תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אם אני לא עושה את זה האופנוע מתברבר בבורות ובדרדרת שלפני זה, אני מגיע לא מדויק והצמיג האחורי מחליק ימינה ומתחת למדרגה.
כצפוי, מצב העלייה מתדרדר ככל שהקיץ מתקדם. כל מה שמתחת, מעל ובין הסלעים מתמלא בעפר ודרדרת.
ראשית - מה שלום האישה? זה הכי חשוב...
שנית - להזכירך, גם באופנוע, כמו בג'יפ מקובל להוריד אוויר בשטח כדי להתגבר על דרדרת ופירפורים. כמה? זה כבר יותר מסובך כי באופנוע יש רק 2 צמיגים יחסית דקים, משקל הרוכב משפיע וכמובן כמה ואיך אתה משחק עם הגז/קלאטצ'. ואם בג'יפ בסה"כ נתקעים/נעצרים, באופנוע נופלים, וכמה שהוא יותר כבד זה פחות נעים ליפול ולהרים אותו.
1 קבצים מצורפים
הטנרה יצא באמצע השבוע לסיבוב בעוטף עזה...
(ניסיתי 10 פעמים להעלות תמונה ולא הצלחתי. JPG, JPEG, BMP, TIFF מש שתרצו בגודל של עד 100b ולא הצלחתי..)
- - - Updated - - -
אולי הפעם...קובץ מצורף 146927
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
ראשית - מה שלום האישה? זה הכי חשוב...
שנית - להזכירך, גם באופנוע, כמו בג'יפ מקובל להוריד אוויר בשטח כדי להתגבר על דרדרת ופירפורים. כמה? זה כבר יותר מסובך כי באופנוע יש רק 2 צמיגים יחסית דקים, משקל הרוכב משפיע וכמובן כמה ואיך אתה משחק עם הגז/קלאטצ'. ואם בג'יפ בסה"כ נתקעים/נעצרים, באופנוע נופלים, וכמה שהוא יותר כבד זה פחות נעים ליפול ולהרים אותו.
תודה. טלי מתאוששת לאט והמגמה חיובית. הלכנו לאחד המומחים שהומלצו כאן והוא המליץ לא לנתח.
לא איכפת לי להרים את האופנוע. אני גם ככה מתרגל בבית הנפות שלו על בסיס יומיומי אז כשהוא נופל אני מפחית יחידה אחת ממספר ההנפות היומי שאני עושה, כך שבסה"כ זה לא משנה לי כלום :) הוא גם לא נפגע מהנפילות כי הוא מוגן טוב אז הנפילות לא משנות כלום במימד החומרי.
במימד הנפשי, כן, זה משפר צניעות. או מבאס. או מאתגר. או שלושתם.
לפני כחודש הורדתי אוויר לראשונה. כחמישה psi מכל גלגל. זה כמובן נעים וסופג יותר, אבל אני נותן לעצמי זמן לראות אם החישוקים מתחילים לחטוף, או שיהיו סנייקבייטים. אם לאורך תקופה לא יהיה כלום, אנסה להוריד עוד טיפה.
סיכום שנה (מתייחס רק להיבט של השנה עם האופנוע, לא באופן כללי לשנה האחרונה שהיתה איומה , כמעט בכל מובן אפשרי) :
נתחיל מהשורה התחתונה: כיף אדיר. נהניתי מהאופנוע כמו שלא נהניתי מאף כלי מוטורי אחר בעבר.
טעיתי לא מעט בהנחות היסוד שלי. ביניהן זו שאמרה שהתחזית שלי היא ל20 פעמים בשנה של 20ק"מ על שבילים קלים.
אז לא 20 פעמים בשנה, אלא בערך 300. לא 400ק"מ שנתיים, אלא 7000ק"מ, ולא שבילים קלים. זה למרות שהייתי מגויס מצהרי השבעה באוקטובר ועד אמצע פברואר, והסתובבתי יותר מחודשיים ברחבי חאן יונס.
אני יוצא כמעט מדי בוקר לקראת 0600 לסיבוב של כ40ק"מ באיזור הקרוב שכולל את כל האתגרים הקרובים שבעבר הפחידו/התישו אותי כמעט למוות. בסופ"שים זה בדרך כלל במדבר.
למדתי והתאמנתי פי כמה וכמה יותר ממה שלמדתי כל החיים שלי.
