-
תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
פחחח...
80 אחוז?
אולי תנסה 99%... יהיה יותר קרוב.
והאחוזון הבודד שלא עשו שינוי, זה בטח בגלל שאין כסף/זמן...
אתה אמרת וזה נכון פשוט לא רציתי לפגוע.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
פומפוי.
קרא שוב בנחת את ההודעות האחרונות.
אני אכוון אותך מעט.
הבעיה היא עם הסגנון של אלו שמרימים את המחאה.
יש חשש שהם יגרמו ליותר נזק מתועלת בשל הסגנון שלהם
בועז. בקשר לסגנון. עניין של טעם וריח. אני כיוונתי לכותרת של השירשור ולחוקיות כלי הרכב
-
דרור.
אני מציע לך את אותה הצעה שנתן בועז לפומפוי - תקרא שוב..
אני לא זילזלתי ולא אמרתי שיניב צ'חצ'חון - אני אמרתי שבפירסומת לכנס, הוא נראה כמו צ'ח'צ'חון חופים... אתה קורא לכנס רציני ומצתלם עם גופיה וכו'... זה רציני?
פעם שופט מכובד ביותר (שאני מעריך מאוד.. כן יש כאלה) אמר לחבר שלי "אתה רוצה שיתנהגו אליך כמו גדול, תתנהג כמו גדול".
אתה רוצה שיקחו אותך ברצינות - תתנהג ברצינות.
אתה רוצה שהממסד ישנה משהו בהתנהלות שלו - זה שתקרא למלחמה כוללת ותכנה את כל העוסקים במלאכה (בלי להבין כלו, אני חייב לציין) בשמות ותצעק שהם ממילא לא עושים כלום.. בכל נושא... איך זה יקדם אותך, מלבד שיחרור קיטור?
מה הקשר בין הצורך לטפל בסכינאות ובמחבלים בשבועות האחרונים, לבין הג'יפ שלך?
או שאתה אומר שהג'יפ שלך לא פחות חשוב מלהגביר עכשיו את הנוכחות בירושלים?
או שבגלל שיש מחבלים שצצים עכשיו מתת לכל אבן, צריך לעזוב את כל היתר, כולל את הטסטים וכו'?
מה הקשר?
אם החוק לא טוב - הוא לא טוב, ללא שום קשר אם אוכפים אותו עכשיו, אחרי שכמה שנים היו בשקט.
ומה אתה קופץ להגנת יניב - אני בטוח שכשאתה יוצא למשימה חשובה, של בחינת רכב חדש אולי אפילו באיזו מדינה ארופאית, אתה מתלבש ומתנהל "בהתאם" ולא מציג את עצמך עם כפכפים וגופיה וכו'.
כאיש העולם הגדול וכאיש תקשורת, אני בטוח שאתה מבין כמה חשוב ה-"אך"... עוד לפני שאתה פותח את הפה עם ה-"מה".
אז אולי במקום לתת לי(זה שמטיף ממרומי האולימפוס... כאילו שאני איזה חיים סבן) בראש, תעשה שימוש בידע וביכולת ובכישרון שלך ותעזור ליניב לנסח מודעות (ומודעות), שיקדמו את המטרה...
ודרך אגב.
בגלל ראייה צרה, כמו שאתה מציג - להסתכל על מטרה אחת וכל היתר... לסתום את האף ולהצביע.. - המשרדים הממשלתיים נראים כמו שהם נראים ואתה מקבל את המשטרה שאתה משלם עבורה...וכך גם את המחוקקים.
מסתכלים על "החשוב" (שטחים/דתיים ו... זהו בערך) וכל היתר מוזנח... כך משרד החוץ וכך משרת התחבורה וכך משרד המשטרה... כל מיני שיירים שאף אחד לא ממש רוצה ונותנים לאידיוטים לנהל..
כבר אמרתי פעם - מה אתה(לאו דווקא אתה, דרור אתה=כל אחד מאיתנו) מתעורר עכשיו ומתלונן... איפה היית בבחירות?
"צעד בכיוון הנכון".
"כי הפעם העניין הזה בנפשנו".
נכון - אז אל תחרבו את זה בהתנהלות ילדותית ואנרכיסטית ומתלהמת ו..צ'חצ'חית.
תנסה להתמקד במה שמנסים להשיג, במקום להשתמש בהזדמנות להראות כמה כל המשטרה חרא וכל משרד התחבורה חרא וכל המדינה חרא וכל המתנדבים חרא ו... הכל חרא..
לא תגיע רחוק עם זה... בערך אחרי ה"חרא" השני, יפסיקו להקשיב לך ואחרי ה"חרא" הרביעי כבר תישאר לבד באולם המו"מ...
