-
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
דורון. תול קורה.
אני נשוי עם עולה חדשה. 5.5 שנים בארץ.
זה קשה ברמות שלא קל לדמיין. לי מין הסתם. לה ולשאר המשפחה פי מליון.
לא אוהב את ההכרזות הגורפות.
גם אשתי חולמת על לעבור לאירופה. [emoji2372] ישראל מדינה קשה מאד לאנשים כמו דרור או גיא. קשה פי מליון למי שנולד בתרבות רגועה.
יש פה דברים שאני לא יכול להסביר. ויש דברים שלמרות המון הסברים .. אין סיכוי שהיא תבין מאיפה זה בא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דורון. תול קורה.
אני נשוי עם עולה חדשה. 5.5 שנים בארץ.
זה קשה ברמות שלא קל לדמיין. לי מין הסתם. לה ולשאר המשפחה פי מליון.
לא אוהב את ההכרזות הגורפות.
גם אשתי חולמת על לעבור לאירופה. [emoji2372] ישראל מדינה קשה מאד לאנשים כמו דרור או גיא. קשה פי מליון למי שנולד בתרבות רגועה.
יש פה דברים שאני לא יכול להסביר. ויש דברים שלמרות המון הסברים .. אין סיכוי שהיא תבין מאיפה זה בא.
גיא...אני כל יום נתקל בחבר'ה מרוסיה שהם הרבה, אבל הרבה יותר ישראלים ממני. זה באמת תלוי באופי ובגישה.
בד"כ זה החברה היותר עממים שרואים את עצמם שווים בין שווים, ופחות מאלו שאוהבים לראות את עצמם בלבל תרבותי גבוה יותר, (שזה אולי בסדר, ואולי אפילו גם קצת מוצדק, אבל כל עוד הם יודעים לשים את זה בפרופורציה, זה מסתדר יותר טוב להם).
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
גיא,
אני נשוי לאוקראינית כבר כמעט 24 שנים.
בזכותה גיליתי צדדים בישראל שלא ידעתי שקיימים.
למשל כשהיא שאלה אותי מה זה שיעקצה או עוד כל מיני גילויים של גזענות ושנאת זרים שאילמלא הייתי חווה אותם יחד איתה הייתי מסרב להאמין שזו ארצי וכלה במשרד הפנים שאין לי מילים לתאר את תיעובי אליו.
מצד שני אישתי אוהבת את ישראל מאוד והיא לא (וגם אני) נסכים לעזוב לעולם.
לראות אותה היום מדקלמת הגששים/מציצים / מבצע סבתא וכו׳ גורם לי עונג גדול על ההתאקלמות שלה בארץ ובסך הכול שנינו מודים למדינה על החיים הנוחים בישראל המורחבת
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
אני חושב שאחת הבעיות בישראל היא לא שהפולקלור נחות לעומת תרבויות אחרות, אלא זה שהוא לא מגוון מספיק.
לדוגמה, באנגליה סטנד-אפ קומדי זה תחום מאד פופולרי. יש בו קומיקאים שפונים למעמד הפועלים, כאלה שקצת יותר מתוחכמים עם סאטירה ומשחקי מילים, כאלה שמתמקדים בספורט ואלו שמתמחים בפוליטיקה... זה במדינה של שישים מיליון, בארה"ב יש אפילו יותר מבחר, אז כל אחד יכול למצוא את הנישה שלו.
עכשיו בוא ננסה להיזכר, בעשרים שנה האחרונות, מתי שמענו בארץ סטנד-אפ שלא בענייני סקס, סטיגמות עדתיות/גאוגרפיות או ביבי? מתי עלה לבמה מישהו שגרם לנו לחשוב פעמיים על מה שנאמר ולהבין את הסאב-טקסט במקום לספר איזו בדיחה שטחית? אני לא זוכר דברים כאלה מאז 'שידורי המהפכה' בערך, ואפילו האנשים שעשו הומור אינטליגנטי אז (אורנה בנאי, אסי וגורי) ירדו מזה עקב חוסר ביקוש.