הבחירה של האופנוע היתה מושלמת. לא מ"מ אחד פחות.
יאללה, שתהיה שנה שניה אפילו טובה יותר.
מצרף קישור לאלבום תמונות שערכתי, אבל למי שעקב אחרי השרשור הזה אין שם דברים חדשים. אותו דבר רק מרוכז.
https://photos.app.goo.gl/VRikQU7an3ySj3kx9
נ.ב. העברתי את הציוד בתיקים דיאטה קטנה כדי להוריד עומס מהם, מהסבלים ומהשלדה האחורית.
הביד ברקר של מושן פרו הוחלפו לגרסת האלומיניום והורידו ק"ג.
מכיוון שהיו לא מעט פעמים שכיביתי את האופנוע על ידי שחרור המצמד או הקילסוויץ' ושכחתי לסגור סוויץ', חששתי שזה יתקע אותי פעם במדבר ללא מצבר, אז שמתי בתיק בוסטר התנעה ששוקל חצי ק"ג. במסגרת הדיאטה הרכבתי על האופנוע זמזם שמתריע על ירידת מתח מתחת ל13 וולט כשהסוויץ' פתוח, ונפטרתי מהבוסטר.
החלפתי את פנימית ההבי דיוטי הספייר לפנימית רגילה. חסכון של 800 גרם.
מה שנשאר לאחר הדיאטה זה כחמישה ק"ג של כלים וכסא בשני תיקי הצד ביחד, ובתיק העליון עוד קצת פיצ'פקעס, צלנית ושתייה. זה לסיבובים החד יומיים.
סיכום בלאי ותקלות?
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
שני מצמדים וצמיג אחורי אחד.
מפסק קילסוויץ' שסירב בתחילת אחד הטיולים לחזור למצב on. מסתבר שזה אירוע מוכר בדגם. חצי דקה של דפיקות קלות עליו שחררו אותו. בהתאם להמלצות ברשת הוצאתי מתוכו קפיץ קטן ופין וזה הסב אותו לקפיצי במקום דו מצבי. זה נוח יותר וזה פותר את עניין התקיעות.
ניצלתי את מפגש ג'יפולוג הקיצי לטיול דו-יומי השני שלי עם הDR.
הפעם באתי מאורגן טוב יותר, בגדול, עם גליצ' קטן ומשמעותי בהתארגנות.
הגעתי בלי אוהל. עם מזרון מתנפח (עם משאבה רגלית מובנית בתוכו) מצוין. שני מזרונים עליי בתיק הצד הקדמי הקטנטן, אחד בשביל חבר. גם בלי שק"ש אלא סדין וציפית. אפילו לא סווטשרט.
למעשה, לא הייתי צריך לשנות כלום במערך התיקים שאני רוכב אתו ביומיום, וזה היה מעולה. אין הפרעות בתנוחת הרכיבה. עדיין כל המושב פנוי עבורי להעברות משקל ברכיבה. אין שינוי בהתנהגות. פיקס.
אפילו הצלחתי להכניס לתיק הצד מיכל דלק גמיש, מעין שקית גומי, עם חמישה ליטר בנזין. יותר בשביל החברים מאותגרי הטווח שהיו איתנו ופחות בשבילי. אחלה מיכל.
היה גם מאוורר באחד התיקים- ללילה החם- לכאורה.
ואחרי הכול, היה לי המון מקום ספייר בתיק האחורי המרכזי. עשרות ליטר ספייר. אם הייתי רוצה להכניס אוהל וציוד חם אחר, זה היה נכנס בקלות.
הגליצ' היה שתחזית מזג האוויר דיברה על מינימום 22 מעלות ובפועל היה קר יותר משמעותית, עם רוח בינונית. לא הייתי מצויד לזה וסבלתי. כנ"ל שאר הרוכבים שהיו ללא אוהל וללא ציוד מתאים לקור.
החנינו את הרכבים עם הנגררים בבאר מילכה ביום שישי ב16:30. 38 מעלות אבל בשניה ששחררנו מצמד כבר ממש לא הרגשנו שחם. נכנסנו לשטח בעזוז, וכשלושה ק"מ מההתחלה ראינו שיש בעיה. אחד החברים לא הסתדר עם הדשדש, נפל באופן תכוף, האופנוע התחמם, וכבר הגענו ל18:20. כשכמעט כל הדרך לפנינו. קיבלתי החלטה שאני חוזר אתו ואנחנו מגיעים למפגש על הכביש. כ120ק"מ. שאר החבורה המשיכה בנחל ניצנה לפי התכנון והגיעה לקראת חשיכה לאספלט.
