1 קבצים מצורפים
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מאז ימי בטרפלייס עלתה אצלי השאלה, למה לא משתילים מנוע-גנרטור קטן שיאריך את טווח הנסיעה ויפתור את כל נושא הטעינה גם במקומות שאין בהם תשתית.
הניסיון לדחוק לחלוטין את מנועי השריפה החוצה הוא מטופש בעיני, כי למיליארדי אנשים בעולם אין אפשרות לטעון רכב חשמלי, בודאי שלא בהספקים שמאפשרים טעינה מהירה וחייהם מתנהלים במקומות שלידם מרכז המטרופולין הקרוב ביותר הוא כפר קטן עם תחנת דלק.
לפני כמה ימים נתקלתי במאמר הזה ואולי משם הרכב החשמלי נתמך מנוע דיזל קטן יתקדם למקומות יותר ריאליים מבחינה גלובלית ולא רק מנקודת המבט של מי שגר בעיר גדולה במדינה מערבית.
חג שמח, מצהיר שכבר היום הייתי מאמץ אחד כזה:
https://www.slashgear.com/fering-pio...gine-16691136/
קובץ מצורף 135422
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אבל רוב הטעינה של רוב המכוניות תהיה באופן טבעי בבתי המגורים בלילה (שזה מתאים מאד ליצור מדלק מאובן) ובאמצע היום במקומות העבודה (מתאים מאד ליצור סולארי).
טעינה מהירה תהיה יוצאת דופן, כמו שהמקרה של חנן מראה - והוא לגמרי אופייני. חנן איזה אחוז מהאנרגיה טענת בטעינה מהירה לא בבית או בעבודה?
אתה מדבר מתוך הגיון תיאורטי ובריא, אני אשאל שאלה אחרת מניסיון - כמה אנשים אתה מכיר שקמים בבוקר עם 5% סוללה בנייד וכל היום במרדף של לטעון פה ושם כי אוטוטו נגמרת להם הסוללה? אני מכיר את כל בנות ביתי,אני היחיד שקם בבית בבוקר עם 100% סוללה. טבע האדם ,אם לעשות הכללה גסה, ברגע שתהיה לו האופציה להטעין פה ושם מהר ,הוא יגרר מהר מאוד להרגל הזה. דעתי בלבד.
באיזור ה9 אחוזים. עכשיו זו תקופת חגים עם הטיולים שהיא מזמנת. אני מניח שהממוצע השנתי יהיה קצת פחות מזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אתה מדבר מתוך הגיון תיאורטי ובריא, אני אשאל שאלה אחרת מניסיון - כמה אנשים אתה מכיר שקמים בבוקר עם 5% סוללה בנייד וכל היום במרדף של לטעון פה ושם כי אוטוטו נגמרת להם הסוללה? אני מכיר את כל בנות ביתי,אני היחיד שקם בבית בבוקר עם 100% סוללה. טבע האדם ,אם לעשות הכללה גסה, ברגע שתהיה לו האופציה להטעין פה ושם מהר ,הוא יגרר מהר מאוד להרגל הזה. דעתי בלבד.
לא כשזה עולה לו הרבה יותר מאשר בבית או במקום העבודה.
טל, זה לא דומה, לדעתי.
הטעינה של הטלפון מחברת אותך לקיר ומגבילה אותך ולכן יש מי שמתעצל לעשות את זה.
אין לך שום רווח מזה שהאוטו לא יהיה מחובר לקיר בחניה, אז נראה לי מוזר שמישהו לא יקפיד על זה.
בחניה הפרטית בבית אין לי ויכוח, בעבודה או בחוצות זה כבר סיפור אחר, לא תהיה חניה עם טעינה לכל אחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
בחניה הפרטית בבית אין לי ויכוח, בעבודה או בחוצות זה כבר סיפור אחר, לא תהיה חניה עם טעינה לכל אחד.