כנ"ל לגבי מוזיקה. בסדר, אני מבין שאי אפשר היה להמשיך עד אינסוף עם עוזי חיטמן ושאתניקס וטיפקס לא באמת היו 'מוזיקה מזרחית', אבל למה בשנים האחרונות הכל נשמע כמו פאקינג חפלה? באיזשהו שלב ישראל שברה לכיוון ההפוך מהאשכנזי הפטרנליסט ומאז לא מצאה את דרכה חזרה לאמצע. אני לא בקיצוניות של יהורם גאון וכו' ולא טוען שליאור נרקיס או שלומי סרנגה זה פויה, אבל מתי הוחלט שהם ופאר טסי (שם גנרי) זה כל מה שצריך להיות היום ברדיו ושאין יותר מקום לשירים עם מלודיה רגועה בשביל אנשים ש'לעשות שמח' זה לא בדיוק הסטייל שלהם?
לגבי התלישות שלי (דורון) - יש מצב, אבל אני מביט למשל על אחותי שגדלה איתי באותה משפחה וטוענת שישראל זה הבית שלה... ההתנהגות שלה לא בדיוק תומכת בטענה. היא נשואה לרוסי (הייטקיסט יוצא חיל האוויר כמוני), כל החברים והחברות שלה רוסים, ורוב הילדים שלהם דוברים את שתי השפות למרות שרק חלקם היו בגנים רוסיים לפני שהשתלבו במערכת החינוך הממלכתית.
מאיפה שהגענו (אודסה, אוקראינה כיום) לא היו הרבה מעמדות או פערים חברתיים, אפשר לומר שהוריי היו 'מעמד הביניים' - אנשים עם השכלה גבוהה שעבדו כמהנדסים מהמניין במפעל מהמניין, אז זה לא שדיקלמנו שירה צרפתית בערבים וערכנו שיחות סלון עם השכנים... אבל עדיין, איכשהו בארץ אחותי שהגיעה בגיל 12 ושירתה בצבא והכל לא הצליחה להתחבר עם ישראלים בני גילה מעבר לעבודה. גם היום בגיל 42 יש בחייה הפרדה ברורה בין חברים לקולגות, וזה נובע בעיקר ממה ששתי הקבוצות עושות ומדברות עליו בזמנן הפרטי. אין לנו כ"כ ממשקים איתם לא משנה כמה ננסה. וכמו שנכתב לעיל, אכן ה'עממיים' יותר השתלבו בקלות והצליחו לצחוק מאותן בדיחות ולשמוע את אותה מוזיקה ולדבר באותה עברית קלוקלת. אנחנו לא - יצאנו שמוקים מתנשאים כאלה. אני מקווה שלאחייניות שלי כבר לא תהיה בעיה כזאת והן ירגישו שייכות יותר.
לבסוף, לגבי אנטישמיות - כבר שלושים שנה מפחידים אותי עם הסיפורים האלה, ובינתיים זה לא פגע באיכות החיים שלי בשום מקום מלבד ברה"מ שעזבנו כשהייתי בן חמש. לעומת זאת שמעתי שאני רוסי מסריח (+ בדיחות על אלכוהול, זנות וטרנינג של אדידס) כ"כ הרבה פעמים שכבר איבדתי את הספירה. אז מה? נכון, רוסים באמת אוהבים ללבוש טרנינג וגם לאלו מאיתנו שלא בקטע תמיד יש לפחות זוג אחד של מכנסי הסוואה בארון ליום סגריר. וכן, ליהודים יש קטע עם כסף, זה בגנים. מדברים עליי לא יפה? שידברו... כל עוד לא מונעים ממני ללמוד באוניברסיטה, לקנות בחנות או לעבוד בבית עסק על הרקע הזה - לא כואב לי. במיוחד במקרה של קטלוניה, שבה יש תקרת זכוכית מאד נמוכה למי ששניו הוריו אינם קטלונים אפילו אם הוא נולד פה ודובר את השפה בשלמותה. גזענות/שבטיות היא תופעה חברתית אוניברסלית (גם בישראל) וכשהיא מופנית כלפי יהודים זה לא הופך אותה למיוחדת או שווה התייחסות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דורון. תול קורה.
לא אמרתי שזה קל.
שני ההורים שלי עולים חדשים מתפוצות שונות לחלוטין.
שניהם עלו לבד ללא משפחה תומכת.
