+1 למה שכתב נמרוד
Printable View
+1 למה שכתב נמרוד
זה מה שאני טוען כל הזמן.
זה רקוב בידיעת משרד התחבורה ואולי אפילו בעידודו.
אגרת הבדיקה זניחה, משכורות הבוחנים מעליבות.
גם הם צריכים לחיות ולפרנס.
אז שלא יהיה רקוב?
יהיה ובגדול.
והמאכערים? כל עוד תהיה דרישה, יהיו מאכערים.
את הדרישה אפשר ליצור בקלות - על ידי עוד חוקים ועוד תנאים ועוד הגבלות שלציבור קשה יותר ויותר לעמוד בהם.
מאכערים זה מקצוע ותעשיה שמגלגלת המון כסף. ועובדה שכבר עשרות שנים הם עובדים בלי הפרעה.
רוצים להגיד לי שמשרד התחבורה לא יודע עליהם ולא מטפח אותם? שחלק מהפקידים לא גוזרים מזה קופון?
אל תהיו תמימים.
יוסי.
ותסביר לי למה מישהו, שבסך הכל צריך לקרוא נתונים ואם הם חורגים ממה ש"הונחת" עליו, הוא אמור לפסול, צריך להיות מכונאי?
מה הבעייה ולמה זה רקוב?
ובשביל זה לא צריך אפילו קורס של שלושה חודשים - שים מוט באגזוז, תלחץ על כפתור, אם תראה שמופיע על המסך ריבוע אדום תחתום על "לא עבר" ואם מופיע ריבוע ירוק תחתום "עבר"... קורס של שעה, כולל קפה וקרואסון..
איך, כשרוצים להשחיר, הכל באמת שחור.
נראה לך שפה, בארה"ב, כולם מכונאים?
אני לא עברתי טסט עם הדיסקברי שקיבלתי - בחורה נחמדה חיברה כבל לשקע ה-OBDII, המחשב הראה קוד תקלה ומיד נתנו לי מדבקה אדומה - "REJECTED".
נראה לך שיש לה תואר בהנדסה? שעשתה פעם (או ראתה) אוברול?
כשמתרכזים/מעלים בשוליים, מאבדים מערכו של כל טיעון רלוונטי...
לעניות דעתי הצולעת..
וכמה אתה חושב מרוויח שוטר?
או אותו פקיד.. ואפילו בכיר?
כמו שאמרתי (כבר לא זוכר באיזה שירשור), השיטה הישראלית.. פטנט - רוצים את הכי טוב בלי לשלם.
מזכיר לי את הסיפור על איזהממציא פטנטים שפירסם פטנט (לא חשוב מה) וכשכולם התלהבו וביקשו פרטים אמר שהוא רק ממציא.. את הפרטים יעבדו מי שצריך "לעשות"..
ברנד לדעתי שמגיע רכב כמו לדוגמא סופה ובוחן שהיה מכונאי בודק אותו על המכשיר אני כמכונאי יודע את מיגבלות הסופה ויודע שכאשר צריך לבדוק בלם יד אני אבקש מהנהג ללחוץ חזק ולהחזיק את הידית בלחץ עוד קצת למעלה כי אחרת הרכב יכשל בבלם יד כיוון שזה סופה ולא מזדה 3 וכשבודקים זיהום אוויר צריך לבדוק שהרכב באמת חם אחרת יכשל בזהום אוויר
ולכל לנדרובר יש מעט נזילות שמן כי ככה זה לנדרובר ולא צריך בשביל זה להכשיל בטסט אם זה לא משהו דרסטי או מסוכן ובטיחותי ויש עוד עשרות ואלפי דוגמאות כאלו של רכבים שונים שצריך ידע כדי לדעת באמת לבדוק אותם ולקבוע אם הם תקינים או לא ובוחן מכשירים לא ידע לבדוק רכב כזה כי אין לא ידע לא הכל שקע תקע ברכבים ושכרית אויר לא עובדת יש אור דולק בלוח השעונים אנשים שמים מדבקה כדי שהבוחן לא יראה ויכשיל אותם בוחן ללא ידע לא יבין את הטריק פעם היו בליין של הטסט 3 בוחנים שבעברם היו מכונאים וידעו כיצד ומה לבדוק אבל הם עולים יותר מ5000 שח ובעלי המכונים יש לובי חזק והם הצליחו לסדר לעצמם עלויות מופחתות במחיר מקצועיות של אנשים ועוד כמה שטיקים כמו כיווני גלגלים כשהרכב ניכשל בטסט אצלם לוחיות זהוי ועוד כל מני אבזרים
שאם לא תיקנה אצלם לא תעבור טסט וכל זה לא שייך לבטיחות וזה לדעתי קומבינה והכל חוקי ובידיעת מישרד התחבורה
ולמה לדעתך אין בדיקה של חיבור תקע למחשב של הרכב וקבלת נתונים בישראל כמו בהרבה מקומות בעולם ?