היה מפגש מעולה. נמרוד ניצח על הכנת הבשר (שוב, תודה) , כשכולם מסביב מגרבצים ומלגלגים על כישוריו, אבל בתכל'ס היה טעים וגם מצחיק.
למחרת רכבנו בנחל רמון. היו לא מעט נפילות אבל בסה"כ היה מצוין. בגלל העיכובים ביציאה לדרך וברכיבה הגענו מאוחר יחסית לכביש 40 ושם החלטנו לחתוך הביתה.
תענוג.
יחס ההעברה המחודש שלי 13:46 די מחורבן בשביל רכיבת כביש של 120ק"מ, אבל זה מה יש, ואפשר לחיות עם זה ב95-100קמ"ש.
צילמנו מעט. בסוף אני אוסיף תמונה של האופנוע בטיול התלת יומי הקודם שלי. איזה הבדל...
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/LN5rst.jpg
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/GNHJc0.jpg
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/itmFp4.jpg
האופנוע בטיול תלת יומי בחול המועד סוכות:
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...923/cbo9iW.jpg
איך היחס ההעברה החדש בשטח טכני?
האם היה פחות שימוש בקלץ?
רשמים, והאם אתה מרוצה מההחלפה?
לא עשינו בטיול הזה משהו טכני, אז למעט איזה זינוק קטן בעלייה שנהיה קל יותר, זה לא היה רלוונטי.
זה מאוד מאוד רלוונטי באימון הבוקר השגרתי שלי, שהוא טכני בעיקרו, ושם זה עושה הבדל רציני.
זה לא לבד, אלא ביחד עם ההבנה שקיבלתי מהרשת מידע שגוי לגבי עמידות המצמד בהחלקות ושיניתי דרסטית את הגישה לגבי זה. אני משתמש במצמד אולי 1/20 ממה שהשתמשתי בעבר, וגם זה עם הפסקות לקירור אם אני מרגיש שהיתה החלקה של יותר משניות ספורות, ועומדת להיות בשניות הבאות עוד החלקה.
סה"כ אני מרוצה, כי אני מתאמן פי עשר יותר שעות מאשר מטייל, אבל אם בעתיד היחס הזה ישתנה לטובת טיולים, אני מאמין שאאריך את היחס חזרה למקורי או קרוב למקורי. 15/42
ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
היה כיף, בתור מאסף גם הספקתי לצפות בך חנן, תפסיק להצטנע , אתה רוכב יפה מאוד ובוחר קוים נכונים. קצב הרכיבה היה מדויק - מהר יותר מזה עלול לסבך דברים בשביל כולם.
תודה לכולם ולנמרוד בפרט על הפינוק.
גם אני באתי ללא אוהל.
מיטה מתקפלת, שקש וסוויטשירט.
ישנתי נהדר.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
היה כיף, בתור מאסף גם הספקתי לצפות בך חנן, תפסיק להצטנע , אתה רוכב יפה מאוד ובוחר קוים נכונים. קצב הרכיבה היה מדויק - מהר יותר מזה עלול לסבך דברים בשביל כולם.
.
די, תמשיך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבוקר עצרתי את האופנוע הרבה לפני המדרגה בשביל לצלם. זה נתן לי את האפשרות, לראשונה, לבחון בנחת את המדרגה ולהבין דברים.
אתה צודק, בדאלק. גם אם מביאים את הגלגל הקדמי ישירות למפגש בין הסלעים, הגחון לא יפגע בסלע כל עוד באים משמאל והגלגל האחורי לא מחליק ימינה ולמטה אל מתחת לסלע הימני.
במפגש עם החריץ להתכוונן שמאלה כדי לא לפגוע בסלעים מקדימה. להתכוונן אל השפץ השמאלי, והכול סבאבה אם יש מספיק מומנטום.
ביצעתי. עבר סבאבה. עכשיו צריך לחזור על זה 12 פעמים רצוף בהצלחה כדי שארגיש שזה מאחוריי. היום היה חם מדי בשביל רכיבה סטטית כזו.