אתה רוצה שיתייחסו אליך (אלינו..."אליך" לא מכוון לדרור... סתם צורת ביטוי) כמו גדול.. תתנהג כמו גדול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פומפוי
אתה אמרת וזה נכון פשוט לא רציתי לפגוע.
בועז. בקשר לסגנון. עניין של טעם וריח. אני כיוונתי לכותרת של השירשור ולחוקיות כלי הרכב
למה לפגוע - כולם יודעים מה הם עשו ולא עשו באוטו שלהם... אין אחד שהוא "מקורי"... ואיך אמר דרור - אי אפשר להחליף נורה בלי אישור.. ותראה לי אחד שלא "החליף נורה".
כולם וכולנו עבריינים.
ו"הטעם והריח"... זה בדיוק העניין ואין טעם לנסות "לכסות" על זה.
גם אתה לא תישאר במקום שהריח בו לא נעים לך.. ולא תאכל יותר מידי, ממשהו שלא טעים לך..
אם הסיגנון לא "מתאים"... עם כל הכוונות הטובות, לא תשיג מה שאתה רוצה ואפילו תגרום לנזק.
והנזק הוא לכולנו.
אז אמירות כמו "לפחות הם מנסים"... לא ממש יעזרו כשיחלטו באמת להחזיר מלחמה לכל הצ'וחים האלה שעושים כנסים...
אח"כ לך תסביר שהם לא התכוונו "ככה", הם רק מתנסחים גרוע..
כן - פה הסיגנון והטעם והריח חשובים עוד יותר מהתוכן... הם אלה שיגרמו לכך אם בכלל מישהו יקשיב לתוכן ואם יקחו ברצינות מספקת/ראויה את התוכן..
אני בטוח שיניב לא יבוא לכנס עם גופיה ושיער חזה מציץ - אז למה לפרסם את הכנס ככה?
וטעויות הכתיב/ה? זה באמת מחוייב המציאות... לבן אדם רציני?
אתה היית פונה לעו"ד, שמציג עצמו עם גופיה וכותב מכתבים בשגיאות כתיב? - היית בורח ממנו, גם אם בחור טוב ורציני..
תפסיקו לעשות הנחות לשטויות שאנשים עושים... מתוך כוונה טובה.
-
אני מוכן לקבל את העובדה שיניב גולן הוא רציני וזאת על סמך עדות אנשים שאני מעריך.
אני משוכנע שככזה הוא בטח לא מודע לסגנון המודעות המופצות על ידי חיים ועל הנזק התדמיתי שזה יוצר...
לגבי משרד התחבורה-
אני חושב שהוא עובר בידים של השר כץ מהפיכה די גדולה בהרבה תחומים בידי שר בעל יכולות ביצוע טובות ובעל גישה חיובית לרכב שטח.
אלמלא היה נגנב ממנו הטרקטורון לפני כמה שנים אז ניתן היה לראותו מטייל על הטרקטורון באזור כפר אחים.
אני חושב שזו שעת כושר והזדמנות טובה ליצר כמה תקנות למסלול שינוי מבנה.
לא חושב שזה יכשיר מפלצות עם la וכו׳.
אתמוך רק בדמות יצוגית למאבק כי הסגנון הוא העיקר
-
ואני כותב מהר ולא עושה הגהה ועשה טעויות כתיב מביכות... גם כן לא רציני:(.
- - - Updated - - -
ואני שומע דברים אחרים לגמרי על אותו כץ... ממקורות "יודעי דבר"..
אני לא חוזר בי מדברי - משרדים שזוכים לשיירים ולמנהלי משרד שהם ברירות מחדל... עם דגש על מחדל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
כן, חלאס עם ההתנשאות.
לפחות יש מי שמנסה לעשות משהו.
מי שטוען שאפשר לעשות את זה יותר טוב ופחות עילג, אדרבא, שיעשה, ואם לא עושה, לפחות שלא ילעג.
הלעג הזה והציניות מאד מגבירים את השנאה והקיטוב.
יש לנו אינטרס משותף, לא לשכוח, למרות חילוקי הדעות או הסגנון.
חמישה כיוונים שעל האדם להסתכל ולזכור בכל בוקר ובעיקר בתחילת שבוע !
קדימה - כדי לדעת לאן הוא הולך...אחורה - כדי לזכור מאיפה הוא בא...למטה - כדי לראות שהוא לא דורך על אף אחד...לצדדים - כדי
לראות מי תומך בו בשעת צרה...ולמעלה - כדי להיזכר שיש מי שתמיד מסתכל רואה ושומר עליו ! שיהיה לכולכם שבוע טוב ומבורך
כוח,עוצמה, נחישות, ודבקות במטרה, זו הנוסחה:
חברים מחר יש כנס חשוב הושכר אולם מגיעים המון חברים גיפאים, יגיע עו״ד שיתן לנו סקירה בנושא ויציע דרכים לתקוף את הנושא בבית המשפט. כמו כן, יניב יסביר את מה שידוע לנו כרגע על נושא התקינה לרכבים שאנחנו בוחנים. מעבר לזה, יגיעו אנשים נוספים שמומחים לנושא התקינה ויסבירו לנו מה מותר היום ומה אסור.
