תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
אני לא הייתי שם .. אבל אני נוהג בדאסטר כבר כמה שנים .. ומטייל איתו לא מעט.
אני מקבל כאב בטן לראות את הסרטון הזה.
לא יודע כמה דני הוא תותח .. אבל זה לא המקום לכזה אוטו כניראה וזאת לא נהיגה . זאת השתוללות חסרת רסן. זה שהאוטו שרד ללא פגע .. או מזל או אוטו ממש חסון מכנית .. אבל זה לא נכון. בהמון רמות.
אני לא חושב שזה משהו חיובי.
מצטער.
ואני מאד אוהב את האוטו ומאמין בו.
יותר מזה, אני שואל את עצמי .. יואב מוכר ספרי טיולים ואנשים תופסים ממנו .. מורה, מדריך .. גורו .. נוסעים אחריו.
מחר יבוא מישהו לטפס את עשוש עם הדאסטר כי יואב הסביר שזה בדיוק האוטו הנכון .. ? .. אני יודע מה המוטו של האתר, בסדר .. נראה לי לא הכי נכון.
יואב קווה כמו כל גורם אחר באינטרנט נאבק בשיניים כדי שהתוכן שלו יצוף מעל כל השאר. ועובדה שהכתבה, והסרטון, זוכים להתייחסות. זה המצב.
גיא - מברוק על שלוש שנים ועל תיעוד החוויה עם רכב שטח שלפחות אז, לפני שלוש שנים, לא היה ברור מהו בדיוק.
היום די ברור -
קודם כל, אם מחלקים את כל הספקטרום של רכבי ה4X4 לכן/לא רכבי שטח, אז הדאסטר נופל ללא ספק בצד של "כן". אז אין לו הילוך כוח. בסדר. לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
שנית, הוא טופס ויתפוס גם כמשומש נישה חשובה בשוק הישראלי, שבעבר ישבו בה סוזוקי ויטרה וקאיה ספורטג' הוותיקות, והיום נשארה ריקה: רכב משפחתי שפוי וזול ליום-יום שאפשר לטייל איתו.
תודה :)
לכם על הבמה .. יודע שעזרתי לכמה לעשות החלטה .. לפה וגם לשם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יואב קווה כמו כל גורם אחר באינטרנט נאבק בשיניים כדי שהתוכן שלו יצוף מעל כל השאר. ועובדה שהכתבה, והסרטון, זוכים להתייחסות. זה המצב.
גילוי נאות: אני מדריך נהיגת שטח ב''אתר השטח הישראלי'' (4X4.co.il). מתעסקים המון גם עם ג'יפונים 4X4 כמו חלק מדגמי סובארו/סוזוקי/ג'יפ
כבר כמה חודשים שהסרטונים האלה רצים ברשת. אנשים שואלים שאלות בסגנון ''ראינו ש-XYZ עולה בעשוש/אברהם/מצלעות יו-ניים-איט. מה דעתך'' אז הנה דעתי ואני מצטער - אבל לא יכולתי להתאפק. ויסלח לי יואב ידידי.
אין שום רבותא ושום הילת גיבורים בניפוץ ג'יפונים במקומות שלא מיועדים להם.
לא מעט אנשים מתייחסים אלינו, מדריכי נהיגת השטח, כאל אורים ותומים. בולעים בשקיקה כל מילה שאמרנו או כתבנו. תחושת החצי-אלוהים הזו מאוד מלטפת לנו את האגו לפעמים. אבל אסור לנו לשכוח שמה שאנחנו אומרים וכותבים, יש מצב שאנשים הולכים ועושים אחר כך. לעתים בחוסר הבנה מוחלט. אבל הרי ''המדריך אמר שאפשר''... מאז שהתחלתי להדריך, לפני ארבע וחצי שנים (ואחרי כמעט 30 שנות ג'יפאות) התחלתי להתייחס המון למושג ''אחריות''. ממדריך מקצועי שאנשים נושאים אליו עיניים אני מצפה להפגין אחריות. ולכן אני לא מוכן לקחת ג'יפונים למעלה עשוש כי אני לא רוצה לעמוד אחר כך מול אנשים ולהסביר להם שהפגוש שנפל/המתלה שנשבר/הגיר שהתרסק ברכב חדש ויקר, זה על אחריותם. ועכשיו נהרס הטיול לכל הקבוצה כי צריך לגרור את פגר הג'יפון המנופץ לכביש הקרוב ולוודא שגרר נמצא בדרך. ומי שנגרם לו נזק כבר לא נהנה מהטיול. הוא ממורמר וכועס. ועוד לא דיברתי על חס וחלילה פגיעות בגוף.
