"אובר היא זו שגרמה למותה של הולכת הרגל"https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5324295,00.html
Printable View
"אובר היא זו שגרמה למותה של הולכת הרגל"https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5324295,00.html
השבוע נסעתי מנתניה עד חיפה לסרוגין לפני ליד ואחרי אדם בהיונדאי שלא נגע בהגה.
היה עם ידיים משולבות. לא ידעתי להחליט אם זה מעצבן אותי או מה .. אבל הייתי נורא דרוך כל הדרך. יותר מהרגיל.
כנראה מאד טיפש .. אבל אולי לא ... לא יודע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חברים
הסיפור של קריאת עיתון/עלעול במסמכים/גילוח או כל םטנט אחר הוא לא משהו חדש רלבנטי למכוניות האוטונומיות או חצי אוטונומיות.
זה כבר 40 שנים שאני מכיר את זה קורה בכבישים. בעיקר בבקרים.
כן.
מוכר. אבל לא ב 110 למרחק 40 קילומטר. בלי לגעת בהגה.
תראה את הצד החיובי אם הנהג ממילא קורא עיתון אז עדיף כבר שהרכב יהיה אוטונומי.
Sent from my F5121 using Tapatalk
אני עובר אותם כל כך מהר שבחיים לא שמתי לב מה הם עושים באוטו שלהם בפנים
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
יש גאגט כזה ששמים על ההגה במקום ידיים
Sent from my F5121 using Tapatalk
אני לא ראיתי מתחת לקו החלון. יכול להיות שהיה או לא היה משהו שם. אני הייתי עסוק בלראות אם האוטו ידליק אור ברקס או יתקן מסלול לבד. ומודה שאני הייתי די מרוכז באוטו ולא בכביש.
צחוק בצד, אני חייב לומר משהו על הנושא. אולי מישהו יקח מזה משהו.
עברתי כ105000 ק"מ על איוניק עם מערכת כזו, כשהמערכת במצבי צבירה שונים.
מצד אחד, מה שקורה זה שהמערכת בסוג של ביופידבק, נוהגת במקומך, מסיטה את ההגה מצד לצד, וגורמת למוח להבין שהפקודות שלו לידיים שעל ההגה מיותרות. בשלב הזה אתה עובר לנהיגה בקצות האצבעות, וברגע שהמערכת לא מזהה מומנטים מהידיים של מעל ל3 נ"מ, היא צועקת על הנהג ומתבטלת.
אז התוצאה היא שהנהגים, הרבה מהם, מקבלים התראות תכופות. מעצבן.
מאידך, המערכת הזו ממש לא מתוכננת להיגוי עצמי. זה מסוכן ממש להסתמך על זה. כשהיא לא מזהה קו, או כשהרכב יורד מ60 קמ"ש, או כשהמומנט הנדרש להיגוי של הרכב גדול, פעולת המערכת מתבטלת ללא התרעה, ואם לא תהיה עם ידיים על ההגה אתה תמצא את עצמך מחוץ לנתיב.
אז בקיצור, עם או בלי טריק, עם או בלי פריצה, אל תעשו את זה.
זה יותר מעצבן.
כשהמערכת מחליטה בשבילך באמצע עקומה שהרדיוס שבחרת לא מתאים לה היא מתקנת באמצע העקומה בכביש, לעיתים החוצה מקו הפנייה.
זה כבר מסוכן.
מעולם לא נהגתי ( או נסעתי ) ברכב עם איזו שהיא רמת עצמאות. אפילו לא חניה אוטומטית או בלימה אוטומטית.
אין לי מושג איך זה מרגיש אבל זה מפחיד אותי מאד.
בלי להיכנס לדיון ארוך, או לפרטים ולגורמים, השורה התחתונה ברורה: מאז שנכנסו הרכבים האלה מפטרים במוסכים פחחים. המון. לפני חצי שנה מנהלי מוסכים דיברו איתי על צמצום של 25 אחוז במצבת הפחחים. זה כשהיה ליונדאי בישראל דגם אחד עם בלימה אוטונומית והיום יש ארבעה.
אם מישהו רוצה להיבהל או לחשוש מהסיכון, הוא צריך לטפל בזה במישור הנפשי. לא הטכני.
זה סוביקטיבי.
אני נדרשתי עכשיו להחזיר את האיוניק ולבחור בין איי30 לאיוניק.
למרות שהאיי30 נותן לי יתרונות משמעותיים בגודל תא מטען, בוו גרירה ובגגון שמתחבר יפה לפסי אורך, ויתרתי על כולם כי אין בו את ההיגוי האקטיבי.
בחרתי שוב באיוניק.
ומדוע באיוניק אין אישור לוו גרירה ובנירו הכמעט זהה יש אישור?
עניין טכני או שיווקי נטו?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
כתבתי את ההשערה שלי היכנשהו על דפים אלה. זה לא היית אתה ששאלת? (:
עריכה: מצאתי את המקום.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...517#post781517