-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
בועז,
מה אתה מתפלא ?
קטר אוטונומי קל לתכנון ויישום לאין ערוך מול רכב,
(מבחינת משתנים אקראיים בפרט כשיש על הכביש רכבים עם נהגים, הולכי רכב וכו')
וזה עוד לא קיים.
אני יודע שיקפצו ויגידו שמדובר במאסה של אנשים ומשקל וזה שונה.
רענן
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
בועז,
מה אתה מתפלא ?
וזה עוד לא קיים.
רענן
מצד שני, מטוס אוטונומי מלא יש .. וממזמן, גם חללית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
בועז,
מה אתה מתפלא ?
וזה עוד לא קיים.
רענן
דווקא יש לא מעט קרוניות רכבת אוטונומיות בחו"ל גם אם במסלולים באורך מוגבל (למשל קרוניות נוסעים בין טרמינלים בנמלי תעופה גדולים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מצד שני, מטוס אוטונומי מלא יש ...
לא כזה עם נוסעים.
וגם אם מטוסים מסחריים עושים כמעט הכל לבד, יש טייס בקוקפיט שממריא ועם הידיים על ההגה בנחיתה ומצבי חירום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא כזה עם נוסעים.
וגם אם מטוסים מסחריים עושים כמעט הכל לבד, יש טייס בקוקפיט שממריא ועם הידיים על ההגה בנחיתה ומצבי חירום.
אתה מקווה שהוא עם ידיים על ההגה ולא כמו ׳ידיים על ההגה בטסלה׳ …
מצד שני, אני דיי מקווה שהם לא עם ידיים על ההגה. כי טייסים בינ׳ל. לא יוצאי חיל האויר הישראלי. לא ממש יודעים מה לעשות כשהחרא פוגע במאוורר …. רואים את זה מידי פעם בחדשות.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מה שניסיתי להדגים באמצעות הכתבות הוא שעוד רחוק מאוד היום שרכבים חשמליים ו/או אוטונומיים עוד רחוקים מאוד מלהחליף באופן מוחלט את הרכב הקונבנציונלי הנוכחי.
לא שהמגמה לא ברורה ובסוף זה יהיה בשינויים כאלו או אחרים ( מימן במקום חשמל או שילוב בינהם).
גם האוטונומי יתפתח אבל לטעמי יהיה אוטונומי רק באזורים מוגבלים ותוך שימוש בתשתית עזר.
החידושים נחמדים והטכנולוגיה בהחלט מבורכת אבל יש סביב הנושא הייפ גדול אשר לטעמי קשור מאוד בנושא גיוס השקעות ופחות משקף את המציאות בשטח.
אני מעריך שחנן הוא הגורם הכי בקיא מבין באי הפורום בנושא הזה ומעניין אותי לשמוע אם הוא חולק על דעתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה שניסיתי להדגים באמצעות הכתבות הוא שעוד רחוק מאוד היום שרכבים חשמליים ו/או אוטונומיים עוד רחוקים מאוד מלהחליף באופן מוחלט את הרכב הקונבנציונלי הנוכחי.
לא שהמגמה לא ברורה ובסוף זה יהיה בשינויים כאלו או אחרים ( מימן במקום חשמל או שילוב בינהם).
גם האוטונומי יתפתח אבל לטעמי יהיה אוטונומי רק באזורים מוגבלים ותוך שימוש בתשתית עזר.
החידושים נחמדים והטכנולוגיה בהחלט מבורכת אבל יש סביב הנושא הייפ גדול אשר לטעמי קשור מאוד בנושא גיוס השקעות ופחות משקף את המציאות בשטח.
אני מעריך שחנן הוא הגורם הכי בקיא מבין באי הפורום בנושא הזה ומעניין אותי לשמוע אם הוא חולק על דעתי.
תשמע בועז ...
לפני כל הכתבות הללו .. ואפילו עם ההתלהבות של חנן ( ונראה לי שכולנו - חובבי טכנולוגיה ושונאיה )
אני לא מצליח להבין איך ישכנעו את כל מי ש לא יכול / לא רוצה / אין לו כסף / יש לו דרישה מיוחדת / וכו' ... למכור את הרכב בנזין / דיזל שלו ( למי ?? ) ולקנות חשמל.
מה עם הבדואינים בפזורה ?
מה עם סבתא דרורה שיש לה כבר 100 שנה את המזדה 2 האיומה שלה ?
מה עם כל מיני טנדרים ? ( אני לא רואה שום דבר בנושא הזה בפרסומות / סירטונים / כלום )
מה עם כל רכבי שירות למינהם שמסתובבים כל היום ? ( סטייל כביש 6 / רכבת / גד"ש / ... )
זה לא ריאלי ..
