תגובה: מכתבו של דוד צור יו"ר ההתאחדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ברנרד, מה זה קשור?
רבו/ עבר חתול שחור...
אולי הוא לא רוצה לקחת על עצמו את האחריות הרבה שקיימת במרוצים שאינם במסלול סגור?
הכול אפשרי והכול רכילות לא רלוונטית.
השאלה אצל מי ועבור מי הוא עובד.
אל תהיה נאיבי.
ברור שזה קשור וזה חשוב.
במיוחד אצל מנהל צנטרליסט כמו צור (וכפי שעולה מהתיאורים פה.. הוא לא ממש השתנה).
אם רבו על משהו ענייני, זה דבר אחד.
אם רבו על משהו שבאגו - שישימו את האגו שלהם בצד/בקופסה ויתנו לו לנהל את ההצגה - כל זמן שאנחנו חלק ממנה.
זה גם מראה משהו על הנציגים שלנו.
ואם תתחיל (בטח כמו שהם עשו) ש"הוא עובד אצלך וכדאי שיתיישר מהר אחרת...!!!" - רחוק לא נגיע/יגיעו.
הוא אולי עובד "אצלם" אבל הכוח אצלו - לא הייתי רוצה לחכות עד שיעיפו אותו (אם בכלל יצליחו) ולהתחיל מחדש - זוכר את המשפט ההוא שלי "אל תשמח המלך מת.. אתה לא יודע מי המלך החדש"..
שלא יקח איזה שלוש שנים להעיף אותו, רק על מנת שנתגעגע אליו, אחרי שימנו איזה פוץ אחר.
אני הייתי רוצה לדעת על מה הריב ומאיפה הגיע החתול השחור ואיך הורגים אותו...
ואני לגמרי לא בטוח שהחתול לא נולד אצל הנציגים..
שוב אני "שואל" - באתם לתקן את העולם או לקדם את מרוצי/ספורט השטח?
תתרכזו במה שחשוב - את השחיתות שלו ואת צורת הניהול, תתקנו אחרי שתזיזו את הספורט ואם צריך ללקק לו קצת (את האגו).. מחיר קטן.
אני מכיר את צור - עקשן גדול אבל בכלל לא טיפש... בכלל לא.
הוא גם לא "מחזיק בקרנות המזבח/כיסא" וכסף ושררה לא ממש חסרים לו.
יש לו את הדרך שלו ואני לא רואה טעם גדול בלנסות "לתקן" אותו, אם אפשר "ללכת איתו" ולקדם משהו.
כשהצלחת "לגייס" אותו לרעיון - הוא מאוד מחוייב.
ודור.
מה זה משנה אם תקוע במכס או עדיין לא החליטו איך להפעיל אותו - כמו שאמרת, מתאמנים וקנו ויש התקדמות.
ישראל - זה הקצב.
גם יכול להיות שייתקע לזמן מה אבל עם דבר אחד אתה לא יכול להתווכח - הם קנו שעון. אנחנו עוד תקועים עם מודעה להעיף את.. מי שמחליט ומחזיק את התקציב...
אולי הם לא מאורגנים טוב ואולי הם בזבזנים ואולי הם רותמים את העגלה לפני הסוסים ואולי הם סתם טפשים..
אבל לפי כל קנה מידה, אנחנו במצב הרבה יותר גרוע - וחבל.
יש לשער שזה מפגש אגואים וזה לא צריך להפתיע אף אחד אבל יש היררכיה והוא כפוף לועד המנהל ואם הוא לא מבין את זה או מגלה התנגדות לועד המנהל אז הם צריכים להחליף אותו ואם הם לא יכולים אז כנראה שהוא הצליח לשתק אותם בזה שהוא מרצה יותר ממחצית מהקולות בועד ואז צריך להחליף את בעלי האגו שמיצגים את השטח ושיצליחו להסתדר איתו...
ניסיתי מההתחלה להסביר שהוא כנראה חכם מהם ועשה הפרד ומשול והם מתפוצצים...
יו"ר ההתאחדות הובא ע"י אורי שפר שהיה ראש מנהל הספורט היושב מעל הרשות לנהיגה ספורטיבית.
