לא תאמינו, אבל אחרי שעתיים עברתי טסט...........
בלי ריפודים בכל הרכב, בלי מושבים, ובלי עוד כמה דברים ועם הרבה מאוד דברים נוספים.
אבל עברתי...........
Printable View
לא תאמינו, אבל אחרי שעתיים עברתי טסט...........
בלי ריפודים בכל הרכב, בלי מושבים, ובלי עוד כמה דברים ועם הרבה מאוד דברים נוספים.
אבל עברתי...........
חיים שלום,
אחרי 3 ימים בהם עברתי על כל הודעות השרשור, להלן מספר נקודות:
1. לא אתייחס למה שכונה כאן רבות טירוף. יש לך חזון, הלכת איתו, הגשמת, סחתיין. בעיות נפשיות כאלו ואחרות מאובחנות ומטופלות ע"י מומחים ובמקרה הצורך תרופתית
2. לגבי אבקת חלב - אין מה להרחיק למירון. ניתן להשיג בכל מכולת בכפר ערבי. נסה את זו של NIDO. מיובאת דרך ירדן כך שאיני יודע מה מצב המלאים בימים אלו. בכל מקרה ניתן להשתמש באבקת חלב של תינוקות שניתן להשיג בסופר הקרוב למקום מגוריך. שים לב כי אתה קונה את האבקה החלבית ולא הצמחית.
3. אם אוזכר נושא אוכל בכלל ולוף בפרט, הרי שיש להזכיר את הבדיחה שרצה אצלנו בסדיר, כי ריכרד לוי, יצרן הלוף, ציווה את גופתו למפעל
4. עם פירוק דיפוני הדלתות, נוצר מקום אידיאלי למיתון הנשק האישי... לחילופין מתחת לדש-בורד שייצרת באמצעות תפס קפיצי
5. החשוב מכל: בכל התמונות של הרכב ראיתי כי על גבי המשטח האחורי מונחות ערימות של ציוד: שקי שינה, מזרונים והחמור מכל ארגזי אלומיניום (מטבח נייד?). למה חמור? כי הציוד לא מעוגן!!! אני מתפלא על כך שעם כל ההקפדה על שרידות הרכב לא מצאת לנכון לדאוג לשרידותך האישית במקרה של החלקה חריפה/התהפכות. עיגון פשוט של הציוד יכול להיות ההבדל בין התהפכות שבסופה אתה תלוי עם ראש כלפי מטה וסיפור משעשע לכתוב בפורום לבין מפגש קרוב מידי עם מטבח נייד וכירורוג שמבלה את מוצאי שבת בהפרדת חתיכות אלומיניום מהחומר האפור שממלא את הגולגולת...
6. לכיסוי הגג שעשית ניתן היה (ועדיין) להוסיף שורת ווים במרחקים המתאימים לטבעות המתכת ביריעה המשמשת אותך לאוהל. ככה חסכת 2 מוטות ברזל על משקלם. כמו כן הרווחת נקודות עיגון על הגג במידה ויום אחד בכל זאת תתקל בשטח ב"מציאה" שלא ניתן להכניס לאותו אלא לקשור על הגג בלבד.
7. במסגרת נושא שרידות וחילוץ: לא מצאתי כלל איזכור לשפאלות. בעבר דאגתי לאכסן ציוד בג'יפ בארגזי ירקות מתקפלים של השוק. במקרה של שקיעה שולפים את אחד מצירי הפלסטיק ויש שפאלה למהדרין! במקרה שלך כיון שהכל צריך להיות מאלומיניום (אני מניח שאתה מכיר את המשפט ש"מי שיש לו פטיש מתייחס לכל בעיה כאילו היא מסמר") אולי ניתן להפוך את הדפנות של אחת המגירות לפריקה? אולי את חלק מגג האלומיניום?
8. יש לך את חפירה בציוד החילוץ, נכון? זה הזמן להוסיף גם גרזן. רצוי גרזן ביקוע. כלי כבד שצידו האחד יכול לשמש פטיש והאחר מושחז ויכול לסייע בכיסוח ענפים יבשים/רמסות/עצי בנין למדורה בשטח.
טוב, אני את דברי (הארוך) אמרתי.
ליל מנוחה ושבת שלום
אמיתי
חיימקה שבוע בלי עידכונים מופלאים
אין איזה טמבון מופלא על הגג
איזה בידוד כפול מתחת לרכב
צלחת לווין נשלפת ממכסה המנוע
איזה 724568908765432123456 פחיות מוקפצות לאוכל
משהוא
בשבת בבוקר נסעתי דרומה על כביש 6. לצד הדרך לפני בית קמה, מצאתי את גל תקוע עם ה-110 שלו - הצהוב - ארז לשעבר, עם לאגר דפוק במותחן הרצועה.