מה לעשות וצריך להתאים את אופי המסלול ליכולות הרכב - ומעלה עשוש נמצא מעבר למעטפת היכולות הבטוחה של ג'יפונים.
יואב מזהיר במפורש וכדאי להקשיב לו - שבמעלה עשוש התהפכו בעבר כמה כלי רכב. קל מאוד לעשות שם טעות ולהיזרק הצידה לשפ''צ - ולהתגלגל עד למטה. אבל אני הייתי מצפה שמתחת לסרטון יהיה עוד דיסקליימר על רקע אדום שיזהיר במפורש את כל המתלהבים מפורסטר ודאסטר בעשוש או מטריוס במעלה יאיר ועוד כל מיני הרפתקאות נמהרות אחרות - שג'יפונים מקפצים בפול-גז במעלה מאתגר זה הימור שיכול להיות לו מחיר כבד - ברכוש וחס וחלילה גם בפגיעות בגוף.
ג'יפון זה לא ג'יפ. פורסטר ודאסטר זה לא לנדקרוזר. בסרטון של יואב רואים את זה - איך לנדקרוזר עולה בקלות בזחילה מלטפת ואיך ג'יפונים מנתרים שם כמו משוגעים וכולם בטוחים שהנהגים שלהם מה זה תותחים. ואני אומר לכם - הם לא תותחים. הם דפוקים בשכל. ולנדקרוזר הוא רכב שטח ופורסטר ודאסטר הם לא. הם פרייבטים עם הנעה כפולה ויכולת שבילים מסויימת שלא כוללת את מעלה עשוש ועוד מקומות בסגנון.
העובדה שדני או משה או יוסי הצליחו איכשהו לקפץ באלימות עם פורסטר או דאסטר או XV מעל למדרגות של עשוש או כל מעלה מיתולוגי אחר, ולסיים את זה ללא נזק נראה לעין ברמה המיידית (על הנזק המצטבר אני חותם לכם בשתי ידיים!) לא מעניקה חותמת כשרות של רכב שטח אמיתי ובוודאי לא פוטרת כל בעל ג'יפון מלשקול טוב טוב לפני שהוא עושה את השטות הנמהרת הזו.
ובכל זאת רבים מתעקשים והסרטון הוא הוכחה - אפשר לעלות עם חלק מהג'יפונים בעשוש. עובדה. זה מתחיל מלחץ חברתי ואז נופלת ההחלטה. קרניים קטנות צומחות מהמצח, מבט של רצח בעיניים, שתי הידיים אוחזות בחוזקה בהגה עד שפרקי האצבעות מלבינים. רגל ימין עד הפח, זעקות קרב אינדיאניות מהדהדות בזמן הניתורים באוויר והחבטות בסלעים.... גם זו שיטה. עובדה שאפשר. אבל בין אפשר לבין ''מומלץ'' או ''נכון'' או ''בטוח'' או ''אחראי'', המרחק גדול ורב.
לא צריך להיות מדריך או בעל נסיון רב בשטח כדי לצפות בסרטונים האלה שוב ושוב ולהבין שגם אם נדמה שהפריימים רצים קצת מהר מדי, ברור שלא נוהגים ככה בשטח. נקודה. יואב לא מלמד לנהוג ככה. אני לא מלמד לנהוג ככה. אף מדריך אצלנו לא מלמד לנהוג ככה. הגישה האלימה הזו של הכל-או-כלום/צל''ש-או-טר''ש/עובר-ברבאק-או-שובר-בדמעות הזו, שמה את הרכב לכמה שניות ארוכות מדי לא רק הרבה מעבר לגבולות המעטפת שלו אלא גם את הנהג הרבה-הרבה מחוץ לגבולות מעטפת השליטה שלו ברכב. המרחק בין זה לבין תקיעה/שבירה או אפילו היזרקות לשפ''צ שתסתיים באסון, הוא קטן מאוד. קטן מדי.
