אתה יודע לקרוא לפעמים?
יש בעברי הרחוק פראדו 99' , כשהיה שווה הרבה יותר ממה שהיום, כמה חודשים הספיקו להבין מה זה היצור הזה, וכמו שאמרתי זאת טעות שלא תחזור על עצמה.
ובתקופה האחרונה נוסע על ויגו, או שזה גם נעדר מעיניך?
Printable View
זה קצת מרגיש כמו לנסות לשכנע דתי שאין אלוהים.
מצ׳עמם
בטח קורא.
ולא, לא הבנתי שאתה בעלים של ויגו או משתמש ע״ב יומי.
כן קראתי שמה שלא מתאים לאג׳נדה שלך הוא לא נכון/שולי מיותר.
והתרשמתי שאתה לא מבין שנסיון פרטי או התבוננות מהצד על כמה רכבי חברים הוא לא נסיון אמיתי שלא לומר בטל ב-60 ביחס להצעה של נמרוד אליך, לנתח את טפסי המכרז.
עכשיו,
כדי שלא תגיד שוב שאין לך יכולת לנתח את הטבלאות אני אלך בקו שלך:
אני אגזור משמעויות מהמקרה הפרטי שלי בלבד, ואשאר מרוצה,
זהו,
נגמר הדיון.
כבה את האור.
הדיון לא ניגמר לפי בקשתך.
אותו דבר לאג׳נדה שלך, כל מה שיש לך הוא הכי טוב, הדעה שלך היא הנכונה והצודקת, ולא ראיתי שאתה בעלים של פראדו, ויגו או כל דבר אחר שכתבת שיש לך ניסיון איתו או שאתה מכיר מקריאה ושמועות.
אני לא בנאדם של טבלאות ולא צריך כאלה כדי לדעת נתונים כלליים של תחזוקה ונזקים, להבדיל ממך שחי משמועות ואין לך ניסיון ממשי מלבד היילקס ישן, אני לא מתבונן מהצד אני מעורב בהכל(מה לעשות מתייעצים איתי כשצריך כולל ליווי במוסך), וניסיון של כמה פראדו ולנדקרוזר של שימוש יומיומי וטיולים לאורך תקופה ארוכה כן מלמד על הדבר הזה שאתה סוגד לו כל כך, אפילו הבעלים מודים בשקט מסביב המדורה(כיאה לבעלי המותג) על מה שנאמר פה.
ואתה יכול להישאר מרוצה מ"התופעה" החבוטה והישנה הפרטית שלך כמה שאתה רוצה, עדיין זה לא קרוב למציאות של היום.
אז אל תקנה.
ותן לפראיירים לשלם.
כל עוד הם נהנים, מה אכפת לך? תעמוד בצד ותצחק מתחת לשפם.
די, הוצאתם את המיץ מהדיון המיותר הזה, והרגתם את האתר. הריב הדבילי הזה נמצא בכל שרשור, על אף שיש אחד ספציפי שמיועד לו, ואתם טוחנים את אותם מים כבר שלושה חודשים. חלאס.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
תחזור לדף הראשון ותראה על מה התחיל הדיון, בכלל לא בכיוון של זה אלא של הסוחרים ומחיר שכדאי/רצוי/מומלץ לשלם על רכב ממכרז, כל רכב, ועצם העובדה שהבעלות היתה מדינה.
יש מי שדאגו לימשוך את הדיון לאן שצריך מסיבות כאלו ואחרות.
אני בטוח שלא יקנה רכב כזה, טויוטה בפרט.
אולי, ואולי לא.
כאיש מדע במהותי, אני באמת לא יודע להגיד מי צודק, הדעה של מי רלוונטית יותר, נכונה יותר, מבוססת על מידע, מנופחת יותר או פחות, מי באמת מדבר מנסיון ומי מנפח ומקדם, במכוון או לא, שמועות. וכל זה כמובן עובד לשני הכיוונים. אני לא אומר לנדב שהוא טועה - דעתו היא דעתו.
