אחרון ;)
Printable View
אחרון ;)
חוץ מהחלפת הצידנית החלפתי את המצבר הישן שלי למצבר בובקאט 100 אמפר/שעה שנכנס יפה למקום הקטן שיש בכלי. שילמתי 850 שקל ליואב שהביא לי אותו עד המפעל.בכך הסרתי את הפחד הקבוע שלי מהתנעות ברכב אוטומטי ,לפחות לשנה הקרובה.מה עוד שהמחיר ממש טוב.
עכשו אני מחפש מעט זמן לחבר את הטרמוסטטים החדשים ולהיות שקט גם מהצד הזה. איתרתי על ראשי המנוע שני מקומות ניפלאים להרכבה שלהם בעזרת שני ברגים קטנים שנימצאים במרכז הראש ושתפקידם במקור להחזיק את אחד מחוטי ההצתה של הפלאג האחרון.
עכשו כשהכייף מהכלי עובר לטיפול בו במקום לנסיעות,מתפנות הרבה שבתות לשיפורים מיותרים ושיגעונות הזויים.
סוף סוף ירד הפגוש/מיכל -מים לייצור,ואולי עוד השבת הוא יורכב על הג'יפ. צריך להשאר אופטימיים.
כרגיל- המיכל יהיה מוכן רק בשבוע הבא...קריזה.
המיכל המשולב מוכן להרכבה ועכשו הוצאתי אותו מקו הייצור.
ברור ששום דבר לא יוצא כמו שתוכנן- והייצור בוצע הפוך מהמתוכנן. כלומר - פתח המילוי תוכנן מצד ימין והברז תוכנן בצד שמאל,עכשו קיבלתי הכל הפוך ואני לא בטוח שמחר אוכל להרכיב את המיכל כפי שיוצר.
בהתחשב בעובדה שהייצור שלו עולה מעל אלפיים שקל זה לא פשוט להחליט על פסילה שלו.
אני סקרן לדעת איך אתגבר על הפישול של המתכנת.עוד לא סיפרתי לו כדי שלא יתבעס.
אתמול הרכבתי את המיכל ,והעינין לקח אולי רבע שעה.
הטעות בתיכנון רק עשה טוב לתוצאה ולמזלי מיקום העוגנים ההפוך לא שינה כלום ,היות והם ממוקמים צנטרית למיכל.
המיקום של הברז בצד ימין שיחרר אותי משימוש בו יחד עם פליטת הגזים מהאגזוז,אילו הוא מוקם משמאל.המיכל יושב ממש חזק על השאסי באמצעות שני צינורות ריבועיים שיוצאים ממנו ישר לתוך קורות השאסי הראשיות לעומק של 150 מ''מ.הגובה שלו כל כך גבוה לטובת זווית הנטישה שהגלגל הרזרבי שעל הדלת ממש נוגע בחלק העליון ונאלצתי להוריד ממנו אוויר בכדי שהוא יחלוף מעל המיכל ויאפשר את סגירת הדלת.(לפני השימוש בגלגל הרזרבי אצטרך למלא אותו באוויר מהקומפרסור).עכשו גם יש לי ספסל ישיבה נוח או שולחן מאורך מאוד שימושי ברוחב 20 ס''מ לרוחב כל הרכב.
זווית הנטישה לא השתנתה כלל והקוו שלה הינו המשך מדויק של המיגון של מיכל הדלק,מה שמעלה בי המון ספיקות לגבי כושר התיכנון של מהנדסי ל.ר. בהקשר למיקום הפגוש האורגינלי שהם קבעו.
למרות כל הפישולים בדרך, ולמרות שזה לקח חודשים עד לביצוע,התוצאה ממש טובה ברמת דיוק של מילימטרים ספורים,אבל את זה אני זוקף יותר למזל מאשר לתיכנון.ויש מי שאומר שאפילו זה יפה.
מי שיעלה את התמונות שצילמתי ייאפשר לכם את ההנאה הנוספת לקטול גם את המיכל הזה.
לא להאמין ,אבל גם כל הטרמוסטטים עובדים מהיום.
8 נימצאים על הדש-בורד והם מציינים באורות אדומים דיגיטליים את הטמפרטורות הבאות:
חום מים ביציאה מהרדיאטור.
חום שמן מנוע.
חום שמן טרנספר.