אני מקווה שנצא מאוגדים מהכינוס הזה עם החלטות ברורות של איך ממשיכים מכאן ואילך. רבק די אם האנטי כולה כנס מי שרוצה להגיע מוזמן בכיף ומי שלא גם טוב ומי שרוצה לדבר ושמבין מוזמן גם להרצות.
תודה ולהתראות מחר.
-
ברנרד, אני לא מתבייש באף אחד מהדברים שכתבת.
אני רק מתבייש שאדם ספציפי - אותו חיים - מציג עצמו כמי שדואג לי ולאינטרסים שלי. הוא גורם נזק, ולא מבין את זה. אני רואה אדם שעוסק במניפולציות ושקרים, מרים אירועים לא חוקיים בכל מיני קומבינות, ובשורה התחתונה נותן מוטיבציה לגורמי אכיפת החוק לסמן קהילה שלמה כמטרה. וא עושה את זה בחריצות ראויה לציון.
אני מתבייש בזה שככה אנחנו נראים בעיני ציבור רחב, ולא מפחד לומר את זה.
חבל שכנראה אנשים רציניים עם כוונות טובות ארגנו כנס עם אג'נדה רצינית - נסיון למצוא דרך חוקית למסד את נושא השיפורים (אגב נושא משותף לכל מועדוני הרכב, לא רק לג'יפאים) - והנה בא אותו חיים ולוקח קרדיט על הכנס, תוך כדי שהוא כבר הופך את זה ל"הפגנה", ובזה מרחיק הרבה אנשים טובים שהיו יכולים לתרום. אני למשל, עובד בתחום לא מעט שנים. עזרתי ללא מעט אנשים כולל כמה גולשים כאן באתר לאשר שיפורים כאלו ואחרים בצורה חוקית. אני מכיר את המשרדים ואיך לעבוד איתם ומולם, מכיר אנשים שעובדים בצמתים של אישורים וקבלת החלטות, אבל אני לא אגיע לכנס שמי שכאן בשרשור הצהיר שהוא בין מארגניו הוא חיים.
אני בתחביב הזה כבר הרבה שנים, בשביל לטייל ולהנות מהטבע ומהשטח, לא כדי להילחם באף אחד. והנה בא מישהו שהופך את התחביב שלנו למלחמה, נהנה לעשות דווקא לגורמי אכיפת החוק, להראות להם שהוא יותר חכם מהם, וכבר שנים מתבטא בצורה נמוכה, מסית ומתלהם כלפי כל מי שמעז להעיר לו על פגיעה בטבע עאו על כל דבר אחר.
הוא משקר לאנשים שלו ומספר להם חצאי אמיתות וחצאי אגדות, משקר לנו, כאן, ובסוף עוד מעלה פוסט צדקני בסגנון אימרי פלדמן על אנשים שמעוותים את המציאות. "הפוסל במומו פוסל".
הוא הסית נגד "מריחי הכלניות" עוד לפני שהיה חוק ספורט מוטורי, אי אז הוא סתם הגן על "זכותו" להרוס כל חלקה טובה בטבע. עכשיו הוא עושה אותו דבר אבל מתכסה באיצטלה של "מגן הספורט המוטורי". ואתם קונים את זה. הוא לא השתנה, הוא רק למד למכור את אותו חרא במילים יותר יפות.
גם כאן באתר כל דיון שהוא משתתף בו הופך ברגע לביוב, לא משנה כמה רציני הוא היה קודם.
ולכן אני כן מתבייש בזה שהוא זה שייצג אותי ולא משנה איפה.
הלוואי שהיה כאן אירוע מלך ההר הגבעה או העמק כל חודש, חוקי ומסודר ובמחצבה שבה אין פגיעה בטבע או כל דבר דומה. הלוואי ונוכל כולנו לאשר כחוק צמיגי 40 אינצ' על סמוראים, טריוסים ורנגלרים. הלוואי ששוק ה 4X4 יגלגל מליונים בחודש על שיפורים ונראה תרבות שבה הדברים נעשים כהלכה ובאור יום ולא במחשכים ובקומבינות. אני ממש בעד, ממש רוצה שלכל אחד יהיה החופש לעשות מה בראש שלו בלי לפגוע באחרים. אני בעד, לא נגד. ובכל זאת אני נגד מה שהאיש מייצג - שזה ההיפך מכל מה שאני מאמין בו. אני כאן כדי להנות ולא כדי להילחם. הוא כאן כדי להילחם ולהוכיח משהו.
