תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
בהתחשב במצב שוק המשומשות, בו ערכן של רוב המכוניות נמצא בסוג של צניחה חופשית, מה שקורה עם הלנדקרוזרים הוא אכן סוג של פלא פיננסי.
כמו שאמרת - אתה משתמש ברכב בעלות שבסופו של דבר דומה לזו של כל רכב אחר (הסטטיסטיקה קובעת בבטחון שהוא יתקלקל פחות. אבל מה שמתקלקל כנראה יעלה בין קצת יותר להרבה יותר. בשורה התחתונה זה יתאזן פלוס מינוס) אבל הפיקדון הזה (המחיר ששולם עבור הרכב) לא מאבד מערכו נומינלית ולעתים אפילו עולה. זה הזוי וכבר שם את הלנדקרוזר במצב טוב יותר מכל תוכנית חיסכון בבנק. שוב הזוי.
וזה הזוי כי לא מדובר באיזו יצירת אמנות נדירה. מדובר באוטו. אוטו שנוסע ומשתמשים בו. ואוטו, כמו נעליים - הוא מוצר שמתבלה ומתכלה וערכו אמור רק לרדת.
זה לא פריט לאספנים כמו איזו רולס-רוייס ייחודית או פרארי מיוחסת בייצור ידני מסדרת ייצור מוגבלת של כמה חתיכות בודדות שערכה רק עולה ועולה כי היא יחידה מסוגה ולעולם לא תיסע בכבישים אלא תישאר מאוכסנת בכספת אטומה. מישהו שם את הלנדקרוזר שלו בכספת ושומר עליו לדורות הבאים? מה פתאום. הוא מעמיס אותו בילדים וצידניות ויוצא לכסח אותו במדבר ללא חשש - כי בעוד שנתיים-שלוש הוא ימכור אותו באותו סכום בדיוק. דפיקת חנייה פה ושם או שריטה במיגון הגחון לא יבהילו את הקונים הלהוטים.
אנחנו מדברים כאן על רכב בייצור המוני שמאות אלפים אם לא מיליונים ממנו נפלטים מפסי ייצור ברחבי העולם. הוא לא נדיר. הוא לא מיוחד. הוא לא מושך. רוב האקזמפלרים כמובן מוגשים באותם צבעים חולניים - לבן של מונית, כסוף של ליסינג. אולי שחור אם מדובר בערסים. הכי המוני שאפשר. כי ייחוד או יופי או שמחה הם לא שיקול כשמדברים על מכוניות של המותג הזה. רק שיקולים תועלתניים קרים - עוד לא חתמתי על ההזמנה ואני כבר מתחיל לחשב מתי ואיך אמכור אותו הכי מהר במחיר טוב. והרבה יותר קשה למכור כל מה שלא לבן או אפור.
תגיד - שמע, הוא בטח נוסע מה זה טוב. אז זהו - שבמקרה הטוב הוא נוסע בסדר ולא יותר. אין כאן שום דבר יוצא דופן. נהפוכו - יש בו כמה מגרעות וחסרונות דינמיים וכיול מרושל שלהבדיל מכלים אחרים - כאן שיפורים ושדרוגים נקודתיים הם כבר בגדר של MUST. אחרת תקבלו מחלת ים. אפילו אם אתם לא מתגרזנים עליו בשטח.
אומרים - לא מתקלקל. אני סבור, אחרי ששמעתי מספיק וידויים של בעלי רכב כזה - חרטא ברטא. עצם זה שהם הסכימו לפתוח את אשר על ליבם וכיסם כבר מעיד שאין כאן שום קסם מיוחד. חשוב לציין שבעלי לנדקרוזר בד''כ לא נוטים לשתף על תקלות באוטו ועל עלויות התיקונים האמיתיות כי זה לתקוע לעצמך גול עצמי ואולי עלול להוריד את הערך במכירה. מי שהיה שומע אותם היה מגיע למסקנה שזה אוטו ככל שאר המכוניות כלומר גם הוא מתקלקל לפעמים. במקרה הטוב קצת פחות מאחרים. אבל אין דבר כזה ''לא מתקלקל''. ואם משהו יקרה הוא יכה אותך בסכומים שהרבה זמן לא תשכח. לא בדיוק מה שאגדות העם מספרות עליו ואולי גם האחרים לא כאלה גרועים. אבל ההמונים חושבים אחרת. קוראים לזה ''מוניטין'' ועם חוכמת ההמונים שבמקרה של טויוטה כבר גולשת למימדים דתיים/מיסטיים - קשה להתווכח.
בשורה התחתונה - מי שקיווה למצוא כאן הארה, כנראה יתאכזב. אבל בסוף תמיד יש את העניין המנצח הזה של ערך המכירה שנשאר גבוה. אשכרה תוכנית חיסכון. ברכישת לנדקרוזר לא מפסידים כסף משלמים רק דמי שימוש - ביטוחים, דלק, טיפולים, תיקונים פה ושם. אבל האוטו עצמו שומר על מחיר יציב כמו צוק איתן. סלע קיומנו. הוא יימכר באותו סכום בו קניתם אותו לפני שנתיים-שלוש או קרוב מאוד לזה ולעתים אפילו בסכום גבוה יותר.
כנראה שבגלל זה ההמונים מתקוטטים על כל קרוזר כמו מסוממים ונוהים אחריו כמו העכברים שהולכים אחרי החלילן מהמלין. כנראה שכולנו כבני אדם ולא רק כאן בישראל (כי הנהיה אחרי טויוטה ומחירים גבוהים של טויוטות מיד שניה זו תופעה חובקת עולם) בסופו של דבר לא מחפשים רק אוטו להשתמש בו אלא סוג של בטחון ומפלט. כלכלי, נפשי, מה לא. מי אמר שמשקיעים רק בנדל''ן או בשוק ההון או בזהב או ביצירות אמנות?... מסתבר שאפשר להשקיע גם באפיק המוטורי. ללא ספק יש כאן חומר משובח למחקרים פסיכולוגיים.
אין לי טויוטה - כי זה אוטו חסר ייחוד ורע לנהיגה שאני לא אוהב ולא נהנה לנהוג בו. אז אני מביט מהצד בתימהון בסחרור המטופש הזה ומתקשה להחליט האם אני מאחרוני בני האדם הנורמליים שעוד נותרו או שאני אידיוט שמפסיד כסף, אשכרה מפסיד, כי עוד לא השתכנעתי בחוכמת ההמונים.
אתה רוצה תשובה או שואל שאלות?
בפרטי אשמח לספק לך מענה מדוייק על יותר מרכב אחד.
חמישה / שישה לנדקרוזרים שונים.
אהבתי את ההגדרה של תשלום "דמי שימוש" עם פקדון שחוזר אליך במכירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עדיאל
עזבו שטויות, מחירון, עולה, יורד...
מישהו יכול לתת לי את קוד הגוון של האוטו הזה?
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sus
עזבו שטויות, מחירון, עולה, יורד...
מישהו יכול לתת לי את קוד הגוון של האוטו הזה?
Nes Halash R-233
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
Nes Halash R-233
גדול.
אסף.
לקח לי כמה שניות להבין...