והאמת? אם אסתכל על כל זה דרך עיניו של נהג ג'יפון, אז די מיותר כל זה. בטח במקום כמו מעלה עשוש שנוסעים אליו רק לכבודו. לסמן V. להוכיח משהו. הוא לא נמצא על הדרך מאיפה שהוא לאן שהוא. אין לפניו או אחריו שום אטרקציה שמצדיקה את הסיכון. ואם כבר יורדים בג'יפון דרומה ממואה אני הייתי מעדיף להמליץ לנהגי ג'יפונים על מסלול נחל עשוש וקיר הצעקות שהוא הרבה יותר יפה ומתחבר אחר כך בהמשך לשביל הראשי שיורד דרומה מהמעלה עצמו לכיוון הפארן.
אני את שלי אמרתי ומה שאני רואה בסרטונים האלה זה חוסר אחריות. ואתם קחו את דבריי וקבלו אותם - או שלא, איך שאתם רוצים. אלה הג'יפונים שלכם ואתם אנשים מבוגרים שיודעים לנהל סיכונים. לפחות אני רוצה להאמין שאתם יודעים.
לשאלת הכותרת - דאסטר טוב, אפילו טוב+ לשטח.
בידיים מיומנות מפגין יכולות שהפתיעו גם אותי.
אני לא יודע אם יואב, קורא ו/או יגיב לטענות שהועלו, ולכן אשתדל להגיב מנקודת המבט שלי.
הסרט הנדון צולם במסגרת מסע סיכום של קורס "מוסמך שטח" המכשיר מדריכי טיולי גיפים.
כל מי שעלה את מעלה עשוש הוא נהג מיומן+ ששולט ברכבו היטב (טוב בהרבה מהממוצע).
מסכים לחלוטין עם הטענה של דרור כי בהוצאת קבוצה הטרוגנית לטיול, בה רמת הנהיגה משתנה מאוד בין המשתתפים, זה חוסר אחריות לקחת גיפונים למעלות דוגמאת עשוש.
אני גם לא חולק על הקביעה שמעלות מהסוג של עשוש הם מחוץ לאיזור המחייה הטבעי של הגיפונים ככלל ושל הדאסטר בפרט.
ואם זאת, נהגים מיומנים ששולטים היטב ברכבם, יכולים להוציא מהרכבים שלהם ביצועים יוצאי דופן.
אני חוזר וטוען שהסרט אינו משקף נכון את המציאות וההשתלחות על אופן הנהיגה שהופגנה, מיותרת ולא נכונה.
לסיכום: כל בעל גיפון ממוצע, כזה או אחר, שחושב (בטעות) שהוא יכול לצאת מחר ולכבוש את עשוש או לטייל בסכיני דימונה צפוי לחוות אכזבה מרה, אפילו מסכנת חיים.
וזאת בדיוק הבעיה, סרטונים כאלה מסתובבים ברשת, בלי כל האזהרות שאתה מציין ואז כל אחד עם ג'יפון מרגיש גיבור ורץ לשם.
אני מתאר לעצמי שמבחינת היבואן / המוסכים רצוי מאוד שכל ג'יפון יבצע תרגילים כאלה, הקופה הרושמת דופקת וכולם מרוצים, חוץ מבעל הרכב שמבין, באיחור מה, את הטעות שלו.
אלה סרטונים שמראים איך חסרי אחריות בנהיגת שטח מתנהגים, תקרא להם מנוסים, מדריכים מקצוענים, צר לי אלה ממש לא כאלה, מי שמצלם כאלה סרטים, מפרסם אותם, מצדיק אותם ונותן שאגות קרב במהלך הצילום, אין לו מקום בקרב אוהבי השטח וג'יפאים אמיתיים.
דווקא גיא מפגין רגישות מעורכת מאוד וכבוד לרכב שלו ומדגיש היטב את המגבלות והיתרונות.
וכל מילה של דרור זהב, כתיבה רהוטה ומעורכת כתמיד.
''מיומנים''.
''שולטים היטב ברכבם''.
''מעל לממוצע''.
''ביצועים יוצאי דופן''.
מה שיקרא את זה ולא מכיר את הסיטואציה עוד עלול לחשוב שיש לפנינו פרק חדש בסדרת גיבורי העל של מארוול.
וברור לי שככה מרגישים אחרי שמצליחים לטפס את עשוש בג'יפון. כמעט כמו גיבור על.