בינתיים הדרך של לעשות דווקא ולצאת למלחמות לא מוכיחה את עצמה. להיפך. הנזקים עצומים וחיים הוא לא הפתרון. הוא הבעיה.
מעולם לא היתה פלגנות בקרב קהילת השטח כמו שיש היום. לדעתי הפילוג הזה לא נולד סתם. הוא נולד כתוצאה מהסתה פרועה ברשתות החברתיות של מעט אנשים עם השפעה - כמו שיש ברשתות החברתיות - על קצת יותר אנשים. ומשם כדור שלג שאת תוצאותיו אנחנו רואים גם כאן. במקום לשבת יחד סביב מדורה ולהנות מהחיים, עסוקים במלחמות זה בזה, אנשים עם תחביב משותף וכיף משותף נלחמים אחד בשני על.... על מה בעצם?
שים לב, ברנרד. זה לא עניין עקרוני. זה עניין אישי נטו ואני, אישית, מתבייש באישיות מסויימת שאני אפילו לא מכיר אישית שמתיימרת לייצג אותי.
אסף.
-
פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
אסף
יש לך יתרון על פני אחרים.
אתה מחזיק מפתחות לשופר מרכזי בתחום.
אתה מכיר ומחובר לאנשים רציניים יותר שמובילים כנראה באמת את המאבק הזה.
תהיה המבוגר האחראי ותגרור לכאן את יניב גולן או אחד הרציניים ותייתר/ תחסום את מי שלא מיצג אותנו נאמנה.
מנהיגי המאבק צריכים לדעת לדבר לכל ציבור בשפה שלו. חיים לא יביא לו מפה הרבה קליינטים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ברנרד, אני לא מתבייש באף אחד מהדברים שכתבת.
אני רק מתבייש שאדם ספציפי - אותו חיים - מציג עצמו כמי שדואג לי ולאינטרסים שלי. הוא גורם נזק, ולא מבין את זה. אני רואה אדם שעוסק במניפולציות ושקרים, מרים אירועים לא חוקיים בכל מיני קומבינות, ובשורה התחתונה נותן מוטיבציה לגורמי אכיפת החוק לסמן קהילה שלמה כמטרה. וא עושה את זה בחריצות ראויה לציון.
אני מתבייש בזה שככה אנחנו נראים בעיני ציבור רחב, ולא מפחד לומר את זה.
חבל שכנראה אנשים רציניים עם כוונות טובות ארגנו כנס עם אג'נדה רצינית - נסיון למצוא דרך חוקית למסד את נושא השיפורים (אגב נושא משותף לכל מועדוני הרכב, לא רק לג'יפאים) - והנה בא אותו חיים ולוקח קרדיט על הכנס, תוך כדי שהוא כבר הופך את זה ל"הפגנה", ובזה מרחיק הרבה אנשים טובים שהיו יכולים לתרום. אני למשל, עובד בתחום לא מעט שנים. עזרתי ללא מעט אנשים כולל כמה גולשים כאן באתר לאשר שיפורים כאלו ואחרים בצורה חוקית. אני מכיר את המשרדים ואיך לעבוד איתם ומולם, מכיר אנשים שעובדים בצמתים של אישורים וקבלת החלטות, אבל אני לא אגיע לכנס שמי שכאן בשרשור הצהיר שהוא בין מארגניו הוא חיים.
אני בתחביב הזה כבר הרבה שנים, בשביל לטייל ולהנות מהטבע ומהשטח, לא כדי להילחם באף אחד. והנה בא מישהו שהופך את התחביב שלנו למלחמה, נהנה לעשות דווקא לגורמי אכיפת החוק, להראות להם שהוא יותר חכם מהם, וכבר שנים מתבטא בצורה נמוכה, מסית ומתלהם כלפי כל מי שמעז להעיר לו על פגיעה בטבע עאו על כל דבר אחר.
הוא משקר לאנשים שלו ומספר להם חצאי אמיתות וחצאי אגדות, משקר לנו, כאן, ובסוף עוד מעלה פוסט צדקני בסגנון אימרי פלדמן על אנשים שמעוותים את המציאות. "הפוסל במומו פוסל".
הוא הסית נגד "מריחי הכלניות" עוד לפני שהיה חוק ספורט מוטורי, אי אז הוא סתם הגן על "זכותו" להרוס כל חלקה טובה בטבע. עכשיו הוא עושה אותו דבר אבל מתכסה באיצטלה של "מגן הספורט המוטורי". ואתם קונים את זה. הוא לא השתנה, הוא רק למד למכור את אותו חרא במילים יותר יפות.