אז הקורה אף פעם לא הייתה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
אני חושב שאחת הבעיות בישראל היא לא שהפולקלור נחות לעומת תרבויות אחרות, אלא זה שהוא לא מגוון מספיק.
......
מאיפה שהגענו (אודסה, אוקראינה כיום) ..... אנחנו לא - יצאנו שמוקים מתנשאים כאלה. אני מקווה שלאחייניות שלי כבר לא תהיה בעיה כזאת והן ירגישו שייכות יותר.
יש מעט הבדל בין אליטיסט ובין מתנשא.
אליטיסט היא הכרה בערך העצמי, ללא (בהכרח) ניכור ותחושה של הסביבה.
מתנשא - מתן תחושה לסביבה שאתה יותר טוב, יכול יותר, שווה יותר, איכותי יותר.
בדברים שאתה עצמך כתבת, אתה (ואחותך וחבר מכריה) יצאת מתנשא.
אל תתפלא שאינך מוצא את מקומך, גם לא במקומות אחרים.
צריך להבין שעם מורכב מהרבה פרטים, לא בהכרח כולם כמוך, והדמוקרטיה היא שלטון הרוב (רק צריך להקפיד - מבלי פגיעה בזכויות המיעוט) ונראה שאצלך ההבנה הזו קצת חסרה.
-
מה דמוקרטיה קשורה לזה? לא זכור לי שנערכו בחירות או משאל עם על סוג המוזיקה שהולכים להשמיע ברדיו או סוג הבידור שהולכים להראות בטלוויזיה. המצב דורדר בהדרגה ע"י יד מכוונת והציבור פשוט זרם עם זה, כנראה משום שהיו לו דאגות גדולות יותר ולא היה כח להילחם. וזה לא התחום היחידי בו השיטה הזאת עבדה וממשיכה לעבוד שם.
הגישה של הכל או כלום, אתה איתנו או נגדנו, מאד חורה לי. זה אלמנט אלים של החברה הישראלית שמעולם לא הצלחתי להבין. למה כ"כ קשה לקבל זרמים שונים וצריך ליישר את כולם? ואיך במדינה שבנויה על הגירה ופתוחה לקהילה הגאה עדיין יש משטרת מחשבות?
אני בחרתי לחיות במקומות שבהם לא צריך רוב בכל תחום בחיים אלא יש מספיק מבחר לכולם, ולא צריך לבטל מגזרים שלמים באוכלוסיה כדי שאחרים ירגישו טוב עם עצמם. אני מוכן להצניע את השייכות הדתית/עדתית שמעולם לא הייתה לי ממילא תמורת זה שלא תרחף מעל ראשי עננה קבועה של פוליטיקה, איום קיומי (אמיתי או פסיכולוגי), יוקר מחיה מוגזם או צורך להצטדק מול אנשים אחרים עם רגשי נחיתות.
זה לדעתי גם ההבדל המרכזי בין המהגרים שנשארים בחו"ל עשרים-שלושים שנה לבין אלו שרואים בזה הרפתקה וחוזרים לארץ אחרי תקופה קצרה. מי שהגדרתו העצמית כיהודי/ישראלי עומדת במרכז חייו כנראה ימשיך להיות זר בכל מקום אחר, ומי שפשוט רוצה להיות בן אדם ולחיות בשקט עם בני אדם אחרים עשוי למצוא אלטרנטיבות נוחות יותר בניכר.
-
אתה צודק מאוד.
עושר תרבותי הוא דבר שיש לשאוף אליו. משום מה בהרבה מקומות בישראל שואפים להיפך - להשטחה תרבותית. להעלים ולהחביא כל מה שלא במיינסטרים הרצוי. בהרבה מקומות - וזו גם הרוח הכללית.
זה התחיל בשיכנוז של התרבות המזרחית, עד הקצנה חמורה שבה הלבישו את כהני הדת האתיופים בתחפושת של רבנים מזרח אירופאיים. וזה ממשיך עכשיו בגל הפוך שבו כל מה שאירופאי נחשב לא רצוי.
חייתי כמה שנים בחיפה - עיר מדהימה מבחינת רב תרבותיות. עיר מהגרים וגם עיר ערבית. והכל בסדר - יש מבחר מהכל רק תבחר. יש מספיק לכולם למה לבטל את זה כדי לקדם את זה?
