תודה
Printable View
תודה
גיליון אוטו האחרון (לא מוצא ברשת) - מבחן השוואתי בין אסטרהף פוקוס ואוקטביה סטיישין.
שוב האוקטביה מראה לכולם ששייכת לליגה אחרת.
בטח מול מלוכסנות העניים למינהן...
לגבי מגזין אוטו וחיבתו היתרה לתוצרת VAG , זה ידוע מזמן, חבל שלא בודקים את האמינות של הרכבים האלה, כי למרות שהרכב בליסינג, הזמן והטורח לתיקון תקלות תכופות רכב חילופי וכל הנלווים לא נעימים.
אני יכול רק לומר שהליסינג האחרונה של אשתי, קיה פורטה 2013, מוחזרת עם 60K ק"מ עם 0 תקלות מוחלט ואפילו עם המצבר המקורי.
לגבי האופל אסטרה שצויינה כאן לרעה, נא לשים לב שהרכב שנמכר היום חדש לגמרי, שונה מהדגם הישן, ומקבל חוות דעת מצויינות בעולם.
אני לא בטוח שאסטרה 2016 כבר נמכרת בארץ, עדיין מוכרים את דגם 2015
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אתמול עשיתי נסיעה קצרה עם אסטרה חדשה.
מדובר בדגמים החדשים של 2016.
רכב נוסע טוב ונעים. מגיב יפה במהירויות נמוכות ובינונית. ככה-ככה בגבוהות.
מערכת כיבוי מנוע במצב עמידה - פעם ראשונה שנהגתי ברכב עם כזאת. מניח שצריך להתרגל, בכל מקרה מרגיש מוזר.
הרכב הרבה פחות מתנדנד ו"רך" מהפוקוס הנוכחית.
מושב נהג קשיח ועוטף. מרגיש קצת קטן, לפחות לי.
רוחב מושב אחורי (בנקודה בה 3 ישבנים של 3 ילדים יפגשו את גב המושב) - 114 ס"מ. בדיוק כמו בפורד פוקוס הנוכחית.
מדידה זריזה בI30CW גילתה כי רוחב המושב שם באותה נקודה 120 ס"מ. אי לכך, נבחרה היונדאי.
תודה למסייעים
אני חושב שבקריטריון רוחב ספסל אחורי הפלואנס / מגאן סטיישן מנצחות, אבל אין לי מספרים מדויקים.
חייב לכם עדכון על הסיד. אנחנו חוגגים בקרוב זוגיות בת שנה ו30 אלף קילומטרים. בתכנית טסט וטיפול ראשון.
אבל כנראה קצת שיעמם לה אז היא התחילה לבקש צומי. האמת שטויות - מכה מורגשת בהתנעה ובדימום, קצת רעידות בסרק. בטח תושבת גיר (לפי תחושה שלי). גם נוסעת מדי פעם בשבילי כורכר (במסגרת העבודה) אז זה סביר. לקחו אותה לאלבר ובזמן הזה נתנו לי לאון סטיישן....
עם הסיד היתה לי תחושה שזה ממש אוטו אירופאי שאין לו במה להתבייש. אבל כל הזמן היה לי ספק שאולי אני מפספס משהו. ובכן. אחרי שבוע עם מכונית באמת מהשורה הראשונה של המכוניות הארופאיות בקטגוריה המראש לא מדהימה הזו - אני חייב לומר שהסיד בהחלט לא צריכה להרגיש נחותה ליד הלאון. ברוב הדברים היא אפילו עולה עליה. והכי מפתיע - אותי לפחות - הלאון לא מרגישה עליונות בתחום הדינמי של השלדה ומתלים. בקיצור... חוץ מהמנוע... וגם זה בקטנה... הסיד מכונית טובה יותר.
ואז החזירו לי אותה. עם פתק מהרופא שאין שום רעש. אבל החליפו דיסקים (כי אמרתי שיש טיפה רעידות בסרק). מאז הרעש התגבר ונוסף רעש חדש של שפשוף של מתכת מסתובבת בפלסטיק מתא המנוע. לא נראה לי שזה קשור לזה שכששאלתי מה עם האוטו אמרו לי בטלפון שמחכים לשמאי. ובכלל לא הכנסתי אותו עם תאונה. אבל שטויות העיקר שהחזירו לי אותו. ויום אחרי נדלקה הנורת מנוע. אבל זה בסדר. אין בעיה לסוע ככה עם רעש ונורה דולקת עד הטיפול. לפחות זה מה שאומרים באלבר.