למה לא? אינטרס של כל בניין משרדים (לתת את השרות הזה לשוכרים שלו) כל מפעל, כל אזור תעשייה.
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מי משקיע את זה , מי מרוויח ,מי מפסיד, אינטרס של מי ?
כנראה שאני מכיר מציאות אחרת , לגבי העתיד ,בניית אזורי תעשיה עם חניונים ענקיים, בתי משרדים חדשים עם ארבע קומות חניה תת קרקעיות ? קטונתי. ללא מעבר למהפכת תחב״צ יעיל אני לא רואה פיתרון אמיתי למצוקת החנייה- עם מטענים או בלי.
לכל מצדדי התחב"צ...
לא פריפריה / סברבן וסיפורים.
הוד השרון תל אביב... מרחק קורקינט מהבית לרכבת ומרחק קורקינט מהרכבת למשרד...
תסבירו לי למה לא לעמוד בפקקים?
ברכב מהיר יותר, זמין יותר, נגיש יותר, אין הבדל מהותי בעלויות, בטוח הרבה יותר (עדיין קורקינט)
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
לכל מצדדי התחב"צ...
לא פריפריה / סברבן וסיפורים.
הוד השרון תל אביב... מרחק קורקינט מהבית לרכבת ומרחק קורקינט מהרכבת למשרד...
תסבירו לי למה לא לעמוד בפקקים?
ברכב מהיר יותר, זמין יותר, נגיש יותר, אין הבדל מהותי בעלויות, בטוח הרבה יותר (עדיין קורקינט)
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
מה ?
תשתית ההולכה של היום תתמוך במעבר לרכבים חשמליים?
רק לחנן בבית הפקק קופץ בחלק מהמצבים.
אם לשכנים שלו בהרחבה יהיו מכוניות חשמליות גם התשתית לא תקרוס?
השנאים בנויים לזה?
עובי המוליכים?
וזו שכונה חדשה.
יש בכלל תקן חשמלי חדש לתכנון שכונות מגורים על מנת שיהיה אפשר לתמוך בכמות החשמל הזו?
נמרוד, צריך להוריד מהמשוואה שלך חשמל למפעלים ואזורי תעשיה.
אין לי מושג אפילו כמה מכח היצור הוא לוקח אבל הצרכנים הכבדים נמצאים בתעשיה להערכתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
היית יכול היום להסתדר בלי עמדת טעינה בבית? ולך יש גם בעבודה. מה שלרוב אנשים עדין אין ולא יודע מתי ואם תהיה. אם לא הייתה לך עמדת טעינה בבית היית קונה היום רכב חשמלי?
אני תמיד טוען שהמעבר תלוי בתמריץ הכספי. במקרה שלי, כשמדובר בתמריץ של יותר מ2000 ש"ח פער בעלויות האנרגיה, התמריץ הוא לא קטן. לכן, אם היתה לי עמדה רק בעבודה ולא בבית, כנראה שהייתי רוכש רכב כזה.
התשובה לשאלה שלך היא אינדבידואלית. היא כנראה תישאר כזו עוד זמן רב, עד שיחסמו לנו את האפשרות לרכוש בנזיניות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תשתית ההולכה של היום תתמוך במעבר לרכבים חשמליים?
רק לחנן בבית הפקק קופץ בחלק מהמצבים.
אם לשכנים שלו בהרחבה יהיו מכוניות חשמליות גם התשתית לא תקרוס?
השנאים בנויים לזה?
עובי המוליכים?
וזו שכונה חדשה.
יש בכלל תקן חשמלי חדש לתכנון שכונות מגורים על מנת שיהיה אפשר לתמוך בכמות החשמל הזו?
.
זו שאלה חשובה. התחיל אצלנו סבב בנייה נוסף בהרחבה של הקיבוץ, וכתוצאה מהלקחים שלמדתי עם הרכב שלי, הצעתי להם שיוודאו שמניחים להם צינורות מוליכים גדולים בין ארון החשמל לחנייה. הסתבר שהאדריכל של הפרויקט כבר דאג להם לזה עצמאית.