גם כאן באתר כל דיון שהוא משתתף בו הופך ברגע לביוב, לא משנה כמה רציני הוא היה קודם.
ולכן אני כן מתבייש בזה שהוא זה שייצג אותי ולא משנה איפה.
הלוואי שהיה כאן אירוע מלך ההר הגבעה או העמק כל חודש, חוקי ומסודר ובמחצבה שבה אין פגיעה בטבע או כל דבר דומה. הלוואי ונוכל כולנו לאשר כחוק צמיגי 40 אינצ' על סמוראים, טריוסים ורנגלרים. הלוואי ששוק ה 4X4 יגלגל מליונים בחודש על שיפורים ונראה תרבות שבה הדברים נעשים כהלכה ובאור יום ולא במחשכים ובקומבינות. אני ממש בעד, ממש רוצה שלכל אחד יהיה החופש לעשות מה בראש שלו בלי לפגוע באחרים. אני בעד, לא נגד. ובכל זאת אני נגד מה שהאיש מייצג - שזה ההיפך מכל מה שאני מאמין בו. אני כאן כדי להנות ולא כדי להילחם. הוא כאן כדי להילחם ולהוכיח משהו.
בינתיים הדרך של לעשות דווקא ולצאת למלחמות לא מוכיחה את עצמה. להיפך. הנזקים עצומים וחיים הוא לא הפתרון. הוא הבעיה.
מעולם לא היתה פלגנות בקרב קהילת השטח כמו שיש היום. לדעתי הפילוג הזה לא נולד סתם. הוא נולד כתוצאה מהסתה פרועה ברשתות החברתיות של מעט אנשים עם השפעה - כמו שיש ברשתות החברתיות - על קצת יותר אנשים. ומשם כדור שלג שאת תוצאותיו אנחנו רואים גם כאן. במקום לשבת יחד סביב מדורה ולהנות מהחיים, עסוקים במלחמות זה בזה, אנשים עם תחביב משותף וכיף משותף נלחמים אחד בשני על.... על מה בעצם?
שים לב, ברנרד. זה לא עניין עקרוני. זה עניין אישי נטו ואני, אישית, מתבייש באישיות מסויימת שאני אפילו לא מכיר אישית שמתיימרת לייצג אותי.
אסף.
אתה יכול להיות רגוע אני לא מיצג אותך ולא מתימר ליצג אף אחד,הרבה חברות פונים אלי על מנת שאפיק להם ארועים ולכולם אני אומר לא גדול כי בתחלס הם מעונינים בקהל הרב שמגיעים לארועים שאני עושה. פנו אלי מספר חברים טובים ובקשו שאפרסם את הארוע ואתן יד לנושא והסכמתי כי זה ארוע שנוגע בכולם לא רק בגיפאים. אני לא לוקח קרדיט על הארוע תהיה רגוע רק מפרסם אותו כי מה לעשות אני יודע איך להביא המונים לארועים. יניב גולן ועוד כמה חברים טובים נרתמו לעניין ואני עוזר להם להגיע לקהל גדול. דרך אגב אני מחר לא אהיה שם אני בכנס קבלנים בצפון תרגיש חופשי להגיע,נציגים של דרך השטח ספורט מוטורי עממי יהיו שם.
-
+++++++ לאסף.
יש הרבה בושה לספר שהגיפאות היא תחביב ולהיות מקושר לתדמית הקולנית והדורסנית שנוצרת בשם "העממיות" .
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
אני לא מתבייש בו ולא חושב שהוא מייצג אותי... אני בטוח שהוא מייצג אחרים - שיבושם להם.
בניגוד למה שדרור חושב, אני לא מטיף ולא מתייפייף ולא מסתכל מלמעלה/מהצד מארה"ב. אני עוד מעט(אולי טיפל'ה יותר ממעט) חוזר ואחזור גם לאותן בעיות שלכם ושהיו שלי עד לא מזמן...
כל מה שאני אומר שהגישה של חיים וההתלהמות במה שדרור כותב לא עוזרות, בלשון המעטה.
צריך לקחת ברצינות ולא בפלקטים של נערי חוף שעירי חזה..
צריך להבין שמלחמה תגרום אולי לסיפוק "שבעשייה" אבל תדרדר עוד יותר את המצב.
אני לא מצדיע למי שמנסה, רק בשל הנסיון... לדעתי הנזק בנסיון קלוקל, יזיק הרבה יותר מהמצב הנוכחי..
אם מישהו חושב שאלפי מעשני גראס, שיעשנו בהפגנתיות מול המשטרה, יביאו לשינוי מבורך... לדעתי הוא טועה... מאוד.