זו לא הפעם הראשונה שאני מבצע את זה ככה, בנתיב הזה, בהצלחה, אבל בהמשך ניסיתי גם את הדרך האחרת, על השפ"ץ, ובאופן כללי הייתי פחות מודע לנתיב ואופן הביצוע הנכונים. הבחינה הנינוחה המקדימה והדיון הזה הוסיפו המון.
תודה.
מנגנת לי בראש המוזיקה מהסרט של רוקי כשהוא מטפס במדרגות :) :
https://youtu.be/Te0fs_L8HSo?si=a6nLIG1QjPluUdJx
כארבעה חודשים של עבודה אינטנסיבית. כ50 פעמים שעברתי את העלייה הזו. מלא נפילות. הבוקר הצלחתי לראשונה לסיים רצף של 12 פעמים ללא נפילות במדרגה :)
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...924/0UqX7t.jpg
נאה.
המלצה למועמדת הבאה להתאמן עליה זו העליה המדורדרת הקטנה מהרמה של התל עצמו אל השפיץ אחרי שסיימת את הארוכה הזאת ופנית ימינה.
היא כבר קטנה עליי :)
יש שתי עליות מהכיוון הזה אל הפסגה. אחת שהיא סינגל עם עליה באורך של כמטר, עם מדרון שמאלי מלחיץ. עליתי שם כמה פעמים בהצלחה, אבל נטשתי אותה ברגע שהשתלטתי על עליית ה4X4 שאתה כנראה מתכוון אליה. אורך של כתשעה מטרים.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
היא כבר קטנה עליי :)
יש שתי עליות מהכיוון הזה אל הפסגה. אחת שהיא סינגל עם עליה באורך של כמטר, עם מדרון שמאלי מלחיץ. עליתי שם כמה פעמים בהצלחה, אבל נטשתי אותה ברגע שהשתלטתי על עליית ה4X4 שאתה כנראה מתכוון אליה. אורך של כתשעה מטרים.
נהדר.
הירידות מהתל לכיוון הכביש בהחלט מעניינות ומפודררות יופי בקיץ בעליה
יש עוד נקודה מחורבשת של עבירות אם בא לך לבדוק במקרה ואתה לא מכיר, בתמונה
עם אופנוע המעבר שלה בעליה יהיה מצד ימין כי ישירות צריך לבוא עם תנופה ואין אפשרות שם לתנופה הכל מבורדק ומדורדר, בירידה מצד שמאל לאט על הברקסים, לא משהו קריטי
קובץ מצורף 147124
אני עולה כחמישה מטרים מימין למדרגה הזו. איפה שהאנשים עומדים בתמונה? בגב שלהם. צמוד לשיח גדול מימין. גם יורד משם.
- - - Updated - - -
זו הזדמנות לומר שוב תודה לכולם על העצות בשרשור הזה, ותודה פרטנית לך על העצות המעשירות שלך. כל מילה זהב.
כן אנחנו מדברים על אותו דבר, זה הנתיב העיקרי שאפשר להשתמש בו עם אופנוע בינוני ומעלה גם בעליה וגם בירידה שם
תמשיך לשתף, ושיהיו רכיבות טובות ומלמדות
מהמכשול הראשון בעלייה הזו, נמנעתי עד כה. דחיתי למועד שבו אתפוס יותר בטחון ברכיבה. עקפתי משמאל. זה בסרטון שלך ב 07:56.
הבוקר החלטתי שהגיע הזמן, לאחר שסיימתי את אתגר ה"12 עליות ללא נפילות" הקודם.
עצרתי לפני לבחינה רגלית. יש שם שני סטים בשורה של אבנים, זה מעל זה, בפער של כ80ס"מ. כל אחד מהם מספיק גבוה וחד כדי להקפיץ את הגלגלים באוויר. עם סט אחד אני בסדר. האופנוע יקפוץ ואני איישר אותו בהמשך. הבעייה פה שמגיעים לסט העליון לפני שמתאפסים חזרה מהסט הראשון.
מצד שני הגישה מאוד נוחה וכך גם ההמשך אחרי המכשול.
אז באים מהר ומקווים לטוב :)
זה עבד לי היטב ולפי התכנון. עברתי בקו האדום שסימנתי, בניגוד אליך שעברת בכחול. האופנוע אכן קפץ במקומות שציפיתי והגיע מספיק ישר למישור למעלה, כך שלא התברברתי בנחיתה.
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...924/uOk4M5.jpg