ואני חי בתל אביב כבר כמה שנים. אותו דבר. יש מהכל והכל לגיטימי. רב תרבותיות ופלורליזם אמיתי. זה נהדר. ולכל אחד יש את המקום שלו.
ואז אתה מדבר עם אנשים מהפריפריה והם ממש פוחדים מכל מיני 'תופעות' שיש ב'בועה' או במדינת תל אביב' ומבין שהם בסך הכל פוחדים ממש - מהשונה מהם, מהשונה מהמיינסטרים. כי באמת מחוץ ל'בועה התל אביבית' ומחוץ לחיפה, כולם צריכים להיות אותו דבר. מה שלא מתיישר - לא יתקיים.
אני מבין אותך לגמרי בהקשר הזה, אבל רק מציין שמנתניה דברים לא נראים כמו שהם נראים, נגיד, מיפו.
אסף.
-
חכה מה שמחכה לנו במימונה.
אם יכולנו להימלט מאולולו הזה אז בזכות הקורונה הם דוחפים לנו אותו השנה בכח הביתה. שיהיה שמח.
ואני כמיזנטרופ ושונא מוזיקה מזרחים מזועזע.
אני מכין להם קונטרה עם רמקולים שישמיעו קונצרת של מקהלת הצבא האדום
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מבין אותך לגמרי בהקשר הזה, אבל רק מציין שמנתניה דברים לא נראים כמו שהם נראים, נגיד, מיפו.
לא הכרתי את מה שאתה מספר, תודה. תל-אביב קצת אינטנסיבית מדי בשבילי, אבל אם אחזור לעוד תקופה בישראל - חיפה נשמעת כמו מקום טוב לכוון אליו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם יכולנו להימלט מאולולו הזה אז בזכות הקורונה הם דוחפים לנו אותו השנה בכח הביתה. שיהיה שמח.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עדיף ואגנר.
*We use Wagner. It scares the shit out of the slopes. My boys love it!
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
למה ללכת לקיצוניות? תמיד אפשר ללכת על משהוא ישראלי אותנטי: הגבעתרון בשרשרת שירי הצבא האדום :)
מזדהה לגמרי עם דבריו של Derish
אומנם המשפחה שלי כבר כאן מאז העליה השלישית-רביעית, בטח לא יכול להזדהות כעולה חדש אבל מרגיש מאוד דומה למה שהוא מתאר.
- לרדיו כבר אי אפשר להקשיב בארץ הרבה שנים, ואני ממש צריך להתנצל שאני לא סובל מזרחית, כשאני אומר את זה בעדינות אני מייד מתוייק כגזען אשכנזי ומתנשא.
- הדוגמה של סטנדאפ מדוייקת - מצטער, לא מדבר אלי, נמאס מאותו חומר כבר 20 שנה.
- בטלויזיה המקומית אין מה לראות - הכל ראליטי רדוד עם אותו טאפ-כאסט של אנשים.
- החיים שלי מנוהלים ע"י כוהני דת פרימיטיבים ועושי דברם, ברגע שאעיז להגיד שלא בא לי על סניף של מיסיונרים יהודים ליידי, שישטפו לילדים שלי את השכל - אני מייד הופך אנטישמי, שונא דתיים, ...
- והכי גרוע, אני שמאלני, מה שהופך אותי אוטומטי ליפה נפש, בוגד, תעבור לברלין. וזה לא ע"י אנשים פה ושם, זה מפומפם מגבוה.
בקיצור אם אתה לא שומע מזרחית, אוהב את שחר חסון או אדיר מילר, חובב הכוכב הבא ושף משהוא, מסורתי+, וימני - אתה לא משלנו!
ממש לא נעים להיות בארץ למי שלא עונה על כל הרובליקות האלו,
באמת שנמעס לי להתנצל על הדברים האלו במדינה שלי, שהסבים שלי בנו, שההורים הלכו לישב שוב את השממה, שביליתי בה חודש+ כל שנה במילואים במקומות הכי גרועים, שאני משלם 50% ויותר מהמשכורת שלי, ואיך שהוא אני עדיין האוטסיידר פה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
גיא,
אני נשוי לאוקראינית כבר כמעט 24 שנים.