יוסי
יוסי אתה מדבר על מקצועיות ... אין מה להזכיר את המילה הזו בשום משפט שקשור למדינת ישראל בשום צורה .
עידו
נכון וזו אחד הסיבות שאנשים מיקצועיים וישרים שעבדו שנים רבות במיקצועות הרכב עזבו את הענף כי אי אפשר להתפרנס יותר בכבוד ממקצועיות
רק מדברים אחרים והמבין יבין
יוסי
יוסי.
עם כל הכבוד (ויש - היתה לי סופה במשך כמה שנים ומאוד אהבתי אותה), אם צריך להחזיק "עוד קצת למעלה"...שלא יעבור טסט!
ולגבי כל היתר (נזילות שמן לא רלוונטיות וחום מנוע וכו') - באמת שלא צריך להיות מכונאי.. אפשר להוסיף את זה לקורס.. עוד חצי שעה והוא יודע לבדוק אם החום הגיע לחצי ואם אין מחוג, שהנורה של "קור" כבוייה.
ולגבי הנורות והתיחמונים - בשביל זה בדיוק יש את שקע ה-OBDII ורשימת קודי תקלה "קריטיים" שמכניסים למחשב הטסט (אותו מחשב שמחשב את הזיהום) והוא, המחשב, מחליט "עבר" או "נכשל"... ולא יעזרו מדבקות או להוציא את הנורה מלוח השעונים וכל זה ביחד, המחשב והכבל והחיבור לרשת (אה. זה יש, רק לא משתמשים, לפי בועז) יעלה פחות משתי משכורות של "מכואני לשעבר"... תוך חודשיים מחזירים את ההשקעה.
בחייאת יוסי.
לא זה מה שרקוב... לא בעלי המכונים ולא הטסטסרים (ואני לא מדבר על החריגים שלוקחים "בקשיש")...
מה שדפוק זה מה שעידו ציין = הכל דפוק!
וכולם מזינים זה את זה...
ברנד בזה שהכל דפוק אתה צודק כל אחד מכיר צד אחד של המערכת שדפוקה אני במיקרה מכיר את הצד הזה שניקרא מישרד התחבורה (רק חלק קטן)
אם היית יכול להיות במסלול רישוי או בבדיקת רכב על ידי בוחני מישרד התחבורה יחד איתי כמה ימים אני מבטיח לך שהיית כותב ספר שלם
על ניפלאות מדינת ישראל ומישרד התחבורה
יום טוב וחג שמח
זה מה שטוב בנו, הישראלים ומה שמקרב ומאחד אותנו - לכולנו יש סיפורים כמה.. אנחנו דפוקים:rolleyes::)
בלם יד בסופה? עובד מצוין. רק מכוונים אותו כמו שצריך, לבד בחנייה, כמה דקות עבודה. והוא לא רק עובר בלי שום טריקים ושטיקים אלא עובד נהדר גם במציאות. מי שצריך כל מיני קומבינות סביב בלם היד - הרכב שלו לא תקין והוא זה שמזניח אותו. ואם המכונאי/מוסך שלו לא מסוגל לכוון לו את זה - שיחליף מוסך.
