הלוואי, מהפה שלך לאוזני הבורא.
Printable View
ג'ו, אם להתייחס למישהו בכבוד (כלומר להשתדל לא להעליב אותו גם אם הוא אומר שטויות) פרושו אצלך ללקק מגפיים, אז יש לך קצת עבודה בנושא...
ולכל היתר.
אני לא מגן על ג'ו או משהו כזה (והוא גם לא צריך..) אבל אני לא מבין את ההעלבויות פה.
מה קרה? רוצים פה נימוס "אנגלי"?
כולה ויכוח וכל אחד עם הסיגנון שלו ואני לא רואה פה חריג - כמו שאמרתי לדריש, תריצו חיפוש ותראו לאילו תגובות אני זכיתי במשך השנים... ואי אפשר להגיד שאני מנבל את הפה (חוץ מאיזה "גולם" או "קישקוש" מדי פעם..).
ויכוח... כולה ויכוח.
מספיק עם ה"להעלב" ו"להטיף" על סיגנון... אני בטוח שבשיחות הסלון/שיש בערב, בכל בית מצוי ועם החברים הכי טובים, הטונים עולים הרבה יותר..
דורון.
אני באמת לא מבין את הטענה/תוענה...
למה צריך להיות להם (לאמריקאים או לכל אחד אחר שאתם עושים איתו עסקים) מעניין ה"אתה"?
מה זה צריך בכלל לעניין אותם?
מה, הם באו לחפש חברים?
הם באו לשמוע "צרות"?
באו לעשות עסקים וחוזרים הביתה לחשבונות שלהם ולחיסכון הקולג' ולמשכנתא ולאיך יוצאים לדיג והמשחק של יום ראשון בלילה וכל הדברים שמעניינים אותם, חוץ מעבודה/עסקים - בדיוק כמו אצל הישראלים..
SHMBO לא אוהבת פה, באמריקה. חסר לה "ישראל". היא לא אוהבת את ה"שיטחיות" שלהם (דיברתי על זה כבר ואם לא, תגידו. אספר/אלשין) ועכשיו היא מבקרת כבר כמה פעמים ביפן - קטסטרופה!
פתאום האמריקאים נהיו שיא החביבות ולעומת הרובוטים המלוכסנים, המקום פה נראה לה חם ונעים...
אני לא יודע מה איתכם.. אבל אני, שוכח את השם של מישהו "חדש" שמכירים, משהו כמו שנייה אחרי שהוא אומר אותו...
אנטיסוציאלי. עד שהוא לא נכנס לחוג "המכרים" שלי, בשבילי הוא לא קיים.
ואני גם לא מנומס כמו "אמריקאי" - אני אפילו לא מנסה להראות חביב..שותק כזה.
ואני לא "תוצר אמריקאי".
לא תמצא אמריקאי "שישכח" את השם שלך... (יש להם גם שיטה לזכור ומדברים על זה בביה"ס - לא יפה לא לזכור שם של מישהו שהכירו לך)...
אז זה, האמריקאי, מנומס או טכני?
ואני, ישראלי או ... יפני?
אתם לא חברים - עסקים. לא אמור לעניין אותו אבל הוא מנומס מספיק לא להגיד את זה ולשאול "מה שלומך" ו... לא מצפה שאשכרה תתחיל לספר... זה לא.. מקצועי. זה לא מנומס..
וכן, דורון.
בגדול וברוב המוחלט של המקרים הם מרובעים.
נכון.
מאוד מעצבן.
אבל זה חלק מהשיטה - לכל אחד יש את ה-JOB שלו... יש גבול ברור איפה"גבול" ה-JOB שלו ובד"כ הוא לא יעבור אותו. זה לא ה-JOB שלו ... לעבור את הגבול..
זה מעצבן... אותי ואותך ועוד כל מיני... אבל זה לא מעצבן את האמריקאים. זה בסדר מבחינתם. ככה זה צריך להיות... מה שחשוב שכל אחד יעשה את ה-JOB שלו ואז גם לא יצטרכו לעבור את הגבולות ולאלתר..
כנראה שבגלל זה הם צריכים אותנו..
אני רואה את זה עכשיו מאוד ברור וקיצוני (ומגוחך בעיני) בעבודה החדשה של SHMBO... והיא בראש הפרמידה ומתסכלת למטה ו... מתפוצצת..
אבל אתה לא יכול להתכחש לעובדה, שכל זמן שהדברים מתנהלים "כמו שצריך", השיטה שלהם עובדת ובגדול...