מה שאני מנסה לומר אם מישהו פספס הוא דווקא מסר למי שחושב לקנות מכונית מחברת ליסינג. גם מכוניות טובות (והסיד באמת מומלצת) אפשר לקלקל בלי בעיה.
אסף.
אם כבר...
לא מזמן החזרתי את ה i30cw
אחרי 3 שנים
150.000 קמ
0 תקלות או בעיות מיכאניות. באמת שום תקלה .
2 סטים של צמיגים הוחלפו.
האוטו נוסע מגעיל בכביש.
רועש מהמנוע ומרעש כביש.
מתלים מהגרועים ביותר מיומו בראשון ועד החזרתו.
מנוע אנמי .
אבל
אמין
בגאג ענק
הרווח בין השורות צפוץ ועם סלקלים הנהג/נוסע מחבקים את הדשבורד.
מאז יש לי מגאן סטיישן. עד כה היא עדיפה בכל הפרמטרים.
חסרון אחד עד כה- אין מד טמפ' סביבה...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
אלבר מנסיוני עם כמה אחרות הם הנוראים ביותר.
קובעים ולא באים לאסוף את הרכב
הרכב חוזר מטיפולים ופחחות מתחת לכל ביקורת.
לעיתים קרובות הרכב נתקע הרבה זמן במוסך בגלל שלא נתנו אישור עבודה וגם אחרי שהעבודה הסתיימה.
אצלי הסיד החדשה עשתה כבר 75000. הספיקה להחליף בלוק מנוע באחריות...
אני מעדכן לגבי האופל אסטרה שאצלנו( כתבתי שהכל בסדר)
אז לא כ"כ, הרכב עם 25 אלף ק"מ, שורף שמן לא מעט, לפני שבועיים התחילו להופיע נורות צהובות בלוח שעונים, הגברת במוקד של בדג'ט אמרה שאם זה נטרה צהובה להמשיך לנסוע ולשים לב.
יום אחרי, האוטו התחיל לגמגם, לפי דו"ח ההחזרה החליפו בוכנות ופלגים.
שמן עדיין חסר כל הזמן.
לי אישית יש ג'טה, בת שנתיים וחצי, עם 105 אלף ק"מ, ללא שום בעיות, אני מרוצה, חבל שאין סטיישן.
נסעתי שלוש שנים ב I35 ועכשיו עברנו לסקודה אוטביה , זה מרגיש ממש כמו עולם אחר.
אוטו מגיב מעולה נותן הרגשה ממש טובה, הכיסא נוח ודיי שקט .
ממליץ !
לי אישית יש ג'טה, בת שנתיים וחצי, עם 105 אלף ק"מ, ללא שום בעיות, אני מרוצה, חבל שאין סטיישן.
יש,
קוראים לה אוקטביה סטיישן...
ולכל החוששים מ"בעיות האמינות" - ראו מה קורה לקוראניות...
הייתי מת לאוקטביה סטיישן, גם ה 5 דלתות הרגילה עדיפה על הג'טה, כי הדלת אחורית בסקודה נפתחת מלא, ובג'טה לא.
אבל, הסקודה לא גרמנית, ואנו חברה גרמנית מחוייבת לרכבים גרמניים.
הרכב שלי הוא רכב חברה ולא ליסינג. כשקיבלתי אותו ב ינואר 2011 סיכמתי עם האחראי אצלנו שאחזיק אותו עד שיתחילו הבעיות.
הבעיות עדיין לא התחילו! מחליפים לי אותו בקרוב כי הגיע הזמן להתקדם. 6 שנים 360,000 ק"מ ועדיין לא בדקתי שמן אפילו פעם אחת! מטיפול לטיפול.
לא יאומן.
פורד פוקוס סטיישן מודל 2009.
אצלנו בחברה האופל ״מככבות״ (אסטרה ואינסגניה)
אני יושב ליד הקצין רכב ונדהם מכמות התקלות שרכבי אופל חדשים סובלים (מנועים/גירים/מדחסי מזגן) הפוקוס נותנת פייט יפה, ייאמר לרעתה.
הצי אצלנו רובו של שלמה סיקסט (יבואני אופל) וקצין הרכב משלמה משכנע את כולם ללכת על יפניות..
Sent from my iPhone using Tapatalk
הפוקוס צפופה, אם שמים סלקל במושב אחורי אין מקום במושב הקדמי.