בזכותה גיליתי צדדים בישראל שלא ידעתי שקיימים.
למשל כשהיא שאלה אותי מה זה שיעקצה או עוד כל מיני גילויים של גזענות ושנאת זרים שאילמלא הייתי חווה אותם יחד איתה הייתי מסרב להאמין שזו ארצי וכלה במשרד הפנים שאין לי מילים לתאר את תיעובי אליו.
מצד שני אישתי אוהבת את ישראל מאוד והיא לא (וגם אני) נסכים לעזוב לעולם.
לראות אותה היום מדקלמת הגששים/מציצים / מבצע סבתא וכו׳ גורם לי עונג גדול על ההתאקלמות שלה בארץ ובסך הכול שנינו מודים למדינה על החיים הנוחים בישראל המורחבת
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני לא חושב שאשתי היא ממעגל חברתי גבוה .. היא אשה רגילה לגמרי, גמרה אוניברסיטה כמו כל אחד אחר.
אבל לי אישית, כישראלי צבר .. לבנון / צבא / וכו' ... נפתחו העיניים וגדל העולם ממש הרבה מאז שהכרתי אותה.
ישראל מאד קטנה, לא רק בכמות האנשים והגודל הפיסי .. בעיקר בנקודת המבט המאדדדדד צרה שיש לנו פה.
רק כשרואים דברים מנקודה אחרת אפשר להבין כמה קטנים אנחנו פה.
אני חושב שכל מי שחי עם אדם לא ישראלי או שחי קצת בחוץ יראה את זה.
כיום אני רואה את זה גם בהתנהגות של הישראלים הכי "גדולים" .. למשל עיין ערך הקטע שביבי נדחף לשורה הראשונה מול המצלמות פעם .. זה היה ממש צעקה.
דורון, אחלה.
אז אתה אמור להבין אותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
למה ללכת לקיצוניות? תמיד אפשר ללכת על משהוא ישראלי אותנטי: הגבעתרון בשרשרת שירי הצבא האדום :)
אומנם המשפחה שלי כבר כאן מאז העליה השלישית-רביעית, בטח לא יכול להזדהות כעולה חדש אבל מרגיש מאוד דומה למה שהוא מתאר.
- לרדיו כבר אי אפשר להקשיב בארץ הרבה שנים, ואני ממש צריך להתנצל שאני לא סובל מזרחית, כשאני אומר את זה בעדינות אני מייד מתוייק כגזען אשכנזי ומתנשא.
- החיים שלי מנוהלים ע"י כוהני דת פרימיטיבים ועושי דברם, ברגע שאעיז להגיד שלא בא לי על סניף של מיסיונרים יהודים ליידי, שישטפו לילדים שלי את השכל - אני מייד הופך אנטישמי, שונא דתיים, ...
- והכי גרוע, אני שמאלני, מה שהופך אותי אוטומטי ליפה נפש, בוגד, תעבור לברלין. וזה לא ע"י אנשים פה ושם, זה מפומפם מגבוה.
בקיצור אם אתה לא שומע מזרחית, אוהב את שחר חסון או אדיר מילר, חובב הכוכב הבא ושף משהוא, מסורתי+, וימני - אתה לא משלנו!
באמת שנמעס לי להתנצל על הדברים האלו במדינה שלי, שהסבים שלי בנו, שההורים הלכו לישב שוב את השממה, שביליתי בה חודש+ כל שנה במילואים במקומות הכי גרועים, שאני משלם 50% ויותר מהמשכורת שלי, ואיך שהוא אני עדיין האוטסיידר פה.
תנוח דעתך, אני נולדתי פה, אמא שלי נולדה פה, אבא שלי הגיע לפה כתינוק אחרי אושויץ. וגם אני לא סובל את המוזיקה המזרחית, את מה שמשדרים בטלויזיה וברדיו .. לא הייתי במופע סטנד-אפ כבר עשרות שנים וגם האחד שכן ראיתי היה מפגר בעיני וממש לא מצחיק.
גם אני outsider ( ועוד נוהג בדאסטר ... )
וגם אני מאלו שלא מזמינים אותם למסיבות .. זה בסדר.