הבעיות מתחילות שהעניינים לא עובדים כמו "בספר". אז אתה רואה את ה"חורים" שבשיטה. וזה נכון בכל תחומי החיים/חברה פה בלי קשר ל"שמן ועצלן" - הם לא עצלנים. פשוט יש להם... קצב אחר..
נראה אם SHMBO תצליח להכניס להם קצת "ישראליות" בתחת... שיתחילו לזוז קצת.
ושוב.
כולה ויכוח "שישי" מתמשך.
קצת צבע... תפסיקו להעלב - ואני שוב חוזר לויכוח שלי עם החבר (אנחנו "ביחד" מהגן ברמלה, דרך יסודי, וצבא..) בביקור האחרון בארץ.
צפונית לבאר שבע - אם תסתכלו טוב, בטח תראו שלטים שהכניסה לברנרד ולמר קלו אסורה, בטווח של 10 קמ'... צעקות אימים על... פנסייה תקציבית.
פרופורציות..
- - - Updated - - -
ואפרופו "פרופורציות"..
אני יודע שבארץ "סערה" וזיקני באר שבע רושמים ביומן שהגיע שלג...
פה, במדחום, מינוס עשרים (20-) צלסיוס... בלי לקחת בחשבון את הרוח...
בוקר טוב.
ראו בטלוויזיה את ראש עיריית דימונה אומר ששלח טרקטורים לפנות שלג של 5 ס״מ..
כמו שאמרתי... פרופורציות.
או.. העדרן.:rolleyes:
דורון
שמן ועשיר מביא את המטוסים עם ארמדה מלאה כמו הצי השישי או צי אחר למרחק של 100 מייל מהמטרה ,
יש בדיחה על מזרחי ואשכנזי לוקחים הנשים והילדים לטייל , הילד של האשכנזים נכנס לבוץ ומתלכלך כולו , האמא אומרת לאבא : בוא מהר ננקה את ה"תכשיט",
אצל המזרחים האמא אומרת לאבא : שננקה ? עזוב, עזוב. נעשה חדש .
למה כלב מלקק את הביצים ? כי הוא יכול .
גם לכתוב כול אחד יכול כולל הכתב הזה .
סכנה מטרור יש בכול העולם גם פה .
עידו
נ.ב : ברנרד בחיאת תחזור לתמונות והטיול והמילקי / קרמבו / במבה , למה זה מתחיל להראות כמו עיתון ממוצע ואני כמובן לא קורא עיתון
עזבו צבא,
לחזור לסיפורי ברנרד.
[emoji106][emoji106][emoji106]
כן.
הגיע הזמן.
עוד מעט אני הולך להביא את הגמד (יא' - 185) מביה"ס ואז אשב לכתוב/לשכתב את הפוסט על היהודים וכו'...
לשכתב=לשחזר...
אני קורא את התגובות ואני לא אוהב את חלקן
במקום שהתגובות תהיינה על סיפורי ברנרד המדהימים גולשים כאן לנושאים שלרוב הקוראים אין מושג בהם.
ג'ו חי כבר הרבה שנים בארצות הברית-אך הוא לא אמריקאי-הוא מהגר מרצון או מאין ברירה,
והתאקלמותו שם היא בדיוק מה שצריך מהגר להות,להיטמע בסביבה בה הוא חי,
ברנרד חי ורואה הכל דרך עיניים של ישראלי שחי וגדל ונשם וחונך כאן,
ויש עוד שחיו שם וחזרו מאלף ואחת סיבות,
אנו חברה בהתהוותה שבארבעים שנותיה הראשונות מתקופת העליה הראשונה ועד קום המדינה חיו תחת שלטון זר-עותומני ואנגלי (לפי הסדר)
היו כאלה שעלו וירדו היו שנולדו כאן וירדו-היו שעלו מחוסר ברירה ונושאים על גבם עד היום את טעויות קליטת ההמונים-דבר לא קל בכלל,
אבל בסך הכל של למעלה ממאה שנות התיישבות רצינית בארץ הגענו להשגים מרשימים שחלקם מעוררים גועל נפש אך בוודאי לא כאן המקום לכתוב עליהם,
מה כן טוב?
