האמת.. לזה לא ציפיתי:
https://youtu.be/w91YybXt9do
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
האמת.. לזה לא ציפיתי:
https://youtu.be/w91YybXt9do
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
חזרתי עכשיו מיום מבחן עם דיפנדר ארוך, מנוע 2.0 ליטר טורבו.
מדובר במכונה מרשימה מאוד, עם יכולות גבוהות ביותר. בכביש ובשטח.
גם בשטח - מאוד מאוד גבוהות.
עזבו כרגע מחיר או VFM או מתחרים. אבסולטית הדיפנדר החדש הוא רכב שטח מרשים מאוד.
מבחן, בע"ה בקרוב.
אז לוקחים את הדיפנדר החדש. משנים בו כמעט את כל החלקים.
ומקבלים ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c0a6ba1f3c.png
ויטארה דור 1 !
Sent from my iPhone using Tapatalk
או סקודה יטי על סטרואידים. תלוי מהיכן מצלמים.
לא מסכים עם שני הדברים שרשמת.
הדיסקברי 4 - חביב. אני מעדיף לנדקרוזר.
האם הדיפנדר ראוי להיקרא דיפנדר? לדעתי כן. מאוד.
האם זה רכב שיגיע לצה"ל עם בתי אנטנה על הכנפיים האחוריות, ומיתקוני קשר בתא המטען? - לא. ממש לא.
האם זה רכב ספרטני עם כל המגבלות והיתרונות שאנחנו מכירים מהדיפנדר הקודם - לא.
אבל זה דיפנדר. אל תתבלבלו לרגע. זה לא דיסקברי 6. זה דיפנדר.
אחרי שלא הייתי מוכן לנהוג בו בהשקה בתנאים הסטריליים שהוכנו, ורציתי אותו לעצמי לבד בשטח, לדעתי זה רכב מדהים.
מי שירצה למצוא סיבות לפסול, למצוא חסרונות, לזלזל, ל'השד-יודע-מה' - ימצא. לא בעיה.
אני השתדלתי לבוא בראש פתוח, ולבחון את הרכב בעיניים המאוד סוביקטיביות שלי.
זו דעתי לפחות. לא חייבים להסכים איתה.
יואב,
לדעתי קצת התבלבלת. מדובר בסופו של יום בדיסקברי על סטרואידים.
למסקנה הזו הגעתי לאחר שהשתתפתי במבחן דרכים מעמיק לדיפנדר החדש ללא מחויבות או הכתבות מהיבואן.
כמי שהחזיק במשך שנים רבות ועד לא מזמן דיפנדר (אמיתי), חושב שהיתה לי נקודת ייחוס טובה.
מה הופך רכב X להיות רכב Y על סטרואידים?
הקונספט.
דיפנדר הוא רכב עבודה קשוח ופשוט (אפילו הדיפנדרים האחרונים עם המנועי 2.2 ו2.4).
דיסקברי הוא רכב יוקרה מפונפן עם יכולות שטח (גם אם הן טובות).
וזה כל הסיפור. אם לנדרובר היו ממתגים אותו כדיסקברי x או הפלצה מיתוגית אחרת, זה היה כנראה אחד הרכבים שהיה מקבל הכי הרבה מחמאות בהיסטוריה של סיקורי הרכב וקהילות חובבי השטח בעולם.
הלוואי ואני טועה, ועוד עשר שנים נראה דיפנדרים כאלו נהוגים ע"י בני תמותה ולא בני אלים, בדרום. יש לי הרגשה שיהיו מתי מעט.
(וזה בהנחה שיהיה דרום לטייל בו, ושהדיפנדרים לא ישביתו את עצמם למוות בתקלות חשמל קודם).
למה זה לא דיפנדר? כי זה מתקדם? כי זה נוח? כי אתה יושב מול ההגה ישר?
אני לא מנסה להטריל אתכם, אני מנסה להבין מאיפה ההתנגדות מגיעה.
פיאסטה 79' היא לא פיאסטה 2021.
מותגים מתפתחים, אתם מתעקשים להישאר במקום.
לזה אני יכול להתחבר יותר,
עניין הקונספט.
דיפנדר הקודם היה רכב עבודה קשוח, ובהתאם מצא עצמו בקרב קהלים ספציפיים. כאלה שמתקינים בתי אנטנה על הכנף האחורית.
הדיפנדר החדש לא.
אתם זוכרים את נחירות הבוז על הדיסקרי 2? כריות? מחשב? אלוהים ישמור, זה לא דיסקברי. ואז אותו הדבר על דיסקברי 3. מהההה? מתלים נפרדים? זה לא דיסקברי.
מזכיר לכם שעם הגעת מנוע TDI300 נחרדו הטהרנים, שזה לא אמין כמו TDI200 המוכר והטוב. ואז הוסיפו EDC. אלוהים ישמור. לאן זה עוד יכול להתדרדר?
אל תכעסו, אתם שם. בדיוק באותו המקום, 25 שנים קדימה אבל בדיוק באותו המקום.
במקום לנסות להתחבר ולהבין את הדיפנדר החדש, אתם מתעקשים, (לא איל ספציפית) להכניס את הדיפנדר החדש לתבניות שיתאימו לעולם המושגים הקיים.
זה מה שמשנה לכם? שקוראים לו דיפנדר?