זה בסך הכל יכניס יותר מודיעין, לטיפול מאוחר יותר... שהרי לא יעצרו במקום אלפיים איש... יחכו קצת ואז...
כך עם הג'יפים.. הפגנות מחאה/עוצמה/התרסה וויכוחים על "קוצו של יוד", בתקנה כזו או אחרת, שמטרתה בבירור היא לא לאפשר או להתיר הגבהה של רכב, יביאו רק להגברת האכיפה והגעה ליותר "עבריינים" ואם כבר, להחמרת החקיקה "שלא יהיו אי הבנות".
אבל את הדברים האלה, לאנשים מסויימים, קשהלשמוע ולהבין - "נמאס! מלחמה!" זה מה שבא להם..
נראה לי שאין ויכוח ביני לבינך אסף, לבין בועז ואפילו לבין דרור..
-
מצאתי לנכון כלמוד נסיון להזכיר את החוק לספורט מוטורי.
בנו אותו כך שעכשיו אין ספק שלא יהיה ספורט מוטורי לעולם וגם אין מרווח טעות בחוק מי הוא העברין.
הסיכוי היחידי לשנות משהו לחיוב במצב הקיים הוא לתת לבעלי מקצוע מתחום הצווארון הלבן לנהל את העניינים.
עורכי דין, מהנדסים וכו׳.
אנשים שלממסד יש כבוד והערכה ויראה מהם.
כאלו שיכולים להוציא פקיד לא טוב בבית משפט...
וגם אז תצפו רק להקלות קטנות.
לא יהיה פה רכבים בסגנון האמריקאי לעולם
-
סגנון אמריקאי אולי לא. בינינו, עם ישראל לא בנוי לדברים כאלה, של לקיחת אחריות אישית על דברים שהוא עושה. זה לא חלק מהאופי והתרבות שלנו.
גם להגיד "כמו באמריקה" זה מאוד לא מדויק. החוקים בארה"ב משתנים מסטייט לסטייט - מה שמותר בטקסס אולי לא בדיוק אפשרי בניו יורק, למשל.
גם במקומות היותר ליברליים לא תראה הרבה שנוסעים ברחוב על צמיגי 42'. מפלצת לעבירות משמשת רק לעבירות ומפלצת לדראגים משמשת רק לדראגים ובד"כ גוררים את המכוניות הללו על עגלה לשטח או ל"סטריפ" המקומי כי גם לרדנקים ברור שזה תענוג מאוד קטן וסיכון מאוד גדול לנסוע עם הדברים האלה על הכביש ביומיום.
אבל אם תיקח כדוגמה את גרמניה הקשוחה והקפדנית, להם יש את TUV. סוג של מכון תקנים עם סניף בכל עיר. כל שיפור וכל חלק שמרכיבים על האוטו צריך את החותמת שלהם - הבדיקה עולה כסף והיא מקצועית וקפדנית, נטולת חארטות. כל מה שיש עליו חותמת של TUV - מותר. וברוך השם - יש שם הרבה מאוד כלי רכב משופרים מאוד, ואתה יכול להיות בטוח שהעבודה שנעשתה עליהם מקצועית ובטיחותית. (אמנם הרוב הוא בכיוון כביש-הנמכות וכו', כי אסור לנסוע שם בשטח וזה עניין אחר שלא קשור לשיפורים מותרים או אסורים. אבל יש גם רכבי שטח משופרים ברמות שיגרמו לקינאה רבתי גם ל"מועדון המיליון" המקומי עם הרנגלרים הגדולים שמושקעים במאות אלפי שקלים בשיפורים). מין TUV כזה הייתי רוצה לראות כאן. חוקי, מסודר.
יותר מזה? מכיוון שכל נושא ה-Tuning מאוד פופולרי שם, המשטרה נרתמה בזמנו למסע ההסברה Tune it safe! שהטיף לשיפורים בצורה מסודרת, חוקית ובטיחותית ולדעתי ככה צריך לעבוד.
אני רוצה להאמין שהאסיפה הזו תתנהל בצורה מסודרת ושבאמת יתנו לאנשי מקצוע כמו עורכי דין ומהנדסים לטפל בעניין.
-
אכן הסגנון האירופי הוא הנכון.
אבל שימו לב. האחריות במקרה וקרה משהו היא עדיין על הנהג. הוא לא ישר מגלגל עיניים ואומר שהוא לא מבין כלום ויש אישור אז עובדה שזה בסדר.
אצלנו החתימה של פקיד מהווה נטילת אחריות בעיני זה שאישרו לו. ולכן אם אני פקיד אני לא חותם אפילו על מאפרה מוגדלת. תשנה את זה, את התרבות, לפני שאתה משנה את החוק.