אני לפחותלמד מי הם האנשים מאחורי המקלדת שראשית מאחד אותם נושא האהבה ל-ג'נרל פרפס-או ל G P שהפך מהר מאוד לשם JEEP שהפך מהר לשם גנרי,
וכמו שאנו נהנים לקרוא על חוויות טיולים חילוצים שיפורים וכו'(נמאס לי לחפש את הפסיק)כך אנו נהנים מקריאת חוויות כפי שברנרד מגיש לנו,
אז תפסיקו להביא דוגמאות היסטוריות מפני שחלק מהדוגמאות המובאות אינן נכונות,
תפסיקו לנסות לנתח באופן פסיכולוגי כל דבר מפני שאתם חוטאים למדע ההמוניםולמען השם עזבו את המדינה בשקט ובחיי אין מה לקטר על החיים כאן-
אז מציקים לנו גונבים לנו שוטים לנו ומה לא,
בכל מדינה או למעשה בכל מקום בו יש בני אדם זה או אותו הדבר או קצת יותר טוב או הרבה יותר גרוע
רדו ממלחמות האגו ותנו לקרוא בשקט-וכן גם בנימוס-סליחה זו לא מילה גסה
אז סליחה ותודה
תודה
אמריקאי: שלום מה שלומך?
ישראלי: אל תשאל חמתי נפטרה, גנבו לי את הרכב, מס הכנסה עיקל לי את החשבון בנק ואני לא מוצא את האייפון
אמריקאי: הממ תגיד, בדקתה בבויידם?
לדורון ואחרים: מחזק את דברי ברנרד (ולא תגידו שהוא "משוחד כמוני")
תרבות שונה ומנהגים שונים ולא בהכרח יותר גרועים ממה שאתם מכירים מהבית. שונים כן, פחות טובים ממש לא.
בנושא קצת שונה ולמי שמעוניין לדעת מאיפה אני בא.
נולדתי באוקראינה, בגיל צעיר ההורים עלו לארה'ק אבל זה לא החזיק הרבה זמן, די מהר מצאתי את עצמי בטהרן, המפרץ הפרסי,קניה וניגריה, סיבוב של מעל ל 10 שנים. כך ביליתי את הילדות שלי, ראיתי וחוויתי הרבה דברים שאתם רק יכולים לחלום בחלום רע. ראיתי מהפכות, ערים שרופות לאדמה, קופים למאכל,גופות במצבים שונים של רקבון באמצע הרחוב היו עניין יום יומי עם פחות חשיבות מכלב שנדרס.
בסופו של הסיבוב הגענו ללוס אנג'לס בהתחלת שנות ה80.
מה אני מנסה להגיד? יש לי למה להשוות, אני רגיל ומסוגל להסתגל לתרבוייות שונות כי ככה גדלתי, כמו כן אני מודע ומקבל שבכול מקום בעולם החוקים שונים ואני טורח ללמוד אותם לפי הצורך משהו שאי אפשר להגיד על הרבה שבאים ומצפים שדברים יעבדו ויתנהלו בדיוק כמו בבית,ויותר גרוע כשהם מכניסים את עצמם לצרות הם מאשימים את כולם חוץ מעצמם, האמריקאים אטומים, הם מרובעים הם צבועים ועוד פניני חוכמה כאלה ואחרים.
אל תהיו עצלנים, תלמדו את החוקים המקומיים ולא יהיה לכם על מה להתלונן ובאחריות, הכול כתוב,הכול ברור ואין כול הפתעות וזה נכון לכול(טוב,כמעט) מקום בעולם.
עזבתי את השרשור הזה באחד משלביו המוקדמים. חזרתי לעמודים האחרונים. חבל. זו היתה טעות.
חפירה של משועממים (שלא לומר שגלי מוח) שמתווכחים על שום דבר.
סליחה על הישירות הבוטה...
יואב ואם לא נסלח יקרה משהו?לא
אתה לא אוהב אותו וזה בסדר-
אך מספר הצפיות שהוא גורף מדבר בעד עצמו
בסך הכל זה שרשור מעניין
תכל'ס, שרשור קלאסה. לא יודע למה אתה מתלונן.
את הפוסטים האינפורמטיביים של ברנרד לא קשה להבדיל מן התבן, ומי שלא מעניין אותו הבבל"ת שלנו יכול לדלג עליו בקלות.
אז גלשנו לכמה כיוונים אחרים פה ושם... מה לעשות, אינטרנט. סה"כ העסק מתנהל כמו גרסה לבנטינית של ויכוח ידידותי בפאב.
https://www.youtube.com/watch?v=RdR6MN2jKYs
אני רק אניח את זה כאן...
https://www.youtube.com/watch?v=AOKYQZLOEhQ