התחברות לשקע המחשב בכל רכב עם OBD II והיום אלה הרוב המוחלט של המכוניות - למיטב זכרוני זה חובה בטסט כבר היום ואם לא - מינואר הקרוב. ההסבר הרשמי - לעלות על תקלות בטיחותיות וזה בסדר. אבל בפועל - זה מאפשר להם לעלות על צ'יפים ושאר שיפורי הספק מנוע שמטרידים את משרד התחבורה הרבה יותר מבטיחות.
מקצועיות?.... כש"המכונאי המקצועי" בבור בודק לך חופשים בהיגוי ולתנועה הרגילה של מוט השפור התקין לחלוטין בסופה על התפוחים הוא קורא "חופש", מכשיל אותך ושולח אותך להחליף - וצריך להחליף את כל המוט - והם יקפידו להכשיל אותך על זה כל חצי שנה גם אם המוט חדש והג'יפ לא נסע אפילו קילומטר ואין אפילו מיקרון של חופש (ובסופה עם היגוי תקין אין חופש בכלל)... כי גם חדש מהניילון מסתובב סביב התפוחים. ככה הוא מתוכנן ובנוי. אז זו מקצועיות?....
קישקוש. זו לא מקצועיות ולא בטיחות ולא נעליים. זו מסחטת כספים ותו לא.
When you pay peanuts, you get monkeys אבל גם קופים צריכים פרנסה וככה נולדת השחיתות.
והכל בידיעת משרד התחבורה ובעידודו.
לא שזה בכלל מעניין מישהו בטסט אבל לי יש צ'יפ, או נכון יותר תיכנות מחדש למחשב ויש לו אופציה של "חזרה למקור".. זה יותר מכוון לטיפולים במוסך ואחריות היצרן אבל זו אופציה קיימת בכל" צ'יפ" דומה שאני מכיר.
נראה לי שזו סתם "כוונה" שקיימת אצלך ולא משהו שמישהו במשרד התחבורה חשב עליו או מתכוון אליו.
לברנרד ששאל איפה אני:
בטיול בת מצווה עם המשפחה, חרמון- אילת, 11 ימים. מגיעים לאיזורים עם קליטה רק פעם ב... וגם אז אסור לי לגלוש כי החלטנו שאין מסכים בטיול הזה. גנבתי קצת...
דרור, סקרנת אותי.
אני מתקשה לחשוב על אדם אחד שיוכל לזהות מחשב רכב משופר. טוב אולי יש כמה כאלה בארץ (ואני לא ביניהם) שהם ממש לא עובדים במשרד הרישוי [emoji12] , אבל שכמה מאות בוחנים ידעו? זה מסקרן.
לפי מה? ROM ID? לכל דגם רכב יש מספר תוכנות שונות, אז במכפלות זה יוצא כמה אלפי rom id. נציגי היצרן בכבודם ובעצמם לא תמיד יודעים לשייך rom id לרכב.
לפי עיון בנתונים זורמים? אני מתקשה מאוד לגייס מאבחנים שיודעים לקרוא ולהבין את ההקשר לסיטואציה של נתון פשוט כמו חיישן map, אז למצוא מאות בוחנים שידעו לזהות מודיפיקציה של פרמטרים? אין לי ברירה אלא לפסול אפשרות כזו.
אז מה הסוד? או שמדובר בצ'ק בלי כיסוי?
בטח כוון למצוד ממוקד אחרי האימפרזות wrx למיניהן
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
זה מה שאמרו לי יותר מבוחן אחד במכונים שונים.
הם מודעים לעובדה שיש בארץ הרבה מאות מכוניות ספורטיביות משופרות - למעשה, מאז שהנורמה היא מנועים מוגדשים וממוחשבים זה מאוד קל להעלות הספק בדרך הזאת. הבוחנים יודעים את זה. תפסיקו לחשוב שהם מטומטמים. איך זה עובד? קטונתי. האמת היא שכל עוד אין לי מכונית כזו זה גם לא מעניין אותי אישית. ואני יודע שיש אפשרות להחזיר לתכנות מקורי לכבוד טסטים. כמה מבעלי המכוניות האלה אכן יודעים/טורחים לבצע את זה? אין לי מושג וזו בעיה שלהם. בקרוב הם יצטרכו לדעת.