החיים שלי טובים ( עד כמה שאפשר )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
בטלויזיה המקומית אין מה לראות - הכל ראליטי רדוד עם אותו טאפ-כאסט של. אנשים.
לחלק מבאי הפורום יש זיכרון קצר/סלקטיבי.( גילוי נאות : אבא ז"ל היה ממקימי ערוץ 1 ב - 1968 ויש לי אח שעובד ב - 11. )
כשהוקמו הערוצים המסחריים והיה ברור שיצטרכו לממן את עצמם - ע"י פרסומות , לא היה ברור לכם שכדי למכור פרסומות צריך רייטיניג גבוה , ולזה צריך תוכניות עם המכנה המשותף הרחב ביותר , לפעמים גם נמוך. כמי שהכיר את רשות השידור חלקית גם מבפנים , אני יודע שחלקה היה מסואב/מושחת , אבל הוא לא היה מחויב לרייטיניג. כשחלקו/רובו של עם ישראל עלז בזמנו על ביטול אגרת הטלוויזיה , הוא לא שיער/רצה לשער מה יקבל במקום.
ד"א , בת"ז מופיע אצלי : הירשפלד. השם שאינו מופיע הוא : מזרחי , ( ס'ט ). זה אולי מסביר מדוע מגיל 15 ( ועדיין היום ) נהניתי מלהקת העוד , ג'ו עמר במקביל למלבסקי ורוזנבלט. מסכים שהזמר המזרחי היום לבטח במילות השיר מבייש את זה שקדם לו בשנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
אולי מסביר מדוע מגיל 15 ( ועדיין היום ) נהניתי מלהקת העוד , ג'ו עמר במקביל למלבסקי ורוזנבלט. מסכים שהזמר המזרחי היום לבטח במילות השיר מבייש את זה שקדם לו בשנים.
בול
היום זה לא מוזיקה מזרחית זה גיבוב של רעש
לדעתי מאז שזוהר ארגוב החזיר ציוד המצב רק מתדרדר
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
בול
איך יכול להתדרדר אם היה בנקודת השפל ?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
בול
גם אותו לא אהבתי,
אני לא סובל גם היפ-הופ, טכנו ואפילו לא מת על הרעש שהאבורג'ינים קוראים לו מוסיקה.
הבעייה עם המוסיקה בארץ היא שברוב תחנות הרדיו, 50% ויותר זה סוג מאוד מסויים וזהו, וזו הכפייה שמפריעה לי, בשום מקום אחר בעולם, לפחות מה שאני מכיר, אין כזו הגמוניה כמעט מוחלטת של מוסיקה מסוג אחד בלבד. יש תחנות רק של קאונטרי למשל בארה"ב אבל התחנה ליד משדרת משהוא אחר.
פה כל הכאילו מיין סטרים - מנגן מבחר קטן מאוד, וכל הרהור כפירה בזה הופך ישר להתקפה ולהאשמה בגזענות והתנשאות.
כנ"ל ראליטי למשל, יש את החרא הזה בכל מקום בעולם, אבל בארץ בכל הערוצים המקומיים למעט 11 זה מה יש 70-80% מהזמן, אין משהוא אחר, ואפילו בתוכניות עצמן, המשתתפים בכולם הם כמעט זהים, מה שהרבה פחות בראליטי אמריקאי למשל.
האחידות, שהיא גם המכנה המשותף (אלק, הוא ממש לא משותף) הנמוך ביותר שאפשר למצוא - זה משהוא שדי מייחד את המדינה הזאת וזה די מדהים, כי כמו שכבר כתבו, יש פה אוכלוסיה שהגיעה מכל מקום כמעט בעולם, מכל תרבות וכו'. ואנחנו פה כולם נגררים לדברים מאוד ספציפים,.
עזבו שלא מקבלים עליות חדשות (רק לשם הדיון - כן) לא מקבלים פה אוכלוסיות שלמות שחיות פה כבר סביב המאה שנים.
-
מה זה רדיו?
זה עוד משדר? מצעד הפזמונים וכאלה?
בשביל מה אלוהים המציא את ספוטיפי ודומיהם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
מה זה רדיו?