אבל, כאיש מדע, יש לי מדגם סטטיסטי, נפלא, אמיתי לגמרי - השוק. מורכב ממאות אלפי עסקאות כל שנה, אנשים קונים כלי רכב חדשים ומשומשים, כל אחד משיקוליו בוחר, הם מושפעים אחד מהשני, מעיתונות, מאתרי אינטרנט, חלקם חכמים יותר וחלקם פחות, ובסוף יש תוצאה. כולנו מיוצגים במדגם הזה בבחירה שלנו מה לקנות, ואם אנחנו עושים חיתוך לפי קטגוריה של כלי רכב שמעניינים אותנו, ורואים שהשוק מתמחר, לצורך הדיון הזה, טנדר טויוטה במחיר גבוה יותר מכל טנדר אחר - מבחינתי, זה הכי קרוב לאמת שאפשר למצוא, לשאלה "מהו הטנדר הטוב ביותר". אם לחזור לנושא דיון זה, מכרזי רכב, אז בכלל מדובר כאן על סוחרים, שעליהם אי אפשר להגיד שהם מטומטמים ולא מבינים, זהו מקצועם, סוחר שהיה טועה במכרזים באופן קבוע היה פושט רגל.
אני מיוצג במדגם הזה בקטנה בבחירה שלי לקנות טנדר טויוטה ובמחיר שהסכמתי לשלם. מה שמשעשע, מסתבר, זה שגם נדב מיוצג בבחירה שלו (או של מי שהחליט עבורו) בטנדר טויוטה!
אתה צודק, דעתך היא דעתך ומי אני שיגיד שאתה טועה...
נתת דוגמה יפה, המושב מורכב מחקלאים, הויגו שאני מכיר החליף ניסאן ווינר 4x4 הדגם עם 133 כ"ס, שגמע מעל חצי מיליון ק"מ בלי יותר מידי היתרברבות, והאוטו עבד קשה תאמין לי.
את הטויוטה הבחור לא בחר, בחרו בשבילו החברים שלו, ביום בהיר אחד הוא הגיע איתה בלי שום התראה, מבסוט, הטויוטה עובדת הרבה פחות מהניסאן גם בגלל שינוי העבודה, את המעללים שלה כבר כתבתי...
חבר מושב אחר המשיך בקו עם האיסוזו והחליף את האיפון הותיק בדימקס 2007 אם אינני טועה, האוטו המשיך את העבודה של קודמו שהיא יומיות ושיותר קשה משלנו, הוא לא צעיר אבל מפגין אמינות יפה, לא חף מתקלות אבל שלא כמו בטויוטה ניגמרות ביום טיפול במוסך ולא השבתה של כמה ימים.
ולגבי השוק, שוב חזרנו לאותו מקום, מחיר שקובע בנאדם אחד וכולם אחריו, מה יקרה אם המחירון יצנח ויירד מתחת לכולם? הרכב יהיה פחות אמין? יהיה לו יותר או פחות ביקוש?
נדב, שוב אנחנו חוזרים לעצם העניין - מה אכפת לך?
אתה בטוח שכולם טועים? זכותך. גם אני אגב חושב כמוך, שרוב דגמי טויוטה הם כלי רכב פחות טובים מכל רכב מקביל אחר ושבוודאי לא שווים את המחיר שנדרש עבורם. אבל אני לא מבזבז על זה כל כך הרבה אנרגיה.
מי ששואל אותי, שומע את דעתי. מה קורה עם זה אחר כך? אתם ילדים גדולים. אחראים למעשיכם ולכספכם.
רוצים לקנות דווקא טויוטה? למרות שזה יקר יותר?... לכו על זה. לפחות מבחינת שמירת הערך - זהו צעד נבון ונכון.
הפוך, גוטה, הפוך לגמרי.
אתה מסתמך על שמועות (שמעתי מחבר/ראיתי בטיול).
טבלאות אחזקה=עובדות.
הרבה טבלאות אחזקה של הרבה נהגים=מדגם מייצג.
אני באותה הגישה של נמרוד בהסתכלות על מדגם.
מנסיון בניסויים אוטומטיביים, לא פעם ולא פעמיים, תחושת הבטן מטעה בגדול ביחס לתוצאה מובהקת של מדגם מייצג.
שים לב שלרגע לא טענתי מה המדגם של המכרז מציג, אלא שלדעתי הוא מייצג עשרות מונים את הממוצע המובהק של המצב.
תהיה התוצאה אשר תהיה.
גם לא קישרתי את זה לדגם אלא לאיך אפשר לקבל תוצאה מייצגת.
מקריאה של התגובה האמוציונלית שלך עוד אפשר לחשוב שאנחנו מכירים, אז לא, לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי.