מה זה קשור מה אני חושב עליהם (כלום בערך) ?
זה לא אתה שקרא להם "קופים" בתגובה האחרונה?
שאלתי איך זה הולך להתבצע.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אפרופו, שאלתי בפסח האחרון בוחן תאונות משטרתי, אם הם בודקים מחשבי מנוע של אופנועים בנפח מנוע גדול, שהיצרן הקטין להם את ההספק על מנת שיוכלו להימכר בקטגוריית הביניים, לבעל רשיון מוגבל.
באופנועים האלה מקובל מאוד לחזור להספק המקורי ע"י שינוי במחשב.
התשובה היתה שלא. הדבר היחיד שהם מסתכלים עליו בהקשר הזה, הוא אם האופנוע היה בעת התאונה במהירות שלא תואמת את ההספק הנקוב שלו.
התייחסתי לפתגם שצירפתי ואתרגם עבור מי שלא הבין או הבין עקום - אם תשלם "בוטנים" כלומר כסף קטן, תקבל "קופים" כלומר אנשים לא מקצועיים. בהמשך אותם "קופים" גם יעשו מין הסתם כל מה שאפשר על מנת לשפר את הכנסתם.
לעניינינו - אחד הבוחנים (ותיק מאוד) טען שבהתחברות למחשב הוא מקבל, בין כל יתר הנתונים, גם את זה. ושבמנועים מודרניים-ממוחשבים קל מאוד לעלות על זה. אמרתי לו שאפשר לתכנת את המערכת בחזרה למקור לכבוד הטסטים - הוא אומר שמבחינתו כל עוד הנתונים "תקינים/מקוריים" אז אין בעיה.
אולי גם הוא לא מקצועי? מי יודע?... אבל הוא אחד מאלה שדעתם תקבע אם תעברו טסט או לא.
בהתאם לרוח הכללית כאן של כל אחד לעצמו - זה באמת לא מטריד אותי כי אין צ'יפים או OBD II ברכב שלי.
מי שיש לו צ'יפים, יידע מה לעשות (או שלא, באמת לא אכפת לי).
- - - Updated - - -
נניח שעצרו אותך על מהירות - מה יבדקו ואיך בדיוק?
לעומת זאת כמו שכתבת - אם היית מעורב בתאונה וחס וחלילה מישהו נפגע - כאן יבדקו ועוד איך. רמז ראשון אכן יכול להיות מהירות גבוהה יותר מנתון היצרן. אני לא מצוי במפרטי האופנועים האלה, אבל איך הוא קובע לדוגמא אם התרסקת ב-185 קמ"ש או ב-200 קמ"ש?....
לא מדובר על עבירת מהירות. דיברתי עם בוחן תאונות.
185 או 200, זה לא חשוב. זו לא מהירות שאפשר להגיע אליה עם 33 כוחות סוס.
גם לך צריך להסביר עם ניקוד?
הם לא מרויחים מספיק - זה לא אומר שהם טיפשים. אתה רואה שהם מוצאים דרכים אחרות להביא כסף הביתה....
לגבי הבדיקה - זה מה שהם אמרו.
בוחנים שונים ממכונים שונים. אומרים את אותו דבר. זה לא מספיק?
לא.
.
.
אז לא.
כמ ושאמרתי - יש להם הנחיה להתחבר ולבדוק מה שצריך ומבחינתי זה בסדר.
הם צריכים להתחבר ולראות שאין תקלה אקטיבית במערכות זיהום אויר או בטיחות. בהתאם לנדרש לפי התקינה האירופית. על הדרך אפשר לבדוק מה... מפות הזרקה? לחץ כדישה מקסימלי? אתה מבין איזו מומחיות צריך בשביל זה?
בקיצור לא יותר מעוד שמועה שמתבססת על עובדה אמיתית לפחות.