+1
נתקעתם בעשור הקודם
-
לגמרי. אתם עדיין נותנים לאחרים לקבוע את התכנים שתשמעו? מוזר. מאוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
אתה לא לבד.
-
הזכרתם לי את קשיי הקליטה שלי ממה שאני זוכר - כשעלינו ארצה הייתי בן 4 בקושי. הילדים בגן קראו לי "רומני גנב" אז הכחשתי שאני מרומניה וטענתי שאני בכלל מלונדון.
אבל תוך שנה אפילו פחות הפנמתי שאני מספיק גדול וחזק כדי לכסח את הצורה למי שקרה לי רומני גנב (מאז ומתמיד הייתי גדול פיזית) והעניין הופסק...
דחיית הזר והשונה היא מטבעו של כל מין על פני כדור הארץ ועל אף שכביכול מותר האדם על הבהמה גם אצל בני האנוש זה קיים ברמה כזו או אחרת.
דבר אחרון זה מזכיר לי את המערכון הנצחי של לול עם אריק אנשטיין :
https://www.youtube.com/watch?v=tQPuOp2Lxb8
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
מה זה רדיו?
ששש..
הירשפלד עוד לא פענח לגמרי את העניין עם המגפי עור הגרמנים שלו, אז לגלות לו גם שיש ספוטיפיי??
ההלם יהיה גדול מידי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
מה זה רדיו?
בהתאם לדוקטרינה האמריקאית (שברנרד כ"כ אהב להגן עליה פה) - חובתנו המוסרית להמשיך להאזין לרדיו ע"מ לשמר את מקומות העבודה של עורכי הסאונד, קרייני החדשות ושאר צוות התחנה.
ובנימה רצינית יותר - גם באנגליה וגם בגרמניה יש ספוטיפיי, לצד עשרות תחנות אזוריות ולאומיות שכל אחת מהן מוצאת את המודל העסקי המתאים לה. זה שיש טכנולוגיה נוספת ברקע לא מצדיק את הזנחת התשתית הקיימת.
-
טוב, אז רדיו אינטרנטי.
נו באמת.
אין שום מניעה שתהיה בהודו ותקשיב לתחנת הרדיו האהובה עליך מאיזו שכונה בליוורפול.
-
יש ברדיו מגוון לא רע. אני שומע לא מעט שעות רדיו, ותמיד אפשר למצוא תחנה עם מוזיקה שהיא לא טראש.
נכון, מי שמחפש תחנות שמשדרות רק "שירים שהשזאם לא מזהה" (מי שלא מכיר את התכנית- בעיה שלו) יצטרך לחכות לימי רביעי בין ארבע לשש, כי מה לעשות, צריך גם שיהיו מאזינים כדי למכור פרסומות.
-
זה הפך להיות שירשור מירמור על מה? שאנחנו לא ארה"ב/אירופה או מקום אחר?
יש המון דברים רעים במדינה הזו. בחיי שלפעמים אני פשוט לא מצליח להבין כמה רוע וחוסר אכפתיות/אנושיות חסרה לאנשים פה.
אבל זה קיים בכל מקום.
בכל מקום יש אנשים רעים ואנשים טובים. בכל מדינה יש את היתרונות והחסרונות שלה.
אני לא זוכר על איזו ארץ סקנדינבית מדובר אבל יש שם תרבות אונס, אשכרה אונס. בכל שנה נאנסות שם נשים בכמות מטורפת, בלתי נתפסת. המשטרה חוקרת אחוז אחד מהתלונות ואולי פרומיל מזה מגיע למשפט.
אתם מתלוננים על זה שהרדיו לא משדר לטעמכם? אל תשמעו, מישהו מכריח אתכם? הרדיו כגוף עסקי משדר את מה שמכניס לו כסף וכנראה שמוסיקה מזרחית מביאה מאזינים.
רמות הגזענות פה מטורפות, אבל גם במקומות אחרים.
גזענות, רוע, חוסר תרבות...זה הכול קשור לאנשים ואנשים יש בכל מקום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
רמות הגזענות פה מטורפות, אבל גם במקומות אחרים.
גזענות, רוע, חוסר תרבות...זה הכול קשור לאנשים ואנשים יש בכל מקום.