תאורטית הועד המנהל אמור להיות בעל הבית רק שזה לא בדיוק עבד ככה, למעשה זה עבד הפוך ועל זה יצא קצפם של אלי שחר וחיים רווה.
הדברים הופכים למורכבים עוד יותר כאשר גם בועד המנהל עצמו לא תמיד הייתה אחדות דעים..
- - - Updated - - -
אין פה שום שאלה של אגו מהכרותי האישית עם אלי שחר.
יש פה דיון על מנהל תקין ושקיפות הנדרשים ביתר שאת לנוכח כל התהפוכות שעבר הספורט המוטורי הישראלי.
יש כסף..
כחלון יעביר לרגב 455 מיליון ש' ויקבל את תמיכתה בתקציב
http://www.globes.co.il/news/article...did=1001145791
אז הסערה בכוס מים חלפה....ואם זה מעניין מישהו, ביום שישי הקרוב יש מרוץ בצאלים 2X70 ק"מ =140 ק"מ.
האמת שיצא לי כבר מהתחת כל ה"ספורט" הזה, אבל אין מה לעשות או שאולי אין ברירה וצריך להשתתף- צריך לעשות פו פו על הגחלים בכדי שלא יכבו לגמרי, כי אחרת לא יהיה מאיפה להדליק.
היום ראיתי לראשונה את מערכת התכתבויות בנושא דוד צור. ( חיים רווה)
אני לא אפרט את התקופה האפלה בשרותו של דוד צור. האתר לא מספיק גדול עבור השנתים הקשות בהתאחדות.
חודשים לפני הגיעו של צורי, הייתה אחווה ופירגון בהתאחדות. צורי הוצע לנו בהמלצת משרד הספורט והרשות לנהיגה ספורטיבית. ברור שקבלנו את ההמלצה
( הוועד המנהל, 4 נציגים) וכי מה רע היה לקבל ניצב בדימוס וחבר כנסת לשעבר? חשבנו והאמנו כי "המשיח" הגיעה לספורט. פרגנו לו בתחילה, למרות שראינו תחילה של "חריקות". לאט אזרנו אומץ, להרים גבה עם הערות עדינות. כשראינו כי צורי עושה את שחפץ ליבו מבלי להתחשב, התחלנו לשאול ולהתנגד. אך הוא היה בשלו. תקציבים בסכומי עתק שולמו ללא ידיעת הוועד.
סכומי עתק? תלוי איך מסתכלים וסופרים ואת מה מחשיבים כהוצאה ללא אישור הוועד. מאות אלפי שקלים ואני אישית מחשב בלמעלה מ-7 ספרות !
החלטות וגרוע מזה הסכמים כתובים והתחייבויות נחתמו, ללא ידיעת הוועד. בכמה? בעוד מאות אלפי שקלים.
ולא, לא נכונים הסכומים שרשמתם כמשכורת לפקידה ולא נכון הסכום שהוצא על השעונים. הסכומים היו הרבה יותר גבוהים. אגב השעונים עד היום עדין לא עובדים והוצעו עליהם עוד עשרות אלפי שקלים, כדי לנסות להשתמש בהם. אם הם יעלו רק קצת יותר מרבע מיליון שקלים ויעבדו "די נשמח" . כי אם לא יעבדו הכול ילך לטמיון.
אם אספר פה את כול שאני יודע, לא רק יצמר עורכם, תכנו אותי שקרן ובלפן, כי "לא יכולים" להיות דברים כאלו !!!
אז, נציגי השטח והעפר נגשו לרשות להיוועץ איך לנהוג כשהגיעו מים עד נפש. התלוננו רק על מקצת מהעוולות.
הרשות בקשה שנעלה על הנייר ונשלח אליהם. שלחנו. הרשות ביקשה אישור לשלוח לצורי שיגיב. אישרנו.
ואיך הגיב צורי? הוציא חצי מספורטאי ההתאחדות!
זרק אותנו מההתאחדות. במקום אולי לבדוק למה התלוננו, או לתת תשובות, פשוט זרק! את מי זרק? את אלו שבחרו בו.
ועל זה נכתב המשפט "הגולם קם על יוצרו" אנחנו הנציגים הנבחרים של ציבור הספורטאים והוא רק מונה על ידינו.
