-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אין דין הולכה אלחוטית להולכה קווית.
לשנות תשתית חשמל זה אומר להרים כבישים מדרכות , חציבה בבניינים .
ן
במה זה שונה מחברות הכבלים שבשנות ה90 פתחו את כל הכבישים וחצבו להעביר את הכבלים?
ועכשיו מעבירים סיבים אופטיים לבתים. וגם זה דורש הרמת מדרכות וחציבה בבתים
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יגאל81
במה זה שונה מחברות הכבלים שבשנות ה90 פתחו את כל הכבישים וחצבו להעביר את הכבלים?
ועכשיו מעבירים סיבים אופטיים לבתים. וגם זה דורש הרמת מדרכות וחציבה בבתים
שונה לגמרי !
יש תקנים לעומק חציבה , איוורור / קרור בהתאם להספק.
סיב אופטי וכבלים, לא נדרש כל זה.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
אני מדבר בעיקר על העולם, וכתבתי על חדרה (במקרה אנחנו קשורים למאגד הזה בצורה כזו או אחר), כשדומינוס יצאו ב PR חוצה עולם על המשלוח הראשון שלהם עם רחפן (לפני 5 שנים), כולם חשבו שעוד יומיים תגיע הפיצה שלהם הביתה עם רחפן. זה לא יקרה גם בשנים הקרובות, בטח ובטח אם אתה גר בבניין עם קומות או באזור צפוף.
היום במקרה הייתה כתבה על השבתת השירות של WING בקנברה בגלל עורב שתקף רחפן. אמאזון הקטינה את קבוצת הרחפנים שלה בצורה משמעותית, חברות מרלו"ג שעם חלקן אפילו עשיתי ניסויים בארץ נעלמו מהאופק עם רעיון הרחפן ואני יכול להמשיך עוד הרבה. החזון של רחפנים שטסים לך מעל הראש בכמויות הוא רחוק מאוד, רכבים אוטונמיים עוד יותר רחוקים מהם, אם אתה רוצה את דעתי, השלב הראשון יהיה רכבים מסחריים/משאיות ובנתיבים יעודיים. וזה יהיה כמה שנים טובות מהיום. כמה שנים אחרי זה יהיו רכבים שיבואו לקחת את הילדים מהבית ספר, יחזרו הביתה ואז יבואו לקחת אותך מהעבודה ? אולי שכולנו נהיה בפנסייה.
לי אין שום בעיה עם התחזית שלך ... אני מעדיף שזה לא יקרה בכלל ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
רענן, בועז, מיקי....
תקראו טוב מה כתבתי, זו עברית די פשוטה.
אני בכלל לא דיברתי על קושי טכנולוגי או בעיות תשתית.
אני דיברתי על שיטה \ גישה ידועה בשיווק והחדרת טכנולוגיות (אין מה להתווכח, שזו שיטה ידועה, זה לא מה אני חושב).
יש טכנולוגיות (ומוצרים בכלל) שהשיטת החדרה שלהם לשוק היא ע"י דחיפת מוצר עם יכולות שנתמכות חלקית או כמעט בכלל שלא, וע"י כך ליצור ביקוש לתשתית \ תמיכה (ורק אז יהי למוצר החדש באמת יתרון \ צורך).
אני מניח שכולם הבינו אותך. עוד פעם. מכשיר עם G5 יכול לעבוד יופי גם בלעדיו. אם מחר אני אצטרך טלפון חדש ואקנה סמסונג 21, לי לא אכפת מ-G5 כי אני כן יכול להשתמש במכשיר. ו-G5 יהיה עוד אחד מהפיצ'רים לא שימושיים שיש לי מלא גם היום. יהיה G5? יופי. לא יהיה? גם טוב, זה דבר אחרון שמעניין אותי. אבל אף אחד לא יקנה רכב חשמלי אם אין לו לאן להכניס את התקע. אז קודם שקע/תשתית ואחר כך רכב. טסלה נמכרת בארץ כי יש לה נישה (אנשים שיש להם אפשרות להטעין רכב בבית ולמישהו גם בעבודה). ברגע שתתמלא הנישה תגמרו המכירות.
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
חלק מהמכוניות נמכרות בגלל הטרנד. פרסום, יחסי ציבור וכו׳.
בקרוב תגיע שעת מבחן האמת. התפכחות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
שונה לגמרי !
יש תקנים לעומק חציבה , איוורור / קרור בהתאם להספק.
סיב אופטי וכבלים, לא נדרש כל זה.
רענן
שמכניסים כבל חשמל לאדמה, איזה איוורור וקירור יש???
ותקן לעומק חציבה יש לכל דבר ( כולל כבלים.
-
רק מזכיר לכם שבטר פלייס הציגה פתרון (אולי אפילו ניסתה לחוקק חוק, וואלה לא זוכר) לרשת טעינה ביתית מנוהלת על ידה לצרכי ייטוב ניצולת החשמל בבניין דירות /שכונה/רחוב /עיר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
שמכניסים כבל חשמל לאדמה, איזה איוורור וקירור יש???