אז הסקת המסקנות שלך לגבי נסיון זה או אחר לא נכונה ולא רלוונטית.
הדוגמא של המקרה הפרטי של הרכב הפרטי מייצגת מקרה פרטי, אם לא מחברים אותה למדגם מייצג, ודרך הדוגמא הזו ניסיתי להמחיש לך למה ההתבוננות שלך באוסף חברים היא לא מדגם מייצג.
בזמנו רכשנו 2 היילקסים יחד.
אחד היה לימון והשני פרד עבודה שלא ראה מוסך מעבר לטיפולים, האם זה אומר שהדגם 50% דפוק? (אם לא הבנת, אז לא כי זה לא מדגם).
באותה השנה במקביל היה מגנום שלא התחמם אף פעם, בניגוד לדיעה הרווחת, איפה זה מעמיד אותו בחתך הממוצע של הדגם?
להסתכל על סקרי תחזוקה של ארגון גדול או סקר ביטוחי עולמי דווקא כן.
אלא אם שוב תחזרו לתיאורית הקונספירציה העולמית של ״התאגדות בעלי טויוטה״ שרוצים לנפח מחירון.
אני מעולם לא השתמשתי במינוח הזה..
די....תמשיכו
עברתי אל הרכבים המענינים לדעתי עד רכב 239, רוב הרכבים לדעתי הלא מקצועית (מספר רכב) לא שחוטים מכנית (אולי חיצונית)
טבלת הק"מ של הרכבים לפי ספר רכב המספרים הם באלפים
לנדקרוזר טויוטה ויגו איסוזו דימקס 200 117 165 163 129 224 300 133 288 224 180 181 162 520 160 193 214 229 348 270 250 152 242 400 133 223 230
טוב. הנה:cool:
איך אתם חוזרים לזה כל פעם, נמרוד ודורון..
סטטיסטיקה אומרת מה שרוצים לראות בה ולא.. יותר מזה.
היא איזשהו מדד אבל בטח לא קובעת קביעות.
סטטיסטיקה היא לא "מדע", כפי נמרוד גורס - היא "מדע" שמרכז נתונים, על מנת שניתן יהיה לפרש מהם משהו... כל מני דברים שונים לחלוטין ולעיתים אפילו סותרים...
היום, בארה"ב, הולכים לישון ומתעוררים מהטטיסטיקות (כבר הזכרתי ב"מילקי" את האובססיה שלהם למספרים...) וכל קשר בניהם לבין מה שקורה "בשטח", הוא מקרי לגמרי - במיוחד לגבי הדברים שהם, המספרים, אמורים להצביע עליו...
דוגמא.
בסקרים (הסטטיסטיים!!!), אחוז המאמינים שטראמפ אמין וניתן לסמוך עליו הוא בערך 33.. זאת אומרת שכ-60% (יש כאלה בלי דעה.. ואני אומר שהם דווקא הרוב:rolleyes:) אחוז אומרים שהוא לא אמין ולא ניתן לסמוך עליו, כנשיא ארה"ב..
מספרים דומים יש לגבי השאלה אם הוא מתאים להיות נשיא ארה"ב..
עכשיו נמרוד היה בא ואומר שמשום שהנושא הוא בחירת טארמפ לתפקיד הנשיא, הוא לא ייבחר..
ואז מגיע סקר (סטטיסטי) שאומר שהוא דווקא כן יבחר, באחוזים גדולים לאין שיעור, מאלה שחושבים שהוא מתאים ואמין וכו'..
עכשיו, לך תסביר את זה.
נמרוד יגיד ש"יש משהו" שמסביר את התמיכה - וזה נכון. חייב להיות משהו.
ואז נמרוד ימצא את אותו משהו במשהו רציונלי שקשור לעניין - צוות יועצים או "סומכים עליו שיגדל לתוך/בתוך התפקיד" וכו'. משום שחייבת להיות סיבה רציונלית שמסבירה (מדעית) את המספרים.
ואני (ונדב ואולי גם דרור), מציעים הסבר אחר - שלא רשור ל"אלוהי המספרים" - זה פשוט לא מעניין אותם אם הוא מתאים או לא. הם עונים בכנות לגבי ההתאמה שלו לתפקיד ו.. בכל זאת תומכים בו.
נמרוד לא יוכל לקבל תוצאה כזו (בלי הסבר הגיוני).. ובכל זאת.