חום שמן גיר.
חום ראש מנוע שמאל.
חום ראש מנוע ימין.
טמפרטורת תא נוסעים.
טמפרטורת חוץ.
ועוד אחד שלא הספקתי להרכיב- החום של המים במיכל המקלחת......
בסוף גם הוספתי כפתור הפעלה לכל המערכת כך שאני יכול גם לשתק את כל הטרמוסטטים.
בעצם עם הציליה והמיכל מים החדש ניתן לעשות השקה סבירה.
עכשו צריך עוד מיכל דלק רזרבי,וכן לחבר את שני המצברים לבורר המצבים החדש שכבר הורכב בתא המנוע.
מה אתם אומרים, לקבוע תאריך השקה???
עד כמה שאני מכיר מערכות מקצועיות מקובל למדוד את חום שמן הסרנים .
במיוחד בסרנים שנוסעים בשטח בעומס .
מודדים את חום השמן בנקודה בה השמן עובר בין הקרונה לפניון .
חיים את המדיד הנוסף חבר לדיפרנציאל ;)
איציק
חיים אם אני מעיר אותך בלילה אתה יודע להגיד מיד מה אומר המדיד השלישי מימין ? ;)
וודאי - חום ראש ימני........
חחחח יפה לך נישאר רק גקוזי על הגג והכול מושלם
הנסיעה עם מערכת שעוני החום ,היא חוויה מעולם אחר. בכל שניה אתה יודע את הטמפרטורות בכל פינות הרכב וזה נותן לך שקט נפשי שמעולם לא היה לי בו.
עכשו אני צריך בדחיפות מד-לחץ שמן עבור המנוע - ואני ממש מסודר.
עכשו הגיע הזמן גם להוסיף מיכל דלק רזרווי ,בכדי להיות בטוח שהסעודים לא יהיו פתאום עניים.
יש לך זמן להסתכל גם על הדרך?..??
חסרים לך שעוני חום חיוניים, מוזר שלא שמת לב- מד טמפרטורת מקרר (מה קורה אם אספקת החשמל נפסקת ולא שמת לב? כיוון שאתה מתבסס על מוצרים מקוררים, זה עשוי לגרום לך להשבתת הטיול, ולכן חשוב מאוד לנטר את הטמפרטורה הזו), מד טמפרטורת צמיגים (קיימות מספר מערכות מסחריות, שלמעשה מתריעות לפני שהטמפרטורה הגבוהה תגרום לפנצ'ר, אפשר לראות מערכות כאלו ברכבים האמריקאיים משנת 2008 ומעלה בתור סטנדרט), ומד חום רקטאלי שלמעשה מהווה חלק חיוני בניטור מצבו הפזיולוגי של הנהג. בנוסף, הנסיון מראה שתחת עומס, מה שגורם לכשלים בסרנים הוא שמן שמתחמם ומאבד את תכונותיו- הסרן האחורי בדיסקו קטן על המשימה שלו, במיוחד כשאתה נוסע עמוס (ואתה נוסע עמוס), ולכן כדאי לקחת את עצתו של איציק ברצינות, טרמוקאפל פשוט יעשה את העבודה, רק קח בחשבון שעון עם פיצוי על טמפרטורת סביבה.
אסף.
נזכרתי בתמונה שמסתובבת עצלי
וחשבתי אולי יש לכם רעיון איך אפשר לעזור לבחור .
איציק, זה לא של הרכב שלך????:-D
גמרתי להחליף כעת את הקופלונג שהיה כבר הרוס למדי.השארתי אותו בינתיים כרזרבי רק כדי לצאת מהשטח. אם למישהו יש למכור לי ,אשמח לקנות ממנו.
בינתיים הצידנית החדשה עם הפתח מהצד במקום מלמעלה עשתה לי את הטיול האחרון.וזה בנוסף לשעונים החדשים.
אני פותח את הדלת האחורית של האוטו ומיד לפני יש את הדלת של הצידנית - כמו במקרר בבית - הכנס את היד ושלוף את הבירה.שני בקבוקי מים קפואים נשארו כמעט שלמים גם בסוף היום,אז בשביל מה צריך מקרר?
עכשו אני מנסה לסמן את השעונים למינהם ואחר כך אקבע לכל אחד באיזה טמפרטורה להתריע על בעיה.
העיקר שיש במה לשחק.