ותקן לעומק חציבה יש לכל דבר ( כולל כבלים.
בחוק (ספר) החשמל הגדרות לפי מתח מרחקי בטיחות.
מכיוון שהעלויות אסטרונמיות לתשתית קרקעית , קווי המתח עליון (אצלנו) באוויר.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
נניח שטכנולוגית יצליחו להתגבר על כל הקשיים,
איזה קונספט ביטוחי יהיה לכך ?
האם בתאונה (ותמיד יהיו תאונות אין שום טכנולוגיה חפה מבאגים) היצרנים יתבעו ?
או שתמיד ישאירו בכל רכב הגה ודוושות ויוסיפו הזהרת כסת"ח שהאחריות על הנהג,
אך בשיווק יפרסמו וישדרו לנו נהג ישן או קורא עיתון ...
רענן
אתה אפילו לא מתחיל לגרד את החבית. אם הרכב צריך להחליט האם לפגוע בזקנה או בילד בן 10, במי הוא פוגע ? אם כל חברה תחליט על דעת עצמה יתבעו את החברה אז הם יגלגלו את זה לרגולטור. אתה רואה רגולטור שיחליט בפרק זמן של פחות מעשור (ואלה מספרים אופטימיים, בטח בישראל)? אתה רואה פקיד או ח"כ (או ראש ממשלה) שיהיה מוכן לקחת אחריות ? ומה יקרה אם בכל מדינה תהיה החלטה אחרת (ואם הרכב עובר בין מדינות כמו באירופה?)? במסלול יעודי הבעיה היא במימד אחד כמו ברכבת והמימד האנושי בכלל לא קיים (שאם נסתכל על זה, המערכת צריכה להיות הרבה יותר מסובכת בהתחלה, אבל בהמשך שיצליחו להפטר ממנו היא יכולה להיות פחות מסובכת), בכביש ציבורי זה כבר דו מימדי (אבל גם היכולת לחמוק מארוע היא כזו), ברחפן זה כבר תלת מימדי אבל פה העומס יותר נמוך וגם החמיקה היא תלת מימדית.
-
ברחפנים אין בעיה טכנולוגית, למעשה בררחפנים היום מוטמעת כבר הטכנולוגיה שתאפשר אוטונומיה (מפוקדת ע"י מרכז בקרה אחד שמתאם את כל הרחפנים). לגבי רחפנים שאינם חלק מה"רשת", חוקית במילא אסור להם להיות בשטח עירוני בלי תיאום מיוחד מראש.
לגבי חמיקה,
רחפן לא חומק, הוא פשוט נעצר במקום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ברחפנים אין בעיה טכנולוגית, למעשה בררחפנים היום מוטמעת כבר הטכנולוגיה שתאפשר אוטונומיה (מפוקדת ע"י מרכז בקרה אחד שמתאם את כל הרחפנים). לגבי רחפנים שאינם חלק מה"רשת", חוקית במילא אסור להם להיות בשטח עירוני בלי תיאום מיוחד מראש.
לגבי חמיקה,
יפה מצידך שאתה מסביר את העקרונות למי שזה מקצועו… [emoji41]
מה שנקרא- הגבהת עוף
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
רק מזכיר לכם שבטר פלייס הציגה פתרון (אולי אפילו ניסתה לחוקק חוק, וואלה לא זוכר) לרשת טעינה ביתית מנוהלת על ידה לצרכי ייטוב ניצולת החשמל בבניין דירות /שכונה/רחוב /עיר.
מוטי,
בטר פלייס ניסתה למכור לנו סיפור כזה.....
אבל ממש לא היתה מסוגלת לקיים אותו.
הסיבה היחידה שבטר פלייס קידמה חקיקה כזו, כי זה נתן לה להרוויח על החשמל.
בניגוד לרכבים של היום, שיכולים להטעין בלילה (בבית).
הרכבים של בטר פלייס החליפו סוללות בתחנות. ,
ע"מ שתוכל לשרת את הגל של אחה"צ ( שחוזרים מהעבודה),
כל מי שהחליף סוללה בבוקר ( בדרך לעבודה), בטר פלייס הטעינה את הסוללה שלו בשעות השיא של הצריכה ( שעות היום).
כל ניסיון של לדחות את הטעינה בשעות היום כרוך בהגדלה של מלאי הסוללות.
בהנתן העלות של הסוללה מתוך עלות הרכב, מדובר בפתרון יקר ומטופש.
וכל זה נעשה בעידן שאחרים כבר הציעו טעינה עצמית בבית.
דרך אגב, התוכנית שלהם היתה עוד יותר חזירית....הם לא סתם הרוויחו על החשמל, הם בכלל לא מכרו לך חשמל, הם היו בראש של ליסינג תפעולי, למכור לך ק"מ.