הייתי סוגר עם המילים האלה של מיכה.
אבל מי אני
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
טוב, אז רדיו אינטרנטי.
נו באמת.
אין שום מניעה שתהיה בהודו ותקשיב לתחנת הרדיו האהובה עליך מאיזו שכונה בליוורפול.
ספוטימשהו, זה עובד על משהוא שנקרא אינטרנט? שמעתי אבל עוד לא נפגשנו, אומרים שיש בזה גם פורומים.
ברור שיש אופציות אחרות, אבל מה לעשות, מי פה באמת לא שומע בכלל רדיו?
עד כמה שזכור לי בנקרות למשל האינטרנט לא משהו, במילואים גם לא תמיד, וכו'
ואני בכלל בנסיעות ארוכות אוהב את השילוב של אקטואליה ומוזיקה. אז גם אני שומע ספוטיפיי ופה ושם רדיו מאוד ממוקד, כי זה מה שהשאירו פה.
לא נוח לכם עם רדיו, בואו נעבור למשהו ליד, קריוקי וסתם מוזיקה בווליום פסיכי, משלב לא רק את אותו ג'נר מוסיקלי, אלה גם רעש נוראי והפרעה לכל האיזור.
גם זה במיין סטרים במדינה, זה קיים גם בשכונות מצוקה וכו' בארהב למשל אבל פה זה בכל מקום, כולל בישובים הכי 'טובים' בארץ.
וברגע שאתה מעיר או מבקש קצת התחשבות, או מגיע כשוטר מתנדב, התגובה היא 'הורס מסיבות, חמוץ, גזען.. ' במקרה הטוב או קללות ואלימות במקרה הפחות.
זה אותו חלק מאותו הדבר שגורם לי לפחות, להרגיש זר במדינה שלי.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
נו באמת.
כן, באמת. יש אנשים שלא מסתדרים בקלות עם בלוטות' ועם ספוטיפיי, או גרים באזורים עם קליטת סלולר (ואינטרנט) חלשה, או סתם מעדיפים לשמוע מישהו מדבר בעברית ולא יודעים איך להוריד פודקאסט. והם עדיין חלק גדול מספיק מהאוכלוסיה כדי שיגיע להם שירות איכותי ולא שאריות.
אין לי אישית בעיה שיסגרו את כל תחנות הרדיו מחר (יחד עם כל סוכני הנסיעות ושאר מקצועות 'של פעם'), אבל אם כבר משאירים אותן פתוחות - מן הראוי שנראה (או נשמע) מגוון כלשהו ולא את אותו דבר בכל הערוצים.
דיון נפרד זה הזלזול של רוב המדיה הישראלית בקורא/צופה/שומע/מבקר באתר - עם כמות פרסומות לא פרופורציונלית ובאיכות ירודה, באנרים שקופצים באמצע העמוד ושאר רעות חולות, אבל זה מתקשר למה שכתבתי קודם על 'גרסת פיתוח מוקדמת' וזה ש'פשוט לא אכפת'. נראה שאף אחד במקומות האלה לא שואף לעשות שום דבר באופן מקצועי, אז התוצאה בהתאם.
וחוץ מזה, לא צריך להתעכב יותר מדי על הקטע של הרדיו, יש מספיק דוגמאות אחרות בהן ישראל מתנהגת באופן תמוה לעומת מדינות אחרות - למשל, מדוע כל המכללות והאוניברסיטאות (שלא לדבר על בתי ספר) מבוצרות מאחורי חומה עם שומר בכניסה? איך זה שב-2020 נבנות שכונות שלמות (ולא זולות) ללא התחשבות בהולכי רגל - בלי טיפת צל או מקומות ישיבה, או מיקום נוח של חנויות ושירותים? ואיך זה שאפילו איפה שכבר ישרו קו עם שאר העולם המערבי (נגיד באוטובוסים העירוניים החדשים) התחזוקה כ"כ גרועה שאחרי שנה כל הציוד נראה כאילו עבר עליו עשור של שימוש אינטנסיבי?
זה לא קפריזות אישיות שלי, אלא דברים שמתחילים להציק בעין אחרי שמבלים תקופה ממושכת בחו"ל וחוזרים לביקור.