אסף.
זה מה שהם אמרו, לי כאמור זה לא משנה וגם לא אכפת. שיהיה ככה.
אבל להתחבר הם יתחברו. הגיוני.
כבר לא נוח לי עם זה, שאני "עם" דרור... יותר מידי, אבל...
נדמה לי שיש במערכות/תוכנות ה-OBDII אפשרות לחישוב הספק בכל סלד נתון...
זאת אומרת, שהאפליקציה/התוכנה עצמה עושה את זה.. יש גם נתון של "עומס".
מה הבעייה להגיד לנהג או לבוחן עצמו לתת גז ורואים מיד אם ב-3000 סל"ד יש מאה כ"ס יותר מאשר בנתוני המקור, שגם אותם יש במערכת?
למה בכלל צריך לחשב מפות הזרקה וכו'?
הכל מחושב ע"י המערכת וניתן להגדיר למערכת להשוות לנתונים מקוריים שמוטבעים בה ו.. "להוציא" מסך אדום (נכשל) או מסך "ירוק" (עבר) ולהעביר את הבעלים אחר כבוד, עם רכבו, לבדיקה יסודית יותר...
לא רואה בזה שום בעייה ואפילו לא צריך להיות מכונאי או גאון - ניתן להוסיף עוד חצי שעה (ולא לשכוח את הקפה שכלול בתוכה) לקורס... ביחד הגעתי למקסימום 3 שעות קורס...
בשביל לחשב הספק מנוע צריך להעמיס אותו. להגיע למצב שאתה עם מצערת פתוחה לגמרי, ולא על המנתק הצתה, למשך כמה שניות רצופות.
3000 סל"ד בניוטרל זה לא עומס.
ברכב אוטומטי אני יודע לעשות את זה - בבדיקת חנק. גם אז, זה לא בסל"ד הספק או מומנט מקסימלי אלא באיזור ה2200.
רכב ידני? או על דינמומטר, שאם עדיין ישנו מבדיקות הדיזל של פעם, אז הוא מלא קורי עכביש, ובוודאי לא מסוגל במצב הנוכחי לתת מענה לכלל הרכבים שעוברים במכון, מבחינת התפוקה של מכוניות פר שעה, או בנסיעה מחוץ למכון, מה שלא מוכר במחוזותינו, וגם כן כרוך בתוספת של דקות/עשרות דקות לכל רכב, במיוחד כשמדובר באיזורים פקוקים.
ביום שתהיה בדיקה כזו, ב60 ש"ח, אני אהיה לקוח מתמיד של מכוני הבדיקה.
יוריד לי מהגב הרבה לקוחות עם דמיון מפותח, או לחילופין, טכנאים סקפטיים.
ברנרד, רציתי לציין אותך לשבח על העבודה והרעיונות שאתה יורה לכל עבר בהתנדבות ונמרצות אין קץ.
זה כיף לך שאתה שם ואנחנו עלולים למצוא את עצמנו עם איזה דביל שהחליט לאמץ אחד מהרעיונות שנתת להם בחינם?
דחילק, תירגע קצת ותפסיק. באמת!
אני די נחרד ממה שאני קורא.
ברצינות
לא כל הרעיונות של ברנרד ישימים... חוקי הפיזיקה קשיחים יותר מהחוקים שהוא מתמחה בהם. אל דאגה בועז [emoji6]
לא יפה נמרוד.
למה לאתגר אותי? זה מכניס את בועז ללחץ.
ואולי בדקתי, לפני שכתבתי?
וחנן, לא צריך דינמומטר... מספיק הדבר ההוא, שמריץ את הגלגלים בבדיקת בלמים..
וזה יפה מה שאתה עושה? מדלג בקלילות בין שני (או יותר) הצדדים, מחזק את מי שבעינך הטיעון שלו נחלש באותו רגע... ומחר בשרשור אחר תכתוב את ההיפך באותה אלגנטיות. זה לא טוב ללב של אנשים כמו בועז. ודרור, בעיקר דרור...