ולא סתם, הם רצו לשחק עם מחיר הק"מ לפי שעות הנסיעה ומי נוהג ברכב.
בקיצור, מודל עסקי הזוי שעד היום לא ברור לי מי חשב שזה יעבוד.
-
זיו, כל מה שכתבת נכון מאוד.
אני התכוונתי לאספקט של הולכת החשמל בישראל ולזה הם הציגו פתרון, חזירי וכו זה לא רלוונטי לעובדה שזה הוצג כחלק מהפתרון.
-
נחזור ונדייק ( כי כדאי להבין איך הגדולים, שמקושרים...מסובבים את המדינה הזו).
הם הציגו סיפור, לא פתרון.
כל הרעיון של חיבור עמדות לפיקוד של חברת חשמל ולשלוט על הטעינה לפי העודפים, מעולם לא יושם.
הכל היה סיפור כדי לטשטש את הבעיה הגדולה שתארתי קודם ( צורך של תחנות ההחלפה להטעין במשך שעות השיא של היום).
אם הסיפור , השקר הזה, הם הגיעו עד פרס ולכנסת והצליחו לקדם חוק שמקדם אותם ודופק את הציבור.
כך נראים קשרי הון שלטון וכך הטיקונים עושים סיבוב על הגב של האזרחים.
פשוט סיפור חובה, הונאה אחת גדולה, כולם שיקרו את כולם.
לפחות הפעם, חלק מהשקרנים ( מקורבים שהשקיעו בחברה והלכו להשפיע על המחוקק) , הפסידו בגדול :-)
-
ברור שפוליטיקה =הון שלטון בלופ =האחים עxxx מעורבים בזה, צריך להזכיר לך מאיפה ואיך הם עשו את ההון הראשון על חשבון הבנקים....
-
הם ניסו לעשות מהלך שיוביל אותם להיות התקן המחייב של שקעי החשמל וניהול הטעינה.
סטייל USB
-
https://www.motortrend.com/features/...-ice-off-road/
Shocker: 2022 Rivian R1T Proves Electricity Is Better Than Gasoline for Off-Roading
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לגבי חמיקה,
רחפנים היום מכילים את מרבית המרכיבים הטכנולוגיים כדי לבצע טיסה אוטונומית, התוכנה רחוקה משם. יש להבדיל בין טיסה אוטונומית (טוס לנקודה X תבצע פעולה ואז תטוס לנקודה Y ודווח לי שסיימת) לבין טיסה אוטומטית ששם ה "שרת המנהל" מטיס את כל הרחפנים ויודע את מצבם ומיקומם בכל רגע נתון. הדבר הזה הוא קריטי כי בטיסה אוטונומית לא מחוייבת תקשורת רציפה מה שגורם לבעיות לא פשוטות כמו איך אני מפנה תא שטח לנחיתת חירום אם אין תקשורת עם כל מה שטס שם. אם רחפן מותקף עכשיו פיזית/סייבר/... איך אתה עוצר את המתקפה ? איך אתה מאתר אותו אם הוא בדיוק באזור הזה "אין קליטה" ? שזה בדיוק איפה שיתקיפו אותו. מה קורה אם הרחפן החליט ליפול מהשמיים (ב QUAD זה יקרה יותר מאשר ב HEX) ? אז אני מחייב אותו לשים מצנח חירום (אין את זה בכל הרחפנים היום) ? ומצנח כנראה יהיה הדבר הראשון שידרשו בטיסה מעל שטח עירוני.
בשנה האחרונה יצאו עשרות מאמרים על כל נושא הסייבר ברחפנים (הבעיה היא שרובם משתמשים באותו מאגר נתונים ואותם מאמרי בסיס והמקנות של כולם די דומות), איך אפשר לתקוף אותם, מה הם נקודות התורפה וכו', פתאום הבינו שהרחפנים לא מוגנים מספיק ותכף הולכים להטיס לנו אותם מעל הראש ולהפקיד בידיהם רכוש יקר ואפילו איברים להשתלה, מנות דם ותרופות שצריכים להגיע תוך דקות ממקום למקום.
כמה פשוט לתקוף רחפן ? עם ציוד בפחות מ 200 דולר מאיביי/עלי וכו אני מוריד לך כל רחפן של DJI (או כל חברה מסחרית אחרת). רחפנים יותר מוגנים (וזה כבר מייקר ומסבך את הסיפור) יהיה קצת יותר קשה לתקוף היום ואני מקווה שבעתיד יהיה הרבה יותר קשה.
ורחפנים מתקדמים לא עוצרים במקום, שיש לך חיישן אקוסטי שהטווח שלו 5-10 מטר הוא עוצר במקום, שיש בו מצלמה שעושה אנליזה לקווי חשמל, מערכות שכנות, טופוגרפיה וכו' או רחפן עם LIDAR (או מערכות אחרות שאין ברחפן ב 5000 שקל) אז הוא כבר משנה מסלול טיסה מראש.
-