במיוחד אם המדריך גם מחמיא למי שהביצוע שלו היה וירטואוזי ופוטוגני במיוחד - כי זה חלק מהעניין, להחמיא לאנשים ולגרום להם להרגיש טוב עם עצמם ועם הסיטואציה ולבנות אצלם בטחון בנהיגה בשטח - ואז חלק מהאנשים מתחילים להאמין שהם אשכרה נוהגים מעל לממוצע. מה שלא בהכרח נכון. וכאן העסק מתחיל להיות מסוכן.
משבריר השנייה שהמצערת נלחצה עד הפח - ועד שבריר השנייה שבו הרכב נחת מהניתור האחרון שלו באוויר מבלי לשבור CV ג'וינט באחת הציריות וצמיגי הכביש המפרפרים והמחליקים בחוסר ישע הצליחו איכשהו למשוך את האוטו אל מעבר למדרגה האחרונה - עברו כמה וכמה שניות בהן ''הנהג המיומן'' לא שלט היטב ברכבו.
אפילו לא מעל לממוצע.
האמת היא שהוא לא שלט בו כלל.
הוא גם לא ראה כלום חוץ משמיים ובטח לא יכל לשמוע או לראות מישהו שמכוון אותו. כלום. גורנישט. המנוע צרח בסל''ד גבוה, האוטו רץ קדימה תוך כדי עוויתות וניתורים באוויר. חוץ מצווחות, יללות ויבבות נוסח מסיבת תחילת עונת הציד של שבט הקומאנצ'ים היה לי קשה לזהות שם איזה שהיא אינפורמציה בעלת ערך מכיוון הקהל הצופה שיכלה לסייע לנהג לעלות נכון. באופן נשלט. אולי כי זה לא כל כך אפשרי לעלות עם אוטו כזה בצורה נכונה ונשלטת. רק בהתחרעות.
ומה שאני ראיתי בסרטון זה התחרעות: הנהג מתחיל מהקו הנכון - כי זה עדיין בשליטתו ואולי גם יש שם מדריך - אבל אחרי זה שום דבר כבר לא תחת שליטה. זה קצת כמו מבצע צבאי - אתה יודע איך זה יתחיל ושנייה אחר כך זה כבר לא תלוי רק בך. גם כאן היו רק רגל עד הפח ותקווה שלא יהיו פדיחות. מה שהעלה את האוטו זה המומנטום והכוח המשתולל וגם קצת מזל. באותה מידה יכל להגיע לשם בלי מדריך מנוסה חמוש במטאטא (כמה מכם סוחבים מטאטא באוטו?... ) ואז להחליק על הפודרה ולהיכשל בטיפוס, או לשבור משהו מכני, או להיזרק ימינה לשפ''צ ולהתהפכות.
אני זוכר את זה מהמבחן שערכתי לדאסטר בנזין בהר חורשן. גם אני לא צדיק - הרשיתי לעצמי להיכנס איתו למקומות ולסיטואציות שמעבר להגדרה של ג'יפון. היה לו מאוד קשה. הוא עבר רק כי הייתי אגרסיבי איתו. אבל על שני עניינים כן הקפדתי. הראשון - לא להכנס מלכתחילה למצבי סיכון. שלא יהיו חס וחלילה סיכויים להתהפכות ולאובדן של הרכב שלא שייך לי. העניין השני - לא להכניס אנשים אחרים, במכוניות שלא מיועדות לזה, למצבים כאלה.
מעלה עשוש אולי אינו מהקשים ביותר בנגב אבל גם הוא לא סלחן לשטויות וטעויות. ותקנו אותי אם אני טועה, אבל לא ראיתי את אמצעי הזהירות שננקטים בסרטונים האלה.
לכן אמרתי פעם אחת ואומר לכם שוב - כשאתם לוקחים כלי רכב אל הרבה מעבר למגבלות שלו כל ההבדל בין צל''ש לטר''ש הופך לכזה קטן. פיצפון. אז תהיו שקולים. תהיו אחראים. גם ובמיוחד מי שבטוח שהוא מיומן, שולט ברכבו היטב ונהג מעל לממוצע.
אני מסכים ולא מסכים עם מה שכתבתם.