לשמחתינו הרשות הבינה והכריחה אותו לחזור ממעשיו.
למה לא סילקנו את צורי כשגילינו את מעשיו והבנו למה "ולמי" הוא עושה? כי בוועד 5 חברים כולל את צורי.
לנציג הדרג, זכרונו לברכה, היו "סיבות" להמשך כהונתו של צורי.
לנציג הקרטינג, גם כן היו סיבות משלו ותמך בצורי.
נשארו נציגי הראלי והשטח. 2 מול 2 בהצבעה, לא יכולים לשנות את המצב. מה שנקרא, אכלנו אותה.
כתבנו, מאוד בעדינות ורק קצת מהתלונות ורק כנגד צורי ולא כנגד העמותה,לרשם העמותות. למה קצת ובעדינות? כדי שלא יעצרו מידית את התקציבים.
להזכירכם! לא נבחרנו כדי "ליישר" את עוולות המדינה, נבחרנו כדי לייצר ולקדם את הספורט וזה עמד אל מול עינינו.
רשם העמותות שלח מכתב לעמותה. אל מי הגיעה המכתב? כנראה לצורי והדס ואני מניח כי הם ענו בשם העמותה. הבנתם?
אנחנו לא ראינו עד עצם היום הזה, את המכתב מרשם העמותות וגם לא את התשובות שנשלחו בשם הוועד.
מעניין! ( ענינו "העמותה" ולא ראינו מה ענינו)
במקום נציג הדרג, נבחר נציג אחר שלהם. ואיזה פלא! הנציג החדש הבין מייד את העוולות. זמן קצר לאחר מכן סולקה הדס מתפקידה ובעיקבותיה צורי הלך!
למה הלך?...... דמיינו.
ומאז יצא מתוק! הפסקה קצרה במרוצים להתארגנות שהוכתבה לנו. והפלא !? יש מרוצים ברצף לגמירת עונת המרוצים.
למרות שהיו כאלו שחשבו שבלי צורי לא יהיה תקציב ולמרות שצורי התהלך כטווס "שהוא זה שמביא את הכספים" ולמרות הכול, ביושר אפשר לקיים מרוצים.
על אלו התנהלו המלחמות.
על יושר, צדק ופתיחות.
ועוד קטנה אחת שאני שואל?
איך הגיע צורי למשרד הספורט והרשות, שהם המליצו עליו בפנינו?
את התשובה אני יודע!
ועוד קצת למידע.
מרוצי אשקלון, נוהלו 7 שנים. נוהלו ע"י קומץ נהגים שהיו וועד, היו גם וועדות המשנה, גם המארגנים ויוצרי האירוע וגם נהגו במרוצים.
6 שנים היו עונות מרצים ע" י אותם הפעילים. בשנה השביעית התחלף רוב הוועד ונוהל ע"י דור צעיר וחדש. למרבה הצער הם הצליחו לעשות רק שנת מרוצים.
לאחר מכן הופסקו המרוצים. אני בשנה השביעית לאחר פרישתי הייתי שופט ראשי.
מאז ועד התנדבותי לוועד המנהל, הייתי מנותק לחלוטין מהמרוצים וגם מכול פעילי ספורט המרוצים.
התנדבתי לשנה בלבד. לא מצאו לי מחליף ואני מקווה כי עכשיו יהיה לי מחליף. 3 שנים בהתנדבות ואני לא פעיל בספורט, זה מספיק.
אני מאחל למחליף שלי ולספורטאים שנות ספורט מהנה ובטוח.
בהחלט אני רואה עתיד לספורט המוטורי.
נכון, עוד צריך לבנות אותו, עוד יהיו חריקות. אך עם רצון טוב והתנדבות ספורטאים למען הספורט, יש עתיד.
עושה רושם שיש עתיד, אמנם המארגנים עדיין מתזזים כמו עכברים מורעלים בכדי להוציא מרוצים לפועל, וזה על חשבון זמנם וכיסם הפרטי, אבל הנה , בשבוע הבא אמור להתקיים מרוץ ראלי רייד בן יומיים, באר מנוחה ועובדה, עם קטעי קישור גם על אספלט... יהיה מעניין.