ובעניין חוקים. תיזהרו עם מה שאתם מבקשים. זה עוד עלול להתגשם. תשאלו את הנהגים שהגישו את הבגץ לספורט מוטורי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אבל שימו לב. האחריות במקרה וקרה משהו היא עדיין על הנהג. הוא לא ישר מגלגל עיניים ואומר שהוא לא מבין כלום ויש אישור אז עובדה שזה בסדר.
אצלנו החתימה של פקיד מהווה נטילת אחריות בעיני זה שאישרו לו. ולכן אם אני פקיד אני לא חותם אפילו על מאפרה מוגדלת. תשנה את זה, את התרבות, לפני שאתה משנה את החוק.
ובעניין חוקים. תיזהרו עם מה שאתם מבקשים. זה עוד עלול להתגשם. תשאלו את הנהגים שהגישו את הבגץ לספורט מוטורי.
אסף.
בישראל לעולם האחריות היא על החותם אלא אם הוא רו״ח שחותם רק על ״עקרונות חשבונאיים״ ולא על נכונות הדוחות. חריג בנוף...
זה מחייב את הבודק לקחת אחריות על החתימה שלו ולא לאשר אותה במעמד ממליץ.
מכיר הרבה מהנדסים אמיצים שירצו לאשר רכב משופר בלי להעמיד אותו בבדיקות בלתי אפשריות?
מאפרות אולי יאשרו אבל לא יותר.
מעל זה לא יהיה תחום אפור ויהיה יותר קל לזמבר את בעלי הרכבים ששמו פס קישוט על הרכב.
תקדים החוק לספורט מוטורי בדיוק...
הכול יהיה רשום בשביל להחריג אותו מהמותר. ואת האבן הזו לא יהיה ניתן להוציא מהבאר.
אני מציע-
שבו בשקט ותנו לגל לחלוף.
יותר עדיף לכולם
-
כול הדיונים הללו מזכרים:
https://youtu.be/BcghGYJwkTg
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
וואלה נראה לי שרבים כאן טבעו במילקי שמשווק בחו״ל ושכחו מה המגמה השלטת כאן בארץ ומי בשלטון כאן בארץ.....
מתי הייתם פעם אחרונה בכנס פעילי הליכוד.... התרבות בארץ משתקפת בשרת התרבות שלנו....
אז כן בעניין הזה מאד ייתכן שדווקא התדמית העממית היא הנותנת..... על כך כבר נאמר בלעז.....if you can't beat them join them
-
-
כל הסיפור הזה פשוט מוזר. הרי כשמתקינים כננת מקבלים ערימה של מסמכים להגיש למשרד התחבורה ע״מ שהיא תאושר. אחד מהמסמכים הללו הוא אישור מהטכניון לסדנא/מוסך על כך שהם הוסמכו לבצע את ההתקנה; הם למעשה מקצועיים מספיק כדי לבצע אותה. למה זה ביג דיל ליצור אותה הסמכה עבור הגבהות? אם רוצים להחמיר אפשר לחייב התקנה בסדנא כזו (״מאושרת טכניון״) ולאחר מכן, תוך זמן קצוב, יש להגיע למעבדה ולאשר את ההתקנה ברשיון. יש פה פתח להכנסות עבור המדינה (למשל אגרת אישור שינוי מבנה) - ואפשר להשתמש בנקודה זו כתמריץ לאישור השיטה.
בכלל, אלו שמשפרים ״מהתחת״ קיימים בכל תחביב ובכל מקום. לצערנו הם נמצאים *גם* בתחביב הזה ומאחר ומדובר באנשים שממילא לא יצייתו לחוק עדיף להתעלם מהם, שהרי הם לא קיימים רק בקרב בעלי ׳רוביקונים׳ או רכב ספציפי אחר. עדיף להתעלם מהם ולפעול עבור שאר האנשים.
מעבר לכך אין סיבה להתפצל למחנות בינינו, כי זה מבטיח שמחנה אחד יתקע מקלות בגלגלי המחנה האחר (no pun intended).
אני אעשה מאמץ להגיע לכנס היום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chiam cohen
וכפי הנראה שבמהלך המפגש הזה יבחר בבחירות חופשיות ובהרמת יד נציג (עאלק) הג'יפאים
שייצג את כל הקבוצות, החבורות והמועדונים, כל אחד לפי האינטרסים שלו, מול הרשויות השונות.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nate
עדיף משהו על שום-כלום
לא תמיד...
-
אם הגענו למצב בו פקחים פושטים על מוסמכים ומחלקים זימונים לבדיקה אז הגענו למצב הזה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
הנה, דרור.
בהרבה פחות מילים ובלי דוגמאות מיותרות ו... הוא לא גר באיזה פרברון בארה"ב (רק הייתי מחליף/מנסח אחרת את המשפט הראשון, שלא לערב פה את ש"ס:rolleyes:)
עכשיו תהיה מוכן להקשיב?