למרות שהמותחן על מנוע דיזל עובד הפוך ממנוע בנזין,- הלאגרים זהים לחלוטין. השארתי לו את המותחן שלי והוא נחלץ לטיול בן יומיים לנחל פארן.
אז מי אמר שמחסן החלפים שבאוטו לא יעיל??
היום הכנסתי למחסן 8 פלאגים חדשים, שני פילטרים אוויר ושני פילטרים שמן. וזה עוד חוץ משני מכסים לדלק שאני נוטה להשאיר בתחנות דלק מפעם לפעם.
עכשו נשאר להחליט לאן נוסעים בשבת.
זהו. הרכבתי למכסה כבל נירוסטה דק של 1.0 מ''מ וחיברתי אותו למכסה.
שחר ,הרעיון שלך יושם.
כן זה אני וזה הזמן והמקום להודות לחיים על העזרה מהשמיים.
פתאום ללא כל אזהרה נתפס לו הפולי, ז"א המיסב בתוכו ונאלצתי לעצור בצד הדרך. לאחר כמעט שעה עוצר לידי חיים עם הדיסקברי וחצי חנות של ג'קי בתוכו ואומר לי שיש לו בטוח כזה מותחן, 5 דקות והמותחן בחוץ.
לאחר בדיקה מסתבר שהמותחן הפוך (מנוע V8) אבל הפולי עם המיסב בתוכו זהה. פירוק והרכבה ואני שוב נוהם בדרך לכיוון פארן.
הייתי בטוח שיש לי מיסב 6203 כזה ספייר בגלל שפעם הוא הצליח כבר לתקוע אותי (עם הדיפנדר הקודם) בירדן ונחלצתי שוב בעזרתם של אנשים טובים ממוסך לנדרובר אילת, אבל לא! הוא לא בארגז כלים.
הפעם יש עוד אחד כזה (6203) בארגז כלים והמותחן של ה- V8 יוחזר לחנות הניידת בצבע ים - אז בלי צחוקים כי לכו תדעו מתי הוא יגיח לעזרתכם עם החלק שחסר.
שוב המון תודה לחיים על ישראליות טהורה שחיממה לי את הלב לכל הטיול ועדיין.
לחיים אני אתקשר אליך בתחילת שבוע ואקפוץ אליך להחזרת המותחן וגם תשורה קטנה - מיסב 6203 חדש ספייר שיהיה לך או להבא בתור שתעצור בכדי לעזור לו.
גלי.
תודה על הפירגון.
אבל ככה עושים לי הרבה ישראלים.כבר התרגלתי.
עכשו ברצינות - לאן נוסעים בשבת, הארץ הזו נגמרה לי כבר חמש עשרה פעמים ולמרות המלחמות אין עדיין שטחים חדשים.
תעשו משהו.
כדי להגיע בשבת לצניפים אני הייתי צריך לצאת אתמול מהבית. לא הגזמת??
ניראה לי שאני הולך על המכתש הגדול בכדי לרדת הפעם את מעלה אברהם,מה שלא עשיתי כבר מעל שנה.
בשביל טיול של יום זה ממש הרבה.
את המכתש הגדול אני השארתי לשבת 24 חודש ,לטיול שאקח איתי את הנכד בן ה-5 בכדי שיתחיל להתרגל למסעות מדבריים.
בשבת האחרונה עשיתי טיול ירוק לכל אזור היערות שבין בית שמש לירושליים עקב בקשת הקהל להרבה צבע ירוק.
מיכל הגז הדולף עבר היום פירוק והרכבה מחדש עם חומרי אטימה צמיגיים ואני מקווה להטעין אותו מחדש עד סוף השבוע.
גם את הגגון אני צריך לחזק היות ובמהירויות גבוהות הוא מייצר רעשים בין שני חלקיו. סוג של התרעת מהירות.
העבודות והשיפורים על הכלי מתחילות להסתיים לי למרות סיבוב שני שנעשה על חלק מהעבודות.אני חייב לפתח רעיונות הזויים יותר בכדי שיהיה מה לעשות איתו מלבד טיולים.
חיים!
אתה חיב לפתח מגולינה על הגג.
עם כניסה מתא הנהג.
זה ממש פרויקט הזוי שתפור עלייך!!!
מה זה מגולינה?
חיים אל תשים לב,,,,,
הם מקנאים,,הם מקנאים,,,,הם מקנאים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יחיעם, אתה מצטרף לטיול ב-24 למעלה אברהם??
