דווקא לא טיפוסי ב- XJ ..
Printable View
דווקא לא טיפוסי ב- XJ ..
מנחם, אני לא נכנס בכוונה לדיון על אם שרשרת היא לגיטימית או לא.
אני פשוט לא מבין במה היא יותר טובה מרצועת רסן?
היא שוקלת יותר, ותופסת את אותו מקום בערך. בנוסף, לא ניתן ללפף אותה סביב חלקים מהרכב (כלומר, ברור שניתן, אבל היא גורמת יותר נזק, ומחליקה יותר בקלות).
מנחם,
ההבדל הוא שילדה נשברת לא עפה לפנים של מישהו.
הסידוק בשרשרת הוא פנימי ומתרחש גם מנפילה פשוטה על משטח קשה, ובדיקה תקנית כוללת גם שיקוף לאיתור סידוק כזה.
גם בחילוץ, אם בכשל רצועה יש שאקל אחד שפוטנציאלית עף, אז בשרשרת, כל חולייה היא קליע, ולא תמיד רק חוליה אחת מתפרקת.
הייתרון הגדול של שרשרת על רצועה הוא בקשיחות שלה. אין מתיחה (יותר נכון שואף לאפס).
אתה מושך - זה זז.
איך זה יתרון?
רק חוזר לנושא טבעות הגרירה.
אז בדיקה מדוקדקת,
בגרנד ויטרה.
מאחור פורקה הטבעת לטובת המיגון.
אבל מלפנים, אמנם מעט מוסתרות.
קיימות שתי טבעות , אחת בכל צד.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b10fe79fc0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fa3305528f.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מתנצל, זה לא לגמרי נוגע לרכבי שטח, אבל כן לשטח וגרירה בשטח.
פעם היתה לי פגו 205 שנת 88,
הרכב היה מושבת (פחות רלוונטי למה) והוחלט לגרור אותו מפרדס חנה לגבעת עדה לטיפול ארוך טווח בחנייה בבית.
ביטוח גרירה לא היה, אז הוחלט לגרור את הרכב דרך השדות, טנדר מיצובישי גורר, מוט גרירה מחובר עם שקל קטן לאוזן "הגרירה", זה לפני עידן המתברגים, סתם חתיכת פח שהייתה תלויה בתחתית חזית הרכב.
למי שמכיר, יש ליד המאגר של כפר גליקסון מעבר גשר אירי, אז ביציאה ממנו נתלשה כל המסגרת הקדמית של הגריל,הקורה נתלשה לגמרי בצד בו התחברנו (יש רק אוזן אחת למיטב זכרוני) והיא נשארה להיות מחוברת בצידו השני.
כלומר, חזית הרכב, הפכה להיות המשך של דופן שמאל של הרכב.
"מסקנות"
אוזן הגרירה של הפגו חזקה, אבל הקורה לא.
[emoji41]
מצטער, תמונות אין לי.
אציין שחיבור הקורה עם ברגי אסכורית החזיקו עוד כמה שנים [emoji23]
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
קצת פרטים על הצהוב הזה
https://youtu.be/W1LmP25f4aE
האוטו של הבחור די נראה כמו הבאבא רופ שלו.
אבל, יאמר לזכותו שלמרות שהוא ג'אנקר, וחאפר, יש לו כנראה כשרון להבין איך דברים אמורים לעבוד, ולפי העדויות שלו, זה גם עובד.
הסתכלתי על קצת סרטונים שלו,
הבנאדם, על אף נחמדותו הרבה, הוא חאפר בח' רבתי.
התחיל כאן דיונצ'יק מעניין בנושא של בטיחות ואלמנט קשיח כמו שרשרת.
קראתי לא מזמן ב80% העמקה והשאר רפרוף תקן בטיחות על היגוי ובלימה ברכבים. גם מסורתיים וגם by wire.
אחכ הדברים שתפסו את עיני זה שניתן במקומות שבהם מתפקדים אלמנטים מוצקים, במקום לדאוג ליתירות מספרית (כמו שעושים למשל במקום שבו יש מחשב ששולט, דואגים לשניים או שלושה מחשבים עם לוגיקת החלטה ביניהם) , לדאוג לכך שהמאמצים על החומר לא יתקרבו לנקודה הפלסטית שלו, וזה מספיק.
מעניין אם זה תופס גם לדיון שלנו כאן.
חאפר חאפר אבל בנה את הרכב מלמטה משאריות ומספיק חזק (לפי הסרטונים שהוא כן העלה לפחות).
אהבתי.
שתי שאלות לגבי הגישה הזו -
1- יש לנו "רכבת" של רכיבים - מהחיבור לשילדה, הוו על הרכב, הוו בקצה השרשרת, השרשרת......הצד השני...) איך יודעים (אפילו תאורטית) את הערכים \ חוזקים?
2 - מה קורה עם אחד הרכיבים עבר תראומה (החל ממכה \ נפילה של שרשרת ועד הפעלת כוח חריג בחילוץ קודם), מה היכולת שלנו לזהות כשל כזה?
ובכלל, והדיון הזה התקיים גם בשאלת השאקלים (סופט לעומת קשיח), בגלל החוסר מקצועיות ובגלל חוסר היכולת שלנו לבצע בדיקות אמיתיות, אני חושב שצריך להמנע מציודי מתכת (שאקלים, שרשראות, כבל מתכת) "ולהסתפק" בסינטטי קל.
בסופו של יום, אני חושב שזה הרבה יותר פשוט-
1- חוץ ממקרים חריגים, קריעה של אמצעי גרירה, זה לא נעים אבל זה לא אסון בטיחותי (ואם יש אלמנט בטיחותי, אז בוודאי שצריך להקפיד ולאבטח).
2- רוב הרכבים שלנו שוקלים פחות מ 4 טון, ורוב אמצעי הגרירה הם למעלה מ 9 טון (ויש של 15T ויותר).
אני לא יודע איך לחשב את הכח גרירה של רכב 4 טון (בתנאי שטח), אבל כל עוד לא מתעסקים עם רצועות קינטיות, לדעתי, רובנו נמצאים עמוק בתוך תחום הבטחון.
אני ממש לא זוכר מקרה של קריעה של אמצעי גרירה סביר בנסיבות של טיולי 4X4 (במצב סביר. מי שמביא בלאי, שום חישוב לא יעזור).
אין דרך לדעת בוודאות, לכן כשיצאנו מראש לחילוץ ממרחק גדול, דאגתי להביא הרבה שמיכות ומגבות גדולות שיהוו מפרש וריכוך לכל ברזל עם פוטנציאל להפוך לאבן קלע. בשגרה יש תמיד את השמיכה של הכלבלב בצ׳רוקי.
ברצועות/כבלים סינטטיים (ושאקלים רכים שעשויים מאותו חומר) אפשר לראות ולהרגיש בלאי, אבל גם זה לא באמת מבטיח באופן מוחלט.
Better safe than sorry.