ושמחתי שסופסוף הוחזר הכבוד לפרופ' שור..
צעד קטנטן, בדרך הנכונה..
-
כל עניין ה״אחריות״ שאני מניח מכוונת בעיקר לנזקי הגוף אם חלילה קורה משהו קצת פחות רלבנטי בארצנו בעלת ההסדר הייחודי שבחוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים שבכלל מוציא מהמשוואה את שאלת האשם כשמדובר בתאונת דרכים ופגיעת גוף.
באשר לנזקי רכוש נו שויין... זה כבר סתם שאלה של כסף וריב בין חברות הביטוח.
לדעתי הבלתי מלומדת הכל מתחיל ונגמר בביורוקרטיה בולשביקית ומקובעת בדעות מימי אחא שלא ניתן יהיה לשנותה.
-
למה שלמה?
אמנם יש חוק פלת״ד ואין שאלת אשמה אבל זה לא אומר שמחלקים שם כסף לכל דכפין ובשמחה... יש לקופה בעלים ושומר...
לגבי החלק השני-
נו, הוא באמת שולי ולא מעניין לצורך הדיון.
אני חושב שלב העניין הוא האחריות המקצועית של החותם המקצועי והיכולת לתבוע ממנו את הדין בקרות מקרה (שיבוב זה נקרא אצלכם?)
או לא פחות חשוב- צרות עין
-
אותי לימדו שאת ה -לא כבר יש ואם תנסה אולי יצא כן .
בכל זאת שווה לנסות .
בסופו של דבר זה לטובת כולם במקום להיות בפחד כשניידת עוברת או משרד התחבורה או במקרה של תאונה .
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
הנוסחה שצריך לשאוף אליה לדעתי היא בין החוק האוסטרלי (חתימה של מהנדס + מכון רישוי) לבין האירופי (עד 2 אינצ׳ ו-/+ 2 בצמיגים ללא אישור מעבר לזה מכון תקינה).
ובכל מקרה אין חבות מקצועית למאשר. הוא ״רק״ בודק שהעבודה בוצעה כהלכה ושניתן משקל לכל מכלול השינויים, מעין עין נוספת ולא זה שיחטוף אם יקרה משהו.
הבעיה היא שבארץ לא רק המתכנן והמבצע נושאים באחריות פלילית אלא גם המאשר והבודק שלהם לפעמים בכלל אין יכולת לבדוק עד הקרביים.
אסף.
-
אם אנחנו נצטרך לשנות חוק או תקנה כדי להיות מסוגלים לנהוג ברכבים שלנו, אז מצבנו יהיה בכי רע, כי הסיכוי לכך לדעתי לא גבוה.
-
מי שחשב שעדיף להישאר מתחת לרדאר, שיידע שהרדאר יורד בקרוב לגובה אפס. בקרוב מאוד - ואני מדבר על שבועות, גם מיגונים תחת הגחון ואפילו עץ ריח שתלוי מהמראה - יכשילו אתכם בטסט וזו לא בדיחה. מישהו במשרד התחבורע החליט להוריד מהכביש לאלתר את רכבי השטח המשופרים. הוא יורה מהמותן באוטומט ללא אבחנה ומבחינתו כל מה שלא יצא משערי היצרן זה "שיפור" שדינו להיכשל בטסט. אם מהלך העיוועים של משרד התחבורע יצליח, זה סופה של הג'יפאות בישראל וסופו של כל עסק בתחום.
משיחה ארוכה לפני כמה דקות עם אחד המארגנים של הכנס היום, איש מקצוע בתחום בדיקות הרכב על פי תקנות התעבורה ושבקי גם בדקויות המשפטיות - כעקרון, המהלך של משרד התחבורה מנוגד לחוק ויש דרך חוקית להשיב לו מלחמה שערה ולהוריד אותו מהעץ. לא בהפגנות ולא בהתלהמויות ולא במודעות גרפיות צבעוניות וגם לא בנטישה המונית של מסגרות התנדבות למיניהן (למרות שדעתי האישית על התנדבויות למשטרה ידועה, אבל זה לא הענין) אלא בבית משפט. וכדי שזה יצליח, דרושה מסה גדולה של אנשים שאכפת להם ומוכנים להירתם.
זה הסיפור של הכנס היום, שמאורגן ע"י אנשים טובים וראויים ולא איזו הפגנת כוח של בבונים שאולי תופסים על זה טרמפ.
זה מאבק שיש לו סיכוי יותר מאשר גדול להצליח - וחשובה כאן ההשתתפות והעזרה של כולנו, אם אנחנו רוצים להמשיך להינות מהתחביב הזה.
פרטים נוספים יגיעו בהמשך.