רק עם יש "לוף",,,,
חיים,יש לי רעיון להמשך הפרוייקט.
אחת התוכניות שלי להמשך דיגום הדיפנדר(אתמול הסתכלתי בתמונות וירדו לי דמעות געגועים).היה להשיג כיסאות פארמדיק מאמבולנס-כיסאות עם ציר מסתובב-התוכנית שלי היתה להוריד את הספסל האחורי,ולהרכיב לילדים שני כיסאות כאלו עם שולחן קטן בניהם(אז היו רק שניים ולא תוכננו עוד-אבל כרגע השלישי בדרך,כך שהרעיון הנ"ל לא יגיע לביצוע בקרוב).
מאחר ואצלך אם אני לא טועה כבר הורדתה את הספסל האחורי-ניתן לנסות לבצע על המושבים הקדמיים.
דרור הראל
איזה כיסא? אם יש לו סנטימטר פנוי - הוא דוחף עוד צנצנת...
יחעם , ארוחת לוף מפוארת על חשבון המחסן שבאוטו. העיקר - אתה בא??
סוף סוף צרפתי למחסן החלפים סטרטר שעבר שיפוץ בששת החודשים האחרונים,ורק עכשו קיבלתי אותו.לנסוע בג'יפ אוטומטי ללא סטרטר גובל בחוסר אחריות מוחלט, וההרגשה עכשו ממש טובה.
עכשו צריך להמתין לתחרות במגידו בשבת, ולאחר מכן לטיול עם הנכד למכתש הגדול.
ניראה לי שהרכב מצויד ברמה של קרוב ל-100 אחוז.
חיים אתה יכול לתת קצת פרטים על התחרות??
(שגם נוכל להנות)
הוא התכוון לאירוע העבירות במגידו - ראה קישור
http://www.jeepolog.com/forums/showp...0&postcount=24
חיימקה
האם אתה מסוגל לתת לנו תמונת מצב מה יש לך ברכב?
אנא הכן רשימה
ציוד...................
חלפים.....................
מזון...........................
ומה המשקל הכולל...............
חיימקה , תבוא בשבת לאירוע, אצלם אותך ואת הכרכרה שלך על כל פינותיה ופניניה ותוכל להעלות עדכון לחבר'ה
אמיר, בסדר, אך תן כתובת לאן להגיע ובאיזה שעה.
אם תצא קצת מהשרשור הזה , תגלה שיש כתובת ואפילו מפה בשרשורים אחרים -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...820#post229820
:D
זה לא היה צפוי אחרת.
נקודת ההתחלה של חציית הקישון היתה ברורה להמון צופים,אך כרגיל הם האחרונים שיודעים כיצד מגיעים לנקודה התחרות השניה והברדק חוגג.מכל מאות הצופים והמתחרים כבר חצי לא יגיעו לנקודה 2. וחבל. אף אחד לא מבין שהחשובים לספורט המוטורי הם הצופים ולא המתחרים. ואם הם מחליטים לפרוש כמוני עקב הבלבלת, ההפסד הוא של הספורט המוטורי.
בשעה 1000 לערך הפניתי את הג'יפ ישר דרומה לרצועת עזה.הרגשתי שזה היום האחרון, חזקה ומתאמתת.
הכנסתי את הכלי לשדות החיטה של קיבוץ גדול קרוב לציר המערכת כשהגדר שלה מרוחקת ממני 500 עד 600 מטר. מלפני משתרעת הרצועה ברוחב של כ-8 ק''מ כשהעיר עזה במרכזה. משמאלי סוללת 120 מסייעת של גדוד ירוק ,מאחורי מפק' החטיבה ומשמאלה סוללת 155. מימין שטח הערכות של החטיבה ומעלי שני מסקר''ים של הסיוע החטיבתי. - בקיצור - מרכז המלחמה.
וכך , תוך כדי הכנת ארוחת צהריים, מהערבות שבחיי עקב הסביבה ההזויה, מלווים אותי המראות הקולות והריחות של פגזי ה-120 , יציאות ה-155 וההדף של הטילים היוצאים מהמסקר''ים בדיוק מעל החניון הקטן שלי.
לחגיגה הקטנה מצטרפים מפקדים שנעים בשטח, זה לכוסית יין אדום והשני למעט פיצוחי איכות.
לאחר חמש שעות שלווה וסיפוק עילאי כיצד המיסים שלי עושים כאן עבודה יפה, חזרתי למרכז הארץ בתקווה לחזור בשבת הבאה.
אני רוצה לראות את התמונות של הסיפור ההזוי הזה, בטח בערוצי החדשות והעיתונות הזרים :p