אותו הדבר לטויוטה.
מי שמכיר ויודע, כך מסתבר, יכול להצביע בדיוק על הכשלים והבעיות (איך דורון אמר - לא עלו דברים חדשים... ז"א שידוע לו על המתלים וההסרנים והמזרקים ווהמנועים והשילדות וכו') ועדיין יגיד שהרכב/מותג אמין ובנוי טוב...
ונמרוד אפילו "גרוע" יותר מדורון.
נמרוד מתעטה באיצטלה של "מדעי".
הוא רואה נתונים ומנתח אותם ו.. מוצא הסבר מחוץ לנתונים המדעיים - במסגרת "מה שנשאר הוא אמינות". מערבב סטטיסטיקה "מדע מספרי" עם משהו שהוא ... לא, הכל לפי האג'נדה/דיעה...
קצת מזכיר לי את ההוא שעשה ניסויי בזבוב - האם הזבוב יכול לקפוץ בלי כל מיני אברים:
קצץ כנף- הזבוב קופץ.
קצץ עוד כנף- הזבוב קופץ.
קצץ רגל - הזבוב קופץ.
קצץ עוד רגל - הזבוב קופץ.
קצץ את כל הרגליים - הזבוב לא ..רוצה לקפוץ!
זה שהזבוב לא קופץ, זו עובדה... ולא סטטיסטית - פשוט עובדה.
למה הוא לא קופץ... זה כבר נתון לפרשנות לא מדעית בעליל...כך לפי הניסויי הזה.
אותו הדבר עם הטויוטה.
זה שטויוטה מוכר יותר ומחיר גבוה - זו עובדה.
ההסבר.. לא מדעי בעליל (פסיכולוגיה, בעיני חלק מהמבינים, לא נחשבת מדע..).
והאנרגיה, דרור..
מה רע בלהוציא אנרגיה על דברים "לא חשובים"?
תראה מה קורה לנו כל שנתיים בערך (במקום 4, לפי החוק) - התוצאה אותה תוצאה, בלי קשר למציאות/עולם המשתנה, ועדיין יש מערכת בחירות וויכוחים והצבעה וספירה ו... חוזר חלילה... ביזבוז אנרגיה על דברים לא חשובים..
אם יש זמן וכוח ל"ביזבוז האנרגיה" על דברים לא חשובים... סימן שהכל טוב... וזה.. טוב.
- - - Updated - - -
אל תהיה נאיבי.. חשבתי שאתה מעריך אותי.
אחרי שהייתי גומר את הטיעון, השופט היה "מרשיע" אותך על שימוש במונח "אגדי" באופן שאסור בחוק.. בלי קשר ללכך שאתה (טוען) שלא השתמשת בו...
תן קצת קרדיט
- - - Updated - - -
ומתייחס גם לנמרוד.
אני לא אכנס לויכוח אם אמרת "אגדי" או לא... יש כותרת לשירשור ההוא ויש שם מילה מהשורש א.ג.ד (היתה? מישהו שינה? לא נכנסתי מזמן.. אני "זורם" פה).
כל הטיעונים שלכם באים לתמוך/לקבוע/להצביע על כך שכך הדברים...
אל תתחילו להסתתר מאחרי "הגדרות" שאתם מקדמים, בלי להשתמש ב"שם המפורש"...
איך רואים שאתה מגיע מתחום הלופטגשאפט..:cool:
מדגם מייצג הוא משהו חזק בהחלט, עם טעות דגימה מוגדרת שאפשר לנתח את התקפות שלה, וסטיית התקן המקובלת במדעים שונה וקטנה בהרבה מאשר מדגם מצביעים.
בעולם המדעי, סטטיסטיקה כזו לא מתקבלת כמשהו קביל.
לגבי הפרשנות- בעולם המדעים, אתה מפרש את התוצאה בהצבעה על הגורם.
בעולם הרוח, עם מרווח השוליים הגדול אתה מתחיל פרשנות על נפש האדם שגרמה לתוצאה זו או אחרת.
להבדיל, טבלת מכלולים שהתקלקלו לא מכילה רגשות או הבדלי תרבות, אלא הצגה קרה של כשלים.
ובהתייחס לגודל מתאים, וסטיית תקן, היא בהחלט תייצג את הקבוצה.
