אתה לא קורא, הוא כתב בפרוש: "איטלקיה זריזה".
בעוד שנתיים, להשאיר אותה כל יום בתחנת רכבת יהיה הדרך היחידה להפטר ממנה. אולי. שווה לנסות.
Printable View
אני, בניגוד לתושבי הפריפריה - מגיע לתחנת הרכבת מקסימום באופניים. אולי אולי בקורקינט.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ומהתחנה בפריפריה למפעל? ישלחו לך סוס ועגלה?
קובץ מצורף 132397
בטח יהיו הסעות..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בעולם הדמיוני שלי- אומי - אני קאובוי על סוס. לא נהג סמי עם טחורים.
ולענייננו.
טרם הספקתי לבדוק מה עם החוטים - נכנסתי היום לשלולית במהירות של שביל כורכר (כן.. מצאתי לי שלולית בסגר) והנורת טעינה נדלקה שוב לאיזה דקה. מה שמעניין - בסרק לא דלקה, רק בנסיעה עם קצת גז ומאמץ.
המליצו לי לבדוק את החוט מהאלטרנטור למצבר, אומרים שזו נקודת תורפה ידועה. אני לא מבין איך הוא קשור דווקא למעבר מים....
אסף.
אז אחרי עוד כמה מעברים בשלוליות עמוקות (כך יצא.... יש איזה שביל שנשטף ועוד איזה מקום שהדרכים אליו עם שלוליות רציניות
.. אין ברירה) - כל מעבר כזה מדליק את הנורת טעינה. אני אתחיל בשטיפה טובה של האלטרנטור, מקווה שלא צריך להחליף - וגם בחיפוש אחר חוט סורר במקום נמוך.
אסף.
נפל לי ליד אלטרנטור חדש של לנדקרוזר 76 במקרה 12 וולט.
מישהו מכיר לפני שאני מתחיל לחפש מידע ברשת... או ללכלך ידיים ולבדוק פיזית.... יתאים או לא יתאים?
אסף.
עשיתי בדיקה עם מכשיר למצבר ולמערכת הטעינה. המכשיר עושה ארבע בדיקות שונות ואומר שהכל מצויין. אז אני אחפש חיבורים רופפים חוטים בלויים ואשטוף בכל זאת את האלטרנטור.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4e8e69976c.jpg
מתאים לו לבן...
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f1d69cc42f.jpg
הבולם האחורי שמאלי כבר כמה חודשים נראה לא משהו.... בסופ"ש האחרון הימני נשפך.
אז חוץ מלהתחדש בא לי גם לשדרג. אם כבר אז כבר. רק את האחוריים.
נמרוד ממליץ על הbp שיש לו. בטנדר של יואב עם הפוקס נסעתי וזה כמעט אותה רמה. יש למישהו עוד המלצות מנסיון? בילשטיינים של הביוקר? מה בכלל עוד יש בשוק?
אסף.
כמו שאתה יודע כבר אני באותה דילמה, הבילשטיין עם מיכל עולים כמו פוקס ללא מיכל.
נראה שאלך על הבילשטיין הפעם...
איזה בילשטיין? 7100 ?
איפושהו אני קצת נגד בולמי מירוץ. דורשים יותר מדי יחס. שיפוץ פעם בכמה עשרות אלפי קילומטרים. שעולה לא מעט. מצד שני.. גם בכביש.. היתרונות מורגשים.
אסף.
אלה לדודג' ראם:
https://www.asfir.co.il/shocks-kit-b...n-8899829.html
אני עם פוקס, וכתבתי פה בדיון אחר, הבולמים האלו בעיה.
הם דורשים טיפולים, וזה יוצא יקר ( שיפוץ סטנדרטי \ מינמלי של פוקס זה 500 ש"ח + מעמ + פרוק והרכבה).
בסופו של יום זה לפחות פעמיים יותר יקר ( לק"מ) מבולם טוב ( במקרה של טרופר, הכי יקר מתחת לפוקס, זה אולדמן).
בולמים זולים יותר ( אירונמן, קוני, EFS) זה יכול להגיע לפי שלוש לק"מ.
במקומך ( בולם אחורי, טנדר טויוטה) הייתי הולך על אולדמן וישן בשקט.
דרך אגב, לאחרונה ( שבדקתי) הופתעתי קצת, מכך שהבולמים של אולדמן ואירונמן הם בולמי twins ולא mono ( יש בהם דיחוס גז).
לדעתי בולם מונו טוב ( כמו MX6) יעשה עבודה טובה בפחות כסף ( אבל התעסקות של יבוא עצמי).
אני עם בילשטיין7100 עם מיכל חיצוני ב-4 פינות כבר כמה שנים.
הגיעו אחרי סט אולדמן שהחליף בילשטיין 5100 שהחליף טאפדוג שהחליף קוני שהחליף אולדמן.
ה-7100 יותר מוצלחים מכולם.
ביקשתי ואספיר כווננו אותם מעט יותר קשיח.
בלאי:
עד שהתקנתי מגן חיצוני למוט, פעמיים קרה שאבן שעפה מהגלגל הקדמי שרטה את המוט של הבולם האחורי והבולם נזל.
חוץ מזה, כלום.
העברתי לטפ״ש וחידוש באספיר, לכשירות ״0״ בעלות פחותה מבולם חדש פחות איכותי.
אני מאוד מרוצה מהאולדמן סה"כ. וזו ברירת המחדל אם אני נשאר בבולמים רגילים.
אבל בכל זאת מדגדג לי לשפר ולא רק להחליף.... מה עוד שזה רק זוג אחוריים אז ההוצאה לא גדולה.
לכן ההתלבטות.
אסף.
תעשה משאל בין בעלי הפוקס, כמה ק"מ מחזיק בולם לפני צורך בשיפוץ (נזילות, בושינגים) (לא מדבר על פגיעה מכנית של אבנים וכו').
ותבדוק כמה החזיק האולדמן שלך.
דרך אגב, מעבר לאמירה שיווקית, אני לא בטוח מה ההגדרה של "בולם מרוצים"? האם הביילשטיין 7100 הם בולמי מרוץ? האם כל בולם מתכוונן הוא בולם מרוץ?
שאני בדקתי (עבור טרופר) פוקס עלה 1150+ מעמ ואולדמן עלה 900+ מעמ. לדעתי ולפי התגובות שאני קיבלתי, פוקס מתקשה לעבור את 30K ק"מ.
שיפוץ של פוקס עולה 500+ מעמ + הובלות \ משלוחים + פרוק והרכבה.
בהנחה שהאולדמן יחזיק לפחות 60K , זה למעלה ממחיר כפול לק"מ.
דורון,
אתה יכול, בבקשה, להוסיף ק"מ ועלויות (בש"ח)?