מותר לכבות את האור?
Printable View
מותר לכבות את האור?
הצבא כבר פיתח זיבאר בזמן שלא שמת לב. ובכל זאת החליט לא להצטייד בו למרות השקעה של מליונים רבים, יש שיאמרו זריקת כסף לפח, אני אומר שכר לימוד חשוב ומועיל לכל המעורבים בדבר.
אגב... יש אפשרות בבקשה למידע שפורסמה להציע כלי חדש על בסיס מכללים מסחריים. יש כבר לפחות שני כלים במתכונת הזו, אחד של עידו ואחד של פרוג׳יפ ויש עוד כמה מתבשלים.
דעתי האישית היא שאף אחד מהם לא ייבחר כי הוכחת התכן עולה יותר מדי.
אסף.
דורון,
חידשת לי - השכלתי, תודה.
יואב... עכשיו כבר נעלבתי.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...A8%D7%99%D7%A1
אסף.
ידעתי שזה היה לי מוכר מאיפשהו.
אני קורא ואומר לעצמי 'פאק...יש לי תחושה של דז'ה-וו'...אבל הנחתי שזה אולי בגלל שהחלפתי מינון בכדורים, או השפעות של יותר מדי שעות בטויוטה.
זה בסדר. גם לי יש סחרחורת אחרי נהיגה ממושכת בקיה. ולך יש שתיים.
אסף.
ממשיכים להתעלם... אה?
עם כ"כ הרבה "מינוסים" וכ"כ הרבה חיסכון פוטציאלי בעלויות אחזקה/תחזוקה/תיפעול וכ"כ הרבה "תקיעות בשטח"... איך זה שעדיין הוא כ"כ נפוץ/מבוקש... ודווקא אצל "פעילים" שצריכים אמינות ובשנים שכולם מנסים לחסוך ולקצץ עלויות ובמיוחד אצל כאלה שאסור להם להתקע בשטח (כאילו... ממש אסור..).
ואני מחזיר לאמירה של אסף, שמקבלי ההחלטות לא מטומטמים...
או איך אומרים פה (ויש מקבילה בעברית אבל ככה אני מגניב ... מתוחכמות..) the thing speaks for itself
American special forces use[edit]
During Operation Iraqi Freedom, and Operation Enduring Freedom, multiple Toyota Tacomas have been observed in use by special forces units of the U.S. Army. Typically, they have been Double Cab models, with SR5 and TRD packages.
Despite the fact that the Hilux, from which the Tacoma is descended, is extremely common in the Middle East, the special forces found it to be easier to purchase Tacomas from American dealerships, modify them appropriately, and ship them to their areas. The gasoline engine used is significantly quieter than the diesel engines used in the HMMWV and some Hilux models. These were modified by eliminating the factory radio, along with almost all exterior lights and door buzzers. The front headlights have been modified to work in IR, in order to work with night vision. The engines are unmodified, but the vehicles have been fitted with brush guards, Warn winches, and a rollbar with a machine gun mount.[29]
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Tacoma
http://www.couriermail.com.au/news/n...-1111117156597
http://www.army-technology.com/projects/althalab/
'
Land Rover Defender vehicles have been used by many of the world's military forces, including the US in some limited capacity, following experience with the vehicle during the first Gulf War, where US forces found the British Army's vehicles to be more capable and better suited to operation in urban areas and for air-lifting than the Humvee. The British Army has used Land Rovers since the 1950s, as have many countries
in the Commonwealth of Nations. sold onto the civilian market from the late 1990s.
In 1994 Land Rover created the Defender XD (XD= extra duty) to replace and complement these vehicles. Powered by 300Tdi engines, the XD
has a much stronger chassis, with fibre webbing around the welded joints in the chassis and around stress points to massively increase load capacity. The XD was available both in Defender 90 and 110 forms and known to the British Army as Land Rover Wolves. Usually 110-inch (2,794 mm) soft or hard tops, they are used for patrol, communications and supply duties. 90XDs are less common, but are generally ordered as soft top or hard top vehicles for light liaison and communications. Short-wheelbase vehicles lack the load capacity needed by modern armies, and the increased power of heavy-lifthelicopters has made the larger 110s easily air-transportable- a historic advantage of the smaller, lighter 90.
דיון עקר.
החליט מ שהחליט בזמנו מול האילוצים שהדיפנדר הוא מה יש..
החליט מי שהחליט, שעכשיו כשאפשר הולכים על LC79, וכל מצדדי הדיפנדר ז״ל ממשיכים להביא טיעונים להקלה בגזר הדין.
טויוטה ניצחה .
ניצחה את מי? מול מי?
דיפנדר הרי הפסיקו לייצר.
מי המתמודדים?
לענייננו, בבדיקה שעשיתי במקורותיי הבנתי שכנראה אסף צודק. הזיבר יקר בהרבה מה LC (כנראה שעלותו +- 130K$ ליחידה...).