אמרתי להם גם שישקלו כבר מההתחלה שאספקת החשמל תהיה 40 או 63 אמפר תלת פאזיים, ולא 25.
לחשמלאי של הקיבוץ שבא אליי לדאוג להגדלת החיבור בבית, אמרתי שיעשו חשבון טוב לגבי התשתית המשותפת של השכונה החדשה, מול הדרישות העתידיות. הוא לא הכיר את דרישות החשמל התובעניות של הרכבים האלה ולא חשב על האתגר הזה מראש, אז אולי תרמתי משהו לנושא הזה.
הוא לא חשב והוא לא היחיד.
גם וועדות הבניה עוד לא התחילו לחשוב.
ובערים זה בכלל תסבוכת מהסרטים להגדיל מוליכים. כמעט כמו לעבור מחר ל 110 וולט מבחינת האפקט.
פעם , לפני כעשור, התערבתי פה שלא יהיה קו רכבת לאילת עד 2019.
אני מוכן להקריב את הזכיה הזו על התערבות חדשה שרכב חשמלי מלא לא יעבור בחמש שנים הקרובות את ה 10 אחוז מכלל הסדכ וגם בשנת 2016 כל תחנות הבנזין יפעלו במתכונת של היום.
מגבלת התשתית הולכה תבלום את הפתרון החשמלי בכל העולם.
מי שיכול היום להנות מחיסכון כזה על נסועה שיבושם לו. מדובר במעטים עד שזה יחסם. אולי יחסם אפילו ברמת הרגולטורית בשל הסכנה להאפיל אזורים שלמים.
מעניין אותי דווקא לגבי התאי מימן.
אני יודע על זה מעט מדי.
אגב, נושא שלדעתי לא עלה כאן עד עכשיו, אולי מחוסר היכרות:
ניתן להגדיר במטען הביתי ובחלק מהרכבים את זרם הטעינה, ובכך למתן את דרישת הזרם בעלות של זמן טעינה ארוך יותר.
ברכב שלי זה ניתן לביצוע על מסך האינפומדיה, כמו גם קביעת זמני תחילת הטענה, ויעד טעינה באחוזים מהסוללה.
יש לי מטען נייד שניתן לקבוע בו בקלות את הזרם וגם טיימר לתחילת הטעינה.
לעומתו, המטען הקבוע שקיבלתי עם הרכב הוא טיפש לגמרי. לא ניתן לשנות בו כלום. אתה כן יכול לשנות את הזרם, אבל זה דורש ביקור טכנאי.
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
זה ברור אבל השאלות הנכונות לטעמי הן איך מנהלים קלאסטר?
והאם חברת חשמל תדע גם להגדיר קלאסטרים לפי אזורי הולכה?
אי אפשר להתיחס לצרכן פרטי בודד במקרה הזה.
אולי בכלל ניהול הטעינה אמור להתנהל על ידי כלי שליטה מרכזיים?
אולי בעצם עליתי על רעיון לסטארטאפ כחלק מעולם ה IOT?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אולי בכלל ניהול הטעינה אמור להתנהל על ידי כלי שליטה מרכזיים?
לדעתי תמצא אוזן קשבת לרעיון דווקא במשרד האוצר, לא האנרגיה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני ממשיך בבנזין כל זמן שניתן.
שימצאו מי שמחפשים
בכל מקרה אני רואה שיש מי שכבר עובד על זה
https://m.calcalist.co.il/Article.as...campaign=email
עלה כאן הנושא האם מחיר החשמל לטעינה יעלה או לאו.
להערכתי זה לא יהיה הכיוון לגביית המס, אלא ברכבים חשמליים יהיה מס על קמ נסיעה שיבדק בטסט השנתי
Asaf-a
אסף.א