זה פשוט לא ....... אפילו שישראל לוקחת מהכי מחמיר ( אירופה ?) ומחמירה עוד קצת רק בשביל שיהיה בטוח חמור ... זה לא יקרה.
יש עוד המון זמן.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
גיא, אנחנו לא מדברים על ה Install base אלא על רכבים חדשים.
תהיה תקופה לא ברורה של מעבר/ חפיפה עד שהמאסה הקריטית תתיצב על המגמות החדשות. השאלה היא מתי.
הנושא מבחינתי הוא סביב ה Cut off date של רכבים עם מנוע בעירה וכנ״ל לגבי רכבים לא אוטונומיים.
אני טוען שהיום הזה הוא מאוווד רחוק בניגוד לפרסומים הנוכחיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מצד שני, מטוס אוטונומי מלא יש .. וממזמן, גם חללית.
יש הבדל קטן בין תנועה באוויר ועל הכביש. מטוס טס ישר מניקודה לניקודה להבדיל מהרכב בלי יותר מדי הפרעות. נועלים הגאים וגז עד לניקודה מסוימת ואני מניח איזה מכ"ם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
יש הבדל קטן בין תנועה באוויר ועל הכביש. מטוס טס ישר מניקודה לניקודה להבדיל מהרכב בלי יותר מדי הפרעות. נועלים הגאים וגז עד לניקודה מסוימת ואני מניח איזה מכ"ם.
מטוסים גם נוחתים לבד .. אתה יודע ?
-
בועז, אני לא חולק על דעתך. האמת היא שאין לי מושג, ואני חושב שלאף אחד אין יכולת לנבא. בסוף זה לחץ עולמי של הg8 או ארגון גדול אחר, שיכול ללחוץ ולהשפיע על ממשלת ישראל. ברגע שהיא תחליט לעשות מעשה, דברים יקרו. בנורבגיה מטילים מס של 165 אחוז על בנזיניות ו0 על חשמליות, אז לא קונים בנזיניות, ותחנות הדלק מחליפות את המשאבות בעמדות טעינה אולטרא מהירות, שביחד עם רכבים שיודעים להיטען מהר (הAion שיושק ב29 בספטמבר נטען ב8 דקות) יתנו מענה לכל אחד, עם או בלי חניה פרטית. אפילו בדואים. טנדרים חשמליים, גיא, הם טרנד בפריצה בארה"ב. יתנו תמריצים מכוונים היטב וקילומטרים במדבר ובים יהפכו לתחנות כח סולאריות. כשיש החלטה ויש מקל וגזר, האדם כבר ימצא טכנולוגיה לממש אותה.
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי לבדואים אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה, ואני חשבתי בשקט, שיום בהיר הם יגלו שניתן להאיר אתו את כל הכפר, ואז הלך עלינו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מטוסים גם נוחתים לבד .. אתה יודע ?
אני יודעה. שמעתי גם שלטייסי אל-על יש הוראה להנחית ידנית. אבל זה עדיין יום ולילה ביחס לתנועה בתוך העיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה,
או לפרק את הסוללות בדומה לממירים שגונבים היום, בשביל החומרים מהם הם עשוים. וליתיום הולך להיות חומר מבוקש מאוד.
אין ריק בטבע. מקום שהתפנה ייתפס מיד ע"י משהו אחר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
.
מה עם הבדואינים בפזורה ?
מה עם סבתא דרורה שיש לה כבר 100 שנה את המזדה 2 האיומה שלה ?
מה עם כל מיני טנדרים ? ( אני לא רואה שום דבר בנושא הזה בפרסומות / סירטונים / כלום )
מה עם כל רכבי שירות למינהם שמסתובבים כל היום ? ( סטייל כביש 6 / רכבת / גד"ש / ... )[/url]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני ממשיך בבנזין כל זמן שניתן.
l]
לכל אחד יש מחיר, שתמורתו הוא ירוץ לסוכנות או לאתר יד 2.
אז מה המחיר שלכם?
-
תלוי במחיר הליסינג.
הדלק על חשבון העבודה. כשיהיה חשמל זה ירד ממני?
לא מתאים בכלל
-
אני כבר לא בסצינת הליסינג, מקבל סכום פיקס מהעבודה עבור הוצ' רכב, אבל נדמה לי שיש הטבה של 1000 ש"ח בהכנסה לצרכי מס, לרכבים חשמליים מלאים.
זה כבר מכסה את הוצאות החשמל, גם כשמשאירים את הנטו, אבל לא אמורה להיות בעייה להגיע לסידור כזה או אחר עם המעסיק. בסוף הדלק עולה לו הרבה כסף, והוא יגלה שיש לו תמריץ לעשות את המעבר, אולי בתמורה להפחתת מחיר הליסינג לעובד.