"חוסר אחריות", "סיכונים מיותרים", "התחרעות", ושאר ביטויים אכן מתאימים לסיטואציה מנקודת המבט שלנו בסרטון. אני לא יכול שלא להסכים עם הקביעה שיציאה למעלה עשוש "כדי לכבוש אותו כי ראינו סרטון ביוטיוב" עם ג'יפון זה מעשה מטופש שעלול להיגמר רע. ונכון - עדיף שכל אחד יישאר בתחום המחייה הטבעי שלו בלי לקצת סיכונים מיותרים על עצמו ועל הרכב שלו.
מצד שני
אם כולנו היינו נוהגים כך מלכתחילה, כנראה שלא היינו כאן בג'יפולוג כותבים את דעתנו המלומדת. שיסתכל כל אחד על עצמו וייזכר בכל השטויות שהוא עשה, בנזקים בפציעות. אני, בלי להיות איזה שועל אקסטרים, נושא לא מעט צלקות (אני מתחיל לספור תוך כדי שאני כותב) שחלקן הלא קטן מספר שטויות שעשיתי - לא מתוך סיבה הירואית או צורך, אלא כי ככה. בשביל הכיף או בשביל הנסיון.
ובסוף כמו שהחתימה שלי כבר שנים מזכירה לכולם, הצלקות האלו מספרות סיפורים - לפחות יש מה לספר מסביב למדורה, ולמישהו יהיה סיפור לספר על איך הוא עלה את עשוש בדאסטר, אחר יספר איך הוא ירד את זיק עם סובארו ג'סטי...
בקיצור, באותה מידה שאני רואה חוסר אחריות וסיכון מיותר, אני חושב שוואלה.. תנו לכל אחד לעשות את השטויות שלו, לצבור את הצלקות והסיפורים שלו בעצמו, להתבגר ללמוד ולהתקדם בזכות החוויות, שכולן אבל כולן - כל דבר ודבר שעברנו בחיים, מוצלח או פחות מוצלח - מביא אותנו לנקודה שבה אנחנו נמצאים, הופך להיות חלק מאיתנו.
מדובר באנשים בוגרים שעם או בלי עידוד של מדריך זה או אחר מחפשים לעשות את המשהו הזה. זה החיים שלהם והברזלים שלהם.
שורה תחתונה של מה שאני מנסה לומר.. אם ישאלו אותי אם כדאי לצאת לעשוש בדאסטר - אני אומר לא. אבל אם מישהו בכל זאת יעשה את זה, גם אם הוא בסוף הילוך חמישי על המדרגה - אני לא אהיה זה שיזכיר לו על דפי האינטרנט שהוא לוקח סיכונים מיותרים ושזה חסר אחריות. הוא כבר יודע את זה לבד ובכל זאת החליט לעשות את זה, אז שיהנה.
אסף.
עכשיו חזרנו מסיור במדבר שהיה אגב ובטח עדיין מפוצץ ברכבי שטח שבאו לחזות בזרימות .
מעלה עוזי... רכב לפנינו
הבן שואל אותי אם זה בדואי וכשהתקרבנו ראינו דאסטר שחורה שאשכרה ניגש למעלה....ועולה.
היה נראה קצת שנאבק אבל סיים את המעלה.
רכב שהוא ממש לא ג'יפון.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
דרור,
התיאורים הציורים על "גיבורי על", "צרחות", ו- "פרפורים", משעשעים.
הקביעה החד משמעית שהנהג לא ראה כלום חוץ משמים, pedal to metal, חוסר שליטה ועוד תופינים, פשוט לא נכונות.
ככה זה נראה מתוך הרכב :
https://www.youtube.com/watch?v=U5ZXHd8KO2g
אגב, בסוף הסרט ניתן לראות את הרוביקון בהכן, על כל צרה שלא תבוא.
אני חוזר ומבהיר שלא מדובר על עוד קבוצת מטיילים רגילה, אלא על מסע מסכם של קורס מדריכים, בו לכל המשתתפים יכולות ורמת נהיגה גבוהות מהממוצע.
קביעות מסוג של: "נהיגה חסרת אחריות", "התחרעות", "אין לו מקום בקרב אוהבי השטח וגיפאים אמיתיים" הם בלשון המעטה קשקושים, שלא שווים התייחסות רצינית.
זה באמת נראה מהר ... אבל ... מה אני מבין.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2e5eb01b74.jpg
שיטפון שוב לא מצאנו.
