למעלה מבינתי.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
לא מאמין שזה MPPT.
גם זול מדי וגם קטן ופשוט מדי (בשביל DC TO DC צריכים סלילים שחסרים פה).
אין יצאה לעומס, כלומר אין הגנה לניתוק העומס.
השם יירחם גנרטור!!!
כרגע מי שהכי קוסם לי זה הבקר הזה:
https://www.aliexpress.com/item/Tracer-MPPT-Solar-Charge-Controller-20A-12V-24V-Auto-Switch-LCD-Solar-Panel-Battery-Regulator-Charge/32417886497.html?spm=2114.01010208.3.1.i D6huj&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb2 01602_2,searchweb201603_1&btsid=677eef92-3c41-4319-8ccf-435b6efb11d9
יש עליו ביקורות טובות ברשת ומבחנים שמראים שהוא MPPT אמיתי, והוא נכנס מתחת ל- $75 כך שאין מיסים, מחיר סביר בעיני.
דגם ה- 10A עולה עם המשלוחה בערך אותו המחיר, לכן אני מעדיף את ה- 20A משיקולי קירור עצמי בימים חמים וגם לא להיות קרוב למגבלות המוצר (בכל זאת סיני...).
מבחינת צריכת אנרגיה, יש קשר ישיר בין כמות האנרגיה שהמקרר יצרוך לכמות האנרגיה שהפנל יספק - שניהם נגזרים מחום השמש ולכן יעלו וירדו יחד, גם אם לא לינארית. מבחינתי המגבלה של הספק הפאנלים היא נגזרת ישירה של שטח מזוודת הגג. פאנלים של 100W ינצלו בערך 70% משטח גג המזוודה, כך שאני יכול להמשיך לחפש פאנלים במידות שינצלו יותר טוב את המתאר הנתון. הפרדה למספר פנלים קטנים תאפשר גם יתירות במקרה תקלה וגם אולי פטור ממיסים :)
נמשיך לחפש :)
נמרוד התכוון לג'יפ - להתניע את המנוע מדי פעם ...
אותי יותר מדאיג הבוקר שאחרי הלילה - המקרר לא ישחט את המצבר כי יש לו הגנה מובנית, אבל זה גבולי להתנעה של מנוע 4 ליטר - לכן אני בונה על הפאנל שיתעורר לפני (זו לא בעייה) וירענן את המצבר לפני ההתנעה של הבוקר ...
מצאתי פרוייקט מעניין שמישהו עשה, בקר mppt על ארדואינו.
יש שם את כל ההסברים על האלגוריטם ואיך הוא עובד.
יש שם גם קישור לפרוייקט קודם שהוא עשה, בקר טעינה pwm שבו הוא מסביר את אלגוריטם הטעינה.
מעניין גם למי שלא מתכוון לבנות בקר בעצמו
http://www.instructables.com/id/ARDU...n-30/?ALLSTEPS
דורון,
עם איזה פאנל אתה משתמש?
יכול להיות שיש הבדלי איכות גדולים בין הפאנלים.
היה לי פאנל בהשאלה (ללא שום מותג עליו, לא מזהה מה זה), שהגיע להספקים די יפים, אבל מה שקניתי (מוצהר 20W) מתקשה לעבור את ה 3W בשמש ישירה (אני מתחיל לחשוש שפיקששתי משהו בבדיקות הראשוניות).
אתה מדבר על פאנל 15W שעובר את ה 7W, זה מרשים לעומת המספרים שאני מקבל.
עוד שאלה \ בקשה,
מה המידות (נטו) של הפאנל (סמ"ר)?
אני אשמח עם עוד משתמשים יעלו פה מספרים, בעיקר, שטח נטו והספק אמיתי (W) שהם מצליחים להוציא.
הרכב חונה מכוסה, אז הצבה בחלון לא רלוונטית, ובגלל שיש לי חשש מסויים להשאיר את הפאנל מחובר לרכב בלי השגחה, כשהוא בחוץ (יעוף/יפול ויגרום לקיצור מגעים במצבר וכו'), אני מחבר אותו מידי פעם.
השבוע, אחרי כמעט שבועיים של עמידה, המצבר הראשי (90אמפ) עמד על 12.4
אחרי 6 שעות חיבור, ביום מעונן חלקית, המצבר עמד על 12.7
מידות הפאנלים קצת פחות מ-3 דפי .A4
זה המוצר:
המחיר עלה קצת, אבל זה המוצר.
solar module camouflage Portable usb 15w 12V for Car Boat Motor Motorcycle
דורון,
כמו שאתה כתבת פה, "אני לא רוצה להקשות, אני רק רוצה ללמוד".
המס' שאתה מדווח לא מסתדרים לי.
לפי הטבלה שחנן פרסם פה (#43) 12.4V זה מצבר ב 65%.
עבור מצבר 90AH זה אומר שחסרים לו בסביבות 30AH!
אתה, גם במדידה הכי אופטימית שלך דיווחת על 0.6A (ואני מגרד את החצי :-( ).
0.6A במשך שש שעות, זה במקרה הטוב 3.6AH, זה בערך עשירית! מההספק שהיה חסר לך במצבר.
לדעתי (ואני מנחש ע"ס ההתנהגות שאני ראיתי במשחקים שלי) -
הפאנל נותן הרבה פחות מהמספרים שאתה מציין (חזרה מ 12.4 ל 12.7 תוך שש שעות). שאתה מנתק את הפאנל (בסוף ההטענה) תמתין 10 דקות לפני שאתה מודד את המתח על המצבר.
בסופו של יום, שרדת את הכרכום, ושאר הלילות, פשוט בגלל שהמצבר מספיק חזק, כן או לא פאנל סולארי, לצערי, עם המדידות שאני עשיתי, כמעט שולי.
אני אשמח אם תוכל למדוד את השטח האפקטיבי! של הפאנל בדיוק ותעדכן. אני חושש שפאנלים של 1500-1700 סמ"ר (בחישוב גס זה מה שיש לך) לא עוברים את ה 3W אמיתי.
עד כמה שאני מבין והספקתי לחקור, בסכומים שאנחנו מדברים, אין נפלאות, אתה רוצה הספק, אתה צריך שטח, והרבה.
נכון לכרגע, לפי הבדיקות שלי, הבקר הוא שולי, עדיף להשקיע בעוד פאנל.
דרך אגב, אני בכלל בדילמה. כמו שאמרתי פה בהתחלה, הרכב שלי חונה בחניה סגורה, ואז ההספק בכלל גרוע (הבעיה היא לא השימשה של הרכב). נכון לכרגע, אני בכלל מתלבט אם שווה להתקין את זה קבוע על הרכב.
לדעתי המצבר בסוף חייו.
בן שנתיים, ועבד.
הוא מתקשה להניע בבוקר אחרי יומיים-שלושה של עמידה.
לגבי משך הזמן, לא מדדתי עם סטופר.