בעבודה הקודמת שלי, נתנו לדרג אחד נמוך ממני i25. אנשי שירות שעושים מעל ל100000 ק"מ בשנה, אמרו למעסיק שהוא מכניס לעצמו גול עצמי בזה שהוא לא משדרג להם חינם לאיוניק היברידי וחוסך המון דלק. לקח קצת זמן אבל בסוף המעסיק השתכנע לבצע שינוי בטבלת הדרגים/דגמי רכב .
-
כרגע חשמליים בכלל לא ברשימת הליסינג.
החברות ליסינג לא יודעות לתמחר את המודל העיסקי של זה כרגע בשל מיעוט הנתונים.
עוד חזון למועד.
-
אני חושב שאנחנו בדרך לנקודה הקריטית של התשתיות. תשתית ההולכה ותשתית החשמל בבתים
לא תעמוד במצב של 20% רכבים חשמליים, וגם אם חברת חשמל תתחיל לתכנן היום איך היא מחליפה
את כל הכבלים בתוך ת"א או רחמנא ליצלן בפריפריה (שברוב המקרים היא דווקא יותר פשוטה כי לא
יהיה שם עומס גדול) זה לא יקרה כ"כ מהר.
העלו פה את הדוגמאות של רכבים אוטונומיים ואיך הכל תקוע (הייתי נביא זעם אצלנו בחברה לפני 3 שנים
ומתברר שצדקתי, אני רק מחפש את אותו מנכ"ל של חברה שהתעסקה בזה ולא קיימת יותר כדי להגיד לו
שאמרתי לו שהוא חי בסרט), אבל אפשר לתת גם את הדוגמא של רחפני משלוחים שהתחילה לפני 5 שנים
והיום תקועה, אף אחד לא ניסה לפתור את בעיית הערים הגדולות (איפה נוחתים בקומה 20? מה עושים עם
30 רחפנים בתא שטח אחד ואיך מתמודדים עם רחפנים שטסים מעל אנשים), כולם התחילו בלנסות מעל
הפריפריה/פרברים וכל פיצה שנשלחה לאיזה מרעה כבשים בניו זילנד פורסמה בכל העולם. בשנתיים
האחרונות לא זז כלום, חברות מורידות הילוך, המודל השתנה 5 פעמים והרגולציה שדווקא הדביקה את
הפער נשארה מיותרת (כל האתר ניסויים בחדרה לדוגמא, לדעתי זה תעלול PR מטופש שלא ייצא ממנו כלום).
אז עד שלא יתחילו לתכנן פה את התשתית מחדש ולבנות פה תחנות כח חדשות אנחנו לפני היום שמדינת
ישראל תתחיל להעלות מיסים על חשמליות רק כדי לקטין את הכמות על הכביש.
אני גר בשכונה של 13 מגדלים ובכל מגדל מעל 200 רכבים, אנשים פה יכולים להרשות לעצמם לקנות חשמליות,
מה יקרה אם כולם יקנו בשנתיים הקרובות רכבים חשמליים ? שום תשתית, לא של הבניין, לא של השכונה ולא
של העיר לא יעמדו בזה.
-
אני מניח שבטווח הקצר מילת המפתח תהיה ניהול טעינה. אם כל ה20 אחוזים האלה יטענו בלילה בצורה מנוהלת, אני מניח שהרשת לא תקרוס.
למעשה, זה מה שאני עושה היום, טרם שדרוג החשמל הביתי. מכוון את דוד המים (הוא מכשיר החשמל הרציני היחיד שיכול להיכנס לפעולה בצורה עצמאית) כך שלא יפעל בין 2 ל6 בלילה, ומכוון את טיימר הטעינה במכונית ל2-6.
-
כן אבל……..
כרגע יש לך מכונית אחת בלבד. וזו גם היחידה בשכונה.
בוא נסתכל על ממוצע 2 מכוניות לבית אב במגדל מגורים.
אתה יודע מה, מכונית אחת לבית אב בשכונת מגדלים של 100 דירות למגדל.
או מגרש חניה של חניון במקום הובודה עם כמה מאות מכוניות טוענות בשעות השיא.
או אפילו מכונית לכל בית אב בקיבוץ שלך.
התשתית תחזיק?
כנראה שאין חוקיות ויצטרכו לבחון פרטנית ולהקים קלאסטרים מנוהלים.
סביר מאוד שזה יהיה צוואר הבקבוב, התשתית.
לטעמי זה משחק טכנולוגי נחמד אבל מכוניות חשמליות יוצדקו כמכונית דו מושבית עירונית באורך עד שני מטר ונסועה קצרה וטעינה איטית.
מעבר לזה לא יהיה אפשרי.
כפי שכתבתי קודם לכם ומצטרף ל Pageup - הרבה מכל ההיפ שייך לתחום גיוס הכספים לתוכניות פיתוח.