לי משנה שזה רכב שטח פצצה, שיש לו עבירות מרשימה מאוד, שהוא עובר מכשולים בזלזול נוראי, שכיף לנסוע בו בשטח ובכביש (כן אפילו בכביש הוא מדהים, קצת אחרת מהדיפנדר הקודם), ושיש לו אפקט הגעה היסטרי. בכל מקום. אנשים עוצרים לדבר איתכם על האוטו בתחנת דלק.
אל תכעסו עלי, באמת, תנסו להיות קצת גמישים במחשבה.
זה דיפנדר. על אמת. למרות כל מה שאומרים ביוטיוב אנשים עם מצלמות.
נגעת שניה בנקודה של כריות האוויר בדיסקו 2.
מבחן הזמן מוכיח שהרוב המוחלט של מי שמטייל עם הרכב מקבל המלצות מכל הכיוונים לעבור לסלילים ולבטל את הace.
וכן. מה שמפריע לי זה שקוראים לו דיפנדר. זה הדבר היחיד. בינינו בסוד, אם הייתי עשיר כקורח הייתי קונה אחד כזה שמספק את כל צרכי השטח שלי מעל ומעבר. אבל לא את זה של הנשמה. זה לא.
למזלי, אני לא עשיר כקורח. :(
בכל מה שקשור לטיולים בארץ ישראל - לדעתי החדש טוב מהישן.
המרחקים כאן קטנים כך שאי אפשר באמת להיתקע במרחק מאות ואלפי ק"מ מיישוב.
הבעיה שהישן, לפחות מיתוגית, היה רכב שעם פרוץ השלום היית מעמיס בכמה ג'רקנים למים, כמה לדלק, ארגז פירות יבשים ויוצא מתל אביב למסע רכוב עד קייפטאון. אם יקרה משהו מכני בדרך תוכל להסתדר לבד או הכי גרוע - כל מוסך טרקטורים כבר יסדר משהו.
לא נראה לי שמישהו מעלה בדעתו שמסע כזה אפשרי עם החדש, לפחות כל עוד אין לך משאית סיוע צמודה עם צמיגים רזרביים מתאימים +מיחשוב דיאגונסטיקה+ ח"ח וכו'
והזעקה שעולה כאן ובעולם היא על שבירת ההבטחה המיתוגית הזאת של "תכנס לרכב, תתניע, וצא לגלות את העולם".
יואב
גם אני בעלים לשעבר של דיפנדר - דיפנדר זה לא מהסיבות שכבר מנו מעליי ובעיקר משום שינוי בקונספט ובמהות הרכב שאתה בעצמך הסכמת לה- במילותייך שרכב הזה לא ימתקנו...גילוי נאות עדיין לא נהגתי ב"דיפנדר" החדש ולמרות זאת רק מהביקורות והסירטונים אין לי בכלל ספק שזה רכב שטח מכובד ומשכמו ומעלה אבל הוא ראוי להיקרא דיפנדר.
כדי להשוות איך עושים זאת נכון, איך מתקדמים עם רכב מבלי לשנות את הקונספט והמהות של הרכב אין מנוס מלהשוות ליריב הנצחי של הדיפנדר - ג'יפ . אין ספק שרנגלר JL של היום זה לא ה- CJ של פעם אבל במהותו בקונספט שלו הJL בהחלט לא השתנה וראוי עדיין להיקרא "ג'יפ".
עוד דוגמה לאיך עושים זאת נכון ואיך מתפתחים נכון עם רכב מבלי לפגוע יותר מדי בקונספט ובמהות זה לדעתי גם הברונקו החדש.
אכן יש לו עבירות מרשימה אך לא ברמה של הדיפנדר הישן ובטח שלא ברמה של הרוביקון.
במהלך הנסיעה, נתקלתי במספר מקרים שהרכב שחרר נעילות לא בזמן ונתקע (בזלזול) במקום שהיה צריך לעבור.
לגבי אפקט הגעה, נו שויין.
לא כועסים, רק קצת מתפלאים.
היצרן יכול לקרוא לזה גם F35, אבל אין שום קשר בין היכולות, הוורסטיליות והשימושיות שהיו בדיפנדר הישן לחדש.
בואו ניגע שניה בנושאה"ישראל היא קטנה, לא צריך רכב מסעות".
מעולם! אבל מעולם! לא קרה שהעמסתי לנדרובר על גרר. ואני מדבר כאן על רכבים עם יותר מ300 אלף קילומטר וכמעט שני עשורים על הכביש.
(האמת היא שברכבים הפרטיים שלי גם תקלות שהצריכו עצירת טיול לא היו לי, אבל בואו נדבר על רכבים שלא היו שלי). תמיד היה אפשר עם קצת אלתור לשלוח את האוטו הביתה בצליעה, או להמשיך את הטיול.
יש לי הרגשה שכל מה שאוכל לעשות עם ה"חדש" הוא לשלוח אימוג'י מגרד בחוסר אונים בראש למכונאי שלי, אחרי שהלכתי חצי שעה-שעה ברגל למצוא קליטה.......
ואז לקבל ממנו אימוג'י מגרד בראש, ואימוג'י מרים ידיים בחוסר אונים בחזרה.
כאמור, אם היו קוראים לזה ריינג'רובר, זה היה מחליק לי בגרון יותר בקלות. אבל את הדיפנדר שלי אני רוצה לקבל מהסוכנות עם פטיש חמש קילו, חוט ברזל וגפרורים בבגאז'...
יודע מה, אפילו אם היו קוראים לזה דיפנדר ספורט הייתי זורם.