שים לב, בכלל לא נכנסנו למה התוצאה- יכול להיות שתגלה שטויוטה זה פח אשפה ביחס לאחרים (אמרתי מקודם שלניסוי יש נטייה מעצבנת לשים את האמת מול תחושות הבטן).
ד"א,
לטבלה הזו יש פוטנציאל לייצג מצב קיצון, שאולי לא מייצג משתמש פרטי, שלא יעמיס על הרכב עוצמה כזו.
ומצד שני, כאן נמדדת העמידות.
בניסוי כזה אתה רוצה לבחון את המשתמש "ההדיוט"/הממוצע, ו"משתמש קצה" (משטרה/צבא/ציי רכב).
הדלתא בינהם מאפשרת להפריד את מרכיב הנהג מול המכונה, וגם לתת ממוצע כללי באיחוד התוצאות.
תשובה יפה ומקובלת, רק לא ממש מתייחסת/רלוונטית למה שאני אמרתי.
אני אמרתי שלכם יש דעה מסויימת ולפי אותה דעה אתם מפרשים את "מצב השוק".
אמרתי ש"מצב השוק" הוא נתון שאין לגביו ויכוח ואתם נותנים את הסיבה, לאותו מצב, בדבר ש... די סותר את רוב הנתונים שאנשים מביאים פה.
ואתם (נמרוד) גם אומרים, שזו הסיבה היחידה האפשרית - אחרי שפסל, בשיטת האלמינציה, את כל האפשרויות האחרות...
אני ואחרים אומרים, שהסביה לאותו מצב שוק, היא בכלל לא "מדעית" ולא קשורה לשום "טבלת תקלות" סטטיסטית או אחרת, אלא למצב "לא מדעי" בעליל... למשל "דעת קהל" או יחסי ציבור או.. "שם".
ולופט-גישעפט..
נו, טוף.:rolleyes:
אני חושב שמצב השוק נבנה לאט-לאט מתוך טבלאות כאלו.
עכשיו,
טויוטה התחילה את הדרך עם מעט דגמים, בנתה מוניטין, והתרחבה מאד, עד כדי כניסה לרשימת החברות המובילות בעולם מבחינת השפעה.
מטבע הדברים, כשאתה מתרחב, וגודל, ורוצה להרחיב משמעותית את הפילוח, לא כל המוצרים עומדים באותו הסטנדרט (וזו כבר פרשנות), ובהתאם, כמו לכולם, יש באגים.
בשכלול הכללי, איכשהו, לא רק בדיעה של הפורום האיזוטרי הזה, אלא בחתך עולמי, הם עדיין עומדים קצת מעל יצרנים אחרים כמכלול.
והמכלול בנוי מחישוב מוצרים בולטים באיכותם ביחס למתחרים, וגם מהפלופים והתקלות.
כנראה שהקצת הזה מספיק כדי לשמר את תדמית המותג.
עכשיו תבחר מה אתה בוחר לרכוש/או שלא.
לא דוגמה טובה.
אני לדוגמה, חושב שהפוליטיקה היא עיסוק נפסד, אני מתעב מעומק לבי את כל הפוליטיקאים מכל קשת הדעות, ולצערי חושב שהבחירות בישראל הן ביזבוז זמן ובעיקר ביזבוז כספי ציבור משווע - ובכל זאת אני מתייצב בקלפי כמו שעון ומממש זכות/ממלא חובה אזרחית, משהו שאני בטוח שרובכם כאן עושים. למה?
ראשית - כי זה ממש לא שטויות. זה כן חשוב.
שנית - מדובר בעתיד של כולנו. למרות שסביר להניח שהפתק הבודד שלי לא משנה הרבה או כלום, אבל הרבה פתקים כן ישנו. וזה רמז לכל אלה שלא טורחים להצביע כי משוכנעים שאין להם יכולת להשפיע.... ההבדל ביני לבינם זה שאני מוכן להשקיע בזה את הרבע-שעה והם לא. זה א'-ב' של אזרח במדינה דמוקרטית ושום תירוץ לא תופס - מי שלא מצביע, אל נא יבוא בטענות אחר כך.