אבל כמויות הדאסטרים שיש פה .. ואוו
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...999526d7c9.jpg
כשהתקפלנו הגיעו חבורת צרוקים עם הגבהה סולידית של 2.5 ... מטר. לא היה לי נעים לצלם.
אבל לדעתי יכולתי לנסוע מתחת עם הדאסטר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ניר,
לא כתבתי בשרשור עד עכשיו, רק צפיתי וקראתי.
אחרי הסרטון האחרון שצירפת, צר לי להגיד לי שזה נראנ כמו סרטון מואץ פי 4 או 8 מהמהירות הנכונה לעלייה של רכב.
עולים לאט, עולים רגוע, עולים כשאתה מוכן להזיז את ההגה לפי סימוני המכוונים.
אם תגיד לי שהטרטון הואץ לעומת המקור לפני העלאה שלו ליוטיוב, אולי אהיה מוכן לקבל את דעתך.
אם זו המהירות בה עלה, הסרטון שלך רק מחזק את טענותיו של דרור.
ורק שיהיה ברור - אין לי כלום נגד דאסטר. אפילו שוקל לקנות כזה לשימוש יומיומי....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
דרור,
התיאורים הציורים על "גיבורי על", "צרחות", ו- "פרפורים", משעשעים.
הקביעה החד משמעית שהנהג לא ראה כלום חוץ משמים, pedal to metal, חוסר שליטה ועוד תופינים, פשוט
לא נכונות.
ככה זה נראה מתוך הרכב :
https://www.youtube.com/watch?v=U5ZXHd8KO2g
אגב, בסוף הסרט ניתן לראות את הרוביקון בהכן, על כל צרה שלא תבוא.
אני חוזר ומבהיר שלא מדובר על עוד קבוצת מטיילים רגילה, אלא על מסע מסכם של קורס מדריכים, בו לכל המשתתפים יכולות ורמת נהיגה גבוהות מהממוצע.
קביעות מסוג של: "נהיגה חסרת אחריות", "התחרעות", "אין לו מקום בקרב אוהבי השטח וגיפאים אמיתיים" הם בלשון המעטה קשקושים, שלא שווים התייחסות רצינית.
הסרטון עושה שירות דב לתגובה..., אלא אם זה FF...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הסרטון עושה שירות דב לתגובה..., אלא אם זה FF...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לפי האודיו נראה שזה מנוגן במהירות אמיתית. נראה כאילו שהוא האיץ הרבה זמן מראש ועלה בהילוך שלישי..
1 קבצים מצורפים
לא הייתי בטוח אם להעלות כאן או בשרשור האחר...
קובץ מצורף 118091
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
המשחק שם במים יכול להגמר רע..
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
המשחק שם במים יכול להגמר רע..
אני לא הייתי .. לצערי לא הצלחנו להיות במקום הנכון ובזמן הנכון ..
לגיא, יש כננת .. שנורקל .. ומי יודע מה עוד.
הוא ילד גדול וכל אחד יכול להרוס את האוטו שלו כאוות נפשו.
-----
לאחר הטיול האחרון אתמול, אני מתחיל לחשוב שוב על נעילות
🤥
מערכת 4X4 התיאשה מהר מהצפוי בטיפוס סלעים חלקלקים ורטובים .. אותם סלעים שעל יבש לא היתה לי בעיה לטפס.
נאלצתי לחכות פעמיים למנורה שתפסיק להבהב באותה עליה.
מצד שני, אם אני לא אפרפר למוות .. אני מניח שאצטרך להחליק מצמד .. וזה לא טוב.
ההממ .....[emoji848]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ההממ .....[emoji848]
הרהורים על התאמת הרכב למשימות שאתה מבקש ממנו לבצע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
הרהורים על התאמת הרכב למשימות שאתה מבקש ממנו לבצע?
אני מקווה שאני רק מעלה גירה על מחשבות שלא יתממשו ..
או במקרה הכי גרוע רק אחורית אם לא יהיה מנוס ואני אשבר ..
תכלס, אני לא רוצה ואני לא צריך ובשביל טיול שטפונות אחד שהתבחבשתי על מסלעה עם שיפוע חזק וסלע חלק ורטוב לא צריך להכניס נעילה ..
אני יודע את זה במוח :) .. אבל רגל ימין ... יש לה מחשבות משלה.
:( :( :( :(