ברור שהזיבר טוב בסדר גודל מה LC אבל כנראה שלצבא אין כסף (חוץ מה 80000 ש"ח לחודש לרמטכ"ל).
אני מקווה שלמשוואה ישקללו גם את מחיר החלפים ההזוי של טויוטה :)
מקווה שזה יעבוד; קיבלתי ממקורותיי סרטון של הרכש החדש בפעולה:
<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="true" data-href="/manstuff69/videos/vb.456206864430347/950847978299564/?type=1"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="/manstuff69/videos/950847978299564/"><a href="/manstuff69/videos/950847978299564/"></a><p>WTH?</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/manstuff69">Man Stuff</a> on Thursday, June 4, 2015</blockquote></div></div>
https://www.facebook.com/manstuff69/...type=2&theater
מה שקורה שם אכן הזוי, אבל עדיין נראה לי שבצבא העם בו חייל סדיר משתכר 500 ש"ח לחודש לא נראה לי ראוי שרמטכ"ל ישתכר 80000 ש"ח לחודש + פנסיה בעלות 20 M ש"ח...ואח"כ יחסכו על הרכבים בהם נוסעים מיטב בננו למקומות עלומים.
- - - Updated - - -
נראה לי שקצת יהיה קשה לרמטכ"ל שמשתכר 80000 ש"ח לחודש + פנסיה בשווי 20 M ש"ח ושעון ברייטלינג בשווי 15000 $ לצעוק בהסתערות "אחרי" לחייל אתיופי שלמשפחתו אין אוכל במקרר....צבא העם פחחחחח....השוק הפרטי עם רמות הסיכון המטורפות לא רלבנטי לשירות הציבורי. ממש לו.
זה דיון שונה לגמרי. אני לא חושב שבשוק הפרטי יש הרבה אנשים שמוטלת על כתיפיהם אחריות כפי שמוטלת על כתפי רמטכל ואין לזה שום קשר למשכורת הנמוכה והלא ראויה שמרוויח חייל סדיר
הוא אני אקשה עליך עוד יותר.
מה לדעתך העלות הכוללת של LC79 בדיגום צבאי מלא?
(לקחת רכב ערום ולדגם אותו לפי צרכי הצבא)
בלי לדעת, אני מסופק שזה יהיה פחות מ-130k.
זה מחזיר אותך לנקודה, שגם כשהדיפנדראק והזיבאר היו זמינים במקביל, לא בחרו בזיבאר כחלופה מתאימה לארגון גדול כמו צבא (גם הדיפנדר יקר מאד).
המחירים שאתה ואני רואים באולמות התצוגה שונים מאוד מהמחירים שהצבא מקבל.....
בסוף אולי יקבלו שכל ויקנו את ה-79 שהירדנים מייצרים תמורת הגז , החשמל והמים המותפלים שהם מקבלים.
יש כאן מספר אנשים שממש "נושכים" את כל מי שרק מעלה השם : דיפנדר . לטוב או לרע . ומנסים לשכנע אותנו שהצבא יקנה טויוטה . האם זה שלמור על מחירון הטויוטה ? או שיש לכם מניות הקשורות לעניין ?
ברנרד . סביר להניח שאת הדיפנדר ימשיכו ייצר עוד מספר שנים . מלצשימוש צבאי. הרי חוץ מצבאות סקנדינביה אין צבא אחד שבציוד המבצעי שלו מחשבה או התייחסות לזיהום אויר ,חיסכון בדלק. או לכריות אויר.
ומה לעשות.... הדיפנדר מיושן וזה מתחיל להיראות כמו טלאים . אבל......... הוא עדיין מאכיל את הטויוטה בכל מעלה או מדרגה..
יש לי תחושה שאתה מפספס את ייעוד הרכב המבצעי.
"מעלה או מדרגה" הם מוצא אחרון, ובהתאם לכך סדר העדיפויות.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
לא מפספס.
עוקץ.
עוקץ?
זה רכב מלא אופי, אבל כזה שעוקץ אתכם בכיס על בסיס חודשי/שבועי/שנתי ואתם בתמורה רק סוגדים לו יותר ויותר.
כשמדברים על אנשים, לתופעה הזו קוראים בדרך כלל "תסמונת שטוקהולם".
מכיוון שבכלי רכב עסקינן, אני הייתי קורא לזה "תסמונת סוליהול"....
או סתם מזוכיזם.
דרור, עוקץ במה? החלקים לדיפנדר לא יקרים....לא מזהה בעיה לתחזק דיפנדר בעלויות סבירות מאוד ואחרי שראיתי בעין לא מזוינת את הנזילות והטיטולים של ה 75 הקשיש שמתוחזק במודל MRO של F35 , אני לא בטוח שלכרכרות הקשישות יש במה להתבייש :)
עמית - אתה מתבקש להמנע מביקורים במפעל שלי מכל סיבה שהיא. הביקור שלך כאן היה האחרון.
תודה.