אבל ויכוחים על מחירי גרוטאות טנדרים ממכרזי המשטרה - האם שווה לשלם X עבור טנדר טויוטה?.... בחיאת. זה מתחיל להזכיר את הפורום הצהוב ההוא מלפני כמה שנים - תמיד חוזרים לאותו נושא וזה כבר לא רק משעמם אלא גם לעוס לעייפה וחורג חזק לתחום הפסיכולוגיה - למה אנשים מוכנים לשלם יותר עבור טויוטה. יאללה - מי שטויוטה עם 400K ק"מ זה החלום שלו, שיילך על זה. שישלמו הרבה עבור טויוטה משומשת לעייפה ויהיו מרוצים. אני מעולם לא ניסיתי לחנך את הציבור לחשוב אחרת, רק אמרתי את דעתי, בד"כ כתשובה למי ששאל - אבל בסופו של דבר כל אחד מקבל את החלטותיו בעצמו. הנושא הזה מוצה לדעתי כבר לפני כמה וכמה דפים, לא?....
דרור.
לא. טויוטה זה לא החלום שלהם.
הם חולמים על משהו אחר לגמרי.. חלום.
אבל אז מישהו אחר (יחסי הציבור) מפחידים אותם ומבטיחים להם ואז הם מוותרים על ה"חלום" וקונים משהו ראלי - שישמור להם על הכסף ויפתור אותם מתקלות...
ולהגיד שאתה שונא פוליטיקה ופוליטיקאים מכל הסוגים, רק בגלל הנסיון שצברת, זה כמו שאתה צופה רק סרטים הודיים (תעשיית הקולנוע הגדולה בעולם - ע"ע טויוטה...) ומגיע למסקנה שקולנוע זה דבר.. ירוד.
ודורון.
השוק לא נבנה מטבלאות. אבא שלי לא הלך עם טבלאות, לקנות את הרכב הראשון שלו...
והחברות הגדולות משפיעות, לא בגלל שהן טובות או אמינות אלא בגלל שהן.. גדולות = מוכרות יותר (כן.. ברור לי שאמירה כזו היא במסגרת הביצה הותרנגולת או שאלות ה"למה?" - דברים שאין להם סוף..).
ופלופים - נדמה לי שעכשיו סגרו את ה"חטיבה" הצעירה של טויוטה - סיון.. בלי קשר לתקלות או אמינות... ניסו להיכנס לשוק, עם מוצרי מדף "עם שינויים קלים" (במקום חדשנות, כמו שניסו להציג), כמו שהם רגילים וזה אפילו הצליח לכמה זמן - אבל אתה לא יכול לעבוד על כל האנשים כל הזמן...
בסופו של דבר אנשים מבינים/יבינו שהם משלמים יותר ומקבלים פחות... וכשיבינו שזה לא מתאזן עם "הבטחת האמינות" שיש בשם של המותג, המגמה תשתנה..
והמגמה משתנה.
בסמן שאבא שלך הלך לרכוש רכב, הפרסום היה שבריר ממתקפת החושים שלו בשנים האחרונות.
דווקא אז מותגים נבנו מהתהדרות באיכות ארוכת טווח, ולא כמוצר צריכה מיידית והחלפה כל 5~ שנים.
כן חברים יקרים מי צופה בחדשות ורואה את הביזיון של המשלחת מ. הבטחון לניו יורק??? גם שם יש מכרזים לעבודות המוצעות ונחשו מה? מי מקבל את המשרות? ברור שהקרובים לצלחת.
עדיין בטוחים שהמכרזים האלה והמחירים האלה אמיתיים?
יש להם אינטרס שהמחיר יהיה גבוה, ככה מקבלים יותר כסף, ולא ניתפלא אם גם שם פעם ימצאו איזה פקידון מושחת שמטה את הכף.
לכל מי שתהה איך מוכרים את הרכבים האלה ובאיזה מחיר...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5578f8ca3a.jpg
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
אגב המחיר הזוכה, לפני לשבועיים ישבתי אצל חשמלאי רכב ושמעתי שיחה בין גרריסט לסוחר רכב (נראה לי), הם דיברו על סוחר שלישי שלקח במכרז כמה לנדקוזרים במחירים 130-150 אש"ח לחתיכה.
Sent from my Mi-4c using Tapatalk
שוב יש מכרז פתוח.
רכבי משטרה.
כמויות עצומות של ויגו ולנד קרוזר.
חלקם נראים לא רע על פי טופס הבדיקה המצורף.
שר התחבורה דואג לצנן את שוק הטויוטה הלוהט :)
http://vehicle.mof.gov.il/NR/exeres/...62A5631B10.htm
דניאל